Vagabond Tours

Nepal – Panorama trek

Turfakta
Tur ID: 39NEP-1
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
10 dage / 9 nætter
Sværhedsgrad:
Let-Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere.
7.300 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Din første tur til Nepal? Dette er den helt ideelle tur. Foruden at opleve Kathmandu – er du afsted på et 5-dages te-hus trek, hvor du vandrer mellem risterrasser, landsbyer og i jungle. På trekket er der en imponerende udsigt over Himalaya-bjergene i det fjerne – det fås ikke flottere! Alt er arrangeret for dig. Med på trekket har du din egen guide og portere/bærere – så du kan nyde trekket og oplevelserne.
Turen starter i Kathmandu. Efter et par dage, er vi klar til trekket, der foregår nordøst for Kathmandu. Vi vandrer i en højde på mellem ca. 1150 meter og 1950 meter. Undervejs indkvarteres vi i tehuse hos private familier fra Tamang-folket, der gæstfrit åbner deres hjem for os.

På trekket har du formidable panoramaudsigt over Mt. Everest-regionen i øst, Manaslu, Annapurna-regionen i vest, Ganesh Himal og Langtang-regionen i nord. Undervejs på turen oplever du den ægte nepalesiske kultur. Turen kan vandres hele året.

• Oplev Kathmandu – Nepals spændende hovedstad
• 5-dages tehus/homestay  – trek med guide og bærere
• Fantastiske udsigter over Himalayas bjergtinder
• Fri dag i Bhaktapur – det gamle kongesæde og UNESCO site
• Kom tæt på den nepalesiske kultur og gæstfrihed

DAG 1: ANKOMST TIL KATHMANDU - HOTEL

Ved din ankomst til Kathmandu lufthavn (fly ej inkluderet), afhentes du i lufthavnen af din chauffør. Kort kørsel fra lufthavn til Kathmandu by, Nepals hovedstad. Indkvartering på hotel (for to nætter). Afhængig af dit ankomsttidspunkt, vil vores lokale kontaktperson tage dig på en kort sightseeingtur i byen. Om aftenen er der velkomstmiddag på en nepalesisk restaurant – sammen med vores kontaktperson. (-/-/A).

Efter morgenmaden har I en lokalguide til jeres rådighed (i tidsrummet 9-17). Guiden har forslag til, hvad der er værd at opleve i Kathmandu og dalen omkring – og du har mulighed for at komme med dine ønsker til, hvad du gerne vil opleve – og turen tilpasses til dine ønsker. (M/-/-).
I dag starter 5-dages trekket. Efter morgenmaden kører I med bus (1 time) fra Kathmandu til Sundarijal (1460 m). Herfra starter trekket. Vi vandrer først gennem landsbyen og herefter gennem en jungle og videre i Nagarjun National Park. Turen fører ad trapper gennem flere landsbyer. Her er et par teboder, hvor vi kan holde en pause – og nyde udsigten og omgivelserne. Vi krydser passet Burlang Bhanjyang (2472 meter) og går ned til vores overnatningssted i Chisapani (2165 m). Dagens vandring er ca. 5 timer (M/F/A).

Efter morgenmaden er du klar til at forlade dit homestay og fortsætte vandre-eventyret. Dagens endemål er Nagarkot (32 km øst for Kathmandu) – en gammel ’hill-station’ – hvorfra der en spektakulær udsigt over Himalaya-bjergkæderne. Glæd dig!
Dagens rute går ad en ujævn vej – dels fladt og dels nedad – på en lidt øde strækning uden bebyggelse. Længere fremme kommer vi forbi tehuse – og ind i Shivapuri og Nagarjun National Park. Vi passerer landsbyen Chauki Bhanjyang – som måske er der, vi spiser frokost. Vi har udsigt til Kathmandu-dalen. Vi krydser et lille pas med tehuse og en skole. Herfra vandrer vi opad til den charmerende hill-station Nagakot (1932 m) – et ideelt sted at se solnedgang eller solopgang. Indkvartering på tehus/ homestay. Dagens vandring er ca. 6 timer. (M/F/A)

I dag venter endnu en storslående vandredag – med spektakulære udsigter. Den første del af vandringen byder på udsigt over landsbyerne og de grønne bjerge. Undervejs på trekket kan vi se mange bjergtoppe – bl.a. Ganesh Himal, Langtang og de østlige toppe. Ruten går videre – op og ned – gennem junglen. Her vokser rhododendron. Vi går gennem landsbyer, hvor Moktan Tamang-folket lever. Vi kommer til dagens endemål – den smukke gamle by Dhulikhel (1650 m) – efter en eventyrlig og smuk vandredag. Indkvartering i tehus/homestay. Dagens vandring er ca. 5 timer (M/F/A).

