Jotunheimen, 6 dage

Turfakta
Tur ID: 38JOT-6
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
26 jun-28 aug
Varighed:
6 dage / 5 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat-Udfordrende
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere - tillæg for solorejsende - kontakt kontoret
9.975 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Jotunheimen National Park – et ca. 1200 km² stort naturområde 400 km nord-vest for Oslo. Her er majestætiske bjerge, smukke søer, gletchere, gode vandrestier og masser af frisk luft. Turen, vi har udvalgt til dig, fører dig ind i hjertet af Jotunheimen, over den smukke Bygdin-sø til høje tinder og gennem eventyrlystne dale. Du vil bo på historiske indkvarteringssteder i Jotunheimen-området og vandre til udsigtspunkter og på stier, der har inspireret bjergbestigere og kunstnere i århundreder. Bo i klassiske og historiske hytter, hvor folk fra hele verden mødes for at dele deres oplevelser i fredelige og venlige omgivelser i hjertet af naturen.

  • Nyd roen, stilheden og den friske luft i flot natur.
  • Oplev det blege lys på tågede dage, som ”afslører” utydelige ansigter og mystiske skabninger bag klipperne – eller storslåede hvide toppe på klare dage.
  • Vandre op ad det 1600 høje Bitihorn og tag på ”krydstogt” på Bygdin-søen.
  • Udsigt til mere til mere end 20 ”topper” over 2000 m.
  • Oplev den norske hytte-til-hytte kultur og mærk hyggen om aftenen i de traditionelle turisthytter.
DAG 1: ANKOMST TIL NORGE OG BYGDIN (2 nætter)

I Oslo springer du på en bus. Her skal du de næste ca. 5 timer rejse gennem skønne landskaber. Efter at have forladt travlheden i hovedstaden vil du snart befinde dig i landlige omgivelser. Bussen passerer gennem små byer, omgivet af søer og marker. Når du kommer længere ind i landet, vil du se bjergene i det fjerne og inden du ved af det, befinder du dig på de stejle veje, der fører dig direkte ind i nationalparken. Overnatning i Bygdin. (-/-/A)

OBS: Turen starter i Oslo. Herfra er der transfer til dit startsted. Du skal være i Oslo senest kl. 10, så du kan nå din transfer kl. 10:20. Rejsetiden fra Oslo til Bygdin er ca. 5 timer, så du er fremme på overnatningsstedet ca. kl. 14:30.

På turens første vandredag skal du bestige Bitihorn, som ligger 1600 meter over havets overflade. Turen er en af de lettere vandreture, der passer godt til ikke så erfarne vandrere. Ruten starter lige uden for dit hotel. Vandreturen fra Bygdin til Bitihorn er en klassisk rute tæt på Beitostølen, på grænsen til Vang og Øystre Slidre. Panoramaudsigten fra toppen af Bitihorn gør det til et af de mest besøgte bjerge og udkigspunkter i Valdresområdet. Dagens vandring er på ca. 10 km. Opstigning ca. 600 m. Overnatning i Bygdin. (M/F/A)
Dagen starter med en sejltur på søen Bygdin – fra Bygdin til Torfinnsbu. Fra Torfinnsbu til Gjendebu fører vandrestien dig gennem Svartdalen, eller “Den sorte dal”, der ofte omtales som den smukkeste dal i Jotunheimen. På din vandring gennem denne frodige dal vil du være omgivet af majestætiske tårnhøje tinder, hvoraf flere er over 2000 meter høje. Dagens vandring er en af de lidt mere krævende på ca. 14 km. Opstigning på ca. 610 m. Overnatning i Gjendebu. (M/F/A)
Dagen i dag er en ”fridag”, hvor du har mulighed for flere ture i området. Gjendetunga er for eksempel den perfekte vandretur for den, der vil forkæle sig selv med en dejlig, afslappende og kortere tur, men som ikke vil gå glip af de flotte panoramaudsigter. Eller turen over Bukkelægret med udsigt over Gjende-søen, Memurudalen og det bjergrige landskab med stejle toppe, der rejser sig over Gjendesøen – en dejlig vandretur med en spændende blanding af bjerg- og naturvandring og mulighed for at afprøve dine klatrefærdigheder. Dagens vandring er på ca. 10 km. 520 m op / 520 m ned. Overnatning i Gjendebu. (M/F/A)
Vandringen mellem Gjendebu og Eidsbugard tager dig fra Gjende-søen til Bygdin-søen gennem Jotunheimen Nationalpark. Fra birkeskoven ved Gjendebu følger du Veslådalen, før du når Bygdin Søen og Eidsbugard. Vandreturen er lang, men moderat uden stejle opstigninger. Det meste af stien er på blød jord og undervejs er der udsigt over mange af Jotunheimens højeste toppe. Eisbugarden og Fondsbu Lodge har budt kongelige, berømtheder og vandrere fra hele verden velkommen. Regionen er det mest besøgte bjergområde nord for Alperne. Dagens vandring er på ca. 16 km. Op 516 m /ned 516 m. Overnatning i Fondsbu. (M/F/A)

Du sejler i dag retur fra Eidsbugarden til Bygdin. 

