Camønoen rundtur og Møns Klint

Turfakta
Tur ID: 24CAM-5
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 apr-30 sep
Varighed:
5 dage / 4 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
4.850 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Camønoen, etableret i 2017, strækker sig over 175 kilometer på øerne Møn, Bogø og Nyord i Smålandsfarvandet og fører vandrerne gennem noget af landets smukkeste og mest særegne natur og kulturlandskaber. Turen går forbi hyggelige landsbyer, åbne marklandskaber, langs moser, enge og nogle af vore bedste badestrande. Gennem skove, forbi gravhøje, herregårde og sågar det romantiske slot Liselund. Og så selvfølgelig en af Danmarks allerstørste naturattraktioner, Møns Klint. Området med de kalkhvide klippelignende klinter er unikt, et must for naturinteresserede, der samtidig får lejlighed til at opleve mange sjældne planter, insekter og fugle. Din store bagage bliver kørt til næste overnatningssted mens du vandrer.

Vandringen er en rundtur, der starter og slutter i købstaden Stege. Du oplever hele den østlige del af Camønoen – både nordkysten, Møns Klint og den smukke sydkyst. Underlaget er mindre landeveje, grus- og skovstier. Dagsvandringerne er mellem 13 og 19 km pr dag.

 • Oplev købstaden Stege, som har den ene af de kun to bevarede byporte i Danmark.
 • Bo på idyllisk beliggende overnatningssteder langs ruten – midt i det smukke landskab.
 • Kom vandrende til Møns Klint og nyd synet af de kalkhvide klipper og det turkisblå hav.
 • Møn har en varieret natur med bl.a. et rigt fugleliv, vildtvoksende krydderurter og 18 forskellige orkidearter.
 • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted.
DAG 1: STEGE PÅ MØN (ANKOMSTDAG UDEN VANDRING)
Turen starter i købstaden Stege, Møns største by, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Dagen i dag er en ankomstdag.  Hvis du ankommer tidligt til Stege foreslår vi, at du ser nærmere på den hyggelig by og f.eks. besøger Møns Museum, der ligger i en smuk, gammel købmandsgård, der blev opført i 1770. Du kan evt. også besøge Middelalderhaven og gå forbi Steges bevarede byport. (-/-/-)
Dagens vandring går over broen fra Stege til Lendemarke og ud langs med kysten ved Stege Bugt. Her kan du nyde gode udsigter til Stege Havn og Stege Kirke, inden du vandrer videre ind mod den lavvandede kystlagune Stege Nor. En god del af strækningen i dag kommer til at foregå med udsigt over Noret. Turen fortsætter gennem flere små hyggelige landsbyer, inden vandringen slutter i Elmelunde. Overnatning i Elmelunde. Dagens vandring er ca. 18 km. (M/-/A)
Fra Elmelunde går turen nordpå mod kysten. Undervejs kan du se Nordfelt Gods, og kigger du mod øst, kan du se landskabet rejse sig op mod Møns Klint. Turen går langs kysten noget af tiden, og det kan være lidt vanskeligt at færdes på underlaget af rullesten, men til gengæld er lyden af bølgerne, som skyller op gennem stenene, utrolig beroligende. Nyd det, før ruten igen fører ind over land og ned mod Magleby, hvor der overnattes. Dagens vandring er 13 kilometer. (M/-/A)

Fra Magleby går turen østpå gennem Sømarke, forbi Sømarkedysse og Liselund Slot med det romantiske haveanlæg. Snart fører stien dig ud til skov og kyst. Her venter en imponerende vandring langs Møns Klint, med mange smukke udsigter over det turkisblå hav – en flot og kuperet vandring. Du kommer til Geocenter ved Møns Klint, hvor du kan købe is og en kop kaffe – eller måske holde frokostpause (her er en café).

