Amalfikysten, Pompeji og Vesuv

Turfakta
Tur ID: 52AMA-2
Turtype: Group
Vandreture Vandreture
Hvornår:
08 may-15 may
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat-Udfordrende
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. kørsel af bagage, halvpension, turleder og fly. Turen er en sikker afgang. Få pladser tilbage.
13.500 DKK

Amalfikysten er ganske enkelt verdens smukkeste kyststrækning! Området byder på en perlerække af maleriske byer og dramatiske klippelandskaber. På turen har du mulighed for at opleve det bedste, som Amalfikysten har at byde på. Et af de vandremæssige højdepunkter er ”Gudernes Sti”, som fører os til den charmerende by Positano med dens kulørte fiskerbåde trukket op på stranden og stejle labyrintiske gader. Vi besøger byerne Amalfi, Atrani og Ravello og vandrer i det skønne kyst- og bjerglandskab.

Undervejs har vi base tre steder – i San Lazzaro, Amalfi by og Napoli. Fra vores base i Amalfi by kan man bade på stranden og om aftenen nyde den gode mad på en af byens restauranter. På fridagen kan du for eksempel sejle til øen Capri. Turen slutter i Napoli, hvor vi ser nærmere på den gamle by og nyder byens berømte pizza.

 • Oplev Amalfikysten, verdens smukkeste kyststrækning med byerne Amalfi, Atrani, Ravello og Positano.
 • Udforsk det bjergrige bagland og nyd vandreturene langs den dramatiske klippelyst, hvor den ene utrolige udsigt afløser den anden.
 • Glæd dig til vandreturen ad ”Gudernes sti” til Positano.
 • Nyd en sval dukkert efter dagens vandring og ikke mindst det gode italienske køkken.
 • På fridagen kan du tage en udflugt til øen Capri, hvor de romerske kejsere trak sig tilbage om sommeren.
 • Nyd turens sidste aften i Napoli, hvor der er mulighed for at se nærmere op den gamle historiske bydel.
 • Du har base på 3-stjernede hoteller i hhv. San Lazarro, Amalfi og Napoli.
DAG 1: ANKOMST TIL SAN LAZARRO PÅ AMALFIKYSTEN (2 NÆTTER)

Vi flyver fra København til Napoli, hvor der er arrangeret en privat buskørsel til første første base på på Amalfikysten – San Lazarro – en charmerende lille by med en fantastisk udsigt til kysten. Her møder vi vores turleder. Vi spiser aftensmad sammen og turlederen fortæller om de kommende dage og informerer om praktiske ting. (-/-/A)

I dag er vores første rigtige vandredag. Det meste af ruten går nedad og der er mulighed for at fravælge dele af den. Fra vores hotel går vi til ”Punto panoramico”, måske det smukkeste udsigtspunkt på hele Amalfikysten. Herfra begynder en nedstigning gennem et dramatiske landskab med fabelagtige udsigter langs Sorrento-halvøen og til Capri. Svimlende kalkstensklipper skyder i vejret i gullige og grønne nuancer, mens det azurblå hav synes så tæt på, at man kan høre det.

Stien går gennem flækken Furore og ned til den såkaldte ”fjord”, som er et stort indhak i klippekysten med farverige huse og fiskerbåde. Herfra går stien opad mod den charmerende landsby Conca dei Marin – en strækning med uovertrufne udsigter – hvorfra vi tager bussen til vores hotel. (Hvis nogen har kræfter i behold, kan man også vandre dertil.)

Ruten giver et interessant indblik i områdets geologiske historie, ligesom man møder det lokale landbrug, som stadig bruger traditionelle metoder. Her veksler den typiske middelhavsvegetation med vinplanter, valnød, eg og gyvel og man ser huse bygget i traditionel stil med trætage. Dagens tur er ca. 9 km og ca. 4 timers vandring med adskillige steder, som indbyder til en pause og en forfriskning (M/-/A)

Fra hotellet tager vi en kort tur med rutebil til den lille by Bomerano (dem, der har lyst, kan også gå dertil). Her er der mulighed for en kaffepause, før vi begiver os afsted ad ”Sentiero degli Dei” (Gudernes Sti) mod Positano, en af de skønneste vandreruter, som overhovedet findes. Ruten snor sig på klippesiden ”mellem himmel og hav” under skyggefulde træer, forbi ældgamle stenhuse og dybe grotter, over klippefremspring og gennem maleriske landsbyer – med den ene fantastiske udsigt efter den anden. Til sidst kommer postkort-smukke Positano til syne foran os og vi vandrer ad gamle trapper ned til byen, som nærmest hænger på klippesiden.

