Det er dejligt at vandre i Danmark, og mange af os danskere har stadig store ferieoplevelser til gode i vores eget land. I det Sydfynske Øhav ligger Øhavsstien og venter. En 220 km lang vandrerute, der fører dig gennem noget af den skønneste natur, Danmark har at byde på.
Tag med på denne 9-dages vandretur på Øhavsstien, hvor du kommer rundt om hele det Sydfynske Øhav og oplever både de spændende natur- og kulturlandskaber på den sydlige del af Fyn samt byerne Faaborg, Svendborg og Rudkøbing samt de to smukke skipperbyer, Ærøskøbing og Marstal. Du vandrer gennem de gamle hyggelige købsstader og idylliske små landsbyer, over bakker, gennem moser og grønne skove, forbi herregårde og over enge med spektakulære udsigter til det Sydfynske Øhav.
Vi har fundet gode, gæstfrie steder til overnatning og morgenmaden sørger dine værter for. Nyd en dejlig dansk vandreferie med masser af smuk natur og spændende kulturhistorie.
Oplev de gamle købstæder Faaborg, Svendborg og Rudkøbing samt skipperbyerne Ærøskøbing og Marstal med de hyggelige gamle huse og smalle gader.
Se nogle af Sydfyns flotte godser og herregårde, bl.a. Hvidkilde og Holstenshuus.
Bo på idyllisk beliggende overnatningssteder langs ruten – midt i det smukke landskab.
Oplev det dejligste af Langeland og Ærø.
Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted.
DAG TIL DAG
Dag 1: Ankomst til Faaborg Turen starter i Faaborg, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Ankommer du tidligt, anbefaler vi, at du ser nærmere på den hyggelige havneby og købstad med de fine gamle huse, middelalderporten og den afslappede stemning. Byen er rig på kunsthåndværkere ligesom Faaborg Museum rummer en samling af fynbomalerne. Om sommeren er der daglige vægterture fra klokketårnet kl. 21.00 (-/-/-)
Dag 2: Fra Faaborg til Åstrup Dagens vandring går fra Faaborg til Åstrup. Undervejs passeres landsbyen Diernæs, hvor der midt i byen ligger et stort kampestenshus med højt stråtag. Huset er opført af baronen på Holstenshuus og fungerede som aftægtshus for byens fattige. Husene og gårdene i Diernæs hørte under godset og beboerne arbejdede for baronen. Holstenshuus er en af Danmarks yngste herregårdsbygninger (opført i 1908 efter en brand). Når du kommer frem til Åstrup, tager du bussen tilbage til Faaborg, hvor du overnatter (13 km). (M/-/-)
Dag 3: Fra Åstrup til Vester Skerninge Om morgenen tager du bussen fra Faaborg til Åstrup. Du fortsætter gennem både skov og åbent landskab, forbi den afsnørede fjordarm Nakkebølle Sø med et rigt fugleliv og videre langs med kysten til Fjællebroen. Fjællebroen var tidligere udskibningshavn for tømmer i området og anlagt af godset Rødkilde. Fra Fjællebroen vandrer du et langt stykke langs kysten og passerer bl.a. Ringgaard. Her kan man være heldig at finde oldsager af flint, som er skyllet i land. Oldsagerne stammer fra tidligere bopladser, som nu ligger under vand på 2-3 meters dybde. Du går ind i landet gennem Syltemade Ådal, hvis 20 meter dybe slugt er dannet i slutningen af sidste istid. Du går nede i dalen og kan ind imellem næsten glemme, at du ikke er i ødemarken. Stien fører videre til byen Vester Skerninge med den smukkeste gamle bindingsværkskro, beliggende ganske tæt på kirken og det unikke landsbymiljø. Indkvartering på kroen (16 km). (M/-/-)
