Vagabond Tours

Dachstein classic, 5 dage

Turfakta
Tur ID: 18OST-1
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jul-01 oct
Varighed:
5 dage / 4 nætter
Sværhedsgrad:
Udfordrende-Svær
Må hunde medbringes:
Nej
3.975 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Østrig er med sit fine netværk af stier og imponerende bjerglandskaber et velkendt paradis for vandrere. På denne tur vandrer du første del af den fantastisk rundtur Dachstein Rundwanderweg omkring det mægtige Dachstein-bjerg (2995 m) og du overnatter på gode og hyggelige hoteller og bjerghytter. Det er en panoramisk rute, som går forbi krystalklare søer, over nøgne bjergpas og gennem idylliske dale. Flere steder har du udsigt til Dachstein-massivets tinder og gletsjere. To steder bringer en kabinelift dig endnu højere op i de alpine omgivelser. Du passerer bjerglandbrug, der tilbyder lækre alpespecialiteter. “Dachsteinrundwanderweg” er en enestående mulighed for at opleve områdets natur og kultur, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

 • Start din vandring med udsigten fra Gosau-søen til Dachstein, det berømte “Gosausee-blick”.
 • Flot alpin vandring over plateauet “Am Stein” på din vej til Obertraun.
 • Tag kabineliften 1000 meter op for at vandre på Dachstein-gletcheren og det storladne høj-plateau.
 • Oplev de idylliske græsgange ved Hofpürgl-hytten.
 • Nyd alpespecialiteterne undervejs i de hyggelige autentiske bjerghytter og -hoteller.
DAG 1: ANKOMST TIL GOSAU (HOTEL)

Ankomst til Gosau og indkvartering på hyggeligt hotel. Byen ligger smukt i en højtliggende dal for foden af Dachstein-massivet og med udsigt til Gosau-bjergkammen. (-/-/-)

Du begynder Dachstein-rundvandringen enten med at gå til fods de godt 4 km fra hotellet til Gosau-søen ad den kønne vej oven for dalen, eller at køre dertil i bus eller egen bil. Ved søen mødes du af en overvældende udsigt til Dachstein og dens gletsjere. Du tager kabineliften op til Zwieselalm, hvor vandringen vest om Gosaukamm starter med en mindre stigning. Du vandrer med udsigt til bjergkammens majestætiske tinder på den ene side og ned i den grønne dal med dens spredte bebyggelse til den anden. Du følger stierne Austriaweg og Bibelsteig, som engang blev brugt til at smugle bibler fra Sydtyskland via Ramsau til de protestantiske enklaver omkring Gosau og Bad Goisern. Ved Stuhlalm kan du forfriske dig med lokale specialiteter, indtil du til sidst runder neden for Bischofsmütze og ankommer til turens første overnatningshytte, Hofpürglhütte. Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv. til overnatningen, mens din bagage bliver kørt til hotellet i Ramsau, hvor du skal overnatte næste gang. Vandringen er – uden de ca. 4 km op til Gosau-søen – ca. 10 km og 4-5 timer. Højdemeter op 850 m/ned 860 m. (M/-/-).

Fra Hofpürgl-hytten løber stien først i storslåede omgivelser neden for de enorme bjergsider for så at komme til Rinderfelds smukke græsgange. Du går op og ned over små klipperygge og grønne hulninger og begynder snart opstigningen til Sulzenschneid, hvor du belønnes med en fantastisk udsigt. Herefter kan du vælge mellem den flotte vandring neden for Torstein og op over Tor-passet og forbi Südwands-hytten – eller en lettere rute via Bachalm til Türlwandhütte.  Ca. 11 km og ca. 6 timer. Højdemeter op 900 m/ned 880 m. (M/-/-)

Hvis vejrudsigten er god, tager du kabineliften (ej inklusiv i prisen og det anbefales, at bestille billet ca. 8 dage før turen), som på syv minutter stiger 1000 m op til Dachstein Glacier. Herfra følger en fantastisk vandring først ned over Schladminger-gletsjeren og så over det vidtstrakte klippelandskab på høj-plateauet Am Stein, indtil du når den hyggelige hytte Guttenberghaus, hvor du skal overnatte. Ca. 9,5 km og 4-5 timer. Højdemeter på plateauet 275 m op/ 875 m ned.

Hvis det er skyet og tåget, kan du i stedet for gletsjer-vandringen starte opstigningen fra Ramsau til Guttenberghaus. Ca. 6,5 km og 4-5 timer. Højdemeter 1040 m op/ 70 m ned.

Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv. til overnatning, mens din bagage bliver kørt til næste overnatningssted. (M/-/-)

Den sidste dag byder på højalpin vandring fra hotellet over plateauet “Am Stein”. Du fortsætter forbi Gjaidalm til Krippenstein og videre til Obertraun. Hvis du ønsker at afkorte ruten, kan du tage liften ned til Obertraun (ej inklusiv i pris).  Fra Obertraun kan du tage med offentlig bus tilbage til Gosau, eller vi kan arrangere transfer i taxi (kan bestilles – ej inkluderet i turens pris). Turen slutter ved ankomst til Gosau.Vandring er på 16 km og 8 timer. Højdemeter 240 m op/1780 m ned. (M/-/-)

NB: Hvis du ønsker en ekstra nat i Gosau efter vandreturen, kan denne bestilles ved køb af rejsen.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du fra overnatningssted til overnatningssted. 1 nat overnatter du på et godt hotel, 3 nætter overnatter du på sovesal i bjerghytter. Her anbefales det, at du medbringer din egen lagenpose. Du finder tæpper i hytterne eller du kan medbringe din egen sovepose. Det er muligt at bestille enkeltværelse på hotel mod tillæg. Det er muligt at bestille en ekstra nat i Gosau efter endt vandretur (tillæg).

Det er ikke muligt at bestille dobbeltværelse med separate senge (twin), men man kan bestille et værelse med en dobbeltseng med to separate madrasser (snarere end én stor madras). Hvis du ønsker dette, skal du skrive det i bemærkningsfeltet i tilmeldingsformularen.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på det hotel og i de bjerghytter, hvor du overnatter. Madpakke kan bestilles aftenen før på overnatningsstedet og betales lokalt. Der er mulighed for at tilkøbe aftensmad på overnatningsstederne hjemmefra, eller du kan købe det direkte på stedet. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 4 dages vandring fra overnatningssted til overnatningssted. Op- og nedstigninger pr. dag er på mellem 250 og 1700 højde-meter. De enkelte dagsvandringer er af mellem 4 og 7 timers varighed (eksklusive pauser). Vandringen på gletsjeren (dag 4) er ca. 1 km. Her starter du med kabineliften op ca. 1000 meter. Vandrestave anbefales. Gletsjer-vandringen tillades kun i godt vejr og kan erstattes med en vandring i lavere terræn i tilfælde af dårligt vejr. (Hvis du ikke har lyst til gletsjer-vandringen, kan du naturligvis altid vælge den lavere rute). Vandreruten er afmærket, men det er nødvendigt at kunne læse kort og rutebeskrivelse, da vejrforholdene kan gøre afmærkningerne svære at se.

KØRSEL AF BAGAGE

Det er ikke muligt at få kørt sin bagage på denne tur.

REJSEN DERTIL

Turen starter og slutter i Gosau. Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen starter i Gosau. Du kan flyve til Salzburg eller Wien. Herfra er der tog- og busforbindelse til Gosau. Du kan ankomme når som helst i løbet af dagen.

Slut: Turen slutter i Gosau om eftermiddagen efter endt vandring. Ekstra nat i Gosau kan bestilles. Fra Gosau er der offentlig transport til Salzburg eller Wien Vær opmærksom på afgangstiderne. Det kan være nødvendigt med en ekstra overnatning. Ekstra nat kan bestilles ved tilmelding til turen.

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på hotellet som angivet i den afrejseinformation. Der er ca. 1130 km fra Danmark til Gosau.

INKLUSIVE

 • Overnatning 1 x hotel og 3 x bjergbytte (sovesal)
 • Morgenmad alle dage
 • 1 x lift til Zwieselalm
 • Bus fra Obertraun til Gosau
 • Schladming-Dachstein Summer Card
 • Lokale skatter
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Kørsel af bagage
 • Aftensmad x 4 (kan bestilles, kr. 1200)
 • Enkeltværelse – kun på hotel (kan bestilles, kr. 700)
 • Taxi transfer fra Obertraun til Gosau 1-2 personer (kan bestilles kr. 825)
 • Taxi transfer fra Obertraun til Gosau ekstra person (kr. 150)
 • Ekstra overnatning i Gosau (kan bestilles, dobbeltværelse kr. 700 kr. per person / enkeltværelse kr. 800 kr. per person inkl. morgenmad)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi er lige kommet hjem fra en rigtig dejlig tur Dachstein rundt (1.-9. juli) med utrolig flot natur og nogle meget flinke værter på hotellerne og i hytterne. Især vil vi fremhæve vandrehytterne. Det har været en meget fin tur, der har givet os lyst til at prøve flere af denne slags ferier”.

J. Jensen, Sdr. Bjert

“Vi rejste derned med tog – vi sørgede selv for rejsen (det var ikke særlig dyrt). Vi var super-godt tilfredse med vores indkvartering. Vi havde en rigtig hyggelig aften i Goiserer Hütte, hvor værtinden og hendes hjælper (en ung pige) satte sig ned ved vores bord og snakkede – med sig havde de 4 lækre hjemmelavede desserter. Alle overnatningssteder mødte os med stor venlighed og bagagetransporten fungerede så fint.”

V. Lundberg, Viby J

“Det var dejligt at modtage materialet i god tid, så jeg havde god tid til at sætte mig grundigt ind i turen før afrejsen. Jeg snakkede med mange vandrere undervejs – især på overnatningsstederne. Vandreturen bød på overvældende flotte udsigter i en meget varieret natur – fra alpint til frodige dale.”

J. Frederiksen, Værløse

Vil du vide mere om turen?

Kontakt os her, så vender vi retur hurtigst muligt.