Rundt om Zugspitze og De Bayerske Alper

Turfakta
Tur ID: 06ZUG
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
18 may-06 oct
Varighed:
7 dage / 6 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Ja
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer i dobbeltværelse. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
6.450 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.
Denne smukke vandretur i det bayerske område af Alperne fører jer igennem et enestående alpint landskab, hvor I vandrer gennem Bayern og Tyrol rundt om Tysklands højeste bjerg Zugspitze (2962 m.). I vandrer ad skovstier, forbi dybe søer og gennem grønne enge med udsigt til sneklædte tinder og betagende vandfald. Du kan endda komme til toppen af Zugspitze med kabelbane fra Garmisch-Partenkirschen. På en vandretur i Bayern og Tyrol kommer man tæt på mange stolte lokale traditioner i form af mad, påklædning og arkitektur. Her er der weisswurst, schnitzel og sauerkraut, skummende øl, altaner med farvestrålende blomsterkasser, klostre og kirker, lederhosen, tyrolermusik og ikke mindst en stor gæstfrihed. På rejsen overnattes der i små byer, frokosten undervejs er enten som picnic eller på hyggelige bjergrestauranter, og jeres bagage køres mellem overnatningsstederne.
  • Oplev Tysklands højeste bjerg Zugspitze (2962 m.).
  • Du vandrer ad nogle af Tysklands og Østrigs smukkeste vandreruter
  • Den spektakulære kløft Partnachklamm
  • De smukke byer Mittenwald, Leutasch og Ehrwalder
  • Traditionelle alperetter, lokal øl og tyrolermusik!
DAG 1 - GARMISCH-PARTENKIRCHEN

I har selv fundet vej til Garmisch-Partenkirchen. Denne charmerende by er særlig kendt for vintersport, som spiller en enorm rolle her. Og selv om det er sommer, bør du tage dig tid til at slentre gennem gyderne og små veje. Bliv bekendt med den bayerske livsstil og måske få din første “Brotzeit” her. (-/-/-)

Efter morgenmaden er I klar til jeres vandring omkring Zugspitze-bjerget. Et af højdepunkterne på turen er vandring gennem Partnachklamm (Partnach-kløften, betales lokalt). Vandringen gennem dalen er imponerende – når man vandrer mellem stejle klippevægge med den brusende flod under sig.
Resten af dagens rute fører jer gennem skov og langs grønne enge mod Klais eller Mittenwald. Hvis I vil forkorte dagens vandring, kan man taget toget fra Klais til Mittenwald (beltales lokalt).

Dagens vandring er ca. 16 km og ca. 6 timer. 640 m op/430 m ned. (M/-/-)

Denne del af jeres vandring følger Leutscher Ache-floden, der i det sene forår og den tidlige sommer flyder brusende med smeltevand fra Wetterstein-bjergmassivet. Vandrestien er skåret ud af klippen og undervejs kaster Wetterstein-massivet sin skygge over de smukke enge og på stierne.
Fremme i Leutasch kan du slappe af eller bruge ekstra tid på at udforske byen og lære den tyrolske livsstil at kende.

Dagens vandring er ca. 14 km og ca. 5 timer. 220 m op og 30 m ned. (M/-/-)

I har en fri dag i Leutasch (1100m), en hyggelig by med masser af aktiviteter. I kan i dag vælge at holde pause fra vandringen og slappe af i de smukke omgivelser, eller gøre det modsatte og besøge en af de mange bjergtinder i området – enten ved at gå hele vejen eller tage en svævebane (betales lokalt). Et besøg ved Katzenkopfhütte (1360m) kan anbefales, hvorfra der er smuk udsigt over Leutasch-dalen, eller tage på udflugt til Wildsee, hvor der er en hyggelig vandresti rundt om søen. (M/-/-)

I tager bussen (betales lokalt) til naturparadiset Gaistal, hvorfra dagens vandring begynder. Gaistal-dalen er et sandt naturparadis, der ligger på solsiden mellem bjergkæderne Mieming (2300-2600m) og Wetterstein. Vandreturen byder på storslåede udsigter til bjerge, skov og små vandløb, og på engene langs vejen ser I græssende husdyr f.eks. de søde Haflinger-heste og skotske Gallowaykvæg. I fortsætter ad Ganhofer-stien mod Ehrwalder Alm, hvorfra I tager svævebanen (inkluderet) ned i dalen, og går det sidste stykke til Ehrwalder Alm, hvor I tilbringer natten. Der er flere muligheder undervejs for at nyde en frokost i en af de hyggelige bjergrestauranter med skøn udsigt.

