Nepal – Annapurna og Chitwan

Turfakta
Tur ID: 39NEP-2
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
14 dage / 13 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen kan bookes ved min. 2 deltagere. Prisen er pr. person
11.700 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

På denne 14-dages tur til Nepal oplever du ALT det bedste af Nepal. Når du vender hjem fra turen, har du oplevet de smukkeste og mest seværdige steder i Nepal. Du kommer på et eventyrligt te-hus-trek i bjergmassivet Annapurna, hvor vi har arrangeret et 5-dages trek for dig. Du kommer til Chitwan Nationalpark (2 nætter), hvor du kan vælge mellem aktiviteter i junglen. Undervejs har du 2 fridage i Kathmandu og 1 fridag i byen Pokhara. Hvis du ønsker det (tilkøb), kan der arrangeres en udflugt til det gamle kongesæde Bhaktapur (UNESCO-site).

Med på turen har du din egen guide og portere, der bærer din bagage. Vores kontaktperson tager imod dig i lufthavnen i Kathmandu – og kører dig retur til lufthavnen på den sidste dag.

Glæd dig til en eventyrlig smuk vandretur – med overnatning i tehuse, hvor du oplever den autentiske og gæstfrie nepalesiske kultur – får uforglemmelige oplevelser ved solopgang og solnedgang over bjergene – og ikke mindst udsigten over Himalaya fra Poon Hill, som måske er den smukkeste udsigt på jorden.
Alle med normal grundform kan gennemføre turen. Trekking-turens (og dermed dit) højeste punkt er 3.193 m. Undervejs har vi udsigt til de to tinder over 8000 m: Annapurna (8091 m) og Dhaulagiri (8167 m).

• Oplev Kathmandu – seværdigheder og stemning
• Eventyrlige udsigter fra 5-dages te-hus-trek i Annapurna
• Bo 2 nætter i Chitwan Nationalpark, UNESCO-site
• Se solopgang før daggry ved Poon Hill
• Besøg i Pokhara – måske Nepals smukkeste by

DAG 1: ANKOMST TIL KATHMANDU - HOTEL

Ved din ankomst til Kathmandu lufthavn (fly ej inkluderet), afhentes du i lufthavnen af din chauffør. Kort kørsel fra lufthavn til Kathmandu by (1337 m), Nepals hovedstad. Indkvartering på hotel (for to nætter). Afhængig af dit ankomsttidspunkt, vil vores lokale kontaktperson tage dig på en kort sightseeingtur i byen. (-/-/-).

Efter morgenmaden har du en lokalguide til din rådighed (i tidsrummet 9-17). Guiden har forslag til hvad, der er værd at opleve i Kathmandu (1337 m) og dalen omkring – og du har mulighed for at komme med dine ønsker, til hvad du gerne vil opleve – og turen tilpasses til dine ønsker. Du kan vælge at spise velkomstmiddag (i dag) eller afskedsmiddag (dag 13) på en nepalesisk restaurant – sammen med vores kontaktperson. (M/-/-).

I dag skal du køre i bus til Pokhara (827 m) – måske Nepals smukkeste by – som kaldes ’Nepals juvel’. Byen ligger ved søen Phewa og er omgivet af en kulisse af bjergtinder. Glæd dig!
Busturen tager 6-7 timer. Undervejs gør bussen et stop – for at holde frokostpause.
Du kan tage en bog med til busturen – eller du kan nyde den fænomenale udsigt over bjergene: Ganesh Himal, Lamjung Himal, Manaslu og Annapurna. En del af strækningen går langs Trishuli-floden. Om eftermiddagen kommer du til Pokhara. Indkvartering på hotel. Du mødes med din guide – som fortæller om trekket i morgen og de kommende dage. Se nærmere på byen på egen hånd – gå f.eks. ned til søbredden. Der er mulighed for at spise på en af de mange restauranter i byen (ej inkluderet denne aften). (M/-/-)

Tidligt om morgenen tager vi med bus eller taxi (ca. 1 time) – til startstedet for vores trek. Vejen er snoet og vi kommer op til landsbyerne, hvor trekket starter. Her er en formidabel udsigt over Annapurna-bjergkæden. Vi er klar til trekket. Vi går nedad trapper og krydser den nye bro. Vores sti går gennem rismarker og vi kommer frem til de få huse, der udgør Tikhedhungha (1540 m). Indkvartering i tehus/lodge. Dagens vandring er ca. 5 timer (M/F/A).