Fra Positano sejler vi til Amalfi og kan således fra båden beundre den dramatiske kyststrækning, som vi samme morgen har tilbagelagt til fods. Vi ankommer til Amalfi, indkvarteres på vores centralt beliggende hotel. Der er tid til en aftentur i den eksotiske by, som indbyggerne gennem århundrede har udbygget, så den på utrolig malerisk vis danner en sand labyrint af delvist overdækkede gader og stræder, som strækker sig opad fra havnen og dalbunden. Dagens vandring er ca. 6 timer (M/-/A)

Vi går gennem Amalfis snævre gader op til den charmerende landsby Pontone, som engang fungerede som fæstning for republikken Amalfi. Herfra går vi op ad den smalle bjergryg, som var en del af middelalderens forsvarssystem. Vi går under skyggefulde pinjetræer og gennem områder med vilde blomster og beundrer synet af Ravellos haver og villaer på den anden side af Valle del Dragone. Et par op- og nedstigninger bringer os til sidst til ruinerne af vagttårnet Torre delle Zirro, hvor det er tid til at nyde udsigten til Amalfi, Atrani og hele kystlinjen.

På tilbagevejen til Pontone kan vi nyde en forfriskning i skyggen af et citron-træ og kigge ned på Amalfi. Vi går ned i den skyggefulde Valle dei Mulini (”mølledalen”), hvor resterne af Europas største papirmøller (fra det 11. århundrede) ligger hen som spøgelser i den tykke vegetation. Stien fører os dybt ind i Ferriere-dalens frede naturområde med vandfald og frodig vegetation, hvor vi passende kan holde frokostpause. Herfra har vi en god time tilbage til Amalfi, idet vi på tilbagevejen passerer det spændende papirmuseum Museo della Carta. Resten af dagen er til fri disposition. Nyd stranden, gå på shopping eller lej en kano og padl langs kysten. Dagens vandring er ca. 4 timer. Bemærk venligst, at en stor del af vandringen på denne dag foregår på trapper, som er et karakteristisk element i landskabet. (M/-/-)

Dagen er til fri disposition. Du kan blive og nyde livet i Amalfi og omegn – eller du kan tage på en udflugt. Det kan varmt anbefales at besøge øen Capri, hvor også de romerske kejsere kom som turister! Du kan tage båden dertil fra Amalfi (spørg turlederen om detaljer) og nyd turen langs kysten, hvor du bl.a. passerer de to øer, hvorfra sirener sang så tillokkende for Odysseus og hans mandskab.

På Capri kan du vælge at begrænse dig til byen Capri, måske tage turen til de imponerende ruiner af den gamle kejser-residens Villa Jovis, eller du kan vælge at vandre videre omkring på den skønne ø, hvor man bl.a. kan opleve grotter og forunderlige klippeformationer (bl.a. Arco Naturale). Sidst på eftermiddagen går båden tilbage til Amalfi. (M/-/-)

Fra Amalfi går vi ad endnu en malerisk sti til den smukke by Atrani, som nærmest hænger ud over havet og vi nyder de utrolige udsigter bagud. Atrani er måske Amalfikystens bedst bevarende by med sine autentiske små gader og rolige pladser. Vi følger Dragone-dalen op til Ravello, som en berømt fransk forfatter beskrev som ”tættere på himlen end havet”. Byen har med sin ophøjede beliggenhed og solrige tørre klima tiltrukket kunstnere og rejsende, bl.a. Otto Wagner, som komponerede dele af operaen ”Parsifal” medens han boede i Villa Rudolfo, som også har været pave-residens. Villa Rudolfo og Villa Cimbrone (med skøn tilhørende park) er åbne for offentligheden og kan varmt anbefales. Vi vandrer tilbage til Amalfi og vores hotel ad en stejl gammel mulddyrssti med et fantastisk sceneri foran os og stopper måske i Atrani for en forfriskning. Ca. 4 timers vandring (M/-/A)

Efter morgenmaden afhentes vi af en minibus, som tager os til Pompeji. Med sin fine bevaringstilstand giver Pompeji os et enestående indblik i dagliglivet i en romersk by med dens villaer, offentlige bade, templer, amfiteatre og markeder. Det er en kæmpe oplevelse at gå rundt i det velbevarede gadenet og ind i huse og gårde, hvor man flere steder kan se kalkmalerier, som er bevaret fra den dag i år 79, hvor Vesuv gik i katastrofalt udbrud og udspyede metervis af lava og aske.

