Gran Canaria

Turfakta
Tur ID: 39GRC
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved mindst 2 deltagere
6.850 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

En utrolig heldig kombination af landskab og klima har gjort Gran Canaria til et fantastisk “mini-kontinent”, som byder på en rigdom af afvekslende vandremuligheder året rundt. På denne vandreferie kommer du både til at opleve øens bjergrige indre og dens smukke kystområder. Der bliver mulighed for en frisk dukkert, men du vil hurtig finde ud af, at Gran Canaria byder på meget mere end strand og sol! Vandringen, som starter lidt syd for Las Palmas, udfolder sig på øens nordlige halvdel. Her er naturen er både vulkansk og dramatisk, men også grøn og frodig, og med masser af flotte udsigter, bl.a. til naboøen Tenerife.

 • Udforsk det mere ukendte Gran Canaria med høje tinder, fascinerende grotter, afsides landsbyer og maleriske fiskerlejer.
 • Nyd opholdet på tre fire-stjernede hoteller, bl.a. øens eneste “Parador” (eksklusivt hotel indrettet i historisk bygning).
 • Vandring ad gode velafmærkede stier med mulighed for både nemme og lidt mere krævende ture, f.eks. opstigning til Pico de Las Nieves, øens højeste punkt (1949 m).
 • Gå turen rundt om det storslåede Bandama-krater og gå eventuelt en tur ned i det.
DAG 1: ANKOMST TIL GRAN CANARIA

Ankomst til Gran Canaria lufthavn (Las Palmas). Herfra køres du de 13 km til hotel i Santa Brígida på den nordøstlige del af øen. Afhængig af dit ankomsttidspunkt kan du eventuelt se nærmere på byen. Indkvartering i Santa Brígida for to nætter. (-/-/-)

På denne vandredag kan du vælge mellem to dagsvandringer, alt efter om du blot vil vandre rundt om Bandama-krateret og tilbage, eller om du også vil tage turen ned i det:

A) Vandring rundt Bandama-krateret (3 timer, nem): Fra hotellet vandrer du til Bandama-vulkanen. Her kan du tage en kort pause og læse informationen om bjergets tilblivelseshistorie, hvorefter du vandrer rundt om krateret ad en fin og velafmærket sti.

B) Vandring ned i krateret (5 timer, nem til middel): Du fortsætter ned i caldera’en og besøger bl.a. grotten, som var beboet af den oprindelige befolkning for over 500 år siden.

Gå tilbage til hotellet, hvor du har eftermiddagen fri til at nyde hotellet, udforske lokalområdet eller eventuelt besøge Las Palmas. Overnatning i Santa Brigida. (M/-/-)

I dag skal du skifte base til Cruz de Tejeda for to nætter. Efter morgenmad henter en taxi dig på hotellet i Santa Brigida (medbringende din bagage) og kører dig til Cruz de Tejeda (17 km). Det er en ganske lille by, som ligger midt på øen i 1500 meters højde omgivet af grønne bjergtoppe, et ideelt udgangspunkt for vandreture. Du indkvarteres på øens eneste parador-hotel med bl.a. pool, spa, fitness og en populær restaurant.

Efter tjek-in på hotellet er du klar til dagens vandring. Der er to alternativer:

A) Vandring til Mirador de Degollada Becerra (3 timer, nem): Fra hotellet begynder en let og luftig vandretur op til Tejeda-krateret og rundt om det. Udsigten over Roque Nublo, Roque Bentayga  og Teide-vulkanen er fantastisk i godt vejr. Du forlader vandrestien og går ad vejen op til Mirador de Degollada Becerra. Her kan du holde en pause, mens du nyder den overvældende udsigt, for derefter at gå ned til hotellet.

B) Opstigning til Pico de Las Nieves (5 timer, middel): Fra Mirador de Degollada Becerra vandrer du videre op til Pico de Las Nieves (1949 m), som er det højeste punkt på Gran Canaria med en enestående udsigt over hele øen (i klart vejr kan man se helt til Tenerife). Herfra vandrer du retur til hotellet i Cruz de Tejeda. (M/-/-)

I dag skal du vandre på nordvest siden af Caldera de Tejeda, hvor du oplever det storslåede vulkanlandskab fra en ny vinkel. Dagens vandring går overvejende nedad (medbring evt. vandrestave). Du kommer til udsigtspunktet Mirador Degollada de Las Palomas (1621 m), går videre til en stenkors fra 1913 (Cruz de los Moriscos) og kommer så til Cuevas del Caballero. I godt vejr kan du her gå ned ad den smalle sti til for at udforske grotten, som var beboet af øens oprindelige befolkning.

Herfra går du videre ned til klippekirken Virgen de la Cuevita og maleriske Artenara, en af øens ældste landsbyer og den højest beliggende (1230 m). Det er et godt sted for en forfriskning og evt. frokost. De hvide huse klynger sig til bjergsiden, og mange af dem er bygget som grotter. Besøg eventuelt grottekirken La Ermita de la Cueva med statuen af Virgen de la Cuevita. Fra Artenara går du tilbage til hotellet. 3 timer, nem. (M/-/-)

I dag skal du skifte base til Agaete på øens nordvestkyst, dit tredje og sidste overnatningssted. Efter morgenmaden hentes du af en taxi, som kører dig til El Hornillo, hvor dagens vandretur begynder (taxien kører videre med din bagage til hotellet i Agaete, hvor vandringen slutter).

