Camøno nord – Ulvshale og Møns Klint

Turfakta
Tur ID: 24CAM-4N
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 apr-30 sep
Varighed:
4 dage / 3 nætter
Sværhedsgrad:
Let-Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
3.850 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Tag med på Kongerigets venligste vandrerute og oplev et lille magisk hjørne af Danmark med en helt unik natur. Turen starter og slutter i købstaden Stege, som har den ene af Danmarks to bevarede byporte. Turen går gennem åbne marklandskaber, små hyggelige landsbyer, og langs et stykke af nordkysten. Du vandrer gennem skove, forbi gravhøje, herregårde, det romantiske slot Liselund – og ud til en af Danmarks allerstørste naturattraktioner, Møns Klint. Møns Klint er med de kalkhvide klippelignende klinter unikt og et must for naturinteresserede, der samtidig får lejlighed til at opleve mange sjældne planter, insekter og fugle. Turen inkluderer en dagsvandring til halvøen Ulvshale, der ligger nord for Stege. Undervejs overnattes på ruten og bagagen bliver kørt, mens du vandrer.

Efter en vandring til Ulvshale (fra Stege), vandrer du tværs over Møn til øens østkyst – ved Møns Klint. Underlaget er mindre landeveje, grus- og skovstier. Dagsvandringerne er mellem 18 og 21 km pr dag.

 • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted. Bo på overnatningssteder beliggende på ruten – midt i det smukke landskab.
 • Gå ud og kig på aftenhimlen – Møn er certificeret som “Dark Sky” og dermed et godt sted at kigge på stjerner.
 • Oplev købstaden Stege, som har den ene af kun to bevarede byporte i Danmark.
 • Kom vandrende til Møns Klint og nyd synet af de kalkhvide klipper og det turkisblå hav. Møn har en varieret natur med bl.a. et rigt fugleliv, vildtvoksende krydderurter og 18 forskellige orkidearter.
DAG 1: STEGE PÅ MØN (ANKOMSTDAG)

Turen starter i købstaden Stege, Møns største by, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Dagen i dag er en ankomstdag. Du overnatter i Stege to nætter.

Hvis du ankommer tidligt til Stege foreslår vi, at du ser nærmere på den hyggelig by og f.eks. besøger Møns Museum, der ligger i en smuk, gammel købmandsgård, der blev opført i 1770. Du kan evt. også besøge Middealderhaven og gå forbi Steges bevarede byport. (-/-/-)

I dag skal du vandre en dagsvandring – helt ud til spidsen af halvøen Ulvshale, hvorfra du kan se til øen Nyord (her er en dæmning til Nyord). Ulvshale er en spændende halvø, med en interessant natur og kulturhistorie. De store engarealer på Ulvshale har i mindst 700 år været brugt til græsning for kreaturer – og bliver det fortsat. Afgræsningen tiltrækker mange fugle, der yngler og raster her. Afhængig af årstiden kan du opleve gæs, ændre og vandfugle på træk – men også sjældne fugle som vandrefalk, havørn og trane.

Vandringen bringer dig igennem Ulvshaleskoven. Her vokser træerne langsomt på grund af den stenede og magre jord. På din vandring kommer du forbi resterne fra et skanseanlæg fra 1800-taller, der skulle holde englænderne væk fra de danske kyster. Et andet sted, kommer du forbi et 200 år gammelt tangdige – der skulle holde saltvandet ude og kreaturerne inde.

Om eftermiddagen slutter din vandring i Stege by, hvor du overnatter endnu engang. Dagens vandring er ca. 18 km. (M/-/-).

