Camino Portugues – fra Porto til Santiago de Compostela

Turfakta
Tur ID: 53POR-2
Turtype: Group
Pilgrimsture Pilgrimsture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
14 sep-25 sep
Varighed:
12 dage / 11 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. kørsel af bagage, halvpension, dansk turleder og fly.

Camino Portugués er lidt mindre kendt end Camino Francés i Nordspanien – men den overrasker, for ruten er særdeles naturskøn og stemningsfuld.

Turen starter i den flotte UNESCO-anerkendte by Porto ved Atlanterhavets kyst. Fra Porto vandrer vi nordpå og via grænsebyen Tui vandrer vi ind i Spanien og videre til endemålet Santiago i Galicien. Undervejs kan vi nyde den flotte natur og folkelivet i de charmerende overnatningsbyer.

Fremme i Santiago går vi sammen til pilgrimskontoret og får udstedt pilgrimsbevis. Turen slutter med en fri dag i Santiago med mulighed for at overvære messen i katedralen og opleve byens stemningsfulde pladser og gadeliv.

• Oplev de smukke og historiske byer Porto, Ponte de Lima og Santiago.
• Nyd denne stemningsfulde Camino Portugués med længere mellem vandrerne end den mere kendte Camino Francès i Nordspanien.
• Turen er inklusive pilgrimspas og du kan i Santiago få et pilgrimsbevis til vidne om din vandring.
• Dansk turleder, der undervejs fortæller om ruten og traditioner.
• Vi kører din bagage mellem overnatningsstederne.
• Nyd det lokale køkken når vi spiser sammen om aftenen.

Turen er inklusive flyrejse fra Danmark til Porto og retur fra Vigo via Madrid til København. Du mødes med resten af gruppen og turleder i Kastrup Lufthavn, hvorfra I flyver sammen til Porto.

Turen er inkl. kørsel af bagage, halvpension, pilgrimspas, dansk turleder og fly.

DAG 1: ANKOMST TIL PORTO
Fly fra Danmark til Porto midt på eftermiddagen. Herefter en kort transfer til vores hotel i Porto. Vi spiser middag sammen og efter maden kan du evt. gå en aftentur i den charmerende by. (-/-/-)
Efter morgenmaden skal vi se nærmere på Porto (på portugisisk kaldet Oporto), som er UNESCO-anerkendt som verdensarv. Den kuperede by har huse med traditionelle blå fajance-facader og farverige malede huse. Om eftermiddagen kører vi nordpå i bus til den smukke by Ponte de Lima, hvor vi skal overnatte i 2 nætter. (M/-/A)
På denne første vandredag venter der os en særlig smuk vandreetape. Turen går først let opad med vandring gennem dale og skov og passerer flere små landsbyer. Rutens højeste punkt er Alto da Portela Grande (405 m). Opstigningen er alle anstrengelserne værd i form af en smuk udsigt fra toppen af bjerget. Herfra går det nedad til den næste dal, Coura og vi ankommer til vores hotel i byen Rubiaes. Dagens vandring er på 20 km. I Rubiaes hentes vi af en taxa, der kører os til vores overnatningssted i Ponte de Lima, hvor vi skal være 2 nætter. (M/-/A)
Efter en kort transfer tilbage til Rubiaes begynder vi dagens vandring. Vi kommer til floden Minho. Floden ligger mellem de to smukke byer Valenca og Tui og udgør grænsen mellem Portugal og Spanien. Vi krydser broen og når Tui på den galiciske flodbred. Besøg den imponerede gamle bydel og den berømte Santa María- katedral. Dagens vandring går dels gennem skov og den sidste del ad asfaltvej. Højeste punkt er S. Bento (270 m). Vi overnatter i Tui i to nætter. Dagens vandring er 18 km. (M/-/A)
For at undgå industriområde og motorvej følger vi i dag en “camino alternativo” gennem skovområder til O Porriño. Herfra kører vi retur til Tui. Dagens vandring er på 17 km. (M/-/A)
Efter morgenmaden køres vi nordpå til O Porriño, hvor gårsdagens vandring sluttede. Fra O Porriño er der en opstigning til Monte Carnedo (235 m) og Alto da Lomba (153 m). Alto da Lomba er ikke højt, men har en flot udsigt over Vigo fjord. Efter 16 km vandring, kommer vi til byen Redondela, hvor vi overnatter. (M/-/A)
Vi starter dagen med at gå nedad mod byen Arcade, som er berømt for østers. Du forlader Vigo fjord, først gennem et skovområde og siden ad småveje. Rutens højeste punkt er Alto da Canicouva (145 m). Vi kommer til Pontevedra, hvor vi skal overnatte. Byen har en imponerende gammel bydel med nogle charmende pladser bl.a. Praza da Ferrería og Praza da Leña. 20 km, ca. 4 timer. (M/-/A)