El Hornillo er en imponerende grottelandsby fra 1500-tallet opført på en stejl bjergside oven for Tamadaba-naturparken i Agaete-dalen. Fra den charmerende kirkeplads kan du gå ad byens eneste gade, som munder ud i en panorama-udsigt over dalen. Du fortsætter nedad til El Sao, en smuk gammel flække, som stadig er beboet, forbi det nedlagte Hotel Princesa Guayarmina. Så går du helt ned i kløften til vandløbet og gennem landsbyen San Pedro, til du kommer til dit hotel i Agaete. 3,5 timer. (M/-/A)

Vi har arrangeret en transfer fra dit hotel til Agaete-dalen (20 min). Du kommer forbi en såkaldt “era” (hvor bønderne lod køer, kameler eller æsler gå rundt og rundt på de høstede kornafgrøder, hvorved kernerne skiltes fra avnerne), samt Berbique-grotterne, hvor den oprindelige befolkning opbevarede korn. Du fortsætter til Mirador del Palomar i et imponerende sving øverst på skråningen. Så går du gennem fyrreskoven Tamadaba, en godt sted at spise frokost. På vejen ned ad Agaete-stien åbner udsigten sig til havet og Puerto de Las Nieves, et malerisk fiskerleje 1 km fra Agaete. Du passerer en nedlagt mølle lige før vejen til La Aldea. Herfra kan du gå tilbage til dit hotel. 5 timer, middel. (M/-/A)

Du kan vælge mellem en nem og en lidt mere krævende tur. (M/-/A)

A) Agaete – El Juncal Beach – La Caleta Beach – Puerto de Las Nieves (2 timer, nem): Denne vandring fører dig langs med nogle klinter og klippebugter nær Ageate, og du besøger klippekysten La Caleta. Ved lavvande kan du tage en omvej mod nord til Los Roncaderos, en grotte med rislende vand. Du fortsætter nordpå og kommer til El Juncal-stranden, beliggende mellem mellemstore klinter, hvor du kan bade. På vej tilbage, hvor du igen passerer La Caleta, kommer du til el Puerto de Las Nieves, en fiskerby hvor du kan spise frokost.

B) Agaete – Guayedra strand (3 timer, middel): Denne rundtur starter fra kirkepladsen i Agaete og fører dig langs kystvejen til Guayedra, en lille strand med sorte småsten og sand, yndet de lokale bruger. Denne type strand er typisk for nordvestkysten. På vej tilbage kommer du forbi en gammel kalkovn ad en anden vej tilbage til Agaete.

Du tjekker ud af hotellet og bliver kørt til lufthavnen. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter man 3 forskellige steder på øen. Du indkvarteres på hotel i delt dobbeltværelse (enkeltværelse kan tilkøbes). Du overnatter flg. steder:

 • Santa Brigida (2 nætter): 4-stjernet hotel med gym og swimmingpool til fri afbenyttelse af hotellets gæster.
 • Cruz de Tejeda (2 nætter): 4-stjernet Parador-hotel med gym til fri afbenyttelse af hotellets gæster. For 25 EUR pr. session kan man benytte hotellets spa-faciliteter, som inkluderer en udendørs jacuzzi/pool.
 • Agaete (3 nætter): 4-stjernet hotel med udendørs swimmingpool, jacuzzi og gym, som er til fri afbenyttelse for hotellets gæster. Spa (90 min) kan tilkøbes for 26 EUR.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i turen og serveres på hotellerne. Frokost kan bestilles aftenen før og betales på hotellet, eller du kan købe den undervejs på din tur. Aftensmad er inkluderet 3 aftner (i Agate). De øvrige dage er aftensmad ikke inkluderet (kan købes lokalt eller bestilles hjemmefra mod et tillæg). Det fremgår af dagprogrammet, hvilke hovedmåltider der inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen omfatter 6 vandredage. De enkelte dagsvandringer er på mellem 3 og 6 timers varighed (plus pauser). Flere dage er der mulighed for at vælge mellem en let eller en middelsvær vandretur. To dage vandrer du til et nyt overnatningssted, mens 4 dage er dagsvandringer fra hotellerne. De to nævnte transferdage køres din bagage frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i lufthavnen i Las Palmas på Gran Canaria. Flere flyselskaber flyver direkte mellem Danmark og Las Palmas (f.eks. Norwegian og SAS). Der er også flyselskaber, som flyver dertil med mellemlanding.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • 3 x aftensmad (“dag 5”, “dag 6” og “dag 7”)
 • Transfer til og fra lufthavn (“dag 1” og “dag 8”)
 • Kørsel af bagage (“dag 3” og “dag 5”)
 • Persontransfer i forbindelse med vandreprogram (“dag 3” og “dag 5”)
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på engelsk
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • 4 x aftensmad (kan bestilles, kr. 1325)
 • Enkeltværelse (kan bestilles, kr. 2450)
 • Tillæg for jul og påske (forhør)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Deltagerne fortæller:

Thomas Sørensen fra Rejseavisen.dk har vandret i dette område på Gran Canaria (fællestur med Vagabond Tours).

Læs hans artikel om turen her:

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.