Øhavsstien - Sydfyn og Ærø

Mange af os danskere har stadig store ferieoplevelser til gode i vores eget land. I det Sydfynske Øhav er der etableret en 220 km lang vandrerute, der fører gennem noget af den smukkeste natur, Danmark kan byde på. Det er en afvekslende rute, som bl.a. omfatter flere købstæder, autentiske skipperbyer, landsbymiljøer og spændende herregårdsmiljøer. Der er også rig mulighed for fuglekiggeri, bl.a. ved den inddæmmede Nakkebølle Sø. Man sejler til Ærø hvor man vandrer gennem den smukke Ærøske natur, tager færgen fra øens nordlige færgeby Søby til Faaborg på Fyn. Herfra går turen videre gennem det let kuperede terræn før ringen sluttes i Svendborg. Ruten går gennem blomstrende enge, grønne skove og hyggelige landsbyer og med udsigt til det Sydfynske Øhav.

Din bagage bliver kørt, så du kun skal bære på en dagtursrygsæk. Vi har fundet gode, gæstfrie steder til overnatning. Morgenmaden sørger dine værter for, mens vi anbefaler spisesteder til et hyggeligt aftensmåltid. En dejlig dansk vandreferie med masser af smuk natur og spændende kulturhistorie.

 • Kort og beskrivelser udleveres til dig, så du blot skal nyde de gode traveture.
 • Din bagage bliver kørt mellem overnatningsstederne, så du kun bærer din dagtursrygsæk.
 • Vi har fundet de hyggeligste overnatningssteder og reserveret en velfortjent blød seng til dig.
 • Sejl til Ærø og se den gamle idylliske købstad Ærøskøbing med toppede brostensgader og fine bindingsværkshuse samt skipperbyerne Marstal og Søby.
 • Se Sydfyns flotte godser og herregårde, bl.a. Hvidkilde, Steensgaard og Holstenshuus.
 • Oplev det velbevarede landsbymiljø i Vester Skerninge med den smukke Krovej.
 • Nyd den danske sommer hen gennem den smukke natur med flotte udsigter.
 • Du modtager tips og gode råd om indkøbsmuligheder, restauranter, seværdigheder mm.

Dag 1: Ankomst til Svendborg

Turen starter i Svendborg. Du kan ankomme, hvornår på dagen du ønsker det. (Hvis du forventer at ankomme senere end kl. 19.00, bør du orientere hotellet.) Indkvartering på hotel centralt i Svendborg. Hvis du ankommer tidligt, kan det anbefales at gå en tur i den gamle købstad. Byen blev anlagt i bunden af en lille bugt i sundet mellem Fyn og Tåsinge i den første del af 1100-tallet. Der er mange fine bindingsværkshuse bevaret fra byens velmagtsdage som købstad og søfartsby. Svendborg er i dag hovedbyen i Det sydfynske Øhav med adskillige færgeforbindelser. Det er en hyggelig by med gode shoppemuligheder, talrige gallerier og caféer og et varieret udbud af restauranter. (-/-/-)

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

STARTDAGE
Turen kan begynde alle ugedage i sæsonen med undtagelse af onsdage. Begynder din tur torsdag, skal du dog være opmærksom på, at der ikke serveres morgenmad den dag du overnatter i Vester Skerninge (mandag-tirsdag). Du har i stedet mulighed for at købe morgenmad ved den nærliggende bager (ca. 100 meter), som har et bredt udvalg af kaffe, juice, brød mm. Der fratrækkes kr. 75 pr. person for morgenmad, hvis du overnatter i Vester Skerninge mandag-tirsdag.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse på lokale hoteller i Svendborg, Ærøskøbing og Fåborg, i komfortabelt B&B samt en hyggelig gammel kro. På hotellerne og kroen har værelserne eget bad og toilet. I B&B har værelserne delt bad og toilet. Evt. ekstra overnatning i Svendborg efter turen kan bestilles ved tilmelding til turen.

FORPLEJNING
Ture er inklusive morgenmad, som serveres på overnatningsstederne. Frokost og aftensmad er for egen regning. Dog er aftensmad inkluderet på B&B i Fjællebroen. Vi kan anbefale at man spiser ude om aftenen (tips og idéer tilsendes med afrejse information). Frokost kan bestilles på overnatningsstedet, eller man kan selv købe ind til picnic hos den lokale købmand. Vælger du at bestille en madpakke på overnatningsstedet, skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

ØHAVSSTIEN
I 2007 åbnede Øhavsstien, som snor sig rundt om det Sydfynske Øhav og med sine 220 km er en af Danmarks længste vandreruter. Den går gennem smukke naturområder, langs kyster, forbi slotte og herregårde og tæt på hyggelige landsbymiljøer. Den byder på flotte panoramaer ud over det Sydfynske Øhav og en perlerække af dejlige danske kultur- og naturlandskaber.

VANDRINGERNE
Dagsvandringerne er på mellem 11 og 22 km og kan gennemføres af alle i normal god form og med lyst og vilje til vandring. De er ikke teknisk vanskelige, men man sover godt efter en dagsvandring på 22 km. Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du skal selv medbringe din bagage ombord på de to færgeoverfarter (Svendborg - Ærøskøbing og Søby - Fåborg).

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Svendborg. Du kan ankomme til Svendborg med tog, bus eller bil.

Start: Turen begynder i Svendborg alle ugens dage. Den første dag er en ankomstdag uden vandring.

Se tog- og bustider til Svendborg: www.rejseplanen.dk

Se busser på Fyn og Ærø: www.fynbus.dk

Slut: Turen slutter i Svendborg efter endt vandring. Evt. ekstra overnatning i Svendborg efter turen kan bestilles ved tilmelding til turen.

Dagsprogrammet er udarbejdet på grundlag af de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer.

INKLUSIVE

 • Overnatning, 3 x hotel, 1 x kro og 1 x B&B
 • Morgenmad
 • Aftensmad i B&B (dag 4)
 • Færgebilletter (2 stk.)
 • Kørsel af bagage (1 stk. per person, max 15 kg) mellem overnatningsstederne
 • Kortmateriale og turbeskrivelse

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til Svendborg t/r
 • Frokost
 • Aftensmad (dog inkluderet i Fjællebroen)
 • Ekstra sæt vandrekort og rutebeskrivelse (kan bestilles, kr. 400)
 • Drikkevarer
 • Evt. tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 1400 pr. person)
 • Evt. ekstra nat i Svendborg med morgenmad (kan bestilles, dobbeltværelse kr. 500/ enkeltværelse kr. 850 pr. person)
 • Evt. afbestillingsforsikring, 6% af turens pris (kan bestilles)