Det vil måske overraske de fleste, at det moderne Pompeji faktisk også er værd at besøge, så her går vi måske lidt omkring og tager en forfriskning på torvet, før vi tager toget til Napoli. Fra stationen i Napoli har vi mulighed for en kort intensiv byvandring gennem centrum af denne Campanias fascinerende hovedby og historiske kulturcentrum i Europa, før vi ankommer til vores hotel i hjertet af byen. Vi slutter af med en fælles middag i et ægte napolitansk pizzaria, hvor vi kan nyde denne lokale specialitet (M/-/A)

Turen slutter efter morgenmad i Napoli. Vi kører fra vores hotel til lufthavnen og flyver retur til Danmark. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På denne tur overnattes på charmerende 3-stjernede hoteller i 3 forskellige byer: San Lazzaro/Agerola, Amalfi og Napoli. Vi indkvarteres på dobbeltværelser med eget bad og toilet (enkeltværelse kan bestilles mod tillæg)

Dag 1+2 overnatter vi på 3-stjernet hotel i San Lazzaro/Agerola, som ligger midt i en grøn dal 600 meter over havet. Byen er udgangspunkt for mange skønne vandreture og har flot udsigt til de omkringliggende bjerge, ligesom man kan se Middelhavet.

Dag 3, 4, 5 og 6 overnatter vi på et 3-stjernet hotel i den charmerende kystby Amalfi. Vi bor i hjertet af byen og meget nær ved badestranden. Amalfi er en livlig by året rundt. Her er en herlig kystlinje med en imponerende udsigt over kysten.

Dag 7 overnatter vi på 3-stjernet hotel midt i Napolis historiske centrum i gå-afstand til byens seværdigheder og metro.

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgen- og aftensmad alle dage (med undtagelse af dag 4 og 5). Frokost købes som regel undervejs på de små lokale restauranter og barer i byerne på ruten (turlederen orienterer om mulighederne). Middag er inkluderet 5 aftener. Det fremgår af dagsprogrammet hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
På denne tur vandrer vi 5 dage. Derudover er der mulighed for at vandre på Capri på fridagen (dag 5), hvis man ønsker det. Billet hertil er inkluderet.

De fleste vandreture er på 5-6 timers vandring. De dage, hvor vi skifter til en ny base, vil vores bagage blive kørt dertil. Man bærer således kun en lille rygsæk med de ting man skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, mm.

Vandrestierne går delvist langs kysten, delvist længere inde i det bjergrige ”bagland” og veksler mellem åbent terræn og skov, ligesom du passerer adskillige charmerende landsbyer. De fleste sier er jordstier, men kan også være stenede. På nogle af de stejleste strækninger er der af hensyn til mennesker og mulddyr hugget trapper – et karakteristisk element i det ældgamle kulturlandskab. Bemærk venligst, at en del af turen, og særligt dag 4, foregår på disse trapper.

INKLISIVE

 • Fly København – Napoli t/r
 • Transfer til og fra Napoli Lufthavn
 • Overnatning i delt dobbeltværelse (3-stjernede hoteller)
 • Kørsel af bagage
 • Morgenmad alle dage
 • 5 x aftensmad
 • Togbillet Pompeji-Napoli
 • Lokale busbilletter
 • Bådbillet Positano-Amalfi
 • Bådbillet Amalfi-Capri t/r
 • Entré Villa Cimbrone (Ravello)
 • Entré til Pomjei
 • Lokal turleder (engelsktalende)

EKSKLUSIVE

 • Frokost/madpakke
 • 2 x aftensmad
 • Drikkevarer
 • Evt. tillæg for enkelt værelse, kr. 3300
 • Rejseforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muigt.