Efter morgenmaden går vi gennem Dhulikhel markedsplads/bazar. Herefter går vi op ad trapper – gennem junglen – til Deurali. Her er en fantastisk udsigt over landsbyerne – et oplagt sted, at holde tepause. Længere fremme når vi landsbyen Kavre Bhanjyang – en landsby, der har specialiseret sig i fremstilling af husholdningsknive. Vi følger vejen videre – gennem terrasser – til endemålet for vores vandring: Namobuddha (1700 m). Byen er et buddisk pilgrimsmål og der knytter sig en myte til stedet. Indkvartering i vores homestay (M/F/A).

Det er den sidste dag på trekket – og den skal nydes – med de smukke landbyer, den smukke Sun Koshi-flod, terrasser med bjergtoppe i baggrunden mod nord. Vandring fører gennem landsbyer og vi passerer vi de traditionelle stupaer med de karakteristiske nepalesiske bedeflag – stupaerne er en gammel byggestil og anvendes inden for budisme til meditation. Vi kommer frem til trekkes endemål – byen/landsbyen Thulo Parsel (1138 m). Indkvartering i homestay (M/F/A)

Efter en rolig morgenmad i vores tehus/homestay, er vi klar til at tage af sted. I dag skal vi ikke vandre – men køre til den historiske by, Bhaktapur (1401 m). Bhaktapur ligger ca. 60 km væk – det tager lidt ekstra tid, da man kører langsomt og ad de snoede veje (vi køre enten med offentlig bus eller et privat køretøj).
Fremme i Bhaktapur – der er UNESCO-verdensarv, indkvarteres vi på hotel. Så er det tid til sightseeing i Bhaktapur. Byen kaldes ’de hengivnes by’. Her er mange templer, symboler for Buddha og hinduistiske guder og gudinder. Vi skal se de 4 imponerende pladser, samt arkitektoniske bygninger fra middelalderen. Der er mulighed for at købe kunsthåndværk. (M/-/-).

Efter morgenmaden tager vi hen og besøger vi Changu Narayan-templet fra det 5. århundrede – som er på UNESCO’s liste over verdensarv. Templet er bygget i pagodestil og ligger på toppen af et bjerg.
Fra templet kører vi til Kathmandu. Eftermiddagen er fri i Kathmandu (1337 m). Om aftenen er der mulighed for at spise afskedsmiddag (valg mellem velkomst eller afskedsmiddag) – og nyde den sidste aften i Kathmandu og Nepal. (M/F/A)

Den eventyrlige rejse i Nepal (1337 m) slutter efter morgenmaden. Tjek ud fra hotel og individuel hjemrejse. Vores kontaktperson kører dig til lufthavnen ved Kathmandu – du hentes på hotellet 3 timer før din flyafgang. Det er måske ikke et farvel til Nepal – men et på gensyn en anden gang. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

EKSTRA OVERNATNINGER FØR OG EFTER VANDRETUREN
Turen er på 10 dage/9 nætter. Hvis du ønsker at forlænge dit ophold, kan du bestille en ekstra nat (i Kathmandu) før eller efter turen.

STARTDAG
Turen kan starte alle ugedage (valgfrit)

SÆSON
Turen kan lade sig gøre hele året. Der er forskel på årstidernes klima og det kan have betydning for, hvornår du vælge at vandre i Nepal.

15. september til 31. maj
Denne periode er den bedste periode at vandre denne tur. Det er vinter i Nepal. Turen er ’soft trekking’ og man kommer ikke så højt op. Der vil almindeligvis være ca. 20 grader om dagen og koldere om natten. I vinterhalvåret oplever man ofte klart vejr i Nepal, med sol og blå himmel. Hvis du er afsted i forårsmånederne (marts, april og maj) vil du opleve, at det hele springer ud og rododendron-skovene blomstrer.

1.juni til 31. august
Det er regntid i Nepal – og sommer. Selvom det er regntid, kan du godt vandre. Der vil være lejlighedsvise byger af regn.

FOR GRUPPER OG STORFAMILIER
Denne tur kan arrangeres for grupper eller hvis I er en familie, hvor flere generationer rejser sammen. Vi tilpasser antallet af guider og bærere – så det passer til størrelse af jeres gruppe.
2-4 personer: 1 guide + 1 eller 2 porter(e)
5-8 personer: 2 guider + flere portere
9-11 personer: 3 guider + flere portere
Den ledende guide på trekket, taler godt engelsk.

