Camino Portugues – fra Porto til Tui

Turfakta
Tur ID: 53PIL-1
Turtype: Group
Pilgrimsture Pilgrimsture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
-
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. kørsel af bagage, halvpension, dansk turleder og fly.
På denne fælles tur skal vi vandre ad den mindre kendte men utroligt smukke Camino Portugués fra Porto til Santiago. Fra Porto, der er er UNESCO’s verdensarvsliste, vandrer vi turen til grænsebyen Tui – en tur på ca. 110 km. Vi vandrer i flot natur, vores turleder fortæller om ruten og de lokale traditioner, vi møder en smilende lokalbefolkning, der vinker og ønsker “bom caminho”. Undervejs spiser vi sammen om aftenen og nyder den dejlige lokale mad. • Nyd denne stemningsfulde Caminho Portuguès • Oplev de smukke katedraler i de velbevarede byer Porto og Tui • Dansk turleder, der undervejs fortæller om ruten og traditioner. • Vi kører din bagage mellem overnatningsstederne. • Nyd det lokale køkken når vi spiser sammen om aftenen. Turen er inklusive flyrejse fra Danmark til Porto og retur fra Vigo via Madrid til København. Du mødes med resten af gruppen og turleder i Kastrup Lufthavn, hvorfra I flyver sammen til Porto.
DAG 1: ANKOMST TIL PORTO

Turen starter i Kastrup Lufthavn, hvor alle deltager og vores turleder mødes og sammen flyver til Porto. I Porto Lufthavn venter en bus for at køre os til vores overnatning. Vi ankommer tidligt på dagen. Så der er tid til at opleve byen – bl.a. Douro-floden, husene med de blå fajance-facader eller den gamle fredede stationsbygning. (-/-/-)

Dagen starter med en kort transfer fra Porto til Vilar do Pinheiro, hvorfra vi vandrer til Arcos. Turen går gennem landlige omgivelser – gennem eukalyptus-duftende skov og vi passerer marker med køer og får. Midt på eftermiddagen når vi Arcos, hvor vi overnatter. Dagens vandring er ca. 19 km. (M/-/A)

Eftermorgenmaden er vi klar til at tage fat på dagens vandring som går fra Arcos til Barcelos. En tur, der går gennem små landsbyer og bakkende landskaber. Vi krydser middelalderbroen Rio Cávado inden vi når dagens endemål Barcelos, hvor vi overnatter. Dagens vandringer ca. 20 km (M/-/A)

Dagens vandring går ad stier og mindre veje gennem landsby med arkitektur, der er typisk for området. Vi når til den lille by Balugaes med den lille smukke romanske kirke Igreja Velha de Balugâes. Dagens vandring er på 16 km.
I Balugaes hentes vi af en taxa, der kører os til vores overnatningssted i Ponte de Lima, hvor vi skal være 2 nætter. (M/-/A)

Eftermorgenmaden hentes vi af en taxa og køres retur til Balugaes, hvor sluttede i går. Vi skal i dag vandre gennem Neiva- dalen og over bakken Portela, inden vi når Ponte de Lima – Portugals ældste by. Overnatning i Ponte de Lima. Dagens vandring er på 17 km. (M/-/A)

Dagens etape er turens længste med 22 kilometer. Men hvilke tur. Vi vandrer opad gennem skov og passerer gennem små landsbyer, inden vi når Alto da Portela Grande – turens højeste punkt. Fra toppen er der en vidunderlig udsigt over området. Vi går nedad igen og passerer den romanske bro Ponte Nova Rubiäes, inden vi når Pecene.
I Pecene hentes vi af en taxa, der kører os til vores overnatningssted i Tui, hvor vi skal være 2 nætter. (M/-/A)

Turens sidste vandredag. Vi hentes efter morgenmaden og køres retur til Pecene, hvor vi starter vores tur. Vi krydser bl.a. floden Minho og grænsen mellem Portugal og Spanien.
Turen i dag går gennem skov, men det sidste stykke ind mod Tui, er på asfalt.
Dagens vandring er på 16 km. Overnatning i Tui. (M/-/A)

Turen slutter efter morgenmad. Vi hentes og køres til Lufthavnen i Vigo, hvorfra vi flyver retur til København. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Der overnattes i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet på mindre hoteller og pensionater. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg (se Information om pris)

FORPLEJNING
Turen er inkl. halvpension, dvs. at vi spiser fælles morgenmad og aftensmad – med undtagelse af i Porto. Der er flere mulighed for frokost undervejs på etaperne – man kan købe forfriskninger i lokale butikker eller spise en let frokost på en af de små lokale restauranter i landsbyerne på ruten. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Denne tur er på i alt 110 km, fordelt på 6 vandredage. Højdeforskellen på de enkelte etaper er mellem ca. 100 og 250 m. Hvis du en af dagene ikke er i stand til at gå den planlagte distance, kan du afkorte med en taxi (for egen regning).

De kilometer-angivelser, som er angivet under dag-til-dag-beskrivelsen, er de officielle angivelser for Caminoen (fra bymidte til bymidte). Da man på denne tur vandrer fra overnatningssted til overnatningssted, kan der være etaper, hvor man vandrer lidt mindre eller lidt mere, end der er opgivet, hvis f.eks. et overnatningssted ligger i den ene eller anden ende af en by.

KØRSEL AF BAGAGE
Turen er inkl. kørsel af bagage mellem overnatningsstederne. Du bærer kun en dagtursrygsæk med det du skal bruge på vandreetapen. Den taske (1 stk.) vi kører for dig mellem overnatningsstederne, må veje op til 20 kg.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Kastrup Lufthavn i København, hvor gruppen mødes med turlederen. I flyver sammen til Porto (direkte fly).

Turen slutter i Tui. I flyver hjem fra Vigo – ca.½ 1 times kørsel fra Tui. Efter mellemlanding i Madrid lander I igen København – mange oplevelser rigere.

INKLUSIVE
• Flyrejse, København-Porto og Vigo-København
• Transfer fra lufthavn i Porto (dag 1)
• Transfer til lufthavnen i Vigo (dag 8)
• Transfer i henhold til program
• Overnatning på hoteller i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• Aftensmad 6 dage
• Kørsel af bagage
• Pilgrimspas
• Dansk turleder
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Frokost/madpakke
• Aftensmad dag 1
• Drikkevarer
• Entré på museer mm
• Tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 1800)
• Afbestillingsforsikring
• Rejseforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muigt.

Turfakta
Tur ID: 53PIL-1
Turtype: Group
Pilgrimsture Pilgrimsture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
-
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. kørsel af bagage, halvpension, dansk turleder og fly.