Tour du Mont Blanc (luksus, 7 dage)

Turfakta
Tur ID: 07MON-L
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
15 jun-15 sep
Varighed:
7 dage / 6 nætter
Sværhedsgrad:
Udfordrende-Svær
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Turen kan starte på lørdage og mandage.
8.800 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Vil du opleve en af verdens absolut klassiske bjergvandreture – med overnatning i værelser med privat bad og toilet? Så er denne luksus-tur lige noget for dig! Du vandrer Tour du Mont Blanc-ruten (7 dage) og overnatter undervejs på gode hoteller (4 nætter) og gode gîte/refuge (2 nætter) – alle steder med eget bad og toilet. Vi kører din store bagage mellem overnatningsstederne – så du kan nyde vandringen og slappe af, når du kommer frem til dit overnatningssted.
Ruten fører dig rundt om Mont Blanc gennem syv dale og tre lande hver med deres spændende særpræg: Frankrig, Schweiz og Italien. Efterhånden som du nærmer dig det næste pas, skifter omgivelserne fra idylliske græsgange til barske bjerglandskaber. Du bestiger bl.a. Col de Fours (2665 m) og belønnes med en formidabel udsigt til de højeste snedækkede tinder, før det går nedad til næste grønne dal og hyggelige hotel. Kolossale gletschertunger bugter sig næsten helt ned til landsbyerne. Turen byder på en fantastisk afveksling af natur, sprog, byggestil og lokalkøkken.

  • Den klassiske bjergrute spænder fra barske højalpine landskaber til idylliske autentiske landsbyer i dalene i Frankrig, Schweiz og Italien.
  • Oplev det enestående syn af Lac de Miage, hvor gletscheren munder ud i søen.
  • Undervejs på turen rundt i Mont Blanc-massivet har du udsigt til de imponerende gletschere.
  • Nyd de ekstraordinære panorama-udsigter over kæmpemæssige bjergtinder og smukke grønne dale med floder og landsbyer.
  • Kryds Col de Fours (2665 m) omkranset af de højeste bjerge.
  • Oplev det spektakulære sceneri med bjergkamme, lodrette klippevægge og isen, som glider ned gennem dalene næsten helt ned til landsbyerne.

Se alle individuelle vandreture og fællesture Rundt om Mont Blanc her.

DAG 1: FRA LES PRAZ DE CHAMONIX TIL ARGENTIÉRE (FRANKRIG)
Turen begynder om formiddagen ved telekabine-liften Flégère, som ligger i den lille by Les Praz de Chamonix (meget nær Chamonix). Herfra tager man telekabinen til Mont Blancs højtliggende stier og vandrer til Lac Blanc (2300 m). Nedstigning til Col de Montets og naturparken Aiguilles Rouges og til dit overnatningssted i Argentiére. 6 timers vandring, ca. 13 km. 600 op 1100 ned. (-/-/A)
Dagen starter med en kort transfer fra dit overnatningssted til Trient. Idag kan du vælge mellem ruten gennem Bovine-græsgangene, hvor du vandrer ad en sti med udsigt over Rhône-dalen, eller en højere, mere alpin rute gennem Arpette-vinduet. Nedstigning til Champex, hvor du overnatter. Bovine-ruten: 6-7 timers vandring, ca. 15 km. 900 m op og 700 m ned. (M/-/A)
Dagen starter med en bustur til landsbyen Fouly. Herfra vandrer du op gennem de enorme græsgange til det store Ferret-pas (2537m). Efter at have passeret grænsen til Italien, går ruten gennem den italienske Ferret-dal for foden af de imponerende udløbere af Mont Blanc’s bagside. Turen slutter i det højtliggende Refugio Elena eller nede i dalen ved La Vachey. Indkvartering. 7 timers vandring, ca. 13 km. 1300 m op og 850 m ned. (M/-/A)
Opstigning til landsbyerne Secheron og Armina. Derfra er der to alternative ruter for at komme til Courmayeur, enten langs Monte della Saxe eller ad Sapin-passet. Fra Courmayeur tager du bussen til Refugio Monte Bianco, hvor du overnatter. 7 timers vandring, ca. 19 km. 900 m op og 1200 m ned. (M/-/A)
Opstigning ad Veni-dalen til Refugio Elisabetta og siden til Seigne-passet, som udgør grænsen mellem Italien og Frankrig, med endnu en smuk udsigt til Mont Blanc. En lille omvej fører til Lac de Miage, en gletschersø ved Miage-gletcherens afslutning. Nedstigning til det enkle men hyggelige Refuge des Mottets eller længere nede Refuge La Nova (afhængig af plads), hvor du overnatter. 7-8 timers vandring, ca. 14 km (+6 km hvis du skal overnatte på Refuge La Nova). 1250 m op og 900 m ned. (M/-/A)
Opstigning til Fours-passet (2665 m – turens højeste punkt) i virkelig højalpine omgivelser. Derefter nedstigning til Le Bonhomme-passet (hvis du har overnattet på Nova, går du direkte til Bonhomme-passet) og videre ned ad en gammel romersk vej til kirken Notre Dame de la Gorge nær Les Contamines. Herfra går der gratis minibus til hotellet. 8 timers vandring, ca. 15 km. 900 m op og 1500 m ned. (M/-/A)

Kort køretur til la Gruvaz og derfra opstigning til Tricot-passet (2100 m) via Miage-hytterne med en af de smukkeste udsigter til Mont Blanc helt tæt på. Sidste blik på Aiguilles du Gouter og Bionassay og derefter nedstigning til landsbyen Les Houches, hvortil man ankommer om eftermiddagen. 6-7 timers vandring, 12,5-15 km. 1150 m op og 1180 m ned. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Ændringer mht. overnatningssteder kan forekomme, da der er tale om mindre familie-drevne etablissementer med begrænset kapacitet.

