Cinque Terre og Corniglia (lejlighed)

Denne klassiske tur har været en fast del af vores program i mere end 10 år og omfatter det bedste af Cinque Terre. De fem landsbyer, som har givet navn til området, var tidligere kun tilgængelige fra havet og forbundet med vandre- og muldyrsstier. Disse stier gennem fortryllende natur- og kulturomgivelser gør Cinque Terre til et enestående vandreområde, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

På turen har du fast base i en lejlighed i Corniglia, som er en af områdets fem postkort-smukke byer med en beliggenhed højt oppe på klippen og fabelagtig udsigt over kysten. Vi har sammensat et vandreprogram, hvor du både oplever den berømte Via dell'Amore, en sti udhugget i klippen, og mindre befærdede stier, som går gennem ældgamle vinterrasser langs med stendiger og forbi kapeller og idylliske husklynger. Vandreprogrammet byder på et udvalg af alternative ture, så du kan vælge mellem korte eller lange, lette eller mere krævende ruter. Du kan også tage en eftermiddag på stranden eller slappe af på en af de mange hyggelige pladser med udendørs servering. Området er bilfrit, og byerne er i dag forbundet med en jernbane.

 • Fast base i den stemningsfulde, maleriske Cinque Terre-by Corniglia med kringlede brolagte gader og charmerende små pladser.
 • Oplev panorama-udsigten over kysten fra den berømte Via dell'Amore højt oppe på klippen.
 • Besøg de fire andre pittoreske landsbyer: Riomaggiore, Manarola, Monterosso og Vernazza, indlejret i klippe- og kystlandskabet og omkranset af vinterrasser, oliven- og citronlunde.
 • Flotte vandreture langs stendiger, vinstokke, mimoser, klematis og agave. Prøv også toget langs kysten eller en bådtur mellem byerne.
 • Om aftenen kan du vælge at spise på en af byens gode restauranter med traditionel italiensk mad eller selv lave mad i køkkenet i lejligheden (god mulighed for indkøb af lokale råvarer).
 • Rig mulighed for at bade ved flere af byerne i Cinque Terre og mulighed for at tage en vandrefri dag, hvis du ønsker det.

Dag 1. Ankomst til Corniglia

Ankomst til Corniglia. Vores kontaktperson tager imod dig ved din lejlighed (vi har således brug for at kende dit forventede ankomsttidspunt). Indkvartering i lejlighed i Corniglias bymidte for seks nætter. Afhængigt af dit ankomsttidspunkt kan du nyde den fredelige stemning i Corniglia og slentre på typisk sydlandsk vis omkring landsbytorvet, betragte udbuddet af de lokale produkter og udforske de labyrintiske gader og små pladser. For foden af klippen ligger en lille godt gemt bådhavn og en badestrand. (-/-/-)

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Du har fast base i en lejlighed i den hyggelige bjerglandsby Corniglia, en af de fem Cinque Terre-byer. Vi har valgt Corniglia som base på grund af dens majestætiske beliggenhed højt på et klippefremspring og dens charmerende pladser og torve. Sidst på eftermiddagen forlader de fleste turister byen, og en særlig aftenstemning opstår når det mere lokale liv præger bybilledet. Husene, som er bygget sammen i klynger, er fredede.

Ved ankomsten modtages du af vores kontaktperson. Lejlighederne, som Vagabond Tours råder over, ligger centralt placeret i byen. De har enten adgang til en fælles tagterrasse (med havemøbler) eller egen balkon i lejligheden. Flere af lejlighederne deler opgang, og hvis I rejser flere sammen, kan vi arrangere, at I bor i samme opgang. Lejlighederne er udstyret med sengetøj (linned), tæpper eller dyne, håndklæder, viskestykker, køleskab, hårtørre. Der er WIFI og aircondition i alle lejlighederne. Der er gratis parkering. Du kan vælge imellem flg. lejlighedstyper:

PRISER FOR LEJLIGHEDER (klik på overskriften for at se billeder og information)

Lejlighed A, maks. 2 personer.
Pris per person ved 2 personer kr. 3100

Lejlighed B, maks. 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn
Pris per person ved 2 personer kr. 3600, ekstra person kr. 800

Værelse C, maks. 2 personer
Pris per person ved 2 personer kr. 2350

Lejlighed D, maks. 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn
Pris per person ved 2 personer kr. 3000, ekstra person kr. 800

Lejlighed E/F, maks. 7 voksne
Dobbeltlejlighed. Ideelt til den store familie eller par som rejser sammen. Pris per person ved 4 personer kr. 3200, ekstra person kr. 800

Lejlighed G, maks. 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn
Pris per person ved 2 personer kr. 3600, ekstra person kr. 800

Kontakt kontoret for at høre om mulighederne for at bo i samme lejlighed eller i lejligheder ved siden af hinanden, hvis I f.eks. rejser med børn eller er flere voksne, som rejser sammen.