Dag 4: Fra Vester Skerninge til Svendborg Fra Vester Skerninge går ruten til Egebjerg Bakker. Du passerer det smukke Hvidkilde Gods og Hvidkilde Sø. Søen er den største af en række søer i tunneldalen vest for Svendborg. Her er et rigt fugleliv med bl.a. grågæs, hejrer og toppede lappedykkere. Under Svendborgsund Broen kommer du forbi Sct. Jørgens Kirke, hvis kapel tidligere husede spedalske. Det lå dengang uden for byens volde for at undgå syge i byen (22 km) (M/-/-)
Dag 5: Svendborg til Rudkøbing Fra Svendborg krydser du den imponerende Svendborgsund Bro og begynder vandringen over Tåsinge. Undervejs har du en meget flot udsigt til Thurø, du vandrer forbi det flotte Valdemars Slot, passerer den smukke Lunkebugt og går gennem kystskovene, før du via Siø når Rudkøbing på Langeland. Dagen afsluttes med en velfortjent overnatning på et lokalt hotel i Rudkøbing. Dagens vandring er på ca. 26 km. Vandringen kan afkortes til ca. 15 km ved at tage bussen det sidste stykke fra Lundby til Rudkøbing (ikke inkluderet i turens pris). (M/-/-)
Dag 6: Rudkøbing til Tranekær Efter morgenmad starter dagens vandring nord på langs Langelands østkyst. Dagens vandring byder på smuk maritim natur og mulighed for badning eller en lur på stranden ved Stengade Strand. I ankommer til den lille by Tranekær, en af Danmarks bedst bevarede slotsbyer. Efter indkvartering er der måske tid og lyst til at gå en lille tur i byen, Medicinhaverne eller det fantastiske slot og parken med de mange naturkunstværker, inden I bydes på en dejlig 2-retters aftenmenu. Dagens vandring er 22 km. (M/-/A)
(Det er også muligt at afkorte ruten med ca. 11 km ved at tage en Flex-taxi fra Rudkøbing til færgelejet i Spodsbjerg.)
Dag 7: Lohals – Tranekær – Rudkøbing I dag er der mulighed for at se de smukke historiske landskaber på Langeland, som er formet af istiden og generationers skiftende virksomhed. Gamle ege, hat-bakker, flade sletter, smukke skove og en stor dysse med flere gravkamre, hvorfra der er storslået udsigt til Fyn. Det er blot nogle af de indtryk, som denne dagsvandring byder på. Man tager den lokale bus fra Tranekær til Lohals og vandrer tilbage til Tranekær, hvor du genfinder din bagage. Vi har sørget for en taxi til dig fra overnatningsstedet i Tranekær til Rudkøbing. Dagens vandring er 19 km. (M/-/-)
Dag 8: Langeland – Ærø (Marstal-Ærøskøbing) Efter morgenmad venter der en fin sejlads til Marstal på Ærø. I Marstal kan man gå en tur i den gamle skipperby med de krogede gader, søfartsmuseet og kirken med ikke mindre end 6 kirkeskibe hængende under loftet. Dagens vandring går langs vandet, videre op i bakkerne ved Lille Rise, ad gamle veje forbi jættestuer og gravhøje, med flotte udsigter over Ærøs bugtede kyster undervejs, inden du når til Ærøskøbing, der er kendt for en hyggelig jazzfestival, gamle huse og brolagte gader. Overnatning på et lille hyggeligt hotel (16 km). (M/-/-)
Dag 9: Vandring mellem Ærøskøbing og Søby I dag vandrer du i landskabet mellem Ærøskøbing og Søby. Søby er, ligesom Marstal og Ærøskøbing, en havneby. Fra Søby er der færgeforbindelse til både Fyn og Jylland. Du får mulighed for at opleve den nordvestlige del af øen, og den første del af vandringen går langs nordkysten med udsigt over Øhavet. Du kommer bl.a. forbi den gamle renæssanceherregård Søbygaard, der i dag er museum og kulturcenter. Fra det middelalderlige borganlæg ved siden af Søbygård er en pragtfuld udsigt over øens nordlige ende og Lillebælt, Als og Fyn. Turen går videre gennem Ærø Naturpark til Søby.
En gratis bustur vil bringe dig gennem små byer tilbage til Ærøskøbing. Det er slut på turen og du kan afhente din bagage og er klar til din hjemrejse. (19 km). (M/-/-)
Evt. ekstra nat i Ærøskøbing eller Svendborg kan bestilles.
