Gourmet og vandring – Mols Bjerge

Turfakta
Tur ID: 44MOL
Turtype: Group
Vandreture Vandreture
Hvornår:
27 sep-29 sep
Varighed:
3 dage / 2 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. fuld forplejning og turleder.
4.200 DKK

Tag på weekend med Vagabond Tours til Mols Bjerge og nyd en vandretur i det enestående landskab. Det handler om naturoplevelser og livsnydelse, når vi vandrer ad Mols Bjerge Stien i den smukke nationalpark. Turen fører os gennem det varierede terræn med bakker, dale og skove, som kendetegner Mols Bjerge, og vi besøger charmerende små landsbyer undervejs.

På turen skal vi opleve det flottest af de populære etaper: Kalø-etapen, Bjerg-etapen og Gaasehage-etapen. Landskabet er formet af istidens kræfter – med markante morænebakker og dybe dale. Her i nationalparken finder man de imponerende højdepunkter Agri Bavnehøj og Trehøje med en fantastisk udsigt over Djursland og Ebeltoft Vig.

Undervejs bor vi godt i Femmøller, og om aftenen sætter vi os til et veldækket bord og indtager et lækkert gourmetmåltid, der smager af lokale specialiteter fra Djursland. På vandringerne bærer du kun en dagsturs-rygsæk, og turen er inklusiv fuld forplejning.

• Oplev: Kalø-, Gaasehage- og Bjergetapen
• Oplev imponerende udsigtspunkter
• Få viden om naturen af guiden ved Karlsladen
• Besøg den charmerende købstad Ebeltoft
• Nyd lækker mad med lokale råvarer

DAG 1: ANKOMST TIL FEMMØLLER OG VANDRING PÅ KALØ-ETAPEN

Ankomst til Femmøller i Mols Bjerge kl. 14.00. Du kan parkere ved overnatningsstedet. Hvis du kommer med bus, kan du gå fra bussen til overnatningsstedet (1 km).
Efter indtjekning nyder vi kaffe og sødt – og turlederen giver en introduktion til weekendens program. Herefter vi en kort kørsel (privat transfer) til Kalø. Vi starter turen ved besøgscenteret Karlsladen, hvor en guide fortæller os om området, naturen og historien. Herefter er vi klar til at vandre. Vi går den smukke rute og har udsigt til Kalø slotsruin. Vi køres retur til hotellet og kan slapper af inden aftensmaden.
Om aftenen spiser vi en 3-retters middag med duft og smag af lokale urter – i hotellets velrenommerede restaurant. (Dagens vandring er ca. 5 km) (-/-/A)

Efter et lækkert morgenmåltid er vi klar til at vandre. Vi skal vandre ad den mest populære rute i Mols Bjerge: Bjergeetapen. Vi går dele af bjergetapen. Vi kommer op på et af de højeste punkter i området – enten Agri Bavnehøj eller Trehøje. Undervejs belønnes vi med spektakulære udsigter over Ebeltoft Vig og det omkringliggende landskab. Vi har god tid undervejs til at nyde blandingen af stejle stigninger og blide nedstigninger. Dagens vandring er ca. 16 km. Vi kommer retur til hotellet og har tid til at slappe af. Om aftenen nyder vi en 4-rettes menu i hotellets restaurant. Dagens vandring er ca. 16 km. (M/F/A)
Efter en dejlig nat og en velsmagende morgenmad er vi klar til endnu en spændende vandring når vi i dag skal vandre på Gaasehageetapen. Vi tjekker ud af hotellet og kører i egne biler til den hyggelig by Ebeltoft. Her starter (og slutter) vores rundvandring. Vi skal vandre ad den rute, der kaldes Gaasehageetapen – som er den nyeste rute i Mols Bjerge. Efter at have spist vores medbragte frokost vandre vi det sidste stykke til Ebeltoft, hvor turen slutter ca. kl. 14.00. Herefter er der individuel hjemrejse. Dagens vandring er ca. 13. km. (M/F/-).

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter vi i dobbeltværelser på et dejligt hotel/kro i Femmøller. Alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelser kan reserveres mod tillæg.

FORPLEJNING
Turen er inklusiv fuld forplejning, og vi spiser godt. Fredag eftermiddag får vi kaffe og kage. Der er fælles 3-retters middag fredag aften. Lørdag aften får vi en 4-rettes menu. Der er morgenbuffet alle dage, og en lækker frokostmadpakke tilvandreturen om lørdagen og om søndagen. Husk din termokande så du kan få kaffe med på vandreturen lørdag og søndag. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet i turen (Morgenmad/Frokost/Aftensmad)

VANDRINGERNE
På ankomstdagen vandrer vi ca. 5 km. Lørdag og søndag er dagsvandringerne ca. 16 km og 14 km. Underlaget vi vandrer på er både grusstier, græs- og skovstier. I dag-til-dag er der angivet ca. antal kilometer pr. dag.
Vi har fast base så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen, såsom madpakke, regntøj, kamera mm.

TURLEDEREN
Turlederen kender området godt – og deler ud af sin store viden om landskabet og historien. På ankomstdagen får vi en guidet rundvisning på Karlsladen og hører om områdets natur og historie.

REJSEN DERTIL
Turen starter på ved vores hotel i Femmøller. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted, med offentlig transport eller privat bil. Der er gratis parkering ved hotellet og flere steder i området.
Start: Turen begynder ved hotellet i Femmøller. Hotellet ligger ca. 1 km fra busstop i Femmøller. Se
www.rejseplanen.dk
Slut: Turen slutter i Ebeltoft (vi har sammen morgen flyttet bilerne til Ebeltoft). Der er busterminal i Ebeltoft, hvis du rejser med offentlig transport. Se www.rejseplanen.dk

INKLUSIVE
• Overnatning i dobbeltværelse på et godt hotel
• Morgenbuffet lørdag og søndag
• Frokost alle dage
• Fælles middag fredag og lørdag
• Transfer i bus (t/r) til Kalø-etapen
• Guidet rundvisning og entré i Karlsladen
• Turleder
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Transport fra bopæl til turens startsted og retur
• Evt. tillæg for enkeltværelse 450 kr.
• Drikkevarer

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turen?

Kontakt os her, så vender vi retur hurtigst muligt.