Vagabond Tours

Nepal – Khopra Ridge – tehus-trek bjergryggen

Turfakta
Tur ID: 39NEP-4
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
15 dage / 14 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat-Udfordrende
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen kan bookes ved min. 2 personer. Prisen er pr. person
11.500 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

På denne tur til Nepal vandrer du på den smukke højderyg – Khopra Ridge. Det er et berømt område og et populært trekking-område. Det betragtes som en af de smukkeste trekking-regioner i Nepal pga de fantastiske naturscenerier og udsigter. Du har udsigt til Mount Dhaulagiri (8167 m), Annapurna South (8091 m), Fang og Mount Neelgiri (6474 m). Du er på et 8 dage langt trek, hvor vi overnatter i lodge og tehuse. Du kommer tæt på den nepalesiske befolkning – og oplever deres kultur og gæstfrihed.
Det højeste punkt på turen er vores nat i Kopra Lodge (1 nat) i en højde af 3660 m.
På turen oplever du også Kathmandu og den smukke by Pokhara. Turen er for dig, der ønsker et langt trek (8 dage) – og som vil opleve befolkningen og se hvordan man lever – og bo i lodge, hvor overskuddet går til de lokale landsbyer og deres projekter og skoler. Trekket kan gennemføres af alle i almindelig god form.

• Oplev Kathmandu – seværdigheder og stemning
• Udsigt over bjerge, der er mere end 8.000 meter høje.
• Magiske udsigter fra 8-dages trek (lodge og te-hus-trek)
• Se solnedgang og solopgang ved Tadapani
• Fri dag Pokhara

DAG 1: ANKOMST TIL KATHMANDU - HOTEL

Ved din ankomst til Kathmandu lufthavn (fly ej inkluderet), afhentes du i lufthavnen af din chauffør. Kort kørsel fra lufthavn til Kathmandu by (1337 m), Nepals hovedstad. Indkvartering på hotel (for to nætter). Afhængig af dit ankomsttidspunkt, vil vores lokale kontaktperson tage dig på en kort sightseeingtur i byen. (-/-/-).

Efter morgenmaden har I en lokalguide til jeres rådighed (i tidsrummet 9-17). Guiden har forslag til , hvad der er værd at opleve i Kathmandu (1337 m) og dalen omkring – og du har mulighed for at komme med dine ønsker til, hvad du gerne vil opleve – og turen tilpasses til dine ønsker. Du kan vælge at spise velkomstmiddag (i dag) eller afskedsmiddag (dag 14) på en nepalesisk restaurant – sammen med vores kontaktperson. (M/-/-).

I dag skal vi køre i bus til Pokhara (827 m) – måske Nepals smukkeste by – som kaldes ’Nepals juvel’. Byen ligger ved søen Phewa og er omgivet af en kulisse af bjergtinder. Glæd dig!
Busturen tager 6-7 timer. Undervejs gør bussen et stop – for at holde frokostpause. Du kan tage en bog med til busturen – eller du kan nyde den fænomenale udsigt over bjergene: Ganesh Himal, Lamjung Himal, Manaslu og Annapurna. En del af strækningen går langs Trishuli-floden. Om eftermiddagen kommer vi til Pokhara. Indkvartering på hotel. Du mødes med din guide – som fortæller om trekket i morgen og de kommende dage. Se nærmere på byen på egen hånd – gå f.eks. ned til søbredden. Der er mulighed for at spise på en af de mange restauranter i byen (ej inkluderet denne aften). (M/-/-)

Efter morgenmaden tager vi bussen fra Pokhara – midt på formiddagen. Vi ankommer til Nayapul kl. 12.30. Herfra vandrer vi ca. ½ time til vi kommer til Birethanti, hvor vi spiser frokost. Efter frokost går vi hen og får vores trekking-tilladelse – og så er vi klar til at begive os afsted på trekket. Vi vandrer 2 timer ad vejen og når vores sti, der fører op til Ghandruk. Efter endnu 1½ timers vandring – hvor en del går opad – er vi fremme i Ghandruk (2012 m), hvorfra der er en imponerende udsigt mod syd over Himalchuli, Gangapurna og Machhapuchhre.  Indkvartering i tehus/lodge. (M/F/A)