PRAKTISKE DETALJER
OVERNATNING Du overnatter i dobbeltværelse på lokale hoteller i Faaborg, Svendborg, Rudkøbing og Ærøskøbing. I Vester-Skerninge overnatter du på en hyggelig gammel kro, og i Tranekær på Langeland på et komfortabelt B&B. På hotellerne og kroen har værelserne eget bad og toilet. På B&B har værelserne delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab, og værterne vil gøre deres bedste for, at du får en god oplevelse.
Evt. ekstra overnatning i Svendborg efter turen kan bestilles ved tilmelding til turen, ligesom en ekstra nat i Rudkøbing eller Tranekær er en mulighed. Enkeltværelser kan bestilles mod tillæg.
FORPLEJNING Turen er inklusive morgenmad som serveres på overnatningsstederne. Frokost og aftensmad er for egen regning. Vi kan anbefale, at man spiser ude om aftenen. Dog er aftensmad inkluderet i Tranekær. Frokost kan bestilles på overnatningsstedet, eller man kan selv købe ind til picnic hos den lokale købmand. Vælger du at bestille en madpakke på overnatningsstedet, skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt).
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).
VANDRINGERNE Dagsvandringerne er på mellem 12 og 26 km (mulighed for at afkorte de længste etaper) og kan gennemføres af alle i normal god form med lyst og vilje til vandring. De er ikke teknisk vanskelige, men man sover godt efter en dagsvandring på 26 km. Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm.
REJSEN DERTIL Turen starter i Faaborg. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted (med offentlig transport eller privat bil). Vandringen starter fra overnatningsstedet. Hvis du ankommer med bil, kan du evt. vælge at parkere bilen i Svendborg (hvor færgen til Ærø sejler fra) og derfra tage rutebil til Faaborg, hvor turen starter.
Turen slutter i Ærøskøbing på Ærø (efter ca. 16 km vandring). Har du tid og lyst til også at opleve den hyggelige by Svendborg på Sydfyn, kan du forlænge turen med en overnatning i Svendborg.
Se tog- og bustider til Faaborg: www.rejseplanen.dk
Se busser på Fyn: www.fynbus.dk
ØHAVSSTIEN Øhavsstien blev indviet i 2007 og er med sine 220 kilometer en af Danmarks længste vandreruter. Ruten går gennem smukke naturområder, langs kyster, forbi slotte og herregårde og tæt på hyggelige landsbymiljøer. Den byder på flotte panoramaudsigter over det Sydfynske Øhav, og en perlerække af dejlige danske kultur- og naturlandskaber.
INFORMATION OM PRIS
INKLUSIVE
Overnatning i delt dobbeltværelse
Morgenmad alle dage
Aftensmad, “dag 6”
Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg)
Persontransfer Tranekær-Rudkøbing, “dag 7”
Færgebillet Rudkøbing-Marstal, “dag 8”
Færgebillet Svendborg-Ærøskøbing, “dag 9”
Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
Vandrekort (sendes pr. post)
Vagttelefon
Gebyr til Rejsegarantifonden
EKSKLUSIVE
Transport fra bopæl til turens startsted og retur
Bus Faaborg/Åstrup t/r
Enkeltværelse, kr. 2875
Tillæg ved solo-rejsende
Frokost/madpakke
Aftensmad, dog inkluderet “dag 6”
Drikkevarer
Ekstra nat i Svendborg inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 675 pr. person / enkeltværelse kr. 1050 pr. person)
Individuel : Øhavsstien – Sydfyn, Langeland og Ærø
“Vidunderlig natur, plante- og dyreliv, afgrøder, haver og havudsigter næsten hele tiden. Vi plukkede masser af brombær på Langeland. Meget fin beskrivelse og vejledningsmateriale.” K. Bartels, København Ø
“Det var en smuk og afvekslende tur. For os var tures toppunkt at vandre gennem Syltemade Ådal og afstikkere til Rødme Svinehaver og Egebjerg Mølle var også fine oplevelser. Tak for en skøn tur!” S. Nielsen, Vanløse
“Det var skønt at gå så langt og længe ude i fri natur på de små stier. Vi havde aldrig fundet frem til sådanne ture selv. Meget idyllisk.” Beboerne fra Ristolahaven
Oplev den fulde strækning af den smukke Gendarmsti. 84 kilometer smuk natur og spændende kulturhistorie langs Flensborg Fjord. Gå på opdagelse i historien eller de sjældne planter og dyr samt mange interessante biotoper og landskaber.