SOLO-REJSENDE
Har du lyst til at tage på trek – alene? Der kan være mange gode grunde til at tage af sted uden rejseledsager. Denne tur kan vi godt arrangere for 1 person. Dog vil der være et tillæg i prisen, da turprisen er beregnet pr. person ved to personer. Kontakt os gerne hvis du ønsker en tur – kun for dig (1 person).

OVERNATNING
På turen overnatter du på hotel i Kathmandu (3 nætter) og i Bakthapur (1 nat). På trekket overnatter du i ’tehus/lodge’ (4 nætter) og i ’homestay’ (i nat).

HVAD ER ET ’TEHUS/LODGE’?
Når man trekker i Nepal, er det almindeligt at overnatte i ’tehuse/lodge’, som ligger på ruterne. Men hvad er et “tehus” egentlig…?
Tehuse er overnatningssteder, hvor man kan overnatte og få måltider. Tehuse er indrettet forskelligt – jo højere man kommer op, op mere simpelt er tehusene som regel.
Tehusene har et fælles spiseområde med en brændeovn i midten. Her kan være andre trekkere – her kan man hygge sig, snakke, drikke te – og nyde solnedgangen over bjergene.
Man skal medbringe sin egen sovepose i tehusene (og evt. også en lagenpose). Der er enten madrasser eller senge, samt tæpper og puder. Hvis du ikke har en sovepose, kan du leje en sovepose lokalt (før afgang på trekket) – eller du kan købe en sovepose i Kathmandu.
I tehusene er der dobbeltværelser, enkeltværelser og flersengsværelse. Hvis I rejser to sammen, vil I som udgangspunkt blive indkvarteret i et værelse til 2 personer.
På alle overnatningssteder (tehus/lodge), får du et fad med rent vand som du kan vaske dig i. Nogle steder, er der mulighed for tilkøb af varmt vand – eller mulighed for tilkøb af brusebad

HVAD ER ET ’HOMESTAY’
Et ’homestay’ er en indkvarteringsform i Nepal (kaldet Gharbas), hvor man bor hos en lokal familie. Det er en gammel tradition i Nepal, hvor man gæstfrit åbner sit hjem. Ved at overnatte i et homestay oplever man det almindelig dagligliv og den lokale kultur. Man spiser det husejerne selv spiser. Vi samarbejder med homestays, der har et sikkert miljø i forhold til renlighed, toilet- og badefaciliteter. Bade faciliteterne er forskellige fra homestay til homestay, men du vil altid få adgang til rent vand. At overnatte på ’homestays’ er en fredfyldt oplevelse – væk fra de kommercielle turiststeder. Overnatning i homestays styrker den lokale families økonomi direkte.

FORPLEJNING
Turen er inkl. morgenmad alle dage. På trekket (5 dage) er der fuld forplejning – alle måltider og tepauser mm. er inkluderet. De øvrige dage skal du selv købe frokost (2 x frokost) og aftensmad (2 x aftensmad). En middag i Kathmandu er inkluderet – enten en velkomst- eller en afskedsmiddag (valgfrit).
På trekket spiser vi traditionelle nepalesiske retter, hvori der især indgår ris og grøntsager – og lidt kød.
Drikkevarer indgår ikke i turens pris. Du skal købe vand undervejs på turen – også på trekket.
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 5 vandredage, hvor man vandrer fra sted til sted – mellem overnatningsstederne. Den typiske vandretid er mellem 5 og 6 timer. Der er mulighed for at tilpasse trekket til turdeltagernes niveau. Vandringerne foregår overvejende i højden mellem ca. 1150 m og 1950 m.
Med på trekket er der portere/bærere, der bærer din bagage. Du får udleveret en sæk, hvori du kan pakke de ting, der skal medbringes på trekket (op til 12 kg pr. person). Du bærer selv en dagtursrygsæk (ca. 30 liter) med en jakke, mobiltelefon, vand mm. Den bagage du ikke medbringer på trekket, kan opbevares imens.

AFREJSEMATERIALE
Du modtager et fysisk kort over Nepal før din afrejse. Du kan tilgå dit afrejsemateriale på Vagabond Tours’ app. Appen indeholder beskrivende tekstdokumenter og kort. Turen er med lokal turleder og portere – og du skal ikke selv finde vej. Af den grund er der ikke navigation i appen på denne tur.

SIKKERHED
Vagabond Tours’ guider samarbejder med guider, der er erfarne og har certifikationer og er statsautoriserede. De anvender Tourist Information Management System TIMS-kort og har tilladelser til trekkingområder og nationalparker.
Lederen af trekket har bemyndigelse til at justere eller aflyse enhver del af rejseplanen, hvis det er nødvendigt af hensyn til sikkerheden – f.eks. af hensyn til vejret, et gruppemedlems helbredstilstand, naturkatastrofer eller andet. Dog vil der blive gjort alt for at overholde programmet.
Du/I har en guide med på hele turen – fra afhentning i lufthavnen – til du igen køres til lufthavnen. Din guide er med, når du/I skifter lokationer og kører i bus eller andre transportmidler.

