Vagabond Tours

Dachstein classic, 9 dage

Turfakta
Tur ID: 18OST
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jul-02 oct
Varighed:
9 dage / 8 nætter
Sværhedsgrad:
Udfordrende-Svær
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer.
8.400 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Østrig er med sit fine netværk af stier og imponerende bjerglandskaber et velkendt paradis for vandrere. Denne tur bringer dig på en fantastisk rundtur omkring det mægtige Dachstein-bjerg (2995 m) og du overnatter på gode og hyggelige hoteller og bjerghytter. Det er en panoramisk rute, som går forbi krystalklare søer, over nøgne bjergpas, gennem idylliske dale og uberørte skove. Flere steder har du udsigt til Dachstein-massivets tinder og gletchere. To steder bringer en kabinelift dig endnu højere op i de alpine omgivelser. Du passerer bjerglandbrug, der tilbyder lækre alpespecialiteter og du ankommer i båd til den smukke by Hallstatt i Salzkammergut. “Dachsteinrundwanderweg” er en enestående mulighed for at opleve områdets natur og kultur, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

 • Start din vandring med udsigten fra Gosau-søen til Dachstein, det berømte “Gosausee-blick”.
 • Gå gennem idylliske alpe-græsgange og strækninger med ur-skov.
 • Tag en frisk svømmetur i den krystalklare Ödensee.
 • Tag kabineliften 1000 meter op for at vandre på Dachstein-gletscheren og det storladne høj-plateau.
 • Tag med båden over Hallstätter-søen til den postkort-smukke by Hallstatt.
 • Tag Salzberg-banen op til saltminerne og den fantastiske udsigt over Hallstatt by og sø.
 • Nyd alpespecialiteterne undervejs i de hyggelige autentiske bjerghytter.
DAG 1: ANKOMST GOSAU (HOTEL)

Ankomst til Gosau og indkvartering på hyggeligt hotel. Byen ligger smukt i en højtliggende dal for foden af Dachstein-massivet og med udsigt til Gosau-bjergkammen. (-/-/-)

Du begynder Dachstein-rundvandringen enten med at gå til fods de godt 4 km fra hotellet til Gosau-søen ad den kønne vej oven for dalen eller at køre dertil i bus eller egen bil. Ved søen mødes du af en overvældende udsigt til Dachstein og dens gletchere. Du tager kabineliften op til Zwieselalm, hvor vandringen vest om Gosaukamm starter med en mindre stigning. Du vandrer med udsigt til bjergkammens majestætiske tinder på den ene side og ned i den grønne dal med dens spredte bebyggelse til den anden. Du følger stierne Austriaweg og Bibelsteig, som engang blev brugt til at smule bibler fra Sydtyskland via Ramsau til de protestantiske enklaver omkring Gosau og Bad Goisern. Ved Stuhlalm kan du forfriske dig med lokale specialiteter, indtil du til sidst runder neden for Bischofsmütze og ankommer til turens første overnatningshytte, Hofpürglhütte. Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv. til overnatningen, mens din bagage bliver kørt til Hotel Türlwand, hvor du skal overnatte næste gang. Vandring ca. 10 km – ekskl 4 km fra overnatningsstedet til Gosau-søen – og ca. 5 timer. Højdemeter op 850 m/ned 860 m). (M/-/-)

Fra Hofpürgl-hytten løber stien først i storslåede omgivelser neden for de enorme bjergsider for så at komme til Rinderfelds smukke græsgange. Du går op og ned over små klipperygge og grønne hulninger og begynder snart opstigningen til Sulzenschneid, hvor du belønnes med en fantastisk udsigt. Herefter kan du vælge mellem den flotte vandring neden for Torstein og op over Tor-passet og forbi Südwands-hytten – eller en lettere rute via Bachalm til Türlwand. Her tager du med bus (inkl i prisen) til Ramsau, hvor du skal overnatte. Ca. 12,5 km og 6 timer. Højdemeter op 895 m/ned 880 m. (M/-/-)

Hvis vejrudsigten er god, tager du kabineliften til Dachstein glacier (det anbefales at bestille billetter min. 8 dagen før turen – betales lokalt), som på syv minutter stiger 1000 m op til Hunerkogel. Herfra følger en fantastisk vandring først ned over Schladminger-gletcheren og så over det vidtstrakte klippelandskab på høj-plateauet Am Stein, indtil du når den hyggelige hytte Guttenberghaus, hvor du skal overnatte. Ca. 9,5 km og 4-5 timer. Højdemeter 265 op / 860 ned.