Gå øen rundt ad kyststien og oplev 120 kilometer smuk og varieret natur. Bornholm er uspolerede klippekyster, øde strande, brusende vandfald og lokale madvarer i særklasse. Hvis du har en ekstra dag til rådighed, så kan vi anbefale en ekstra nat i Gudhjem for at sejle til Christiansø.
Kyst til Kyst Stien er en 140 km lang vandrerute på tværs af Jylland. Du vandrer fra kystbyen Blåvand ved Vesterhavet til fjordbyen Vejle. Du overnatter på kro, hotel og B&B og din bagage bliver kørt, mens du nyder vandringerne.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept All”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Cookie Settings" to provide a controlled consent.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Varighed
Beskrivelse
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Øhavsstien – Sydfyn, Langeland og Ærø
ØHAVSSTIEN - SYDFYN, LANGELAND OG ÆRØ
Det er dejligt at vandre i Danmark, og mange af os danskere har stadig store ferieoplevelser til gode i vores eget land. I det Sydfynske Øhav ligger Øhavsstien og venter. En 220 km lang vandrerute, der fører dig gennem noget af den skønneste natur, Danmark har at byde på.
Tag med på denne 9-dages vandretur på Øhavsstien, hvor du kommer rundt om hele det Sydfynske Øhav og oplever både de spændende natur- og kulturlandskaber på den sydlige del af Fyn samt byerne Faaborg, Svendborg og Rudkøbing samt de to smukke skipperbyer, Ærøskøbing og Marstal. Du vandrer gennem de gamle hyggelige købsstader og idylliske små landsbyer, over bakker, gennem moser og grønne skove, forbi herregårde og over enge med spektakulære udsigter til det Sydfynske Øhav.
Vi har fundet gode, gæstfrie steder til overnatning og morgenmaden sørger dine værter for. Nyd en dejlig dansk vandreferie med masser af smuk natur og spændende kulturhistorie.
Dag 1: Ankomst til Faaborg
Turen starter i Faaborg, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Ankommer du tidligt, anbefaler vi, at du ser nærmere på den hyggelige havneby og købstad med de fine gamle huse, middelalderporten og den afslappede stemning. Byen er rig på kunsthåndværkere ligesom Faaborg Museum rummer en samling af fynbomalerne. Om sommeren er der daglige vægterture fra klokketårnet kl. 21.00 (-/-/-)
Dag 2: Fra Faaborg til Åstrup
Dagens vandring går fra Faaborg til Åstrup. Undervejs passeres landsbyen Diernæs, hvor der midt i byen ligger et stort kampestenshus med højt stråtag. Huset er opført af baronen på Holstenshuus og fungerede som aftægtshus for byens fattige. Husene og gårdene i Diernæs hørte under godset og beboerne arbejdede for baronen. Holstenshuus er en af Danmarks yngste herregårdsbygninger (opført i 1908 efter en brand). Når du kommer frem til Åstrup, tager du bussen tilbage til Faaborg, hvor du overnatter (13 km). (M/-/-)
Dag 3: Fra Åstrup til Vester Skerninge
Om morgenen tager du bussen fra Faaborg til Åstrup. Du fortsætter gennem både skov og åbent landskab, forbi den afsnørede fjordarm Nakkebølle Sø med et rigt fugleliv og videre langs med kysten til Fjællebroen. Fjællebroen var tidligere udskibningshavn for tømmer i området og anlagt af godset Rødkilde. Fra Fjællebroen vandrer du et langt stykke langs kysten og passerer bl.a. Ringgaard. Her kan man være heldig at finde oldsager af flint, som er skyllet i land. Oldsagerne stammer fra tidligere bopladser, som nu ligger under vand på 2-3 meters dybde. Du går ind i landet gennem Syltemade Ådal, hvis 20 meter dybe slugt er dannet i slutningen af sidste istid. Du går nede i dalen og kan ind imellem næsten glemme, at du ikke er i ødemarken. Stien fører videre til byen Vester Skerninge med den smukkeste gamle bindingsværkskro, beliggende ganske tæt på kirken og det unikke landsbymiljø. Indkvartering på kroen (16 km). (M/-/-)