Efter morgenmaden er vi klar til at vandre. Vi går 400 m op – ad trin – stien snor sig opad og trinnene kan være ujævne. Vi går i roligt tempo. Vi er nu ovenfor Ulleri. Her er fredfyldt og ikke så mange mennesker. Få steder kan vi se lokale, der arbejder med dyrkning af markerne. Vi går gennem imponerende skov – med ege og rhododendron – og langs en flod, der løber ned i et vandfald. Vi kommer til Ghorepani/Poon Hill (2860 m), hvor vi indkvarteres i tehus/lodge. Dagens vandring er ca. 5 timer (M/F/A).

Glæd dig! Vi skal tidligt op – før daggry – for at se solopgang. Sammen med din guide vandrer du (ca. 45 min) op til udsigtspunktet på Poon Hill. Herfra er der en enestående udsigt over Himalaya-bjergene – og farven på bjergenes sneklædte tinder i det fjerne, ændrer sig med sollyset. Vi går tilbage til vores tehus/lodge og nyder morgenmaden. Herefter tager vi afsted på vores trek. Vi går i roligt tempo ned gennem regnskov med mange rhododendron. Vi kommer til vores tehus/lodge nær Tadapani (2630m). Dagens vandring er ca. 5 timer. Indkvartering i tehus/lodge. (M/F/A).

Efter morgenmaden tager vi afsted. Den første del af ruten, går på fladt terræn. Efter noget tid, vandrer vi gennem junglen. Vi krydser et vandløb via en lille træbro. Ruten går nedad. Undervejs er der udsigtspunkter over Hiuchuli-, Annapurna- og Machhapuchchhre-bjergene. Vi kommer frem til vores overnatningssted – en Gurung-landsby – kaldet Ghandruk (1940 m). Landsbyen er et paradis for trekkere – her er en storsående udsigt over Annapurna. Indkvartering i vores tehus/lodge. Dagens vandring er ca. 5 timer. (M/F/A).

Den sidste vandredag på trekket – og den skal nydes – og de sidste dejlige indtryk fra Annapurna skal sanses. Ruten går forbi flere tehuse og små bosætninger. Vi nyder stilheden og naturen mens vi går gennem de terrassede marker. Vi når endemålet for vores trek efter ca. 4 timers vandring – Naya Pul. Herfra skal vi køre (enten i bus eller privat køretøj) til Pokhara (ca. 1 time). Undervejs på køreturen kan naturen nydes. Fremme i Pokhara (827 m) indkvarteres vi på hotel – resten af eftermiddagen/aftenen er fri til at gå på opdagelse i den smukke by. (M/F/-).

Nyd en langsom morgen på hotellet i Pokhara. Dagen er til fri disposition. Byen Pokhara kaldes Nepals Juvel – for dens skønhed – og eventyrlige kulisse af bjergtinder. På fridagen kan du nyde byen og dens omgivelser. Hvis du har brug for en afslappende dag, kan du gå ned til Phewa Tal søen, hvor der er cafeer, restauranter og butikker. Der er også mulighed for at besøge pagoden Peace Stupa. Hvis du gerne vil gå lidt på din fridag, kan du gå til en grotte og et vandfald nær Pokhara. (M/-/-).

Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet. I dag skal vi køre til Chitwan – enten med offentlig bus eller privat bil. Afstanden vi skal tilbagelægge, er ca. 150 km. Det tager 4-5 timer – ad snoede veje. Vi kører langsomt og kan nyde udsigten. Ruten går gennem dyrkede terrasser – og gennem små byer. En del af strækningen er langs floder – både Marsyangdi-floden og Narayani-floden. I flodområderne oplever vi jungle og grønne omgivelser. Vi ankommer til Chitwan Nationalpark (815 m) og indkvarteres på lodge (for 2 nætter) – midt i junglen og ved bredden af floden. Sammen med guiden planlægger du, hvad I skal opleve i morgen. (M/-/-).
Chitwan Nationalpark ligger 165 km fra Kathmandu og var den første nationalpark i Nepal (1973). Den har en rig flora og fauna – og blev i 1984 klassificeret som UNESCO verdensarv. Chitwan betyder ’Junglens hjerte’. Der er forskellige aktiviteter i Chitwan – junglevandring, besøg hos lokalbefolkningen (etnisk minoritet), se solnedgang fra udsigtspunkt, kanoture og meget mere. Ved at have to nætter i nationalparken har du god tid til at indsnuse og opleve nationalparken – naturen, det rige dyreliv – og mange fugle. (M/F/A)
I dag kører vi til Kathmandu (165 km) – enten med turistbus eller privat bil. Vejene er snoede og turen tager 4-5 timer. Vi kører gennem junglen – langs Narayani-floden. Senere kører vi langs Trisuli-floden, terrassemarker og passerer små byer. Vi ankommer til Kathmandu (1337 m). Indkvartering på hotel (for 2 nætter). Resten af dagen er til fri disposition (M/-/-).

