Vagabond Tours

FAQ

CORONA

Hvis din tur ikke kan gennemføres pga. corona-restriktioner, vil turen blive annulleret. I nogle tilfælde kan det være muligt at omlægge turprogrammet således at turen vil kunne gennemføres. Hvis det er muligt på din tur, så vil vi altid kontakte dig først om høre om du er interesseret i at gennemføre turen med et ændret program. 

Hvis du er tilmeldt en tur, som ikke kan gennemføres pga. corona-restriktioner, vil du få dit indbetalte beløb retur. Vi tager stilling til om en tur kan gennemføres 14 dage før turstart ud fra Udenrigsministeriets Rejsevejledninger.

Hvis du er tilmeldt en tur og selv ønsker at afmelde (til en destination, som ikke er begrænset af corona-restriktioner) gælder almindelige afbestillingsregler.

Læs mere om hvordan du er stillet her.

BOOKING OG BETALING

Når du har besluttet dig for den tur, som du gerne vil på, udfylder du en booking-formular på vores hjemmeside. På en turside trykker du på feltet “Book”. Du udfylder felterne i bookingformularen.

Individuelle ture: Når du har booket din individuelle tur (tur på egen hånd) går vi i gang med at reservere overnatningssteder til din tur. Når vi har bekræftelse fra alle overnatningsstederne, vil du modtage en bekræftelses-mail fra os.

Fællesture: Når du booker en fællestur, er din booking/tilmelding bekræftet i det øjeblik, at du gennemfører bookingen og betaler.

Du kan næsten ikke bestille for tidligt. Sørg for, at du har læst turens program – og kontakt os, hvis du har spørgsmål til turen. De fleste bestiller 3-5 måneder før turstart. Nogle ture – både fællesture og individuelle – bliver udsolgt på visse datoer og i højsæsoner. Vi anbefaler, at du bestiller turen så tidligt som muligt.

Når du tilmelder dig en tur, betaler du det fulde beløb for ture. I tilfælde af, at vi ikke kan få plads på den ønskede startdato, refunderes det indbetalte beløb.

Ja, vi har ture, hvor hunde er velkomne. Det er bl.a. på udvalgte vandreture i Danmark, på vandreture i Østrig og på vores kanoture og tømmerflådefærd i Sverige. 

I vores søgeboks kan du krydse ikonet af med ture med hund og så vil du få en liste med alle de ture, hvor I må tage hund med.

Afrejsemateriale vil være tilgængeligt på disse måder:

  • Fællesture: Dokumenter fremsendes pr. mail (ca. 14 dage før turstart).
  • Individuelle ture i udlandet: Fysisk materiale sendes med GLS til nærmeste pakkeshop (ca. 14-30 dage før turstart).
  • Individuelle ture i Danmark: Afrejsematerialet er digitalt (gratis login til Vagabond Tours app, tilgængeligt ca. 14-30 dage før turstart). Ønskes fysisk afrejsemateriale kan det tilkøbes.

PRAKTISK INFORMATION

På vores fællesture er der som regel flest, der rejser alene. Det er ikke sikkert, at man har en ven eller veninde, der kan tage med på samme tur – eller måske tror de ikke, at en vandretur er noget for dem. På vores fællesture har vi det sjovt og uforpligtende sammen – det vi har til fælles, er vores lyst til at vandre. Som regel viser det sig, at der er mange andre interesser, man også deler. Der er respekt for den enkelte – i et varmt fællesskab – hvor man kommer beriget hjem fra rejsen og har haft mange gode snakke undervejs på turen – både på vandrestien og ved middagsbordet.  

Aldersgennemsnittet på Vagabond Tours rejsende er 45 år. Der kan være forskel fra tur til tur. Fælles for turdeltagerne er, at de prioriterer at opleve naturen i deres ferie. Nogle deltagere er 30 år (eller yngre) andre er 65 år. Ofte viser det sig, at fællesskabet, humor og interesser ikke er aldersbestemt. Der er en let og sjov stemning på turene – i et varmt fællesskab med andre – hvor humor og grin præger stemningen.