Vi forlader landsbyen Ghandruk (2012 m) og de terrasserede bjergskråninger – og kommer ind i skoven, hvor der vokser egetræer og rhododendron. Rhododendron er Nepals nationalblomst, der om foråret står i fuldt flor. Dette er en særlig smuk del af turen – skoven er levende med fuglesang og små brusende vandfald. Der er ingen landsbyer på dagens rute – men vi passerer et par tehuse, hvor vi kan få noget at drikke og hvile. Undervejs på ruten er der imponerende udsigter til mange toppe, der er højere end 7000 m. Vi ankommer til Tadapani (2630 m) og indkvarteres på tehus/lodge. Tadapani er et perfekt sted at se solnedgang og -opgang. (M/F/A).

Efter morgenmad er vi klar til vandring. Vi går i dag væk fra hovedstien – og følger en mindre brugt sti – gennem tæt skov af rhododendron og videre til græsgange for vandbøfler. Ruten går opad og vi kommer over trægrænsen – og har en fantastisk udsigt over Annapurna-bjergene. Vi følger en lille bæk, kommer til et lille pas – og vi får endnu en storslået udsigt – denne gang Dhaulagiri Himal. Indkvartering på tehus/lodge i BayliKharka (3437 m). (M/F/A).

Der venter os en spændende vandredag. Vi går først gennem åbent land og skov – for at komme til græsgangene i Nedre Chistibung, hvor vi spiser frokost. Vi går videre gennem skov og over græsgange med vandbøfler. Vi kommer til øvre Chistibung (2975 m). Her indkvarteres vi i en lodge. Både i dag – og de kommende dage – skal vi bo i lodge, der drives af lokalsamfundet. Vi følger en sti, der ikke er så befærdet, da det er relativt nyt, at der begynder at komme lidt vandre-turisme i dette område. Overskuddet fra at drive lodge, går til lokale projekter og skoler. (M/F/A).

Vi skal i dag op på højderyggen ved Kopra (1 nat) – og vi går jævnt opad – og kommer over trægrænsen (vi kommer retur til området ved Chistibung næste dag). Glæd dig til en helt særlig oplevelse når vi vandrer til Kopra og overnatter der. Vi går gennem et område, der er kendt for sit dyreliv. Vi tager os god tid opad – og tager små hvil, når vi har brug for det. Vi kommer til vores lodge på bjergryggen af Kopra ved frokosttid og bliver mødt med en enestående udsigt! Der er et fantastisk panorama over den sydlige del af Annapurna – hvor bjergene tårner sig op, kun 6 km væk. Kigger vi mod nord , ser vi tinderne Fang og Nilgiri og vi kan også se den vestlige skyline – med Dhaulagiri Himal. Indkvartering på lodge (3.660 m). Dagens vandring er ca. 4 timer. (M/F/A).

I dag vandrer vi ned ad bjergskråningen og videre (stejlt) ned ad bakken. Vi følger ruten tilbage til Chistibung. Vi vandrer videre til landsbyen Swanta (2214 m). Her indlogeres vi på lodge. Indtjeningen for overnatning på lodge i Swata går til lokalområdet, hvor bl.a. den lokale skole støttes. Vi kan gå hen til skolen – og måske møde – og snakke med nogle af børnene. Dagens vandring er ca. 6 timer. (M/F/A).

Efter morgenmaden er vi klar til at fortsætte vores trek videre – og forlader landsbyen Swanta. Vi går ned gennem landsbyens marker til en lille flod og vandmølle. Vi krydser en hængebro og går op til landsbyen Chittre og videre op til den landsby, vi skal overnatte i – Ghorepani (2860 m). Fra Ghorepani er der en fantastisk udsigt over Dhaulagiri-massivet. Her kan vi nyde et velfortjent hvil. Dagens vandring er ca. 6 timer. (M/F/A).