Efter Geocenteret går vandringen videre i sydlig retning gennem Store Klinteskov – langs kyst og klint med udsigt over havet. I udkanten af Klinteskoven vandrer du væk fra kysten og tværs over sydspidsen af Møn. Du kommer til den hyggelige havneby, Klintholm Havn, hvorfra du tager en bus retur til Magleby. Dagens vandring er ca. 19 km. (M/-/A)

Efter en kort bustur retur til Klintholm Havn fortsætter du din vandring. I dag vil du opleve Møns sydkyst – langs kysten ved Hjelm Bugt, op forbi Stege Nor og tilbage til Stege. På den første del af din vandring passerer du de imponerende kystskrænter ud mod Hjelm Bugt. Du kommer forbi området Busemarke Mose, som er Møns største mose, der breder sig over et område på ca. 240 hektar. Området, som består af mose, rørskov og enge, er hjemsted for et utal af fugle, insekter, padder og planter. Længere fremme kommer du til Råbylille Strand, som er en af Møns bedste og mest populære badestrande, og tager først afsked med kysten vest for Oddermose Strand. Herfra går turen nordpå mod Stege Nor og Stege. Turen slutter i Stege, hvor du genfinder din bagage. Dagens vandring ca. 18 km. (M/-/-).

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse med delt bad på motel, pensionat B&B. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.
Det kan forekomme, at du selv skal lægge sengelinned på (sengelinned er inkluderet i turprisen).

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad alle dage og aftensmad “dag 2”, “dag 3” og “dag 4”. Aftensmaden på “dag 2” er “varm-selv-måltid” af god kvalitet. På “dag 1” er der mulighed for at spise på restaurant/café eller købe take-away med hjem.
Frokost er for egen regning. Madpakker kan bestilles på overnatningsstederne (afregnes lokalt).

VANDRINGERNE
Denne tur har i alt 4 dagsvandringerne med flg. etapelænger:

Dag 1: Ankomstdag

Dag 2: Etapen er 18 km

Dag 3: Etapen er 13 km

Dag 4: Etapen er 19 km

Dag 5: Etapen er 18 km

REJSEN DERTIL

Start: Turen starter i Stege. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted med offentlig transport eller privat bil. Første dag er en ankomstdag. Se www.rejseplanen.dk. Der er gratis parkering flere steder i Stege.

Slut: Turen slutter om eftermiddagen i Stege (efter 18 km vandring). Der er rutebilstation i Stege, hvorfra der kører bus til Vordingborg togstation. Herfra er der tog til hele landet. Se www.rejseplanen.dk.

KØRSEL AF BAGAGE
Din bagage bliver kørt til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen, for eksempel madpakke, vand, regntøj og kamera. Du genfinder din bagage i Stege efter endt tur.

CAMØNOPAUSER – RUNDE TRÆBÆNKE
Rundt omkring på Camønoen er placeret ni såkaldte “Camønopauser” med ca. en dagsvandring imellem. Camønopauserne er runde bænke opført i bæredygtigt træ. Her kan du få ly og læ, sludre med de lokale, sætte dig og tage et hvil på bænken, tanke vand på vandflasken, låne toilettet og få strøm på telefonen. Du kan også proviantere og få mere at vide om den egn, du befinder dig på. Desuden er det ved Camønopauserne, du kan få stemplet dit Camønopas, som er et sjovt minde at få med hjem. 

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad 
 • Aftensmad, “dag 2”, “dag 3” og “4”
 • Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg) 
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Aftensmad, “dag 1” og “dag 5”
 • Bus Klintholm Havn-Magbleby t/r – “dag 4” og “dag 5”
 • Frokost/madpakke
 • Drikkevarer
 • Tillæg som solo-rejsende
 • Enkeltværelse kr. 1650
 • Ekstra overnatning i Stege inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 675 pr. person / enkeltværelse kr. 950 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vores tur på Camønoen bød på virkelig smuk natur, og det er ikke sidste gang, at vi tager afsted.”

K. Tøt, Taastrup

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om Camøno turene?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om disse ture.