Malerweg, del 2 (6 dage)

Turfakta
Tur ID: 06MWE-6B
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 apr-31 oct
Varighed:
6 dage / 5 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat-Udfordrende
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
4.500 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Malerweg ligger i de berømte Elbsandsteingebirge i det østlige hjørne af Tyskland lige syd for Sachsens hovedstad Dresden og tæt ved den tjekkiske grænse. Området bliver også kaldt det Sachsiske Schweiz, og her kan I opleve en magisk verden af imponerende klippeformationer, dybe dale, historiske borge og Elbens flodlandskab.

De unikke klippeformationer i Elbsandsteingebirge har fascineret mennesker fra hele verden til alle tider. Her fandt digtere – bl.a. H.C. Andersen – og malere (heraf navnet Malerweg) inspiration i den romantiske periode som et modstykke til det turbulente storbysliv.

Elbsandsteingebirge Malerweg-stien er undervejs markeret med et karakteristisk “M”, og den samlede rute er godt og vel 120 km lang fordelt på 8 dagsetaper. På denne rejse vandrer I de sidste 4 dagsetaper mellem Neumannmühle og Pirna.

I kan på et senere tidspunkt fuldende hele Malerweg-ruten og vandre de første 4 dage af turen – se Vagabond Tours ”Malerweg (del 1)”.

  • Imponerende natur i det østlige Tyskland.
  • Historiske slotte og fæstninger.
  • Kulturel inspiration. Maleren Caspar David Friedrich, digterne Richter og H.C. Andersen fik deres inspiration langs Malerweg.
  • Du vandrer ad gode stier.
  • Nemt at komme til fra Danmark til Dresden – 8-9 timer i bil, 3-4 timer med fly, eller med tog via Hamborg og Berlin.
DAG 1: ANKOMST TIL KRIPPEN
Krippen, en bydel i kurbyen Bad Schandau, ligger centralt i forhold til Malerweg-ruten på den venstre side af Elben. Hvis jeres ankomst til Krippen tillader det, kan man nå en kort vandretur på Caspar David Friedrich-stien eller tage færgen til Bad Schandau (færgebilletter er ikke inkluderet). I Bad Schandau kan I nyde eftermiddagen med at gå en tur eller slappe af i et lokalt termisk bad. (-/-/-)

I starter dagen med at tage bussen til Neumannmühle. Herfra vandrer I op ad bakke til den gamle toldstation ‘Zeughaus’. Kort efter kan I opleve den fantastiske udsigt fra Goldstein og fortsætte med at bestige ‘Großer Winterberg’-bjerget (566 m). Efter at have krydset Elben i Schmilka tager I enten toget tilbage til Krippen eller går de resterende 8 km på Malerweg-stien.

Dagens vandring er ca. 13,5 km og ca. 6 timer. (M/-/-)

I tager toget tilbage til Schmilka. Nyd dagens udsigt over Schrammstein-massivet, der ligger på den anden side af floden Elben. Før I når Gohrisch, vandrer I op ad mesaerne Papstein og Gohrisch. Dagens vandring er ca. 18 km og ca. 7 timer. (M/-/-)
Dagens korte vandrerute fører jer langs det markante klippemassiv Pfaffenstein og hulen Diebskeller (‘Røverkælderen’), indtil I når den historiske fæstning Königstein. Her har I god tid til at udforske, hvorfor Königstein er blevet berømt som ‘den uindtagelige fæstning’, og nyde den formidable udsigt over det omkringliggende landskab.  Dages vandring er ca. 9 km og ca. 4½ timer. (M/-/-)
Jeres sidste vandredag på Malerweg fører jer gennem landsbyerne Thürmsdorf og Weißig og op ad bakke til Rauenstein massivet. I nærmer jer målet for jeres Malerweg-vandring, og efter at have passeret byerne Naundorf og Obervogelgesang, når I Pirna om eftermiddagen. Afhængigt af tilgængelighed overnatter I enten i Pirna eller Dresden. Dagens vandring er ca. 22 km og ca. 8 timer. (M/-/-)
Turen slutter efter morgenmaden. Måske det kan friste med ekstra nætter i Pirna/Dresden og udforske dette skønne område yderligere. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Overnatning på hoteller eller guesthouses i byer undervejs på ruten. Overnatningsstederne har en standard, der svarer til 3-stjernede hoteller – alle med privat bad/toilet. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg. Hvis der ønskes ekstra nat/nætter i Pirna, Krippen og/eller Dresden før eller efter turen, er vi gerne behjælpelige med det.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på overnatningsstedet. Madpakke kan bestilles aftenen før på overnatningsstedet og betales lokalt. Enkelte dage kan du købe frokost undervejs på din vandring (det fremgår af dit afrejsemateriale, som du modtager før turen). Der er restauranter i alle overnatningsbyer. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/ Aftensmad).

VANDRINGERNE
På turen vandrer I til et nyt overnatningssted dag 3, 4 og 5.  De første 2 dage bor man i Krippen, hvorfor I ikke skifter hotel. Turen byder på 4 fulde vandredage og de enkelte dagsvandringer varierer mellem 4 og 7 timer (eksklusive pauser).

KØRSEL AF BAGAGE
På vandredagene bærer I kun en lille rygsæk med de ting, I skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Jeres øvrige bagage bliver tilbage på hotellet eller transporteres til næste indkvarteringssted.

BØRN
Turen er ikke velegnet til børn under 14 år. 

HUNDE
Hunde kan ikke medbringes på denne tur.

REJSEN DERTIL
I skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med, fly tog eller bil) samt arrangere jeres hjemrejse fra turens slutsted.

Start: Turens første dag er en ankomstdag og her er der reserveret overnatning i Krippen. I kan ankomme når som helst på dagen. Der er forskellige parkeringsmuligheder i Krippen/Bad Schandau – se parkopedia.de for opdateret information om p-pladser i området.

Slut: Turen slutter efter morgenmad i Pirna/Dresden. Der er regelmæssige togforbindelser mellem Pirna og Dresden (hver ½ time i dagtimerne) og turen tager 20 minutter. Evt. ekstra nat i området kan bestilles (se afsnit om “Overnatning”).

Hvis I er ankommet i bil, der er parkeret i Krippen/Bad Schandau, tager I toget fra Pirna til Bad Schandau (tager 20 min.) og afhenter bil.

INKLUSIVE
• 5 overnatninger i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• Kørsel af bagage (dag 3, 4 og 5)
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
• Vandrekort (sendes pr. post)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Frokost/madpakke alle dage
• Aftensmad alle dage
• Byskat (betales på overnatningsstedet, ca. 12 EUR i alt)
• Enkeltværelse (kan bestilles kr. 1200)
• Ekstra overnatning Pirna inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 700 pr. person / enkeltværelse kr. 925)
• Ekstra overnatning i Krippen/Bad Schandau inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 875)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager


Har du spørgsmål til turen?

Kontakt Michael som er den der ved mest om området og turene hertil.