The Dingle Way, 10 dage

Turfakta
Tur ID: 16IRL-10
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
10 dage / 9 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
10.125 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne meget populære vandrerute (“long-distance-trail”) følger kysten af Dingle-halvøen i det sydvestlige Irland. Du kommer gennem små maleriske fiskerbyer, hvor irsk sprog og folkemusik lever i bedste velgående. Det afvekslende landskab spænder fra bølgende bakker, idylliske græsgange og rolige bugter – til dramatiske højderygge og Atlanterhavets hamrende kæmpebølger. Irland byder ikke bare på skønne grønne landskaber, som er perfekte for vandring – irerne er også et herligt gæstfrit folkeslag, som du får rig lejlighed til at stifte bekendtskab med på de hyggelige pubber, spisesteder og B&B i landsbyerne, som du kommer til på turen.

Vandreturen The Dingle Way findes i varianter på 5, 8 og 10 dage. Denne 10-dages vandretur fører dig hele vejen rundt om den vestlige ende af Dingle-halvøen.

 • Vandring ad den irske fjernvandrerute The Dingle Way.
 • Oplev Kerry County med stærk irsk kultur og traditioner hvad angår sprog, folkemusik og litteratur.
 • En afvekslende rute med panoramiske udsigter over bjerge, øer, hav og strand.
 • Oplev den charmerende fiskerby Dingle.
 • Overnatning i Irlands vestligste by Dunquin med udsigt over The Basket Islands.
 • Gå ad grønne græsgange med flokke af får.
 • Irlands milde vintre gør at flere sydeuropæiske planter kan gro her.
DAG 1: ANKOMST TIL TRALEE

Turen starter i byen Tralee, som er hovedbyen for Kerry County (amt). Din værtinde tage imod dig på B&B, hvor du skal overnatte. Hun kan hjælpe dig med forslag til restauranter eller pubs, der serverer mad og muligvis har levende musik. (-/-/-)

Efter morgenmaden er du klar til din første vandretur. Fra Tralee går du ad landlige veje, indtil du kommer til ruten “The Dingle Way”. Stien følger neden for bjerget Slieve Mish Mountains og kommer til en sti, som i gamle dage var vejen til Dingle. Du kommer forbi et fascinerende kapel fra det 12. århundrede og når til landsbyen Camp. Indkvartering på B&B i Camp. Det højeste punkt på dages rute er 250 m. (18 km, ca. 5½ times vandring). (M/-/-)

Dagens vandring går fra Camp til den livlige lille landsby Annascaul. Du kommer igennem et fascinerende moseområde, hvor mange folk stadig kommer for at grave tørv til vinteren. Du krydser halvøen til sydsiden, hvor du kommer til den storslåede Inch Beach. Her fortsætter du til byen Annascaul, som ligger på ruten “The Dingle Way”, et par km fra kysten. Overnatning på B&B i Annascaul. Det højeste punkt på dages rute er 200 m. (17 km og ca. 5½ times vandring). (M/-/-)

Dagens rute fører dig til den idylliske fiskerby Dingle, der ligger på sydsiden af Dingle-halvøen. Ruten fører dig igennem Minard med dens borg fra det 16. århundrede og landsbyen Lispole. Herfra går ruten ad gamle små veje gennem Lisdargan og Ballingarraun. Længere fremme kommer du til at gå ad den gamle militærvej neden for Connor Pass. Den gamle vej fører dig ind i byen Dingle. Denne livlige by byder på mange dejlige restauranter og gode pubber. Der kan høres levende irsk musik på de fleste aftener året rundt. Overnatning i Dingle. Det højeste punkt på dages rute er 300 m. (22 km og ca. 6 timers vandring). (M/-/-)

Du skal i dag vandre til det vestlige punkt på Dingle-halvøen, byen Dunquin. Du starter dagen med en transfer til udkanten af Dingle, hvor din vandretur begynder. Du følger ruten igennem det historiske Kilcolman og fortsætter videre til den skønne Ventry Beach. Herfra går turen på smukkeste vis igennem det historiske Slea Head og slutter til sidst i landsbyen Dunquin (som er Irlands vestligste by). Denne dags vandring byder på et panoramasyn over The Blasket Islands. Overnatning i Dunquin. Det højeste punkt på dages rute er 350 m. (19 km, ca. 5½ times vandring). (M/-/-).