Vi forlader Pontevedra langs floden Lérez. Dagens rute går både gennem skov og floddale og mellem vinmarker. Rutens højeste punkt er San Amaro på 135 m. Ved etapens slutning kommer du til den rolige kurby Caldas de Reis som ligger smukt ved floden Rio Umia. Caldas de Reis har termiske kilder med 40 grader varmt vand. I byen er der offentligt fodbad, hvor pilgrimme kan tage sig et hvil. Dagens vandring er på 21 km. Overnatning i Caldas de Reis. (M/-/A)

Dagens rute går gennem det landlige galiciske landskab – både gennem landbrugsområder og skov. Ruten fører gennem to floddale: Først Bermana-dalen, så over rutens højeste punkt Corgullón (165 m), derefter ned i Valga-dalen og til Rio Ulla. Vi når dagens endemål, byen Padron ved Rio Ulla. Padron er kendt for dyrkning af stærke peberfrugter (Pimientos de Padrón) – og som det sted, hvor båden med Sankt Jakobs jordiske rester strandede efter hans martyrium i Jerusalem. Dagens vandring er på 17 km. (M/-/A)
Dette er turens sidste vandreetape, hvor målet Santiago de Compostela endelig nås. Selvom ruten bliver mere trafikeret, jo tættere man kommer Santiago, er en del af ruten også landlig og går gennem skov med træer som eg, fyr og eukalyptus. På dagens etape passerer vi den seværdige kirke A Escravitude, og det højeste punkt er Agro dos Monteiros (260 m). Ved katedralen ligger pilgrimskontoret (“Oficina del Peregrino”) i Rúa do Vilar, hvor vi kan få kontrolleret vores pilgrimspas og modtage et pilgrimsbevis. Dagens vandring er på 22 km. (M/-/A)
Denne hviledag i Santiago byder på tid til ro og eftertanke. Pilgrimsmessen i katedralen er dagligt kl. 12. Efter messen kan man under alteret se sølvskrinet med apostlens knogler. Santiago er en UNESCO-anerkendt by med mange smukke gader, pladser og bygninger. Se f.eks. universitetet eller besøg byens marked og nyd livet fra en af byens mange hyggelige beværtninger og smag et stykke Santiago-kage (mandelkage). (M/-/A)
Midt på formiddagen kører vi den korte vej til lufthavnen og flyver retur til Danmark. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På denne tur overnattes på hoteller i dobbeltværelser med eget toilet og bad. Sengene er redt op til dig, og der er håndklæder alle steder. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg (se information om pris).

FORPLEJNING
Turen er inkl. morgenmad og aftensmad, dog er aftensmad i Porto ikke inkluderet (1 aften). I Porto, hvor aftensmad ikke er inkluderet, er der mulighed for at gå ud og spise på en af byernes mange restauranter. Frokost kan (for egen regning) nydes på hyggelige frokostrestauranter undervejs og flere steder er der mulighed for at købe forfriskninger i små lokale butikker.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Ruten er i alt 150 km. Du vandrer 8 dage, dvs. du i gennemsnit vandrer 18,75 km pr. dag. Højdeforskellen på de enkelte dagsvandringer er fra ca. 50 til ca. 260 meter. Hvis du en af dagene ikke er i stand til at gå den planlagte distance, må du arrangere dig lokalt med en taxi (forholdsvist billigt i Portugal og Spanien) eller om muligt offentlig bus, som du selv betaler.

De kilometer-angivelser, som er angivet under dag-til-dag-beskrivelsen er de officielle angivelser for Caminoen (fra by til by). Da man på denne tur vandrer fra overnatningssted til overnatningssted, kan der være etaper, hvor man vandrer lidt mindre eller lidt mere end der er opgivet, hvis f.eks. et overnatningssted er beliggende i den ene eller anden ende af en by.

KØRSEL AF BAGAGE
Turen er inkl. kørsel af bagage mellem overnatningsstederne. Du bærer kun en dagtursrygsæk med det du skal bruge på vandreetapen. Den taske (1 stk.) vi kører for dig mellem overnatningsstederne, må veje op til 20 kg.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Kastrup Lufthavn i København, hvor gruppen mødes med turlederen. I flyver sammen til Porto via Madrid.

Turen slutter i Santiago, hvorfra I via en mellem landing i Madrid flyver retur til København.

INKLUSIVE
• Fly København-Porto og Santiago-København
• Transfer til og fra lufthavnen
• Overnatning på hoteller i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• 10 x aftensmad
• Kørsel af bagage
• Bus i forbindelse med vandreprogram
• Pilgrimspas
• Dansk turleder
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Frokost alle dage
• 1 x aftensmad (dag 1)
• Entré på museer mm
• Evt. udflugt på fridagen i Santiago
• Evt. tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 1900)
• Afbestillingsforsikring
• Rejseforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muigt.

Turfakta
Tur ID: 53POR-2
Turtype: Group
Pilgrimsture Pilgrimsture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
14 sep-25 sep
Varighed:
12 dage / 11 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. kørsel af bagage, halvpension, dansk turleder og fly.