FORPLEJNING
Måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) er ikke inkluderet i prisen. Lejlighederne (med undtagelse af suppleringslejligheden og den ene af dobbeltlejlighederne) har et lille køkken. I Corniglia findes fødevare-butikker, så man selv kan tilberede måltider.

 • Morgenmad: Du kan lave morgenmad i lejligheden eller spise morgenmad på en café på en af byens charmerende pladser.
 • Frokost: På næsten alle vandreture findes forretninger, hvor du kan købe ind til din picnic, eller du kan gå ind på en bar/cafe/trattoria og få et frisk tilberedt måltid. Du kan også købe en sandwich (panini) om morgenen, før du forlader Corniglia.
 • Aftensmad: Der findes fremragende restauranter i Cinque Terre, såvel i Corniglia som i de andre landsbyer. Om aftenen kan du spise på en af Cornialias restauranter eller måske en aften spise i en af nabobyerne (togforbindelse). Der er også mulighed for at lave mad i lejligheden (tekøkken) - eller købe noget godt brød, forskellige oste (f.eks. pecorio) og prosciutto (skinke) og lokal vin, som du kan nyde udenfor i de lune aftentimer.

VANDRINGERNE
Turen byder på i alt fem vandredage. Du får udleveret Vagabond Tours' vandremateriale med forslag til vandreture og kan vælge de vandreture, du ønsker at gå. Du kan vælge mellem lette, mere krævende, korte, eller længere ruter. Du har fast base i Corniglia alle dagene, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. For at komme til startstedet for vandringerne, tager du toget mellem de fem byer i Cinque Terre. Kyststierne i Cinque Terre er betalings-stier, så for adgang til disse skal du lokalt købe en billet til nationalparken. For at komme hen til vandreturens startsted - og efter turen retur til Corniglia - skal man de fleste dage tage toget (togkort til en eller flere dage købes lokalt).

Cinque Terre blev i efteråret 2011 ramt af usædvanligt voldsomme regnskyl. De fleste skader er siden udbedret, men i skrivende stund endnu ikke strækningen ad Via dell'Amore fra Riomaggiore til Corniglia. Vi beskriver i afrejsematerialet en attraktiv alternativ vandretur, ligesom andre ruter kan drøftes med vores kontaktperson på stedet.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Corniglia (fast base). Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog, bus/taxa eller bil).

Start: Turen starter i Corniglia. Du kan ankomme i løbet af dagen, som det passer dig. Afhængig af dit ankomsttidspunkt (som er aftalt forud for din rejse) vil du blive modtaget ved lejligheden i Corniglia. Du kan flyve til Milano (Pisa eller Firenze). Fra Milano Herfra kører der tog til Corniglia. Vi anbefaler, at du rejser med et morgen- eller formiddagsfly fra Danmark.

Slut: Turen slutter om formiddagen i Corniglia. Du kan flyve til Danmark fra Milano (Pisa eller Firenze). Der kører tog fra Corniglia til Milano (Pisa eller Firenze).

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen som angivet i din afrejseinformation. Der er 1490 km fra Danmark til Cinque Terre. Bilen kan parkeres hele ugen i udkanten af Corniglia (mod parkeringsafgift).

Detaljeret ruteinformation: Du får mere detaljeret information om offentlige transportforbindelser mm., når du har meldt dig til turen. Du skal selv planlægge din rejse og købe billetter til og fra startstedet.

INKLUSIVE

 • Overnatning i lejlighed (pris afhængig af valg af lejlighed -  se praktiske oplysninger for priser)
 • Vandrekort og detaljeret dansk rutebeskrivelse (1 sæt per par/gruppe)
 • Anbefalinger og praktiske tips
 • Adgang til Vagabond Tours' rejsevejledning til turens startsted

EKSKLUSIVE

 • Rejsen fra Danmark til Cinque Terre (bil, tog eller flyrejse)
 • Adgangskort til vandrestierne langs kysten (købes lokalt)
 • Togbillet i forbindelse med vandreture (købes lokalt)
 • Måltider
 • Ekstra sæt vandrekort og rutebeskrivelse (kr. 450 inkl. porto)
 • Afbestillingsforsikring, 6% af turens pris (kan bestilles)
 • Årsrejseforsikring med bagage og hjemtransport (kan bestilles)
 • Evt. turistskat, som nogle italienske byer indførte i 2011 (ca. € 2 per person per overnatning, kan variere og betales på stedet)