Dag 4: Fra Vester Skerninge til Svendborg
Fra Vester Skerninge går ruten til Egebjerg Bakker. Du passerer det smukke Hvidkilde Gods og Hvidkilde Sø. Søen er den største af en række søer i tunneldalen vest for Svendborg. Her er et rigt fugleliv med bl.a. grågæs, hejrer og toppede lappedykkere. Under Svendborgsund Broen kommer du forbi Sct. Jørgens Kirke, hvis kapel tidligere husede spedalske. Det lå dengang uden for byens volde for at undgå syge i byen (22 km) (M/-/-)
Dag 5: Svendborg til Rudkøbing
Fra Svendborg krydser du den imponerende Svendborgsund Bro og begynder vandringen over Tåsinge. Undervejs har du en meget flot udsigt til Thurø, du vandrer forbi det flotte Valdemars Slot, passerer den smukke Lunkebugt og går gennem kystskovene, før du via Siø når Rudkøbing på Langeland. Dagen afsluttes med en velfortjent overnatning på et lokalt hotel i Rudkøbing. Dagens vandring er på ca. 26 km. Vandringen kan afkortes til ca. 15 km ved at tage bussen det sidste stykke fra Lundby til Rudkøbing (ikke inkluderet i turens pris). (M/-/-)
Dag 6: Rudkøbing til Tranekær
Efter morgenmad starter dagens vandring nord på langs Langelands østkyst. Dagens vandring byder på smuk maritim natur og mulighed for badning eller en lur på stranden ved Stengade Strand. I ankommer til den lille by Tranekær, en af Danmarks bedst bevarede slotsbyer. Efter indkvartering er der måske tid og lyst til at gå en lille tur i byen, Medicinhaverne eller det fantastiske slot og parken med de mange naturkunstværker, inden I bydes på en dejlig 2-retters aftenmenu. Dagens vandring er 22 km. (M/-/A)
(Det er også muligt at afkorte ruten med ca. 11 km ved at tage en Flex-taxi fra Rudkøbing til færgelejet i Spodsbjerg.)
Dag 7: Lohals – Tranekær – Rudkøbing
I dag er der mulighed for at se de smukke historiske landskaber på Langeland, som er formet af istiden og generationers skiftende virksomhed. Gamle ege, hat-bakker, flade sletter, smukke skove og en stor dysse med flere gravkamre, hvorfra der er storslået udsigt til Fyn. Det er blot nogle af de indtryk, som denne dagsvandring byder på. Man tager den lokale bus fra Tranekær til Lohals og vandrer tilbage til Tranekær, hvor du genfinder din bagage. Vi har sørget for en taxi til dig fra overnatningsstedet i Tranekær til Rudkøbing. Dagens vandring er 19 km. (M/-/-)
Dag 8: Langeland – Ærø (Marstal-Ærøskøbing)
Efter morgenmad venter der en fin sejlads til Marstal på Ærø. I Marstal kan man gå en tur i den gamle skipperby med de krogede gader, søfartsmuseet og kirken med ikke mindre end 6 kirkeskibe hængende under loftet. Dagens vandring går langs vandet, videre op i bakkerne ved Lille Rise, ad gamle veje forbi jættestuer og gravhøje, med flotte udsigter over Ærøs bugtede kyster undervejs, inden du når til Ærøskøbing, der er kendt for en hyggelig jazzfestival, gamle huse og brolagte gader. Overnatning på et lille hyggeligt hotel (16 km). (M/-/-)
Dag 9: Vandring mellem Ærøskøbing og Søby
I dag vandrer du i landskabet mellem Ærøskøbing og Søby. Søby er, ligesom Marstal og Ærøskøbing, en havneby. Fra Søby er der færgeforbindelse til både Fyn og Jylland. Du får mulighed for at opleve den nordvestlige del af øen, og den første del af vandringen går langs nordkysten med udsigt over Øhavet. Du kommer bl.a. forbi den gamle renæssanceherregård Søbygaard, der i dag er museum og kulturcenter. Fra det middelalderlige borganlæg ved siden af Søbygård er en pragtfuld udsigt over øens nordlige ende og Lillebælt, Als og Fyn. Turen går videre gennem Ærø Naturpark til Søby.