Du vandrer i dag fra Dunquin og følger kysten til Clogher og videre til borgen Dún an Óir, som er beliggende ved Smerwick Harbour. Bugten er domineret af forrevne spidser ved Sybil Head, “De tre søster” og Ballydavid Head. Du fortsætter langs stranden gennem landsbyen Ballyferriter og videre til Ballydavid, hvor dagens vandring slutter. Det højeste punkt på dages rute er 150 m. (17 km, ca. 4-5 timers vandring). (M/-/-).

Dagen begynder med en transfer til Tudiff/Cuas. Herfra følger du en gammel militærvej til den østlige side af bugten ved Brandon-massivet til du kommer til landsbyen Cloghane. Dagens vandring er øde og spektakulær og fuld af historie – et område du kun kan komme til, til fods. Det højeste punkt på dages rute er 100 m. (17 km, ca. 4-5 times vandring). (M/-/-).

Valgfri variant: Hvis du vælger varianten langs klipperne ved Ballydavid Head, er dagens vandring i alt 22 km og ca. 6 timeres vandring (højeste punkt på denne rute er 250 m).

Du bliver kørt til startstedet for dagens vandretur ved Fermoyle Beach. Herfra vandrer du til kystbyen Castlegregory. (22 km og ca. 6 timers vandring).

I dag fuldfører du din vandring på Dingle-halvøen, når du skal vandre sidste strækning fra Castlegregory til Camp. Du vandrer langs kysten det meste af dagen. Overnatning i Camp. Det højeste punkt på dages rute er 120 m. (10 km og ca. 3-4 timers vandring). (M/-/-).

Turen slutter i Camp efter morgenmaden. (M/-/-).

Evt. ekstra nat kan bestilles.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Overnatning i dobbeltværelse på B&B. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg. Evt. ekstra nætter undervejs eller i forlængelse af turen kan bestilles.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på overnatningsstedet (fuld irsk morgenmad). Frokost kan bestilles på overnatningsstedet eller du kan selv købe ind til picnic hos den lokale købmand i den by, du har overnattet i. Vælger du at bestille en madpakke på overnatningsstedet, skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt).

Aftensmad er ikke inkluderet i turens pris. Der er mulighed for at spise på restaurant i overnatningsbyerne. Din vært/værtinde er behjælpelig med oplysninger om restauranter. Nogle overnatningssteder tilbyder aftensmad.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 8 vandredage. De enkelte dagsvandringer er af mellem 5 og 6 timers varighed (eksklusive pauser). Etaperne er på mellem 14 km og 22 km pr. dag. Du vandrer i en højde (meter over havet) på 150 meter som det laveste punkt og 650 meter som rutens højeste punkt. Ruten går over strand, klipper, græs og ad mark- og småveje, som kan være mudrede og indimellem asfalterede. Til denne tur anbefaler vi vandtætte støvler.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Overnatningsstederne har ikke elevator, så du skal selv være i stand til at bære din taske op ad trapperne. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

REJSEN DERTIL
Turen starter i Tralee og slutter i Camp. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog, bus/taxi eller bil).

Start: Turen starter i Tralee. Du kan flyve til Dublin. Herfra kører der tog til Tralee (ca. 4 timer). (Hvis dit fly ankommer sent, kan du overnatte i Dublin.)

Slut: Turen slutter i Camp om formiddagen. Herfra tager du med bus eller taxa til Tralee, hvorfra der kører tog til Dublin. Du kan flyve fra Dublin til Danmark.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Kørsel af bagage mellem overnatningssteder (2 stk. bagage pr. person med en samlet vægt på maks. 15 kg)
 • Kørsel i forbindelse med vandreprogram
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på engelsk
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort, en kortbog pr. værelse (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Aftensmad
 • Enkeltværelse (kan bestilles, kr. 3725)
 • Tillæg som solorejsende
 • Tog Dublin-Tralee t/r (købes lokalt)
 • Ekstra overnatning i Tralee inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 750 pr. person)
 • Ekstra overnatning i Annascaul inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 750 pr. person)
 • Ekstra overnatning i Dingle inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 750 pr. person)
 • Ekstra nat i Dublin (forhør kontoret om pris)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Læs Vibeke og Bills rejseberetning fra deres tur til Dingle Way her.

Tidligere rejsende fortæller:

Dejlige overnatningssteder med venlige og flinke værter. Vandreetaperne var afvekslende og med mange flotte udsigter – hele rejsen værd!

V. Klausen, Ærøskøbing

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.