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

EKSTRA OVERNATNINGER FØR OG EFTER VANDRETUREN
Hvis du vælger at ankomme med fly fra Danmark, er det nødvendigt med en ekstra overnatning før og efter vandreturen, da dag 1 og 7 er fulde vandredage. Overnatning før og efter vandreturen kan bestilles ved tilmelding.

STARTDAG
Turen kan starte på lørdage og mandag.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted (6 overnatninger i alt). Alle steder overnatter du i dobbeltværelse med privat bad og toilet. Du overnatter 4 nætter på hoteller og 2 nætter i gîte/refuge – alle steder i private værelser med eget bad og toilet. Sengene redt op til jer og der er håndklæder alle steder. Der er mulighed for at booke enkeltværelser (tillæg).

FORPLEJNING
Morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen og serveres på overnatningsstederne, hvor man overnatter (fra aftensmad på turens første dag til morgenmad på turens sidste dag). Frokostpakke kan bestilles på overnatningsstedet (hos din vært aftenen før), men denne er ikke inkluderet i turens pris og betales lokalt. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 7 dages vandring mellem overnatningssteder – med indkvartering i private værelser med eget bad og toilet. Op- og nedstigninger pr. dag er på mellem 600 og 1200 højdemeter, og de enkelte dagsvandringer er mellem 5 og 7 timers varighed (effektiv vandretid uden pauser). For at få glæde af turen er det en fordel at være i god form og at være vant til at vandre.

På turen bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted. Du bærer således kun en lille rygsæk med de ting, man skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

Hvis du har overnattet i Chamonix-dalen op til turens start, vil din bagage blive afhentet på dit hotel/overnatningssted om morgenen på dag 1. Efter vandreturen genfinder I jeres bagage ved slutningen af ruten.

REJSEN DERTIL
Turen starter i Les Praz de Chamonix og slutter i Les Houches (begge byer ligger nær Chamonix i Chamonix-dalen). Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog eller bil). Der er gode offentlige transportmuligheder fra Geneve lufthavn til start- og slutsted (tog og/eller bus).

Start: Vandreturen begynder i Les Praz de Chamonix (ved telekabinen Flégère) som er en lille stationsby nær Chamonix (i nordvestlig retning). Ankommer man i bil (turens dag 1), kan man parkere på den gratis parkeringsplads ved telekabinen Flégère. Du kan også vælge at parkere din bil, hvor turen slutter (Les Houches). Ankommer man med fly fra Danmark, er det nødvendigt at komme en dag før vandreturens begyndelse. Ekstra nat i Le Tour (nær Les Praz) eller Les Houches kan bestilles ved tilmelding. (Det er uden betydning hvilket af stederne man overnatter før og efter vandringen, da der kører lokalbusser i dalen, der forbinder vandrestien med overnatningsstederne.)

Slut: Turen slutter om eftermiddagen i Les Houches. Herfra kører der tog/bus i Chamonix-dalen. Rejser man med fly til Danmark, er det nødvendig med en ekstra nat efter turen. Ekstra nat i Le Tour eller Les Houches kan bestilles ved tilmelding (gør venligst opmærksom på, hvor du foretrækker din overnatning).

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen som angivet i din afrejseinformation. Der er 1230 km fra Danmark til Chamonix-dalen. Som bilist har du også mulighed for at bestille en ekstra overnatning før eller efter turen, hvis du ønsker det. Vi beder dig bestille dette sammen med din tilmelding til turen (se ovenfor).

INKLUSIVE
• Overnatning i dobbeltværelser med privat bad og toilet (4 nætter på hotel og 2 nætter i gîte/refuge)
• Halvpension, fra aftensmad “dag 1” til morgenmad “dag 7”
• Kørsel af bagage (1 stk. maks. 10 kg)
• Transfer ”dag 2” fra Argentiére til Trient
• Transfer ”dag 7” fra Les Contamines til la Gruvaz
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på dansk
• Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
• Vandrekort, et kortsæt pr. værelse (sendes pr. post med GLS)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Offentlig bus, “dag 3” og “dag 4” (købes lokalt, i alt ca. 25-30 € pr. person)
• Telekabine-liften Flégère ’dag 1’ (ca. 18,5 EUR)
• Frokost/madpakke
• Evt. enkeltværelse (kr. 2600)
• Overnatning før/efter turen i Les Houches inkl. halvpension (dobbeltværelse kr. 1050 pr. person / enkeltværelse kr. 1250 pr. person)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Læs Søren og Tinas rejseberetning fra deres familieferie til Mont Blanc her.

Tidligere rejsende fortæller:

“Jeg havde en gammel drøm om at gå Mont Blanc. Hver strækning på turen havde hver sin charme og det var en rigtig god tur. Jeres koncept passede godt til mig.”

T. Thomsen, Charlottenlund

“Vi har haft en super tur, meget stort, med mange oplevelser og vil gerne gøre turen igen! Hvis man kan tyde et kort og læse en beskrivelse vil vi anbefale andre at vandre denne tur. Vi havde nogle skønne morgener med tidlig start, hvor vi oplevede stilheden i naturen.”

M. Nordahl, Gilleleje

Vil du vide mere om turene til Mont Blanc?

Kontakt Alfredo som er den der ved mest om området og turene hertil.