Gourmet og vandring – Vesterhavet

Turfakta
Tur ID: 44VES
Turtype: Group
Vandreture Vandreture
Hvornår:
30 aug-01 sep
Varighed:
3 dage / 2 nætter
Sværhedsgrad:
Let
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen er inkl. fuld forplejning og turleder.
4.400 DKK

FÅ PLADSER!

Tag på weekend med Vagabond Tours til Vesterhavet og nyd en vandretur i det enestående landskab.
Det handler om naturoplevelser og livsnydelse, når vi vandrer mellem klitterne i den smukke Vendsyssel-egn. Turen går ad Hærvejen og Nordsøstien – ved Vesterhavet og gennem fiskerbyer. Vi skal vandre helt op til Rudbjerg Fyr. Undervejs bor vi godt, og om aftenen sætter vi os til et veldækket bord og indtager et lækkert gourmet-måltid, der smager af Vestkyst og Vendsyssel. På vandringerne bærer du kun en dagsturs-rygsæk og turen er inklusiv fuld forplejning.

På turen har vi fast base i Løkken, hvor vi bliver indkvarteret på et hyggeligt og smukt hotel. Turlederen står for weekendens vandreprogram. Vi skal udforske Løkken Museum og Redningshuset og høre en fortælling om livet som fisker i gamle dage. Vi skal vandre i områderne nord for Løkken – ved Lønstrup – og syd for Løkken ved ’Lille Norge’ ved Kettrup Bjerge.

Glæd dig til en dejlig vandreweekend – hvor du oplever området ved Vesterhavet – direkte til imponerende strande – og med mulighed for, at få fødderne i vand. Om aftenen nyder vi lækker mad – og lørdag en 5-rettes fiskemenu.

DAG 1: ANKOMT TIL LØKKEN OG VANDRING OMKRING LØKKEN

Ankomst til hotellet i Løkken kl. 15. I bil kan du køre direkte til hotellet, der har gode parkeringsmuligheder. Hvis du kommer med tog og bus, kan du gå fra busterminalen til hotellet (1 km).
Efter indtjekning giver turlederen en kort introduktion til weekendens program. Herefter er vi klar til at gå samlet ned til Løkken Museum, hvor vi får en rundvisning og fortælling om fiskerbyens historie. Vi fortsætter ned til Redningshuset, der er indrettet som kystfiskerimuseum. Vi går en lille tur langs stranden og gennem byen og går tilbage til hotellet og slapper af inden aftensmaden.
Om aftenen spiser vi en 3-retters middag med duft og smag af lokale urter – i hotellets velrenommerede restaurant. (Dagens vandring er ca. 3 km) (-/-/A)

Efter et lækkert morgenmåltid bliver vi hentet af bus og kørt til Lønstrup. Her skal vi vandre ad både Hærvejen og Nordsøstien.
Vi nyder den medbragte mad undervejs på ruten. På turen vandrer vi helt op til Rudbjerg Fyr og besøger også den gamle strandfogedgård undervejs, hvor der er mulighed for at købe en kop kaffe (for egen regning).
Vi kommer retur til hotellet. Der er tid til at slappe af eller gå en tur til stranden. Om aftenen nyder en 5-rettes fiskebuffet i hotellets restaurant (Dagens vandring er ca. 16 km) (M/F/A)

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad er vi klar til endnu en flot vandring. Vi skal vandre i et af de smukkeste naturområder i Vendsyssel. Området ligger mellem Blokhus og Løkken og er et kuperet terræn, der ligger ved hav og klitplantage. Området, der kaldes ’Lille Norge’ er en fredet smeltevandsdal, der er fredet. Efter at have spist vores medbragte frokost bliver vi hentet i bus og kørt tilbage til hotellet i Løkken. Vi henter vores bagage på hotellet og tager afsked. Individuel hjemrejse ca. kl. 14. (Dagens vandring er ca.10 km). (M/F/-).

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter vi i dobbeltværelser på et dejligt hotel i Løkken kl. 15. Alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelser kan reserveres mod tillæg.

FORPLEJNING
Turen er inklusiv fuld forplejning, og vi spiser godt (der er inkluderet 1 glas champagne, derudover er øl/vand/vin for egen regning). Fredag aften serveres 3-retters middag. Lørdag aften får vi en 5-retters fiskebuffet. Der er morgenbuffet alle dage, og en lækker frokostmadpakke til vandreturen lørdag og søndagen. Husk din termokande så du kan få kaffe med på vandreturen lørdag og søndag. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet i turen (Morgenmad/Frokost/Aftensmad)

VANDRINGERNE
På ankomstdagen vandrer vi ca. 3-4 km. Lørdag og søndag er dagsvandringerne er på mellem 10 – 16 km, og underlaget vi går på er både i klitter, på strand-, grus-, græs- og skovstier. I dag-til-dag er der angivet ca. antal kilometer pr. dag.
Vi har fast base så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen, såsom madpakke, regntøj, kamera mm.

TURLEDEREN
Turlederen kender området godt – og deler ud af sin store viden om landskabet og historien. På ankomstdagen får vi en guidet rundvisning på museet og hører om områdets fiskerhistorie.

REJSEN DERTIL
Turen starter ved vores hotel i Løkken. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted, med offentlig transport eller privat bil. Der er gratis parkering ved hotellet og flere steder i området.

Start: Turen begynder ved hotellet i Løkken. Hotellet ligger ca. 1 km fra busterminalen i Løkken. Se
www.rejseplanen.dk

Slut: Turen slutter samme sted som den startede (i Løkken) kl. 14.00. Der er busterminal i Løkken. Se www.rejseplanen.dk

INKLUSIVE
• Overnatning i dobbeltværelse på et godt hotel
• Morgenbuffet lørdag og søndag
• Frokost alle dage
• Fælles middag fredag og lørdag
• Transfer i bus til og fra vandreture
• Turleder
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Transport fra bopæl til turens startsted og retur
• Evt. tillæg for enkeltværelse 500 kr.
• Drikkevarer

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene i Danmark?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om vores ture i Danmark.