Madeira – komfort og vandring

Turfakta
Tur ID: 37MAD-8
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
8.400 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Oplev nogle af Madeiras bedste vandrestier! I løbet af 6 vandredage oplever du øens enestående vulkanlandskab med udsigt til bjerge og klippeformationer, og du passerer de såkaldte ”levadas”, der er et omfattende netværk af små vandingskanaler, bygget i 1500-tallet, der fører vandet fra det fugtige nord til det tørre syd.

Erosion har formet øen og skabt imponerende klippeformationer og dybe slugter. Den mineralrige vulkanjord er grundlaget for den unikke Laurissilva skov, en særlig subtropisk skovtype med løvfældende træer og stedsegrønne laurbær – skoven er anerkendt af UNESCO som verdensarv. Glæd jer til en helt enestående vandreoplevelse, der kan gennemføres året rundt.

Nyd en vandretur med overnatning på hyggelige, 3-stjernede hoteller. Vi kører din bagage medens du vandrer

• Glæd dig til Madeiras behagelige klima og skønne natur
• Du vandrer både i bjergene og langs de berømte antikke vandingskanaler (levadas). Undervejs er der fantastiske udsigter over vulkanøens imponerende bjerge, frodige dale og Atlanterhavet i horisonten.
• Oplev øens Laurissilva skov (laurbærskov) som er optaget på UNESCO’s liste over verdens naturarv.
• Nyd øens middelhavsgastronomi af høj kvalitet til fornuftige priser. Det lokale køkken trækker på en rigdom af eksotiske grøntsager, frugter og krydderier.
• Få din bagage kørt, når du skifter overnatningssted.

DAG 1: ANKOMST TIL MADEIRA
Ankomst til Madeiras internationale lufthavn. I ankomsthallen møder I vores lokale repræsentant, der sørger for den videre transport til jeres hotel i Santa Cruz. Det er blot en kort køretur, og måske ankommer I tids nok til at nyde hotellets swimmingpool og udsigten til bjergene. (-/-/-)

Efter morgenmaden køres I ud til startpunktet for dagens vandring: vulkanhalvøen Ponta Sao Lourenco.
Vi befinder os Madeiras østligste punkt, og fra den bølgende vandresti har man flotteste udsigt til det mægtige Atlanterhav og de nærliggende småøer. Den vindomsuste halvø er såkaldt beskyttet område pga. en helt særlig vegetation med sjældne planter og høj biodiversitet.
Dagens vandring er ca. 8 km. og varer ca. 3 timer (op 300 m /ned 0 m).
Endnu en nat på jeres hotel i Santa Cruz. (M/-/-)

Efter morgenmaden afleverer I jeres bagage i receptionen, der vil blive kørt til jeres næste indkvarteringssted. I kører i ca. tre kvarters tid ud til den bjergrige del af Madeira, hvor I skal vandre i det skønne naturområde, der omkranser bjergene Pico do Areeiro (1818 m) og Pico Ruivo (1862 m).
I slutter dagens vandring ved de stejle klippeformationer på nordkysten med en storslået udsigt over havet.
Efter endt vandring køres I til jeres hotel i den hyggelige by Santana.
Dagens vandring er ca. 7 km. og varer ca. 2 timer. (op 400 m / ned 0 m) (M/-/-) 

Morgenmad og aflevering af bagage. Et kvarters kørsel bringer jer til Achada do Teixeira, hvorfra dagens vandring starter. En enestående naturoplevelse venter, når I vandrer ved foden af Pico Ruivo, Madeiras højeste bjerg, hvor ruten slynger sig vestpå gennem det unikke Laurissilva-skovlandskab og til bjergpasset Encumeada.
Dagens vandring er ca. 12 km. og tager ca. 6 timer. (op 200 m / ned 0 m)
I afhentes ved slutpunktet af dagens vandring, og kører tre kvarters tid mod nordvest til jeres hotel i Porto Moniz. (M/-/-)

