Dagsvandring til Æbelø

På denne lidt anderledes vandretur skal vi opleve Æbelø, som ligger i Kattegat ud for Nordfyn kyst. Turen går først gennem lavt vand, hvor vi følger ebbevejen til den lille fredede ø på ca. 2,1 kvadratkilometer. Æbelø kaldes ofte prikken over Fyn og er indbegrebet af et dansk kystlandskab. Den enestående naturskov, de smukke drag, strandenge og flotte kyststrækninger gør stedet til noget helt særligt.

  • Få en skøn og anderledes vandreoplevelse til den lille ø Æbelø.
  • Vi holder pauser undervejs og spiser frokost og drikker kaffe.
  • Medbring en dagtursrygsæk til din frokostpakke og vand (inkluderet i prisen), påklædning efter vejret, fodtøj til at gå i vand og på land, et lille håndklæde og evt. solcreme.
  • Vi mødes kl. 9 og er tilbage ca. kl. 16 (mødetidspunkt kan blive justeret af hensyn til tidevandet).

Dagsvandring til Æbelø

Denne anderledes vandretur går først gennem vand, når vi går gennem lavt vand ca. 1½ km og herefter ca. 2½ km på land inden vi når Æbelø, hvor vi vandrer en rundtur på ca. 7 km.

Æbelø er indbegrebet af et dansk kystlandskab. Den enestående naturskov, de smukke drag, strandenge og flotte kyststrækninger gør stedet til noget helt særligt.

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

FORPLEJNING
Dagsturen inkluderer en frokostpakke (sandwich, frugt og en snack), vand og kaffe, dansk turleder.

VANDRINGEN
Denne anderledes vandretur går først gennem vand, når vi går gennem lavt vand ca. 1½ km og herefter ca. 2½ km på land inden vi når Æbelø, hvor vi vandrer en rundtur på ca. 7 km. Turen (inkl. rundtur på Æbelø) er i alt ca. 15 km.

Det er nødvendigt, at du er "godt gående" da turen er ret krævende (gennem vand).

Denne tur beror på vind- og vejrforhold samt vandstand på dagen. Der kan derfor forekomme ændringer i mødetidspunktet eller turen kan blive aflyst i tilfælde af meget kraftig vind. Bemærk: Maks. 30 personer.

ÆBELØ
Æbelø ligger i Kattegat lige nord for Fyn, kun 3,5 km fra Fyns nordkyst og ved et drej næsten helt forbundet med denne. Æbelø kaldes ofte prikken over Fyn. Øen er ca. 2,1 kvadratkilometer. Æbelø er indbegrebet af et dansk kystlandskab. Den enestående naturskov, de smukke drag, strandenge og flotte kyststrækninger gør stedet til noget helt særligt.

MEDBRING
Du skal selv medbringe en dagtursrygsæk til din frokost og vand (inkluderet i turen), praktisk fodtøj, påklædning efter vejret og godt vandrehumør.

Da første og sidste del af turen går gennem lavt vand, kan det anbefales at gå i shorts derover og bruge et par gamle kondisko til turen i vandet. Derudover skal du medbringe et lille håndklæde eller viskestykke til at tørre fødder i inden vi tager vandreskov på.

MØDESTED
Parkeringsplads ved Jersore/Lindø hvor ebbevejen til Æbelø begynder. Se kort over mødestedet.

Vi mødes kl. 9 og er tilbage ca. kl. 16. Mødetidspunktet kan blive justeret af hensyn til tidevandet.

Der går ikke offentlig transport til mødestedet.

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler at forældre vurderer hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (10-17 km). Vær opmærksom på, at en del af turen går gennem lavt vand.

INKLUSIVE

  • Frokostpakke (sandwich, frugt og en snack)
  • Vand
  • Kaffe
  • Dansk turleder

EKSKLUSIVE

  • Transport til mødestedet