Efter morgenmaden har du en fuld fridag i Kathmandu (1337 m) – på egen hånd. Måske vil du udforske byen – se nye steder – vende tilbage til steder du gerne vil fordybe dig i. Der er også rig mulighed for at opleve gadelivet, drikke kaffe og kigge på eller købe kunsthåndværk.
Hvis du ønsker en udflugt til det gamle tempel/kongesæde Bhaktapur (UNESCO-site), kan vi arrangere en udflugt dertil med guide (4 timer) – dette er et tilkøb og ej inkluderet i turens pris.
Om aftenen er der afskedsmiddag på en nepalesisk restaurant – sammen med vores kontaktperson (vælg mellem velkomst- eller afskedsmiddag) (M/-/A).

Den eventyrlige rejse i Nepal (1337 m) slutter efter morgenmaden. Tjek ud fra hotel og individuel hjemrejse. Vores kontaktperson kører dig til lufthavnen ved Kathmandu – du hentes på hotellet 3 timer før din flyafgang. Det er måske ikke et farvel til Nepal – men et på gensyn en anden gang. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

EKSTRA OVERNATNINGER FØR OG EFTER VANDRETUREN
Turen er på 14 dage/13 nætter. Hvis du ønsker at forlænge dit ophold, kan du bestille en ekstra nat (i Kathmandu) før eller efter turen.

STARTDAG
Turen kan starte alle ugedage (valgfrit)

SÆSON
Turen kan lade sig gøre hele året. Der er forskel på årstidernes klima og det kan have betydning for, hvornår du vælge at vandre i Nepal.

15. september til 31. maj
Denne periode er den bedste periode at vandre denne tur. Det er vinter i Nepal. Turen er ’soft trekking’ og man kommer ikke så højt op. Der vil almindeligvis være ca. 20 grader om dagen og koldere om natten. I vinterhalvåret oplever man ofte klart vejr i Nepal, med sol og blå himmel. Hvis du er afsted i forårsmånederne (marts, april og maj) vil du opleve, at det hele springer ud og rododendron-skovene blomstrer.

1.juni til 31. august
Det er regntid i Nepal – og sommer. Selvom det er regntid, kan du godt vandre. Der vil være lejlighedsvise byger af regn.

FOR GRUPPER OG STORFAMILIER
Denne tur kan arrangeres for grupper eller hvis I er en familie, hvor flere generationer rejser sammen. Vi tilpasser antallet af guider og bærere – så det passer til størrelse af jeres gruppe.
2-4 personer: 1 guide + 1 eller 2 porter(e)
5-8 personer: 2 guider + flere portere
9-11 personer: 3 guider + flere portere
Den ledende guide på trekket, taler godt engelsk.

SOLO-REJSENDE
Har du lyst til at tage på trek – alene? Der kan være mange gode grunde til at tage af sted uden rejseledsager. Denne tur kan vi godt arrangere for 1 person. Dog vil der være et tillæg i prisen, da turprisen er beregnet pr. person ved to personer. Kontakt os gerne hvis du ønsker en tur – kun for dig (1 person).

OVERNATNING
På turen overnatter du på hotel i Kathmandu (4 nætter) og hotel i Pokhara (3 nætter). På trekket overnatter du i ’tehus/lodge’ (4 nætter) og på lodge i Chitwan (2 nætter).

