Vagabond Tours

Amalfikysten, 5 dage

Turfakta
Tur ID: 14AMA-5
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 apr-30 nov
Varighed:
5 dage / 4 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat-Udfordrende
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
6.150 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne tur bringer dig til de smukkeste byer og områder på Amalfikysten. Du vandrer ad gamle mulddyrstier og gennem charmerende landsbyer langs kysten og med afstikkere ind i landet. Du overraskes gang på gang af den vidunderlige udsigt over hav og kyst. Du bor på et tre-stjernet hotel og en hyggelig agriturismo to steder på Amalfikysten. Her kan du nyde det gode italienske køkken. Der er mulighed for at bade undervejs. Området er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.
Denne vandretur er på 5 dage – ønsker du en længere tur, kan du overveje turen ‘Amalikysten, 8 dage‘.

 • Smag det lækre italienske køkken og nyd den afslappede stemning på Amalfikysten.
 • Du har base to dejlige steder, bl.a. Scala med smuk udsigt fra det tre-stjernede hotel over til byen Ravello.
 • Turen går også gennem de maleriske byer Amalfi, Atrani og Positano.
 • Vandring ad gamle muldyrs-stier, hvor du møder det autentiske landlige Italien.
 • Smuk kystvandring ad “Gudernes sti” i 600 meters højde med overvældende udsigt over Capri og Salerno-bugten.
DAG 1: ANKOMST TIL SCALA

Ankomst til Scala på Amalfikysten. Indkvartering på hotel for to nætter og aftensmad. Der kører offentlig transport fra Napoli til Scala (via Salerno). Alternativt kan du bestille en transfer i taxi sammen med din bestilling af turen. Overnatning i Scala. (-/-/A).

Du skal vandre ad mulddyrsstier gennem gamle landsbyer på en rundtur til den historiske kystby Amalfi. Snart har du udsigt over havet, snart går du zig-zag ad stierne. Besøg i flere pragtfulde landsbyer, bl.a. Ravello og kystlandsbyen Atrani. Hvis du vil bruge mere tid i de små byer, kan du evt. afkorte dagens vandrerute ved at tage et lift med den lokale bus. Overnatning i Scala. Vandring ca. 4-5 timer, 500 m op/500 m ned. (M/-/A).

Du tager afsked med Scala for at vandre gennem et spektakulært naturreservat til den lille by San Lazzaro – din næste base. Undervejs passerer du bjerget Murillo og Scopitas klosterruiner. Du når det store flade Agerola landbrugsplateau, som er omkranset af bjerge. Her ligger byen San Lazzaro, hvor du enten indkvarteret på agriturismo eller på hotel for to nætter. Overnatning i San Lazzaro. Vandring ca. 5 timer, 550 m op/ 200 m ned. (M/-/A).

Dagen starter med lokalbus til Bomerano, hvorfra du vandrer retur til San Lazzaro. En flot opstigning bringer dig til Monte Tre Calli (1122 km), som er turens højeste punkt med udsyn over hele Amalfikysten. Turen videre følger en panoramisk rute i udkanten af plateauet. Der er mulighed for at besøge den smukke Santa Barbera grotte. Overnatning i San Lazzaro. Vandring 3-6 timer (valgfrit), 500 m op/ 500 m ned eller 200 m op/ 200 m ned.(M/-/A).

Du tager afsked med San Lazzaro og kører i bus til Bomerano. Herfra begynder vandring ad “Gudernes sti”, som er en gammel mulddyrssti i 600 meters højde, med overvældende udsigter undervejs over Capri-øen og Salerno-bugten. Vandringen slutter i Positano, som er en strålende by i “etager” ved havkanten. Herfra starter din hjemrejse. Vi har arrangeret en taxatransfer til dig til Sorrento eller Napoli (inkluderet i turens pris). Vandring ca. 5 timer 288 m op/ 800 m ned. (M/-/-).