VISUM
Indrejse i Nepal kræver turist-visum. Det kan søges hjemmefra på den nepalesisk ambassade i København. Det er også muligt at få lavet visum i lufthavnen ved ankomst til Kathmandu – men vi anbefaler, at man får det lavet hjemmefra.
For at få lavet visum, skal du udfylde en visumansøgning (blanket), som du finder på ambassadens hjemmeside. Udover ansøgningen, skal ambassaden have dit pas. Hvis du bor i København, kan du tage hen til ambassaden i åbningstiden – og få lavet dit visum med det samme. Hvis du bor et andet sted i Danmark, skal du sende dit pas til ambassaden, som derefter returnerer dit pas til dig (indenfor 1 uge). Du kan få lavet et visum, der er gyldigt i 15 dage (ca. 270 kr) eller i 30 dage (ca. 400 kr).
Du kan få flere oplysninger ved at ringe til Nepals ambassade i København (tlf. 44 44 40 26). Se mere på den nepalesiske ambassades hjemmeside

FORSIKRING
Du skal tegne en forsikring, der dækker udgifter til nødsituationer, f.eks. højdesyge, skader og evalueringer – samt hjemrejse. Oplys dit forsikringsselskab om din rejseplan og din vandretur – så du sikrer, at din forsikring har den korrekte dækning. Vagabond Tours skal modtage en kopi af din forsikring før din rejse.

VACCINATIONER
Statens Seruminstituts hjemmeside, kan du se de aktuelle anbefalinger for vaccinationer og kontakter egen læge.

INFO TIL BØRNEFAMILIER
Denne tur er en individuel tur – der arrangeres alene for jer. Det er muligt at rejse med børn på denne tur. Børn fra 5 år og ældre, kan deltage på turen. Gode perioder for turen er i disse skoleferier:
• Efterårsferien
• Juleferien
• Vinterferien
Kontakt os (ved at udfylde kontaktformularen nederst på siden) hvis du vil høre mere om at rejse og trekke med børn i Nepal.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Kathmandu. Du skal selv arrangere din rejse til Kathmandu t/r. Du afhentes i Kathmandu lufthavn – vores chauffør venter på dig (du oplyser os om dit ankomsttidspunkt).
Når turen slutter (i Kathmandu) køres du til lufthavnen (inkluderet i turen).
Disse flyselskaber (blandt flere andre) flyver mellem Danmark og Kathmandu (med mellemlanding): Qatar Airways, Emirates, Air India og Flydubai.

INKLUSIVE
• Privat afhentning t/r i Kathmandu lufthavn ved ankomst og afrejse
• Hotel i Kathmandu (3 nætter)
• Hotel i Bhaktapur (1 nat)
• Overnatning i tehuse/logde/homestay’ på trek (5 nætter)
• Morgenmad alle dage
• 1 x middag i Kathmandu – velkomst eller afsked (valgfrit)
• Helpension på trek (5 dage)
• Transfer i forbindelse med program
• Guidet byrundtur i Kathmandu (til fods og i bil)
• Entre til seværdigheder, der indgår i program
• Bærere (porter) på trek
• Lån af taske til trek (op til 12 kg)
• Vagabond Tours’ app med afrejsemateriale
• Vandrekort
• Guide (en erfaren, engelsktalende og statsautoriseret guide)
• Tourist Information Management System TIMS-kort (som er en registrering af trekker af sikkerhedsmæssige årsager)
• Trekking-tilladelser til alle områder, der indgår i turprogram
• Adgang til Shivapuri National Park
• Lokale skatter

EKSKLUSIVE
• Rejse til Kathmandu t/r
• Visum til Nepal
• Ekstra bagage på trek (ud over 12 kg)
• Evt. ekstra nat på hotel inkl. morgenmad i Kathmandu (valgfrit), 300 kr. (pr. person i delt dobbeltværelser), 350 kr. (enkeltværelse)
• 2 x aftensmad i Kathmandu
• 2 x frokost i Kathmandu
• 1 x frokost i Bakthapur
• Rejseforsikring
• Evt. dunjakke, sovepose og vandresko (kan lejes lokalt)
• Drikkevarer (også postevand/drikkevand)
• Evt. tilkøb af brusebad, kogt vand, opladning mm.

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Nepal?

Kontakt Janni og Hanne som er dem ved mest om vores ture til Nepal.