HVAD ER ET ’TEHUS/LODGE’?
Når man trekker i Nepal, er det almindeligt at overnatte i ’tehuse/lodge’, som ligger på ruterne. Men hvad er et “tehus” egentlig…?
Tehuse er overnatningssteder, hvor man kan overnatte og få måltider. Tehuse er indrettet forskelligt – jo højere man kommer op, op mere simpelt er tehusene som regel.
Tehusene har et fælles spiseområde med en brændeovn i midten. Her kan være andre trekkere – her kan man hygge sig, snakke, drikke te – og nyde solnedgangen over bjergene.
Man skal medbringe sin egen sovepose i tehusene (og evt. også en lagenpose). Der er enten madrasser eller senge, samt tæpper og puder. Hvis du ikke har en sovepose, kan du leje en sovepose lokalt (før afgang på trekket) – eller du kan købe en sovepose i Kathmandu.
I tehusene er der dobbeltværelser, enkeltværelser og flersengsværelse. Hvis I rejser to sammen, vil I som udgangspunkt blive indkvarteret i et værelse til 2 personer.
På alle overnatningssteder (tehus/lodge), får du et fad med rent vand som du kan vaske dig i. Nogle steder, er der mulighed for tilkøb af varmt vand – eller mulighed for tilkøb af brusebad

FORPLEJNING
Turen er inkl. morgenmad alle dage. På trekket (5 dage) er der fuld forplejning – alle måltider og tepauser mm. er inkluderet. De øvrige dage skal du selv købe frokost (8 x frokost) og aftensmad (7 x aftensmad). En middag i Kathmandu er inkluderet – enten en velkomst- eller en afskedsmiddag (valgfrit).
På trekket spiser vi traditionelle nepalesiske retter, hvori der især indgår ris og grøntsager – og lidt kød.
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 5 vandredage, hvor man vandrer fra sted til sted – mellem overnatningsstederne. Den typiske vandretid er mellem 5 og 6 timer. Der er mulighed for at tilpasse trekket til turdeltagernes niveau. Vandringerne foregår overvejende i højden mellem ca. 1540 m og 3190 m.
Med på trekket er der portere/bærere, der bærer din bagage. Du får udleveret en sæk, hvori du kan pakke de ting, der skal medbringes på trekket (op til 12 kg pr. person). Du bærer selv en dagtursrygsæk (ca. 30 liter) med en jakke, mobiltelefon, vand mm. Den bagage du ikke medbringer på trekket, kan opbevares imens.

OM DIT OPHOLD I CHITWAN NATIONALPARK
På denne tur skal du overnatte 2 nætter i Chitwan Nationalpark. Det giver dig god tid til at opleve naturen og dyrelivet i den berømte nationalpark. Du overnatter i lodge – som næsten er som et ’mini-resort’. I nationalparken er der dagligt forskellige aktiviteter – knyttet til naturen, dyrelivet og nepalesisk kultur. Du kan deltage i disse aktiviteter – det er inkluderet i din tur. Sammen med din guide, kan du vælge hvad du har lyst til at opleve, mens du er i Chitwan – det kan du beslutte når du kommer til nationalparken. Du kan bl.a. komme med på jungletrek, padle i kano, tage med på guidet fugletur, se opførsel af traditionel nepalesisk dans, tage med på solnedgangstur eller se elefanterne bade i floden.

AFREJSEMATERIALE
Du modtager et fysisk kort over Nepal før din afrejse. Du kan tilgå dit afrejsemateriale på Vagabond Tours’ app. Appen indeholder beskrivende tekstdokumenter og kort. Turen er med lokal turleder og portere – og du skal ikke selv finde vej. Af den grund er der ikke navigation i appen på denne tur.

SIKKERHED
Vagabond Tours’ guider samarbejder med guider, der er erfarne og har certifikationer og er statsautoriserede. De anvender Tourist Information Management System TIMS-kort og har tilladelser til trekkingområder og nationalparker.
Lederen af trekket har bemyndigelse til at justere eller aflyse enhver del af rejseplanen, hvis det er nødvendigt af hensyn til sikkerheden – f.eks. af hensyn til vejret, et gruppemedlems helbredstilstand, naturkatastrofer eller andet. Dog vil der blive gjort alt for at overholde programmet.
Du/I har en guide med på hele turen – fra afhentning i lufthavnen – til du igen køres til lufthavnen. Din guide er med, når du/I skifter lokationer og kører i bus eller andre transportmidler.