Dagens vandring er ca. 17 km og ca. 6 timer. 440 op og 290 ned. (M/-/-)

Med udsigt til toppen af Zugspitze fører vandreruten jer mod den store sø Eibsee, en af de smukkeste søer i de bayerske alper, og som er et berømt panoramisk udsigtspunkt. Inden I krydser grænsen mellem Østrig og Tyskland passerer I bjerghytten Hochtörlerhütte (1475m) – her kan man med fordel indtage frokosten med storslået udsigt til Zugspitze. Fra Eibsee kan I tage bjergbanen op til selve toppen af Zugspitze (2962m) og herefter tager toget fra Eibsee tilbage til Garmisch-Partenkirchen, hvor jeres rejse begyndte og nu slutter. Dagens vandring er ca. 12 km og ca. 5 timer. 540 op og 510 ned. (M/-/-)

Turen slutter efter morgenmaden. Hvis du vil forlænge dit ophold, kan ekstra nætter efter turen bestilles. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING

Du overnatter 6 nætter på hoteller og guesthouses i byer undervejs på ruten. Overnatningsstederne har en standard,
der svarer til 3-stjernede hoteller – alle med privat bad/toilet. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg. Turens første og sidste nat er hhv. ankomst og hjemrejsedag (uden vandring) og det er således ikke nødvendigt med ekstra
nætter. Hvis du ønsker at forlænge dit ophold, har du mulighed for at bestille en ekstra nat før og efter turen – i Garmisch-Partenkirschen (ej nødvendigt).

 

FORPLEJNING

Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på overnatningsstedet. Madpakke kan bestilles aftenen før på
overnatningsstedet og betales lokalt. De fleste kan du købe frokost undervejs på din vandring (det fremgår af dit afrejsemateriale, som du modtager før turen). Der er restauranter i alle overnatningsbyer. Det fremgår af
dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/ Aftensmad). 

 

VANDRINGERNE 

På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Turen byder på 4 fulde vandredage samt en ”fridag” i Leutasch som sagtens kan bruges til yderligere vandring af forskellige sværhedsgrader. De enkelte dagsvandringer er på mellem 4,5 og 6 timers varighed (eksklusive pauser).

 

KØRSEL AF BAGAGE

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Man kan med fordel pakke sin øvrige bagage, så den nemmere kan
bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

 

BØRN

Turen er velegnet som familietur med lidt større børn. Der skal så forventes flere pauser.

 

HUNDE

Hunde kan medbringes på denne tur mod et ekstra tillæg. Der er ingen vanskelige passager for hunde. Hvis man
medbringer sin hund, skal dette oplyses ved tilmelding, så vi kan orientere overnatningsstederne. Lokalt på overnatningsstederne opkræves et tillæg (5-10 EUR pr. overnatningssted). 

 

REJSEN DERTIL

Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med tog eller bil) samt arrangere din hjemrejse fra
turens slutsted.

 

Start: Turen starter i stationsbyen Garmisch-Partenkirchen. Det er nemt at komme hertil fra München, hvor der er jævnlige togforbindelser (ca. 1,5 time). Turens første dag er en ankomstdag, og du kan ankomme når som helst på dagen. Der er parkeringsmuligheder i Garmisch-Partenkirschen (både gratis p-plads og betalings p-plads).

Slut: Turen slutter efter morgenmaden i stationsbyen Garmisch-Partenkirchen. Herfra er der gode
togforbindelser til München eller Innsbruck i Østrig.

INKLUSIVE
• Overnatning i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• Kørsel af bagage
• Kabelbanen i Ehrwald
• Zugspitze-kabelbanen fra Eibsee til Garmisch-Partenkirschen
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
• Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Frokost/madpakke alle dage
• Aftensmad alle dage
• Entre til Partnachklamm
• Evt. tog fra Klais til Mittenwald (hvis man vil afkorte vandringen dag 2)
• Evt. aktiviteter i Leutasch (dag 4)
• Lokal bus fra Leutasch til Gaistal
• Evt. byskat (betales på overnatningsstederne, ca. 14 EUR i alt)
• Enkeltværelse kr. 1.500
• Evt. ekstra overnatning Garmisch Parttenkirschen (kan bestilles, kr. 750 pr. person i dobbeltværelse / enkeltværelse kr. 1.125)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Zugspitze?

Kontakt Michael som er den der ved mest om området og turene hertil.