NB: Du kan forlænge din tur med en ekstra nætter i Napoli, Sorrento (eller Rom hvis har fly hjem derfra) eller med en ekstra nat i Scala før turen.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter du i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel i Scala (to nætter) og på agriturismo eller hotel i San Lazzaro (2 nætter).  Agriturismo er en kvalitets bed & breakfast, som tilhører en familie, hvis hovedaktivitet er landbrug, mens hvor turisme udgør et supplement til indtægten. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg. Ekstra overnatning kan bestilles, f.eks. i Napoli, hvis gamle bydel bestemt er et besøg værd.

FORPLEJNING
Turen er inkl. halvpension.  Morgenmad og aftensmad spises på overnatningsstederne. Frokost kan nogle steder bestilles aftenen før i hotellernes restaurant (er ikke inkluderet og betales på stedet). På næsten alle etaper kan du finde forretninger til din picnic. Du kan naturligvis også benytte dig af muligheden for at gøre ophold i et trattoria i en af de mange landsbyer undervejs. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
På de fire vandredage går man i gennemsnit 3-6 timer pr. dag. Det meste af vandringen går ad brolagte muldyrsstier. Indimellem kan der forekomme korte stejle op- eller nedstigninger, som regel ad trapper. Niveauforskellene på vandreturene er mellem 200 og 800 m. I rutebeskrivelsen, som modtages inden afrejsen, er der foreslået alternative ruter i de tilfælde, hvor det er muligt at afkorte en rute.

Vandrestierne går delvist langs kysten, delvist længere inde i det bjergrige “bagland”, og veksler mellem åbent terræn og skov, ligesom du passerer adskillige charmerende landsbyer. De fleste stier er jordstier, men kan også være stenede. På nogle af de stejleste strækninger er der af hensyn til mennesker og mulddyr hugget trapper – et karakteristisk element i det ældgamle kulturlandskab. Stierne bliver jævnligt ryddet, men i løbet af sæsonen kan der forekomme delvist tilgroede og mindre tydelige passager. De fleste steder er der god afmærkning, men du skal også være i stand til at læse et vandrekort.

Bagagen bliver kørt mellem overnatningsstederne, dvs. at man kun bærer en lille rygsæk med de ting man skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

REJSEN DERTIL
Turen starter i Scala på Amalfikysten og slutter i Napoli. Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen starter i Scala, hvor du skal være fremme senest til aftensmad. Du kan f.eks. flyve til Rom, hvorfra der er togforbindelse til stationen i Napoli. Fra Napoli afgår der offentlig transport til Scala (via Sorrento). Alternativ kan du bestille en taxi-transfer som varer ca. 1½ time (se prisinformation).

Slut: Turen slutter sidst på eftermiddagen i Positano. Herfra er der arrangeret taxikørsel til dig til Sorrento eller Napoli. Evt. ekstra nat i Sorrento eller Napoli kan bestilles. Du kan flyve retur til Danmark f.eks. fra Rom (der kører tog mellem Napoli og Rom).

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen, som angivet i din afrejseinformation. Der er 2100 km fra Danmark til Amalfikysten.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Halvpension
 • Taxi-transfer, Positano-Napoli (“dag 5”)
 • Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg)
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Lokalbus til gennemførelse af vandreprogram (ca. € 11)
 • Enkeltværelse, kr. 1275
 • Tillæg som solo-rejsende
 • Evt. turistskat, ca. € 2 pr. person pr. nat (beløbet kan variere og betales på stedet)
 • Transfer fra Napoli til turens start i Scala (taxi kan bestilles, 2-3 personer kr. 1900, 4-8 personer kr. 2250)
 • Ekstra overnatning i Napoli inkl. morgenmad (kan bestilles, kr. 700 per person i dobbeltværelse / kr. 1300 per person i enkeltværelse)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

Det var en skøn tur med en ubeskrivelig smuk natur og masser af gode oplevelser. Og jeres kontor/salg af rejser og hvad deraf følger har været særdeles velfungerende.”

S. Klercke, Silkeborg

“Det var en fantastisk tur! Vi har vandret mange steder i verden, men sjældent oplevet tilsvarende smuk og afvekslende natur. Vi glæder os til at studere jeres katalog, næste gang vi skal på vandretur.”

A. Harritz, Lystrup

Vil du vide mere om turen?

Kontakt os her, så vender vi retur hurtigst muligt.