VISUM
Indrejse i Nepal kræver turist-visum. Det kan søges hjemmefra på den nepalesisk ambassade i København. Det er også muligt at få lavet visum i lufthavnen ved ankomst til Kathmandu – men vi anbefaler, at man får det lavet hjemmefra.
For at få lavet visum, skal du udfylde en visumansøgning (blanket), som du finder på ambassadens hjemmeside. Udover ansøgningen, skal ambassaden have dit pas. Hvis du bor i København, kan du tage hen til ambassaden i åbningstiden – og få lavet dit visum med det samme. Hvis du bor et andet sted i Danmark, skal du sende dit pas til ambassaden, som derefter returnerer dit pas til dig (indenfor 1 uge). Du kan få lavet et visum, der er gyldigt i 15 dage (ca. 270 kr.) eller i 30 dage (ca. 400 kr.).
Du kan få flere oplysninger ved at ringe til Nepals ambassade i København (tlf. 44 44 40 26). Se mere på den nepalesiske ambassades hjemmeside.

FORSIKRING
Du skal tegne en forsikring, der dækker udgifter til nødsituationer, f.eks. højdesyge, skader og evalueringer – samt hjemrejse. Oplys dit forsikringsselskab om din rejseplan og din vandretur – så du sikrer, at din forsikring har den korrekte dækning. Vagabond Tours skal modtage en kopi af din forsikring før din rejse.

VACCINATIONER
Statens Seruminstituts hjemmeside, kan du se de aktuelle anbefalinger for vaccinationer og kontakter egen læge.

INFO TIL BØRNEFAMILIER
Denne tur er en individuel tur – der arrangeres alene for jer. Det er muligt at rejse med børn på denne tur. Børn fra 5 år og ældre, kan deltage på turen. Gode perioder for turen er i disse skoleferier:
• Efterårsferien
• Juleferien
• Vinterferien
Kontakt os (ved at udfylde kontaktformularen nederst på siden) hvis du vil høre mere om at rejse og trekke med børn i Nepal.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Kathmandu. Du skal selv arrangere din rejse til Kathmandu t/r. Du afhentes i Kathmandu lufthavn – vores chauffør venter på dig (du oplyser os om dit ankomsttidspunkt).
Når turen slutter (i Kathmandu) køres du til lufthavnen (inkluderet i turen).
Disse flyselskaber (blandt flere andre) flyver mellem Danmark og Kathmandu (med mellemlanding): Qatar Airways, Emirates, Air India og Flydubai.

INKLUSIVE
• Privat afhentning i Kathmandu lufthavn ved ankomst
• Hotel i Kathmandu (4 nætter)
• Hotel i Pokhara (3 nat)
• Overnatning på ’tehus/lodge’ på trek (4 nætter)
• Overnatning i lodge i Chitwan (2 nætter)
• Morgenmad alle dage
• 1 x middag i Kathmandu – velkomst eller afsked (valgfrit)
• Helpension på trek (5 dage)
• Afhentning og aflevering i lufthavnen i en privat bil
• Transfer i forbindelse med program
• Guidet byrundtur i Kathmandu (til fods og i bil)
• Privat guide (engelsktalende) på hele turen
• Entre til seværdigheder, der indgår i program
• Bærere (porter) på trek
• Lån af taske til trek (op til 12 kg)
• Vagabond Tours’ app med afrejsemateriale
• Vandrekort
• Guide (en erfaren, engelsktalende og statsautoriseret guide)
• Tourist Information Management System TIMS-kort (som er en registrering af trekker af sikkerhedsmæssige årsager)
• Trekking-tilladelser til alle områder, der indgår i turprogram
• Adgang til Shivapuri National Park
• Lokale skatter

EKSKLUSIVE
• Rejse til Kathmandu t/r
• Visum til Nepal
• Ekstra bagage på trek (ud over 12 kg)
• Evt. ekstra nat på hotel inkl. morgenmad i Kathmandu (valgfrit), 300 kr. (pr. person i delt dobbeltværelser), 350 kr. (enkeltværelse)
• 7 x aftensmad
• 8 x frokost
• Rejseforsikring
• Evt. dunjakke, sovepose og vandresko (kan lejes lokalt)
• Drikkevarer (også postevand/drikkevand)
• Evt. tilkøb af brusebad, kogt vand, opladning mm.
• Drikkepenge til guide, porter og chauffør

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

 

Vil du vide mere om turene til Nepal?

Kontakt Janni og Hanne som er dem ved mest om vores ture til Nepal.