Efter morgenmaden venter der en blid nedstigning til landbyen Birethanti, der ligger på bredden af ModiKhola-floden. Her spiser vi frokost – og bagefter krydser floden ad den nye bro. Vi kommer til trekkets endemål – Tikhedhunga/Nayapul (1070 m). Her slutter trekket efter ca. 6 timers vandring. Sammen med guide og portere kører vi i bus til Pokhara (827 m), hvor vi tager afsked med vores team af guide og portere, der har været med os på hele trekket. Indkvartering på hotel i Pokhara. (M/F/A).

Glæd dig til at opleve Pokhara (827 m) – der også kaldes Nepals juvel – på grund af dens skønhed med den eventyrlige kulisse af bjergtinder. Vi har planlagt en tur i og omkring byen for dig. Vi skal bl.a. sejle på søen, besøge freds-stupaen, spise frokost på en restaurant på søbredden og besøge nogle naturlige huler. (M/-/-).

Vi tjekker ud af hotellet. I dag kører vi i bus til Kathmandu. Indkvartering på hotel i Kathmandu. Fri aften i Kathmandu. (M/-/-)

Efter morgenmaden har du en fuld fridag i Kathmandu (1337 m) – på egen hånd. Måske vil du udforske byen – se nye steder – vende tilbage til steder du gerne vil fordybe dig i. Der er også rig mulighed for at opleve gadelivet, drikke kaffe og kigge på eller købe kunsthåndværk.
Hvis du ønsker en udflugt til det gamle tempel/kongesæde Bhaktapur (UNESCO-site), kan vi arrangere en udflugt dertil med guide (4 timer) – dette er et tilkøb og ej inkluderet i turens pris.
Om aftenen er der afskedsmiddag på en nepalesisk restaurant – sammen med vores kontaktperson (vælg mellem velkomst- eller afskedsmiddag) (M/-/A).

Den eventyrlige rejse i Nepal (1337 m) slutter efter morgenmaden. Tjek ud fra hotel og individuel hjemrejse. Vores kontaktperson kører dig til lufthavnen ved Kathmandu – du hentes på hotellet 3 timer før din flyafgang. Det er måske ikke et farvel til Nepal – men et på gensyn en anden gang. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

EKSTRA OVERNATNINGER FØR OG EFTER VANDRETUREN
Turen er på 15 dage/14 nætter. Hvis du ønsker at forlænge dit ophold, kan du bestille en ekstra nat (i Kathmandu) før eller efter turen.

STARTDAG
Turen kan starte alle ugedage (valgfrit)

SÆSON
Turen kan lade sig gøre hele året. Der er forskel på årstidernes klima og det kan have betydning for, hvornår du vælge at vandre i Nepal.

15. september til 31. maj
Denne periode er den bedste periode at vandre denne tur. Det er vinter i Nepal. Turen er ’soft trekking’ og man kommer ikke så højt op. Der vil almindeligvis være ca. 20 grader om dagen og koldere om natten. I vinterhalvåret oplever man ofte klart vejr i Nepal, med sol og blå himmel. Hvis du er afsted i forårsmånederne (marts, april og maj) vil du opleve, at det hele springer ud og rododendron-skovene blomstrer.

1.juni til 31. august
Det er regntid i Nepal – og sommer. Selvom det er regntid, kan du godt vandre. Der vil være lejlighedsvise byger af regn.

FOR GRUPPER OG STORFAMILIER
Denne tur kan arrangeres for grupper eller hvis I er en familie, hvor flere generationer rejser sammen. Vi tilpasser antallet af guider og bærere – så det passer til størrelse af jeres gruppe.
2-4 personer: 1 guide + 1 eller 2 porter(e)
5-8 personer: 2 guider + flere portere
9-11 personer: 3 guider + flere portere
Den ledende guide på trekket, taler godt engelsk.

SOLO-REJSENDE
Har du lyst til at tage på trek – alene? Der kan være mange gode grunde til at tage af sted uden rejseledsager. Denne tur kan vi godt arrangere for 1 person. Dog vil der være et tillæg i prisen, da turprisen er beregnet pr. person ved to personer. Kontakt os gerne hvis du ønsker en tur – kun for dig (1 person).