Efter morgenmaden er der et kvarters transport ud til startpunktet for dagens vandring. Ruten byder på fantastiske naturoplevelser i den fugtige Laurissilva-skov med eukalyptus-træer, Madeira-mahogni og anden tæt vegetation. I går langs små floder og søer, passerer vandfald og ruiner af gamle vandmøller. I løbet af eftermiddagen ankommer I til kystbyen Porto Moniz og har endnu en overnatning på jeres hotel her.
Dagens vandring er 11 km. og tager ca. 5-6 timer. (op 200 m / ned 0 m) (M/-/-)

I checker ud af hotellet og køres ca. 25 minutter ud til dagens startpunkt i Faja da Ovelja. I dag skal I vandre af kystruten i det vestlige Madeira, der før i tiden var en af de få stier tilgængelige for lokalbefolkningen, når de skulle ned til havet. En dag med storslåede udsigter ned over kystlinjen, mens I passerer de lokale landsmænds terrasselandbrug. Ruten slutter ved den gamle fiskerlandsby Paul do Mar, omgivet af høje klipper, og hvor fiskerne bl.a. lander den store atlantiske tun for efterfølgende eksport. Brug lidt tid i byen inden I køres det sidste stykke til jeres hotel i Jardim do Mar.
Dagens vandring er på 12 km. og tager ca. 4-5 timer. (op 100 m / ned 0 m) (M/-/-)

Efter morgenmaden og udtjekning fra hotellet venter en 45 minutters køretur til hovedstaden og Madeiras største by, Funchal. Dagen er fri til egne opdagelser i byen – der er mange historiske og kulturelle seværdigheder f.eks. den gotiske katedral fra middelalderen, madmarkedet Mercado dos Lavradores eller blot slendre langs den livlige havnefront. Der er gode muligheder for gastronomiske oplevelser på de mange gode restauranter rundt om i byen. Indkvartering centralt i Funchal på det 3-stjernede Hotel do Camo, der bl.a. har swimmingpool på taget. (M/-/-)
Transport til lufthavnen for hjemrejse – en køretur på en halv time. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Overnatning på 3-stjernede hoteller undervejs på ruten – alle med privat bad/toilet. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg. Hvis du ønsker en ekstra nat efter turen, kan den bestilles i Funchal (turens slutby).

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på overnatningsstedet. Madpakke kan bestilles aftenen før på overnatningsstedet og betales lokalt. Enkelte dage kan du købe frokost undervejs på din vandring (det fremgår af dit afrejsemateriale, som du modtager før turen). Der er restauranter i alle overnatningsbyer. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/ Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 5 fulde vandredage og en hel dag på egen hånd i hovedstaden Funchal. De enkelte dagsvandringer er på mellem 2 og 6 timers varighed (eksklusive pauser).
På de dage, hvor du skifter hotel, bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted, så alle dage bærer du kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Man kan med fordel pakke sin øvrige bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

REJSEN DERTIL
Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen med fly. Der er mange muligheder for flyforbindelser bl.a. Norwegian Air har i perioder en direkte flyforbindelse fra København.

Start/slut: Turen starter og slutter i Madeiras internationale lufthavnen

Om Madeira:
Madeira har et subtropisk klima ligesom de Kanariske Øer med milde vintre og luftige somre, som gør øen til et vidunderligt sted for en vandreferie. Landskabet byder på utrolige kontraster mellem imponerende bjerge, dybe kløfter, frugtbare dale og blomsterfyldte urskovsagtige strækninger. Vandringen går ofte langs øens berømte antikke vandingskanaler (levadas), som i 1974 blev åbnet som stier.

INKLUSIVE
• Overnatning i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• Kørsel af bagage
• Transfers i forbindelse med vandreturen
• Taxi fra Funchal Lufthavn til overnatningssted på ankomstdagen
• Taxi fra overnatningssted Funchal Lufthavn på afrejsedagen
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
• Vandrekort, et kort pr. værelse (sendes pr. post)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Frokost/madpakke alle dage
• Aftensmad alle dage
• Evt. byskat (betales på overnatningsstedet, ca. 10 EUR i alt)
• Enkeltværelse (kan bestilles kr. 2000)
• Ekstra overnatning Funchal inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 800 pr. person / enkeltværelse kr. 1050 pr. person)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.