En anden mulighed er (anbefales hvis vejret er dårligt) er, at du i stedet for gletsjer-vandringen kan starte opstigningen fra Ramsau til Guttenberghaus. Ca. 6,5 km og 4-5 timer. Højdemeter 1045 op / 70 ned.

Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv. til overnatning, mens din bagage bliver kørt til Gasthaus Steiner, hvor du skal overnatte næste gang. (M/-/-).

Dagens vandring begynder med en kort opstigning gennem Feisterscharte, hvorefter ruten fører dig gennem Am Steins fascinerende kuperede landskab af klipper, sne, græs, mos og dværgfyr. Du passerer Silberkar-søen med det smaragdgrønne vand og bevæger dig frem mellem imponerende bjergvægge og flotte udsigter ned i dalen. Landskabet skifter til idylliske græsgange og farvestrålende alpeflora, efterhånden som du nærmer dig Grafenbergalm. Ruten giver dig herefter billedskønne udsigter over alpine søer og går til sidst ad bløde stier gennem ur-lærkeskov, inden du når Steinerhaus (hotel), hvor din bagage venter. Vandring ca. 13 km og 6 timer. Højdemeter op 550 m/ ned 860 m (M/-/-).

Du går gennem den skønne lærkeskov med smukke lysninger, hvor køerne græsser og når frem til den enestående Notgasse. Dette er en fem hundrede meter lang slugt, som stedvis kun er et par meter bred og 60 m høj. På slugtens sider kan man finde forhistoriske indskrifter hugget i klippen. Viehbergalm er et perfekt frokoststed, hvor der tilbydes lækre og nærende alpespecialiteter i hyggelige omgivelser. Så går turen jævnt op til Hochmühleck med fantastisk udsigt til Dachstein – og derfra nedad enten til Steinitzenalm (hytte) eller videre til hotel i Bad Mitterndorf, hvor din bagage er blevet kørt til. Dette er en skovrig rute med skønne udsigter indimellem. Vandring ca. 22 km og 8 timer. Højdemeter op 630 m/ ned 1600 m. (M/-/-).

Det vil normalt ikke være muligt at vandre hele dagens rute og nå frem til færgen i Obertraun i tide, så derfor anbefaler vi, at du starter dagen med at tage bjergtoget til Bad Aussee, som mere eller mindre følger ruten. Dagens rute byder på særligt mange seværdigheder: De smukke karstkilder Strumern, som “springer” efter perioder med regnvejr; Ödensee, som er perfekt til badning; og den dramatiske Koppental med Koppenbrüller-grotterne. Til sidst tager du båden fra Obertraun over Halstätter-søen til den malerisk beliggende by Hallstatt, hvor du overnatter på hotel og bagagen venter. Vandring ca. 15 km og 5 timer, hvis du afkorter vandringen med tog. Højdemeter op 170 m/ ned 300 m. (M/-/-).

Du tager færgen fra Hallstatt tværs over søen, og begynder din vandring nord på langs den østlige del af Lake Hallstaettersee. Du ankommer til Bad Goisern og starter herfra vandreferiens sidste store opstigning til den hyggelige og smukt beliggende overnatningshytte via Trockentannalm. Du skal overnatte i Goiserer Hütte. Vandring ca. 17 km og 7 timer. Højdemeter op 1100 m/ ned 50 m.

Alternativ: Hvis du vil hvile benene, kan dagens etape afkortes med en smuk togtur langs Hällstätter-søen. Begynd eventuelt dagen med at slentre rundt i den spektakulære by Halstatt og tage så (for egen regning) med båd og tog til Bad Goisern (hvor der findes et fint offentligt svømmebassin). Herfra vandrer du op til Goiserer Hütte.

Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv. til overnatning, mens din bagage bliver kørt til hotellet i Gosau, hvor du startede rundvandringen. (M/-/-)

Du fuldfører “Dachsteinrundwanderweg” med en vidunderlig nedstigning til udgangspunktet i Gosau. Du passerer først en idyllisk bjergflække med smukke stendiger og fortsætter ned gennem lærke- og fyrreskov med en fantastisk afsluttende udsigt til Gosaukamm og Dachstein-massivet. En sidste strækning ad panorama-vejen fører dig tilbage til hotellet og din bagage. Ringen er sluttet, og du er kommet tilbage – en uforglemmelig natur- og kulturoplevelse rigere. Dagens vandring er ca. 7 km og tager 2-3 timer. Højdemeter op 50 / ned 875 m. Dvs. at du er tilbage i Gosdau omkring frokosttid. (M/-/-)

NB: Hvis du ønsker en ekstra nat i Gosau efter vandreturen, kan denne bestilles ved køb af rejsen.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. 5 nætter overnatter du i dobbeltværelse på gode hoteller, og 3 nætter overnatter du i bjerghytter på sovesal. Enkeltværelse (på hotellerne) kan bestilles mod tillæg. Evt. ekstra nat i Gosau kan bestilles.

