Vandring på Gran Canaria

Turfakta
Tur ID: 49GRC-1
Turtype: Group
Vandreture Vandreture
Hvornår:
13 nov-19 nov
Varighed:
7 dage / 6 nætter
Sværhedsgrad:
Svær
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Dagsvandringer med base på 2 forskellige hoteller. Inklusive turleder og fly.
10.800 DKK

Gran Canaria er meget mere end badeferie! På denne tur har du chancen for at opleve den mere ukendte del af øen og nyde dens skønne natur og behagelige klima til fods. Vandringerne fører os rundt på øens nordlige del ad et ældgammelt netværk af “kongelige stier” (“caminos reales”). Vi oplever de store fredede naturområder på den smukke vulkanø og de mange flotte naturskabte monumenter, som præger øen.

Gran Canaria byder på et landskab af mægtige bjerge, dramatiske kratere, vidtstrakte skove, fascinerende grotte-beboelser og fantastiske klippeformationer, såsom Roque Nublo, der mægtigt rejser sig som øens vartegn. Midt i de mere tørre og vulkanske områder findes små oaser med søer og grøn natur.

Vi har base på to forskellige hoteller, hvor du kan nyde det lokale køkken på de nærliggende restauranter, smage den lokale vin og slappe af ved poolen eller stranden med en god bog.

• Vandreture langs vulkankratere, imponerende klippeformationer og mystiske grotter.
• Nyd panoramaudsigten fra Roque Nublo over øens imponerende bjerglandskab – og i klart vejr helt til naboøen Tenerife.
• Nyd ophold på dejlige hoteller, hvor du kan slappe af.
• Vandreprogrammet egner sig både til nybegyndere og mere erfarne vandrere.
• Stabilt klima med forårs- og sommertemperaturer året rundt, dejligt vandrevejr.

DAG 1: ANKOMST TIL GRAN CANARIA

Vi flyver fra København til Las Palmas på Gran Canaria. Herfra kører vi til vores hyggelige hotel, der tæt på kysten i den sydlige del af Las Palmas. Her indkvarteres vi for fire nætter. Om eftermiddagen er der mulighed for at se nærmere på området – og gå en tur til stranden. Turlederen holder et møde og fortælle om ugens program. (-/-/-)

Vi spiser morgenmad og hentes af bus, der kører os til Pico de Las Nieves, hvor vi begynder dagens vandring. Vi vandrer mod Degollada de Cruz Grande og oplever de mest fantastiske panorama-udsigter over Caldera de Tejeda med imponerende udsyn til Roque Nublo, Roque Bentayga, Tejeda og Artenara. Vi kommer til at vandre på Sølvruten ad en let stenet sti gennem fyrreskov fra Los Llanos de La Pez til San Bartolome de Tirajana. Vi slutter vores ved Degollada de Cruz Grande. Her kan vi slappe lidt af og nyde en forfriskning inden turen går tilbage til vores hotel. Dagens vandring er ca. 4½ time. (M/-/-)
Efter morgenmad på hotellet bliver vi kørt med bus til Bandama med det kæmpemæssige krater (“caldera”). Vi vandrer de 200 m ned i bunden af krateret og udforsker det ca. 1½ time, inden vi går op igen for at at gå på højderyggen ca. 1 time. Vi slutter vores vandring ved Spaniens ældste golfbane, hvor vi kan nyde en forfriskning, inden turen går tilbage til vores hotel. Dagens vandring er ca. 4½ time. (M/-/-)
Vi køres til Cruz de Tejeda, hvor dagens vandring begynder. Efter ca. 1½ time når vi Llanos de la Pez. Herfra skal vi vandre en skøn rute gennem fyrreskov til vi når Roque Nublo, som er et geologisk vartegn for Gran Canaria. Vi fortsætter til basen for dette 80 m høje naturmonument, som står for enden af en kæmpe platform med udsigt over Caldera de Tejeda, hvor vi kan nyde udsigten og slappe af. På en klar dag kan vi være heldige at se helt til naboøen Tenerife. Efter en pause til at betragte udsigten og stedet går vi til bussen og kører til vores hotel. Dagens vandring er ca. 5 timer. (M/-/-)
Vi bliver kørt til startstedet for dagens vandring og går op mod Artenara-stien, som vi følger. Efter en stigning jævner stien mere ud og resten af vandringen er mere jævn med mindre op- og nedstigninger. Vi nyder de smukke udsigter over Caldera de Tejeda og besøger Caballero-grotterne med historiske udgravninger, som er højdepunktet på den første del af dagens vandring. Vi når til Artenara, en helt speciel grotte-landsby, som nærmest hænger ud over Caldera-klipperne. Vi hentes af vores bus, der kører os til vores hotel i Gâldar, hvor vi indkvarteres for to nætter. (M/-/-)
Efter morgenmad på hotellet kører vi med bus til Fagagesto, hvor vi begynder vores vandring. Vi vandrer i en kløft ned til den lille landsby El Sao. På vejen hertil kommer vi forbi en gammel vandmølle og et vulkankrater, hvor vi besøger grotte-beboelsen El Hornillo. Herefter vandrer vi ned til San Pedro, en smuk by i hjertet af Agaete-dalen. Her møder vi bussen, som kører os retur til hotellet. Dagens vandring er ca. 5 timer. (M/-/-)
Morgenmad på hotellet. Bus til lufthavnen og fly retur til København. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Vi har base på to forskellige 4-stjernede hoteller undervejs på turen. I Las Palmas (4 nætter) og i Gâldar (2nætter). Værelser er med eget bad og toilet. Enkeltværelse kan bestilles (se tillæg under information om pris).

FORPLEJNING
Vi spiser morgenmad på hotellet. Frokost og aftensmad er ikke inkluderet i turen. Frokost kan du enten købe undervejs på vandringerne eller inden dagens vandring, hvor der er supermarkeder og caféer tæt på overnatningsstedet, hvor du kan købe en sandwich til dagens frokost. Aftensmaden kan du nyde på en af de mange restauranter, som du finder tæt på dit overnatningssted. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke  hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris.

VANDRINGERNE
Turen byder på fem vandredage. Vandringerne består overvejende af moderate til relativt krævende dagsture af ca. 4-5½ timers varighed (ekskl. pauser). Vandringerne er for det meste på gode stier, men der forekommer også stenede og ujævne strækninger. Turen er velegnet til vandreren med lidt erfaring. Vandringerne ledsages af vores engelsktalende turleder med et indgående lokalkendskab.
Du skal være i stand til at vandre 4-5½ timer om dagen i varmt vejr i varieret terræn. Vi har base på to forskellige hoteller, så under vandringerne bærer du kun en mindre rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, drikkedunk, regntøj, kamera mm. 

INKLUSIVE
• Fly København-Las Palmas t/r
• Transfer til og fra lufthavnen i Las Palmas
• Overnatning på 4-stjernede hoteller i Las Palmas (4 nætter) og Gâldar (2 nætter)
• Morgenmad alle dage
• Transport i privat minibus som angivet i program
• Engelsktalende turleder
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Frokost alle dage
• Aftensmad alle dage
• Drikkevarer
• Evt. entréer
• Tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 2550)
• Afbestillingsforsikring
• Rejseforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

Thomas Sørensen fra Rejseavisen.dk har vandret i dette område på Gran Canaria (fællestur med Vagabond Tours).

Læs hans artikel om turen her:

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.