Vagabond Tours

The Dingle Way, 8 dage

Turfakta
Tur ID: 16IRL-8
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
8.550 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne meget populære vandrerute (“long-distance trail”) følger kysten af Dingle-halvøen i det sydvestlige Irland. Du kommer gennem små maleriske fiskerbyer, hvor irsk sprog og folkemusik lever i bedste velgående. Det afvekslende landskab spænder fra bølgende bakker, idylliske græsgange og rolige bugter – til dramatiske højderygge og Atlanterhavets hamrende kæmpebølger. Irland byder ikke bare på skønne grønne landskaber, som er perfekte for vandring – irerne er også et herligt gæstfrit folkeslag, som du får rig lejlighed til at stifte bekendtskab med på de hyggelige pubber, spisesteder og B&B i landsbyerne, som du kommer til på turen.

 • Vandring ad den irske fjernvandrerute The Dingle Way rundt om Dingle-halvøen.
 • Oplev Kerry County med stærk irsk kultur og traditioner hvad angår sprog, folkemusik og litteratur.
 • En afvekslende rute med panoramiske udsigter over bjerge, øer, hav og strand.
 • To nætter i den charmerende fiskerby Dingle.
 • Irlands milde vintre gør at flere sydeuropæiske planter kan overvintre.
 • Gå ad grønne græsgange med flokke af får.
DAG 1: ANKOMST TIL TRALEE

Turen starter i byen Tralee, som er hovedbyen for Kerry County (amt). Din værtinde tage imod dig på B&B, hvor du skal overnatte. Hun kan hjælpe dig med forslag til restauranter eller pubs, der serverer mad eller muligvis har levende musik. (-/-/-)

Efter morgenmaden er du klar til din første vandretur. Fra Tralee går du ad landlige veje, indtil du kommer til ruten “The Dingle Way”. Stien følger neden for bjerget Slieve Mish Mountains og kommer til en sti, som i gamle dage var vejen til Dingle. Du kommer forbi et fascinerende kapel fra det 12. århundrede og når til landsbyen Camp. Indkvartering på B&B i Camp. Det højeste punkt på dages rute er 250 m. (18 km, ca. 5½ times vandring). (M/-/-)

Dagens vandring går fra Camp til den livlige lille landsby Annascaul. Du kommer igennem et fascinerende moseområde, hvor mange folk stadig kommer for at grave tørv til vinteren. Du krydser halvøen til sydsiden, hvor du kommer til den storslåede Inch Beach. Her fortsætter du til byen Annascaul, som ligger på ruten “The Dingle Way”, et par km fra kysten. Overnatning på B&B i Annascaul. Det højeste punkt på dages rute er 200 m. (17 km og ca. 5½ times vandring). (M/-/-)

Dagens rute fører dig til den idylliske fiskerby Dingle, der ligger på sydsiden af Dingle-halvøen. Ruten fører dig igennem Minard med dens borg fra det 16. århundrede og landsbyen Lispole. Herfra går ruten ad gamle små veje gennem Lisdargan og Ballingarraun. Længere fremme kommer du til at gå ad den gamle militærvej neden for Connor Pass. Den gamle vej fører dig ind i byen Dingle. Denne livlige by byder på mange dejlige restauranter og gode pubber. Der kan høres levende irsk musik på de fleste aftener året rundt. Overnatning i Dingle (2 nætter). Det højeste punkt på dages rute er 300 m. (20 km og ca. 6 timers vandring). (M/-/-)

Du skal i dag vandre til det vestlige punkt på Dingle-halvøen, byen Dunquin. Du starter dagen med en transfer til udkanten af Dingle, hvor din vandretur begynder. Du følger ruten igennem det historiske Kilcolman og fortsætter videre til den skønne Ventry Beach. Herfra går turen på smukkeste vis igennem det historiske Slea Head og slutter til sidst i landsbyen Dunquin (som er Irlands vestligste by). Denne dags vandring byder på et panoramasyn over The Blasket Islands. Efter endt vandring, vil du blive kørt tilbage til Dingle, hvor du overnatter. Det højeste punkt på dages rute er 350 m. (19 km, ca. 5½ times vandring). (M/-/-).