En gratis bustur vil bringe dig gennem små byer tilbage til Ærøskøbing. Det er slut på turen og du kan afhente din bagage og er klar til din hjemrejse. (19 km). (M/-/-)
Evt. ekstra nat i Ærøskøbing eller Svendborg kan bestilles.
OVERNATNING
Du overnatter i dobbeltværelse på lokale hoteller i Faaborg, Svendborg, Rudkøbing og Ærøskøbing. I Vester-Skerninge overnatter du på en hyggelig gammel kro, og i Tranekær på Langeland på et komfortabelt B&B. På hotellerne og kroen har værelserne eget bad og toilet. På B&B har værelserne delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab, og værterne vil gøre deres bedste for, at du får en god oplevelse.
Evt. ekstra overnatning i Svendborg efter turen kan bestilles ved tilmelding til turen, ligesom en ekstra nat i Rudkøbing eller Tranekær er en mulighed. Enkeltværelser kan bestilles mod tillæg.
FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad som serveres på overnatningsstederne. Frokost og aftensmad er for egen regning. Vi kan anbefale, at man spiser ude om aftenen. Dog er aftensmad inkluderet i Tranekær. Frokost kan bestilles på overnatningsstedet, eller man kan selv købe ind til picnic hos den lokale købmand. Vælger du at bestille en madpakke på overnatningsstedet, skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt).
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).
VANDRINGERNE
Dagsvandringerne er på mellem 12 og 26 km (mulighed for at afkorte de længste etaper) og kan gennemføres af alle i normal god form med lyst og vilje til vandring. De er ikke teknisk vanskelige, men man sover godt efter en dagsvandring på 26 km. Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm.
REJSEN DERTIL
Turen starter i Faaborg. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted (med offentlig transport eller privat bil). Vandringen starter fra overnatningsstedet. Hvis du ankommer med bil, kan du evt. vælge at parkere bilen i Svendborg (hvor færgen til Ærø sejler fra) og derfra tage rutebil til Faaborg, hvor turen starter.
Turen slutter i Ærøskøbing på Ærø (efter ca. 16 km vandring). Har du tid og lyst til også at opleve den hyggelige by Svendborg på Sydfyn, kan du forlænge turen med en overnatning i Svendborg.
Se tog- og bustider til Faaborg: www.rejseplanen.dk
Se busser på Fyn: www.fynbus.dk
ØHAVSSTIEN
Øhavsstien blev indviet i 2007 og er med sine 220 kilometer en af Danmarks længste vandreruter. Ruten går gennem smukke naturområder, langs kyster, forbi slotte og herregårde og tæt på hyggelige landsbymiljøer. Den byder på flotte panoramaudsigter over det Sydfynske Øhav, og en perlerække af dejlige danske kultur- og naturlandskaber.
INKLUSIVE
EKSKLUSIVE
DELTAGERNE FOTÆLLER…
“Vidunderlig natur, plante- og dyreliv, afgrøder, haver og havudsigter næsten hele tiden. Vi plukkede masser af brombær på Langeland. Meget fin beskrivelse og vejledningsmateriale.”
K. Bartels, København Ø
“Det var en smuk og afvekslende tur. For os var tures toppunkt at vandre gennem Syltemade Ådal og afstikkere til Rødme Svinehaver og Egebjerg Mølle var også fine oplevelser. Tak for en skøn tur!”
S. Nielsen, Vanløse
“Det var skønt at gå så langt og længe ude i fri natur på de små stier. Vi havde aldrig fundet frem til sådanne ture selv. Meget idyllisk.”
Beboerne fra Ristolahaven
Lignende ture
individuelGendarmstien, Padborg-Skovby
individuelBornholm rundt ad Kyststien, 8 dage (tur A)
individuelKyst til Kyst Stien, Blåvandshuk-Vejle
Privacy Overview