Det er ikke muligt at bestille dobbeltværelse med separate senge (twin), men man kan bestille et værelse med en dobbeltseng med to separate madrasser (snarere end én stor madras). Hvis du ønsker dette, skal du skrive det i bemærkningsfeltet i tilmeldingsformularen.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på de hoteller og i de bjerghytter, hvor du overnatter. Frokost kan bestilles aftenen før på overnatningsstedet, betales lokalt, eller kan på nogle etaper købes på ruten. Du betaler selv for aftensmad på overnatningsstedet (hotel eller hytte – eller anden restaurant hvor muligt). De fleste rejsende vælger dog at tilkøbe aftensmad hjemmefra. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 8 dages vandring fra overnatningssted til overnatningssted. Op- og nedstigninger pr dag er på mellem 150 og 1600 højde-meter. De enkelte dagsvandringer er mellem 4 og 8 timers varighed (eksklusive pauser). Vandringen på gletsjeren (dag 4) er ca. 1 km. Vandrestave anbefales. Gletsjer-vandringen tillades kun i godt vejr og kan erstattes med en vandring i lavere terræn i tilfælde af dårligt vejr. (Hvis du ikke har lyst til gletsjer-vandringen, kan du naturligvis altid vælge den lavere rute). Vandreruten er afmærket, men det er nødvendigt at kunne læse kort og rutebeskrivelse, da vejrforholdene kan gøre afmærkningerne svære at se.

KØRSEL AF BAGAGE
Du vil undervejs skulle bære en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. 5 dage bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted (hotel). Der er ikke kørsel af bagage til de 3 overnatninger i bjerghytte. De dage, hvor du skal overnatte i en bjerghytte, skal du derfor selv medbringe en lagenpose mm. i din rygsæk. Der er tæpper i hytterne. Når du kommer frem til næste hotel, venter din bagage der.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Gosau. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen starter i Gosau. Du kan flyve til Wien. Herfra er der tog- og busforbindelse til Gosau-dalen. Du kan ankomme når som helst i løbet af dagen.

Slut: Turen slutter i Gosau omkring frokosttid. Ekstra nat Gosau kan bestilles. Fra Gosau er der togforbindelse til lufthavnen. Der afgår fly til Danmark fra Wien. Hvis du ønsker en ekstra nat i Gosau eller Wien, kan det bestilles ved tilmelding til turen.

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på hotellet i Gosau som angivet i din afrejseinformation. Der er ca. 1130 km fra Danmark til Gosau.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse (5 nætter) og sovesal (3 nætter)
 • Kørsel af bagage, 5 dage (1 stk. á maks. 20 kg)
 • Morgenmad
 • 1 x billetter til hhv. Gosaukamm og Salzberg-banerne
 • Togbillet Bad Mitterndorf/Pichl Kainisch to Bad Aussee
 • 1 x sejlads fra Obertraun til Hallstatt
 • 1 x sejllads fra Hallstat til Obertraun
 • Schladming-Dachstein Summer Card
 • Lokale skatter
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Aftensmad x 8 (kan bestilles, kr. 2500)
 • Enkeltværelse (kan bestilles, dog kun på hoteller, kr. 1450)
 • Billet til Dachstein-cabinelift (ca. 23 euro per voksen)
 • Ekstra overnatning, Gosau (kan bestilles kr. 800 per person i dobbeltværelse / kr. 1025 i enkeltværelse inkl. morgenmad)
 • Aftensmad ved ekstra overnatning (kan bestilles, kr. 225)
 • Evt. afkortning af dagsetaper med tog
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

Vi vil gerne nominere Goisererhütte til årets vandrehytte på grund af beliggenhed, værtsfamilie, hund, sol, mad og karma! Den fantastiske flora på turen imponerede. Über alles.”

M. Bach, København

“Vi valgte turen, fordi vi havde hørt meget om Østrigs skønhed. Meget fint at vi modtog materialet før afrejsen, så vi kunne forberede os hjemmefra. Vi rejste med tog (orangebillet) derned og tog et par dage i Salzburg først. Overnatningsstederne havde en fin standard og var over vores forventning – hyggeligt at det er familiehoteller, god stemning! Vi har været i kontakt med mange mennesker i løbet af turen, som alle har været hjælpsomme og åbne.”

E. Pedersen, Bælum

Vil du vide mere om turen?

Kontakt os her, så vender vi retur hurtigst muligt.