Vagabond Tours

Rundvandring i Salzkammergut, 8 dage (hotel)

Turfakta
Tur ID: 13SAL-8A
Turtype: Individual
Familieture Familieture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
22 apr-18 oct
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat-Udfordrende
Må hunde medbringes:
Ja
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer.
8.500 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne 8-dages vandring er for dig, som ønsker at vandre i et område med enestående smukke udsigter og som samtidig ønsker fulde vandredag, hvor du kan mærke, at du bruger din krop. Ruten følger gode stier og du overnatter i hyggelige byer undervejs. Ruten fører forbi smukke bjergsøer, charmerende byer og frodige græsgange med udsigt til imponerende tinder og bjergrygge – og med stemningsfulde bjerghytter på ruten, som indbyder til et hvil og lidt at drikke. Flere dagsetaper kan afkortes m. offentlig transport.

Vi arrangerer turen som både 5 og 8 dages ture (hvor vandringerne på 5-dages turen er mindre krævende). Denne 8-dages tur giver dig den fulde rundtur i al dens skønhed. Undervejs passerer du nogle af Østrigs skønneste bjergsøer, bl.a. Attersee (landets største) og de berømte søer Wolfgangsee og Halstätter See med maleriske Hallstatt. På turen er der mulighed for at medbringe hund. Børn opnår rabat (se under “priser”).

  • Nyd de afvekslende dagsetaper, som fører dig gennem et postkort-smukt alpint landskab.
  • Oplev en rigdom af smukke bjergsøer: Schwarzen See, Wolfgangsee, Attersee og  Hallstätter See.
  • Glæd dig til sejlturen over Wolfgangsee og Halstätter See.
  • Imponerende panorama-udsigter med bjergsøer og høje tinder.
  • Oplev områdets charmerende byer, bl.a. fantastiske Hallstatt.
DAG 1: ANKOMST BAD ISCHL

Ankomst til Bad Ischl og indkvartering på hotel. Du kan ankomme i løbet af dagen eller først på aftenen. (-/-/-).

Efter morgenmaden er du klar til at starte vandreturen. Vi foreslår, at du tilbagelægger den første strækning (Bad Ischl) til Russbach med bus (busbillet er inkluderet). Det giver dig god tid til at opleve den smukke rute – og ikke mindst nyde søen Attersee, hvor du ankommer om eftermiddagen. Der venter dig en flot vandretur – gennem skov, forbi søer og flotte udsigter. Den sidste strækning går ad stien Eisenauweg til søen Attersee – og herfra langs søbredden Weissenbach. Overnatning i Weissenbach. Dagens rute er ca. 14 km. (kan forlænges til 24 km, valgfrit) ca. 5 timer. Højdemeter op 584 m/ned 584 m. (M/-/-).

Fra Weissenbach kører du med den lokale bus til Burggrabenklamm. Du vandrer ad Valerieweg og Ackerweg, passerer den smalle kløft ved bjerget Scharfberg og får en smuk udsigt til bjerget. Du fortsætter ad vandrerute 17A, og drejer mod syd mod St. Gilden, som ligger ved søen Wolfgangsee. Herfra har vi arrangeret en smuk sejltur tværs over søen til Strobl, hvor du overnatter. Dagens rute er ca. 18 km og 6-7 timer. Højdemeter op 712 m/ned 650 m (M/-/-).

I dag skal vandre du af Baerenpfad stien. Du starter i Strobl og går mod syd. Efter at have passeret Kammersbach hytten har du nu retning mod Weissenbach floden, som du følger ind til Bad Goisern. Overnatning i Bad Goisern. Dagens rute er ca. 24 km og 8-9 timer. Højdemeter op 895 m/ned 980 m. (M/-/-).

Dagens vandring er ikke så lang, men til gengæld meget smuk. Du har god tid til at nyde de mange udsigtspunkter over Hallstätter See undervejs. Du går ud af Bad Goisen og har retning mod syd. Turen ud af byen giver dig mulighed for at iagttage østrigernes smukke alpehaver. Du går på stier blandt smukke græsklædte alpe-enge, og når til søen Hallstätter See. Du følger søens østlige bred. Her er mange smukke udsigtspunkter, ideelt til picnic. Fra stien er der udsigt til den postkort-smukke by Hallstatt, som ligger på den modsatte søbred med huse op ad bjergskråningen. Hallstatt står på UNESCO’s Verdensarvsliste. Du overnatter i Hallstatt. Færgeoverfarten fra østbredden til Hallstatt er inkluderet. Dagens rute er ca. 12 km og 3-4 timer. Højdemeter op 62 m / ned 30 m. (M/-/-).

På denne vandredag skal du følge stien “Weg durch die Wildnis”, indtil du når grotten Koppenbrüler. Herfra går stien videre ned til dalbunden, gennem en gammel jernbanetunnel og forbi et kapel, indtil du kommer til hytten Koppental. Ved hytten er der mulighed for at tage en pause og evt. spise frokost. I nærheden er udløbet fra Schneegraben-lavinen. Din rute fortsætter langs Traun floden og fører dig til Bad Aussee, hvor du skal overnatte. Dagens rute er ca. 20 km og 6-7 timer. Højdemeter op 310 m/ ned 180 m. (M/-/-).