OVERNATNING
På turen overnatter du på hotel i Kathmandu (4 nætter) og på hotel i Phokora (1 nat). På trekket overnatter du i ’tehuse/lodge’ (9 nætter).
Du skal medbringe sovepose til trekket – eller leje lokalt.

HVAD ER ET ’TEHUS/LODGE’?
Når man trekker i Nepal, er det almindeligt at overnatte i ’tehuse/lodge’, som ligger på ruterne. Men hvad er et “tehus” egentlig…?
Tehuse er overnatningssteder, hvor man kan overnatte og få måltider. Tehuse er indrettet forskelligt – jo højere man kommer op, op mere simpelt er tehusene som regel.
Tehusene har et fælles spiseområde med en brændeovn i midten. Her kan være andre trekkere – her kan man hygge sig, snakke, drikke te – og nyde solnedgangen over bjergene.
Man skal medbringe sin egen sovepose i tehusene (og evt. også en lagenpose). Der er enten madrasser eller senge, samt tæpper og puder. Hvis du ikke har en sovepose, kan du leje en sovepose lokalt (før afgang på trekket) – eller du kan købe en sovepose i Kathmandu.
I tehusene er der dobbeltværelser, enkeltværelser og flersengsværelse. Hvis I rejser to sammen, vil I som udgangspunkt blive indkvarteret i et værelse til 2 personer.
På alle overnatningssteder (tehus/lodge), får du et fad med rent vand som du kan vaske dig i. Nogle steder, er der mulighed for tilkøb af varmt vand – eller mulighed for tilkøb af brusebad

FORPLEJNING
Turen er inkl. morgenmad alle dage. På trekket (8 dage) er der fuld forplejning – alle måltider og tepauser mm. er inkluderet. De øvrige dage skal du selv købe frokost (5x frokost) og aftensmad (5 x aftensmad). En middag i Kathmandu er inkluderet – enten en velkomst- eller en afskedsmiddag (valgfrit).
På trekket spiser vi traditionelle nepalesiske retter, hvori der især indgår ris og grøntsager – og lidt kød.
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 8 vandredage, hvor man vandrer fra sted til sted – mellem overnatningsstederne. Den typiske vandretid er mellem 5 og 6 timer. Der er mulighed for at tilpasse trekket til turdeltagernes niveau. Vandringerne foregår overvejende i højden mellem ca. 2012m og 3660m.
Med på trekket er der portere/bærere, der bærer din bagage. Du får udleveret en sæk, hvori du kan pakke de ting, der skal medbringes på trekket (op til 12 kg pr. person). Du bærer selv en dagtursrygsæk (ca. 30 liter) med en jakke, mobiltelefon, vand mm. Den bagage du ikke medbringer på trekket, kan opbevares imens.

AFREJSEMATERIALE
Du modtager et fysisk kort over Nepal før din afrejse. Du kan tilgå dit afrejsemateriale på Vagabond Tours’ app. Appen indeholder beskrivende tekstdokumenter og kort. Turen er med lokal turleder og portere – og du skal ikke selv finde vej. Af den grund er der ikke navigation i appen på denne tur.

SIKKERHED
Vagabond Tours’ guider samarbejder med guider, der er erfarne og har certifikationer og er statsautoriserede. De anvender Tourist Information Management System TIMS-kort og har tilladelser til trekkingområder og nationalparker.
Lederen af trekket har bemyndigelse til at justere eller aflyse enhver del af rejseplanen, hvis det er nødvendigt af hensyn til sikkerheden – f.eks. af hensyn til vejret, et gruppemedlems helbredstilstand, naturkatastrofer eller andet. Dog vil der blive gjort alt for at overholde programmet.
Du/I har en guide med på hele turen – fra afhentning i lufthavnen – til du igen køres til lufthavnen. Din guide er med, når du/I skifter lokationer og kører i bus eller andre transportmidler.