Denne morgen har vi arrangeret en transfer for dig til den lille landsby Tiduff. Herfra går dagens vandring ad en gammel militærvej til østsiden af Brandon-massivet og slutter i landsbyen Cloghane. Dette er en afsides men spektakulær vandring. Du er i nogle områder, som kun er tilgængelig til fods. Overnatning i Cloghane. Det højeste punkt på dages rute er 650 m. (22 km, ca. 6½ times vandring). (M/-/-)

En smuk vandring på tværs af Dingle-halvøen fra nord til syd. Du følger den spektakulære gamle “Farmers track”. Du vandrer over plateauet og kommer bl.a. forbi en forladt landsby og Annascaul-søen på din vej. Du ankommer til landsbyen Annascaul. Overnatning i Annascaul. Det højeste punkt på dages rute er 375 m. (14 km og ca. 5 timers vandring). (M/-/-).

Turen slutter efter morgenmad i Annascaul. (M/-/-)

Der er gode muligheder for at komme fra Annascaul til Tralee med tog eller bus. Fra Tralee afgår der jævnligt bus og tog til Dublin.

NB: Hvis du ønsker at forlænge din tur, har du mulighed for at indlægge nogle ekstra dage enten til afslapning eller ekstra dagsture i området. De ekstra overnatninger bedes du bestille ved tilmelding til rejsen. Du kan bestille ekstra nat i Tralee (hvor turen starter og slutter), i Annascaul (dagen kan bruges til afslapning i den hyggelige landsby eller til vandreture i området), i Dingle (afslapning, vandring eller evt. en sejltur til øen Great Blasket Island) eller i Cloghane (afslapning eller vandring). Ekstra overnatning kan ligeledes bestilles i Dublin.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted – med undtagelse af en overliggerdag i Dingle på dag 5, hvor der er tilrettelagt en dagsvandring. Overnatning i dobbeltværelse på B&B. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg. Evt. ekstra nætter undervejs eller i forlængelse af turen kan bestilles.

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen og serveres på de B&B, hvor du overnatter (fuld irsk morgenmad). Frokost kan bestilles på overnatningsstedet, eller du kan selv købe ind til picnic hos den lokale købmand i den by, du har overnattet i. Vælger du at bestille en madpakke på overnatningsstedet, skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt).

Aftensmad er ikke inkluderet i turens pris. Der er mulighed for at spise på restaurant i overnatningsbyerne. Din vært/værtinde er behjælpelig med oplysninger om restauranter. Nogle overnatningssteder tilbyder aftensmad.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 5-6 dages vandring fra B&B til B&B. De enkelte dagsvandringer er af mellem 5 og 6 timers varighed (eksklusive pauser). Etaperne er på mellem 16 km og 22 km pr. dag. Du vandrer i en højde (meter over havet) på 250 meter som det laveste punkt og 650 meter som rutens højeste punkt. Ruten går over strand, klippe, græs mm. og ad mark- og småveje, som kan være mudrede og indimellem asfalterede. Til denne tur anbefaler vi vandtætte støvler.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Overnatningsstederne har ikke elevator, så du skal selv være i stand til at bære din taske op ad trapperne. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Tralee. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog, bus/taxi eller bil).

Start: Turen starter i Tralee. Du kan flyve til Dublin. Herfra kører der tog til Tralee (ca. 4 timer). (Hvis dit fly ankommer sent, kan du overnatte i Dublin.)

Slut: Turen slutter i Annascaul efter morgenmaden. Herfra kører bus til Tralee, hvorfra der er togforbindelse til Dublin. Du kan flyve fra Dublin til Danmark.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Kørsel af bagage mellem overnatningssteder (2 stk. bagage pr. person med en samlet vægt på maks. 15 kg)
 • Kørsel i forbindelse med vandreprogram
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på engelsk
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Aftensmad
 • Enkeltværelse, kr. 3325
 • Tillæg som solorejsende
 • Tog Dublin-Tralee t/r (købes lokalt)
 • Ekstra overnatning i Tralee inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 750 pr. person)
 • Ekstra overnatning i Dingle inkl. morgenmad  (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 750 pr. person)
 • Ekstra overnatning i Annascaul inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 625 pr. person / enkeltværelse kr. 750 pr. person)
 • Ekstra nat i Dublin (forhør kontoret om pris)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

Dejlige overnatningssteder med venlige og flinke værter. Vandreetaperne var afvekslende og med mange flotte udsigter – hele rejsen værd!

V. Klausen, Ærøskøbing

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turen?

Kontakt os her, så vender vi retur hurtigst muligt.

Slide 1
Slide 1

THE DINGLE WAY

Turfakta
Tur ID: 16IRL-8
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
8.550 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

DELTAGERNE FORTÆLLER…

Dejlige overnatningssteder med venlige og flinke værter. Vandreetaperne var afvekslende og med mange flotte udsigter – hele rejsen værd!
V. Klausen, Ærøskøbing