I dag vandrer du tilbage til Bad Goisern (herfra bus til Bad Ischl, hvor turen startede for 7 dage siden). Du starter med en transfer fra hotellet i Bad Aussee til Alpengarten (inkl. i turen). Herefter begiver du dig lidt mod nord til Pflindsberg-ruinen. På vejen passerer du et smukt vandfald og vandrer langs smukke græsklædte bjergområder. Du kan nyde synet af de mange smukke vilde blomster i dette område (især i maj måned). Herfra vandrer du ad stier og skovveje mod Rehkogl videre ind mod Bad Goisern, hvorfra du tager tog eller bus tilbage til Bad Ischl, hvor din tur startede (egen betaling). Overnatning i Bad Ischl. Dagens vandring er ca. 16 km og 5-6 timer. Højdemeter op 330 m/ ned 630 m. (M/-/-).

Afrejse efter morgenmaden, hvis ikke du har bestilt ekstra overnatning i Bad Ischl. (M/-/-).

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du fra overnatningssted til overnatningssted. Du overnatter på gode hoteller og kroer. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg. Ekstra nat i Bad Ischl eller undervejs på ruten kan bestilles.

Det er ikke muligt at bestille dobbeltværelse med separate senge (twin), men man kan bestille et værelse med en dobbeltseng med to separate madrasser (snarere end én stor madras). Hvis du ønsker dette, skal du skrive det i bemærkningsfeltet i tilmeldingsformularen.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på overnatningsstedet. Frokost kan bestilles aftenen før på overnatningsstedet og betales lokalt, eller du kan købe den undervejs på din tur. Aftensmad er ikke inkluderet i turen, men kan bestilles hjemmefra mod tillæg. Det fremgår af dagprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/ Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 6 fulde vandredage fra overnatningssted til overnatningssted. De enkelte dagsvandringer er på mellem 6 og 9 timers varighed (eksklusive pauser). En enkelt dag er dog på kun ca. 3 timer. Denne vandring er til dem, som nyder at gå mange kilometer om dagen. Vi tilbyder også turen som 5-dagstur med kortere vandringer.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

BØRN
Turen er velegnet til større børn. Rejser man med mindre børn, er der mulighed for at afkorte  vandreturene med bus eller tog, eller man kan springe en vandredag over. 

Rejser man med børn til og med 14 år, opnår man rabat ved overnatning i familieværelse. Skal børnene bo på dobbelt/enkeltværelse, betales normal voksenpris – se yderligere information herom under ”Information om pris”

HUNDE
Hunde kan medbringes på denne tur mod et ekstra tillæg (betales lokalt på overnatningsstedet). Hvis man medbringer hund skal det oplyses ved bestilling af turen. I Østrig skal hunde enten føres i snor eller bære mundkurv. Dette gælder på alle offentlige steder (dvs. bl.a. på vandrestier, i byer og på overnatningssteder)

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Bad Ischl. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen starter i Bad Ischl. Du kan flyve til Wien eller Salzburg. Herfra er der tog-/busforbindelse til Bad Ischl. Du skal ankomme inden kl. 19.00 på ankomstdagen.

Slut: Turen slutter i Bad Ischl efter morgenmad. Fra Bad Ischl er der offentlig transport til lufthavnen i Wien. Hvis du ønsker en ekstra nat i Bad Ischl eller Wien, kan det bestilles ved tilmelding til turen.

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på hotellet i Bad Ischl som angivet i din afrejseinformation. Der er ca. 1130 km fra Danmark til Bad Ischl. Det er muligt, at din bil skal stå parkeret på en offentlig langtidsparkering et stykke væk fra hotellet. Der skal muligvis betales lokalt for parkering, prisen for en uge er ca. 15 euro.

INKLUSIVE
• Overnatning i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• Hiking bus fra Weissenbach til Burggrabenklamm
• 1 x bådtur fra St. Gilden til Strobl på Lake Wolfgangsee
• 1 x bådtur fra Hallstatt station til Hallstatt (tværs over Wolfgangsee)
• Taxi transfer fra Bad Aussee til Altaussee
• Kørsel af bagage (maks. 25 kg)
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på dansk
• Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
• Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Frokost/madpakke alle dage
• Aftensmad alle dage (kan bestilles, kr. 2200)
• Bus eller tog (dag 7) fra Bad Goisern til Bad Ischl (ca. 3,5 EUR)
• Ekstra overnatning i Bad Ischl/Bad Goisern inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 750 pr. person / enkeltværelse kr. 850 pr. person)
• Enkeltværelse (kan bestilles, kr. 2550)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

PRIS FOR BØRN
Bemærk, 8-dages turen i Salzkammergut er ikke velegnet til mindre til børn. I er velkomne til at kontakte kontoret for oplysning om vandring med børn.

• 0-2 år (inkl.): 100 % rabat v. indkvartering i familieværelse (min. 2 voksne)
• 3-14 år (inkl.): 30% rabat v. indkvartering i familieværelse (min. 2 voksne)

Ovenstående rabat er gældende for familieværelse. Skal børnene bo på dobbelt/enkeltværelse, skal der betales normal voksenpris.750

Tidligere rejsende fortæller:

“Alt med bagagen fungerede perfekt. Mange gode muligheder for at prøve det lækre lokale Salzkammergut-køkken undervejs i de forskellige alpehytter.”

H. Skjoldan, København N

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turen?

Kontakt os her, så vender vi retur hurtigst muligt.