Vagabond Tours

SVÆRHEDSGRADER

I Vagabond Tours arrangerer vi ture, som spænder vidt med hensyn til sværhedsgrad – du kan vælge en krævende vandretur eller en lettere tur. Hver tur er markeret med en illustreret sværhedsgrad i fire niveauer. En sværhedsgrad er en rettesnor – så brug vurderingen som en grov angivelse og læs dag-til-dag beskrivelsen for turen. Vi gør opmærksom på, at vi fraråder personer med højdeskræk at vandre i bjergegne.

Let
Korte vandringer af for det meste 3 til 4 timers varighed (plus pauser) eller valgfrie dagsture som regel ad let fremkommelige stier. Beskeden højdeforskel. Din bagage kan blive kørt mellem overnatningsstederne.

Moderat
Overvejende moderate dagsvandringer, som veksler med enkelte mere krævende ture. 5 til 6 timers varighed pr dag (plus pauser). Stierne er ofte let fremkommelige, men de kan også være ujævne og stenede. Turene kan foregå i bakket landskab og i bjergterræn. Din bagage kan blive kørt mellem overnatningsstederne eller du bor fast samme sted på hele rejsen.

Udfordrende
Relativt krævende dagsture eller trekking i bjergområder. Varighed af dagsturene er fra 5 til 7 timer om dagen. Nogle dagsture kan være med oppakning til en enkelt nat. Højdeforskel mellem 500 og 1000 meter om dagen. Din bagage kan som regel blive kørt mellem overnatningsstederne.

Svær
Turene byder på krævende dagsture i høje bjerge af 6 og 8 timers vandring per dag. Højdeforskellene kan være på mere end 1000 m om dagen, så du skal have en god kondition. Det kan forekomme, at man skal bære oppakning til flere nætter, men som regel er der mulighed for kørsel af bagage mellem nogle overnatningsstederne.