VISUM
Indrejse i Nepal kræver turist-visum. Det kan søges hjemmefra på den nepalesisk ambassade i København. Det er også muligt at få lavet visum i lufthavnen ved ankomst til Kathmandu – men vi anbefaler, at man får det lavet hjemmefra.
For at få lavet visum, skal du udfylde en visumansøgning (blanket), som du finder på ambassadens hjemmeside. Udover ansøgningen, skal ambassaden have dit pas. Hvis du bor i København, kan du tage hen til ambassaden i åbningstiden – og få lavet dit visum med det samme. Hvis du bor et andet sted i Danmark, skal du sende dit pas til ambassaden, som derefter returnerer dit pas til dig (indenfor 1 uge). Du kan få lavet et visum, der er gyldigt i 15 dage (ca. 270 kr.) eller i 30 dage (ca. 400 kr.).
Du kan få flere oplysninger ved at ringe til Nepals ambassade i København (tlf. 44 44 40 26). Se mere på den nepalesiske ambassades hjemmeside.

FORSIKRING
Du skal tegne en forsikring, der dækker udgifter til nødsituationer, f.eks. højdesyge, skader og evalueringer – samt hjemrejse. Oplys dit forsikringsselskab om din rejseplan og din vandretur – så du sikrer, at din forsikring har den korrekte dækning. Vagabond Tours skal modtage en kopi af din forsikring før din rejse.

VACCINATIONER
På Statens Seruminstituts hjemmeside, kan du se de aktuelle anbefalinger for vaccinationer og kontakter egen læge.

INFO TIL BØRNEFAMILIER
Denne tur er en individuel tur – der arrangeres alene for jer. Det er muligt at rejse med børn på denne tur. Børn fra 8 år og ældre, kan deltage på turen. Gode perioder for turen er i disse skoleferier:
• Efterårsferien
• Juleferien
• Vinterferien
Kontakt os (ved at udfylde kontaktformularen nederst på siden) hvis du vil høre mere om at rejse og trekke med børn i Nepal.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Kathmandu. Du skal selv arrangere din rejse til Kathmandu t/r. Du afhentes i Kathmandu lufthavn – vores chauffør venter på dig (du oplyser os om dit ankomsttidspunkt).
Når turen slutter (i Kathmandu) køres du til lufthavnen (inkluderet i turen).
Disse flyselskaber (blandt flere andre) flyver mellem Danmark og Kathmandu (med mellemlanding): Qatar Airways, Emirates, Air India og Flydubai

INKLUSIVE
• Privat afhentning i Kathmandu lufthavn ved ankomst
• Hotel i Kathmandu (4 nætter)
• Hotel i Pokhara (1 nat)
• Morgenmad alle dage
• 1 x middag i Kathmandu – velkomst eller afsked (valgfrit)
• Helpension på trek (8 dage)
• Afhentning og aflevering i lufthavnen i en privat bil
• Transfer i forbindelse med program
• Guidet byrundtur i Kathmandu (til fods og i bil)
• Privat guide (engelsktalende) på hele turen
• Entre til seværdigheder, der indgår i program
• Bærere (porter) på trek
• Lån af taske til trek (op til 12 kg)
• Vagabond Tours’ app med afrejsemateriale
• Vandrekort
• Guide (som er en erfaren, engelsktalende og statsautoriseret guide)
• Tourist Information Management System TIMS-kort (som er en registrering af trekker af sikker-hedsmæssige årsager)
• Trekking-tilladelser til alle områder, der indgår i turprogram
• Adgang til Shivapuri National Park
• Lokale skatter

EKSKLUSIVE
• Rejse til Kathmandu t/r
• Visum til Nepal
• Ekstra bagage på trek (ud over 12 kg)
• Evt. ekstra nat i Kathmandu (før eller efter turen)
• 5 x aftensmad
• 5 x frokost
• Rejseforsikring
• Evt. dunjakke, sovepose og vandresko (kan lejes lokalt)
• Drikkevarer (også postevand/drikkevand)
• Evt. tilkøb af brusebad, kogt vand, opladning mm.
• Drikkepenge til guide, porter og chauffør

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Nepal?

Kontakt Janni og Hanne som er dem ved mest om vores ture til Nepal.