Dagens vandring går over broen fra Stege til Lendemarke og ud langs med kysten ved Stege Bugt. Her kan du nyde gode udsigter til Stege Havn og Stege Kirke, inden du vandrer videre ind mod den lavvandede kystlagune Stege Nor. En god del af strækningen i dag kommer til at foregå med udsigt over Noret. Turen fortsætter gennem flere små hyggelige landsbyer, inden vandringen slutter i Elmelunde. Overnatning i Elmelunde. Dagens vandring er ca. 18 km. (M/-/A)

Fra Elmelunde går turen nordpå mod kysten. Undervejs kan du se Nordfelt Gods, og kigger du mod øst, kan du se landskabet rejse sig op mod Møns Klint. Stien leder dig helt ud til stranden, hvor du en stund kan nyde den beroligende lyd af bølgerne, som skyller op gennem laget af rulleflint, der dominerer kysterne her nordpå. Nyd det, før ruten igen fører ind over land, hvor du bl.a. passerer Liselund Slot med det romantiske haveanlæg. Snart fører stien dig ud til skov og kyst. Her venter en imponerende vandring langs Møns Klint, med mange smukke udsigter over det turkisblå hav – en flot og kuperet vandring. Vandringen slutter om eftermiddagen ved Geocenter ved Møns Klint, hvor du kan købe is og en kop kaffe. Dagens vandring er ca. 21 km (M/-/-).

Tag en bus fra Geocenteret og tilbage til Stege, når det passer dig. Turen slutter i Stege, hvor du genfinder din bagage. Bussen kører normalvis i perioden april-september. Tjek Rejseplanen inden afrejse.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse på motel og pensionat (det kan være med delt bad/toilet). Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.
Det kan forekomme, at du selv skal lægge sengelinned på (sengelinned er inkluderet i turprisen).

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad alle dage og aftensmad “dag 3”. Aftensmaden på “dag 3” er “varm-selv-måltid” af god kvalitet. På ankomstdagen er der mulighed for at spise på restaurant i Stege by – eller købe take-away med hjem.
Frokost er for egen regning. Madpakker kan bestilles på overnatningsstederne (afregnes lokalt).

VANDRINGERNE
Denne tur har i alt 3 dagsvandringerne med flg. etapelænger:

Dag 1: Ankomstdag

Dag 2: Etapen er 18 km

Dag 3: Etapen er 18 km

Dag 4: Etapen er 21 km

REJSEN DERTIL
Start: Turen starter i Stege. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted med offentlig transport eller privat bil. Første dag er en ankomstdag (evt. ekstra nat i før eller efter turen Stege kan bestilles).  Se www.rejseplanen.dk. Der er gratis parkering flere steder i Stege.

Slut: Turen slutter i Stege (efter vandring ved Møns Klint og bus retur til Stege). Den sidste dags vandring er ca. 21 km og turen slutter midt på eftermiddagen. Der er rutebilstation i Stege, hvorfra der kører bus til Vordingborg togstation. Herfra er der tog til hele landet. Se www.rejseplanen.dk.

KØRSEL AF BAGAGE
Din bagage bliver kørt til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen, for eksempel madpakke, vand, regntøj og kamera.
Du henter din bagage i Stege efter endt tur.

CAMØNOPAUSER – RUNDE TRÆBÆNKE
Rundt omkring på Camønoen er placeret ni såkaldte “Camønopauser” med ca. en dagsvandring imellem. Camønopauserne er runde bænke opført i bæredygtigt træ. Her kan du få ly og læ, sludre med de lokale, sætte dig og tage et hvil på bænken, tanke vand på vandflasken, låne toilettet og få strøm på telefonen. Du kan også proviantere og få mere at vide om den egn, du befinder dig på. Desuden er det ved Camønopauserne, du kan få stemplet dit Camønopas, som er et sjovt minde at få med hjem.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Aftensmad, “dag 3”
 • Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg)
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Aftensmad, “dag 1” og “dag 2”
 • Frokost/madpakke (kan bestilles på overnatningsstedet)
 • Drikkevarer
 • Bus retur til Stege, “dag 4”
 • Tillæg som solo-rejsende
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 875
 • Ekstra overnatning i Stege inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 675 pr. person / enkeltværelse kr. 950 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om Camøno turene?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om disse ture.