Turen slutter i Bygdin, hvorfra der er transfer retur til Oslo kl. 17:45. Du er retur i Oslo ca. kl. 22:00. (M/F/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Overnatning i turisthytter. På turen overnatter du i 2-sengsværelser (hvis I er 2) – hvis I er flere, kan vi tilbyde værelser op til 4 personer. Toilet og bad ligger uden for værelserne og skal deles med andre. Enkeltværelse er ikke muligt – men vi kan tilbyde, at du overnatter på en lille sovesal (hvis du rejser alene). Der er sengetøj og håndklæder på alle overnatningssteder

FORPLEJNING
Alle måltider, fra aftensmad dag 1 til frokost dag 6, er inkluderet i prisen. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/ Aftensmad).

VANDRINGERNE
På denne tur vandrer du fra hytte til hytte med 3 transfers. Turen byder på 4 fulde vandredage. De enkelte dagsvandringer er af mellem 3 og 8 timers varighed (eksklusive pauser).

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Man kan med fordel pakke sin øvrige bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolley).

REJSEN DERTIL
Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med tog, færge, bil eller fly) samt arrangere din hjemrejse.

Start: Turen starter i Oslo. Herfra er der transfer til dit startsted. Du skal være i Oslo senest kl. 10:00, så du kan nå transfer kl. 10:20. Rejsetiden er ca. 5 timer, så du er fremme ved overnatningsstedet ca. kl. 14:30.

Slut: Turen slutter i Bygdin, hvorfra der er transfer retur til Oslo kl. 17:45. Du er retur i Oslo ca. kl. 22:00.

OM JOTUNHEIMEN NATIONAL PARK
Området fik navnet Jotunheimen, der betyder “The Giants home”, af den norske digter Aasmund Olavsson Vinje i 1862. Jotunheimen siges at være hjemsted for “Jotnene” – kolossale fabeldyr af nordisk mytologi. Navnet passer uden tvivl, da området er lige så mystisk, tryllebindende og spektakulært som navnet antyder.

Nogle af Norges mest indflydelsesrige kunstnere, musikere og forfattere er blevet inspireret i deres arbejde af området. Blandt dem er den berygtede norske forfatter og dramatiker Henrik Ibsen, der har detaljeret den spektakulære Besseggen-højderyg i sit berømte stykke ”Peer Gynt”. Nogle mener dog, at hans skrifter faktisk henviser til det majestætiske nærliggende bjerg, Knutshøe.

Uanset hvad, vil du være i stand til at udforske det her – træde ind i et stykke litteraturhistorie og noget af Norges mest dybe historiske kultur og natur.

Jotunheimen National Park har været et af de mest populære områder i landet til bjergbestigning, vandreture og andre udendørs aktiviteter og eventyr siden det 19. århundrede. Jotunheimen er kendt for at have nogle af de bedste vandreture i Norge. Du finder et veletableret netværk af afmærkede stier, mærket med et rødt “T”, som er sikre stier for vandrere. Disse stier vedligeholdes af den norske vandringsforening. På norsk: Den Norske Turistforening, DNT, der også vedligeholder en række ubemandede hytter og bemandede bjerghytter i området. Dette er blot nogle af de muligheder, hvor vandrere og skiløbere kan finde ly for natten.

Du kan udforske Jotunheimen på mange måder. For eksempel kan du holde det klassiske og vandre over bjerge og gennem dale, bestige bjergene eller udforske de mange stier. Der er et stort udvalg af stier, der adskiller sig i både længde og sværhedsgrad. Nogle vil tage dig op på de højeste bjerge. Andre ned i dybe dale eller over stejle bjergkamme. Der er virkelig noget for enhver smag her.

Man kommer til et sted med adskillige majestætiske bjerge, smukke søer, vidunderlige gletschere og Jotunheimen Nationalpark. Jotunheimen er fyldt til randen med smukke stier og spor, spektakulære scenerier og masser af frisk luft, og alt fra actionfyldte til sjove og familievenlige aktiviteter og udflugter. Her kan du opleve frihed, mystik, fred og ensomhed som aldrig før. Men tag også imod udfordringer, der giver en god følelse af præstation og personlig vækst. Her kan du lave minder, der varer livet ud! Det betyder ikke noget, om du er nybegynder eller erfaren. Jotunheimen Nationalpark har noget for enhver smag, på ethvert niveau af færdigheder.

INKLUSIVE
• Overnatning i fjeldhytte/fjeldhotel (2-sengsværelser)
• Transfer fra Oslo til Bygdin t/r
• Bådtur i forbindelse med vandreprogram
• Sengetøj/håndklæder
• Alle måltider fra aftensmad ”dag 1” til frokost ”dag 6”
• Kørsel af bagage
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
• Vandrekort (lægger på dit første overnatningssted)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Drikkevarer
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.