BEKLÆDNING OG UDSTYR TIL VANDRING

Det vigtigste på en vandretur er fodtøjet – til nogle ture er en vandresko et godt valg – og til andre ture, er det nødvendigt med en vandrestøvle. At anskaffe et par gode vandresko eller vandrestøvler er det første, du skal tænke på. Derudover får du brug for en god dagtursrygsæk, hvor du har de ting, du har brug for i løbet af dagen. Af beklædning er det vigtigt, at du er tør inderst på kroppen – derfor anbefaler vi, at du har en svedtransporterende t-shirt med korte eller lange ærmer. I forhold til den øvrige beklædning skal du tænke i ”lag” – så du kan regulere varmen ved at tage lag af eller på (lag har også en isolerende virkning). Yderst skal du have en jakke mod vind og regn.

Det kan være en god idé at overveje, hvilket udstyr du skal købe fra nyt og om der er udstyr som du evt. kan låne dig til – og måske har du også udstyr (især beklædning), som du sagtens kan bruge til din vandretur. Du kan sagtens vandre i det sportstøj som du måske allerede bruger, når du løber eller dyrker anden motion og på en vandretur i Danmark, kan du også overveje om du har nogle gode sko liggende, som du kan gå i. En dagtursrygsæk vil du ofte kunne låne dig til blandt venner eller familie. Du behøver altså ikke investere i en masse nyt udstyr og beklædning til din tur.   

Vi anbefaler at din dagtursrygsæk er ca. 35 liter. Det er mere behageligt at vandre med en rygsæk, hvor der er plads til tingene – frem for en for lille rygsæk, der er proppet. Der skal være plads til dit vand, en lun trøje, regntøj, madpakke og snack.

Det er vigtigt at din rygsæk sidder godt på din ryg. Brug lidt tid på at justere hoftebælte, skulderremme, topbrystrem, topstrammere på skulderremme og brystrem.
Det er praktisk at din rygsæk har udvendige lommer – så du let har adgang til de ting, du skal bruge flere gange i løbet af dagen som f.eks. vand.

De færreste rygsække er helt vandtætte så det er praktisk, at medbringe et overtræk til din rygsæk.

Mange rutinerede vandrere bruger sjældent vandrestave – de har god balance og et godt blik for underlaget og løse sten. Det kan være et spørgsmål om vane. Andre oplever, at det aflaster deres ben/knæ og gør, at de bevæger sig mere sikkert og hurtigt. Prøv dig frem og gå en lang tur i skoven med vandrestave. Du finder hurtigt ud af, om du synes vandrestavene er generende eller til gavn. Hvis du medbringer vandrestave, anbefaler vi, at det er teleskop-stave.

MOTION OG TRÆNING

Man behøver ikke være en super-atlet for at vandre eller cykle. Alle, som er i almindelig god for, kan vandre eller cykle. Turene har forskellige sværhedsgrad. Vi vejleder dig gerne i at finde den tur, der passer til dit niveau. At udføre aktiviteter som f.eks. gåture, løbeture, cykling, svømning og vægtløftning nogle gange om ugen er en god forberedelse til din tur.

At vandre kræver en almindelig god grundform. Alt bliver meget sjovere, når man har overskud om aftenen – og har energi til samvær og måske et glas vin. Mange har glæde af at træne lidt ekstra før en tur. Man kan træne på mange måder – gåture, fitness, løb, svømning, cykling osv. Vandring kræver udholdenhed og muskler. Når der er stejle opstigninger, kræver det også kondition. Vi foreslår, at du går nogle testture før din vandreferie – f.eks. går ca. 15 km et par weekender før din tur.

Turene har forskellige sværhedsgrader – fra 1 (let) til 4 (krævende). Det er en god idé at være realistisk og vælge en tur, der svarer til din form.