Dolomitterne, komfort, 7 dage

For mange er Dolomitterne ganske enkelt de mest fantastiske bjerge, som findes. Vandringen går gennem de nordøstlige naturparker Fanes-Senes-Braies og Dolomiti D'Ampezzo. Du overnatter to nætter i 4 forskellige bjerghytter, som næsten har en standard som bjerghoteller. Du går gennem idylliske alpegræsgange, krydser dramatiske kløfter og bestiger toppe med fantastiske panorama-udsigter, bl.a. til den legendariske tredobbelte klippe Tre Cime de Levarado. Du møder en rig bjergflora og -fauna, bl.a. murmeldyr, gemser, bjerggeder, kongeørne og falke. Du passerer også dramatiske levn fra første verdenskrig, da Italien og Østrig kæmpede i dette alpine grænseområde.

 • Oplev Dolomitternes sagnomspundne tinder når du vandrer i naturparkerne Fanes-Senes-Braies og Dolomiti D'Ampezzo.
 • Overnat i gode bjerghytter - alle med en spektakulær beliggenhed i ca. 2000 meters højde.
 • Nyd den formidable udsigt til det kæmpemæssige tredelte bjerg Tre Cime di Lavaredo.
 • Vandring mellem smukke bjergsøer og gennem grønne græsgange.
 • Mulighed for at bestige bjerg-toppe undervejs (valgfrit).
 • God chance for at se Dolomitternes særegne bjergflora og -fauna, bl.a. murmeldyr, gemser, bjerggeder, kongeørne og falke.
 • Turen kan gøres lettere, hvis du fravælger en eller flere af toppene.

Dag 1: Fra Dobbiaco til Tre Cime

Turens første dag er en ankomstdag. Du skal være fremme i stationsbyen Dobbiaco (Toblach) senest kl. 15.30 (pga. lokale bustider). Herfra tager du den lokale bus til foden af de legendariske bjerge Tre Cime di Leverado, hvor du indkvarterer dig i bjerghytte i Auronzo for en nat. Hvis du har tilvalgt kørsel af bagage skal denne afleveres ved Dobbiaco station kl. 15.30 (vi kan ændre dette tidspunkt til tidligere, hvis du ønsker at komme tidligere op i bjergene). Har du ikke bestilt kørsel af bagage er du fri til at tage en tidligere bus op i bjergene og vi skal ikke have besked herom. (-/-/A)

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
I løbet at turens 6 nætter overnatter man på dobbeltværelse i 4 forskellige hytter: 1 nat i Auronzo (for foden af Tre Cime), 1 nat i Pratopiazza, 2 nætter i Senes og 2 nætter i Fanes. Hytterne er gode komfortable bjerghytter med en spektakulær beliggenhed, hvor sengene er redt op til jer. Nogle steder er der bad på værelser andre steder er det på gangen. Du kan ved tilmelding evt. bestille en ekstra nat efter turen i Dobbiaco. Hvis I rejser flere sammen, kan I reservere 4-sengsværelse. Der er ikke mulighed for enkeltværelse. Hvis du ønsker at overnatte på sovesal, se turen 12DOL-S (samme tur men med indkvartering på sovesal).

FORPLEJNING
Turen er inkl. halvpension i 4 dage (aftensmad og morgenmad). I Senes (dag 3 og 4) afregnes aftensmaden direkte med hytteværten. Om aftenen serveres aftensmaden i spisesalen, hvor man spiser sammen med de andre vandrere, som overnatter i hytten. Frokostpakke kan bestilles i bjerghytten (bestilles fra hytteværten aftenen før og afregnes lokalt), eller på forhånd via Vagabond Tours. Det fremgår af dagsprogrammet hvilke hovedmåltider, der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 6 dagsvandringer. 4 dage vandrer du til et nyt overnatnignssted, og 2 af dagene vender du tilbage til samme overnatningssted. Op- og nedstigninger pr. dag er på mellem 400 og 1450 højde-meter. De enkelte dagsvandringer er mellem 5 og 7 timers varighed (dertil kommer pauser). Dag 2 omfatter ruten enkelte snævre og stejle passager, som er sikret med kæde-gelænder, men der er denne dag mulighed for at vælge en lettere rute. For at deltage på turen skal du være i god form og gerne være vant til at vandre.

KØRSEL AF BAGAGE
På turen bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted. Du bærer derfor kun en lille rygsæk med de ting, man skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

Du skal være opmærksom på, at den store bagage køres direkte frem til 2. overnatning (hytten Pratopiazza). Man skal således selv bære toiletsager mm. på vandreetapen fra hytten Auronzo til hytten Pratopiazzia, hvor den store bagage venter. På turens sidste vandredag genfinder du din bagage i Brunico.

REJSEN DERTIL
Turen starter i Dobbiaco (Toblach). Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen starter i stationsbyen Dobbiaco (Toblach). Nærmeste lufthavn er Innsbruck - andre lufthavne længere fra Dobbiaco er Milano, Bergamo (Orio Al Serio), Bologna, Venedig og München. Der er offentlig transport fra lufthavn til Dobbiaco (Toblach). Hvis du ankommer i bil fra Danmark kan du parkere på parkeringspladser i Dobbiaco. Du skal være i Dobbiaco (Toblach) senest kl. 15.30 på turens første dag. Herfra kører man i offentlig bus til turens første overnatningssted i Auronzo ved Tre Cime.

Slut: Vandreturen slutter først på eftermiddagen i Pederoa, hvorfra der kører offentlig bus til stationerne i Dobbiaco (37 min i bus) og Brunico (yderligere 34 min i bus). Du kan flyve retur til Danmark fra Innsbruck (eller via en anden lufthavn).

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen som angivet i din afrejseinformation. Der er 1100-1230 km fra Danmark til Dobbiaco.

Detaljeret ruteinformation: Du får mere detaljeret information om offentlige transportforbindelser mm., når du har meldt dig til turen. Du skal selv planlægge din rejse og købe billetter til og fra startstedet.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Halvpension 4 dage. I Senes (dag 3 og 4) afregnes aftensmaden direkte med hytteværten
 • Kørsel af bagage, 1 stk. maks. 10 kg (bemærk, at bagagen første dag køres direkte til 2. overnatningssted)
 • Vandrekort og dansk rutebeskrivelse (1 sæt per par/gruppe)
 • Adgang til Vagabond Tours rejsevejledning til turens startsted
 • Anbefalinger og praktiske tip
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen fra Danmark til Dolomitterne (bil, tog eller flyrejse)
 • Bustransport på dag 1 og 7 (ca. € 20)
 • Frokost (6 x picnic madpakke, kan bestilles, kr. 650)
 • Aftensmad i Senes (dag 3 & 4)
 • Ekstra overnatning inkl. morgenmad (kan bestilles i Dobbiaco, dobbeltværelse kr. 850/ enkeltværelse kr. 1050)
 • Ekstra sæt vandrekort og rutebeskrivelse (kr. 450 inkl. porto)
 • Evt. turistskat, som nogle italienske byer indførte i 2011. Ca. € 2 per person per overnatning (beløbet kan variere og betales på stedet)
 • Bookinggebyr kr. 145