Vagabond Tours

NYHED: Nordkystruten på Nordsjælland

NYHED: Se her – du kan nu vandre ad Nordkystruten – mellem de kendt byer som Hundested, Liseleje, Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje, Dronningmølle og Helsingør.  

Ruten er i alt 68 km – mellem Hundested og Helsingør. Du kan begynde vandreturen i den hyggelige by Hundested – et charmerende gammelt fiskerleje – hvor man kan gå en tur på havnen ved færgeleje – eller besøge gallerier og kunstværksteder. 

Fra Hundested følger ruten kysten mod øst – i retning af Helsingør. Man vandrer fra sted til sted – og den store bagage bliver kørt. Undervejs overnatter man i de mindre fiskerlejer på Sjællands nordkyst – i et område hvor københavnere igennem århundrede har tilbragt sommerferien. Og det forstår man. Her er skøn natur, flot udsigt over havet, dejlige strande – og de små fiskerlejer oser af atmosfære i sommerhalvåret. Hvis du er interesseret i kunst, kan du besøge gallerier flere steder undervejs på turen.  

Vagabond Tours udbyder 4 forskellige vandreture ad Nordkystruten. Du kan dele vandringen op – i del 1 og del 2 – eller tage den fulde vandring – enten i korte etaper eller i længere dagsetaper.  

Kulminationen på vandreturen er, når du kan skimte det imponerende slot Kronborg – der er et af Danmarks UNESCO-sites. Her i Helsingør slutter vandreruten – og du har nået endemålet for din vandring.  

Turene har sæson fra maj til september.  

Book turen allerede nu og glæd dig til en fantastisk vandretur sommeren 2025.  

Du kan vælge mellem disse ture:  

Hundsted – Gilleleje (del 1) 
Gilleleje – Helsingør (del 2) 
Hundested – Helsingør (korte etaper) 
Hundested – Helsingør (lange etaper) 
 
Hvis du har spørgsmål til turene eller er i tvivl om turen passer til dig kan du kontakte Vagabond Tours pr. telefon (33 33 00 40) eller mail (booking@vagabondtours.dk) – så vil vi vejlede dig.  

Se alle ture ad Nordkystruten her.  

2025: Ny strækning ad Via di Francesco

Vagabond Tours udbyder nu også vandreruten fra La Verna til Assisi – ad pilgrimruten Via di Francesco.

Denne del af Via di Francesco starter ved klosteret i La Verna, et fredfyldt sted i Toscanas bjerge. Bjerget La Verna er kendt som stedet, hvor Frans af Assisi fik sine stigmata (sårmærker). Klosterets atmosfære indbyder til ro og refleksion. Herfra begynder en ca. 170 km lang vandretur gennem det bakkede, italienske landskab og duften fra vildtvoksende urter.  

På vandreturen til Assisi kommer krydser man skovklædte bjerge, vandre gennem gamle middelalderlandsbyer – og har udsigter over marker med olivenlunde og vinranker. Ruten går gennem mindre byer som Gubbio og Città di Castello, hvor de gamle stenhuse og snævre gader vidner om en historie, som går hundreder af år tilbage. Her kan man hvile fødderne og nyde det italienske køkken på små trattoriaer – en skål pasta al tartufo her og en bid frisk focaccia.  

Turen slutter i Assisi, der ligger smukt på bjergskråningen og er omgivet af grønne dale. Assisi er et af Italiens mest betydningsfulde pilgrimssteder, og det imponerende basilika-kompleks med fresker som illustrerer Sankt Frans’ liv.  

Book turen allerede nu og glæd dig til en fantastisk vandretur i sæson 2025.
Læse mere om turen og book: Via di Francesco, La Verna til Assisi. 

Se alle vandreture ad Via di Francesco her.

Hvis du har spørgsmål til turene eller er i tvivl om turen passer til dig, kan du kontakte Vagabond Tours
pr. telefon (33 33 00 40) eller mail (booking@vagabondtours.dk) – så vil vi vejlede dig.  

2025: Mont Blanc – Individuelle vandreture

Åben for tilmelding 2025: Den klassiske vandretur ’Rundt om Mont Blanc’ eller Tour du Mont Blanc (TMB) er nu åben for tilmelding for sæson 2025.

Allerede nu kan du tilmelde dig en individuel vandretur (på egen hånd) – rundt om Mont Blanc. Turen er populær og et ’must’ for de fleste vandrere.

Du vandrer fra overnatningssted til næste overnatningssted. Ruten går gennem 3 lande: Frankrig, Schweiz og Italien – for igen at slutte i Frankrig.

Ruten går gennem dale, over pas, forbi bjergsøer – med en fantastisk kulisse af bjerge i baggrunden – og ikke mindst toppen af Mont Blanc.

Book turen allerede nu og glæd dig til en fantastisk vandretur i sommeren 2025.

Turene kan gennemføres af alle, der har en alm. god grundform.

Du kan vælge mellem disse ture:

Mont Blanc (7 dage), hotel
Mont Blanc (7 dage), værelser
Mont Blanc (7 dage), sovesal
Mont Blanc (9 dage), hotel
Mont Blanc (9 dage), værelser
Mont Blanc (9 dage), sovesal

Hvis du har spørgsmål til turene eller er i tvivl om turen passer til dig kan du kontakte Vagabond Tours pr. telefon (33 33 00 40) eller mail (booking@vagabondtours.dk) – så vil vi vejlede dig.

Se alle ture til Mont Blanc her.

Læs Tina og Sørens rejseberetning her.

FÆLLESTUR – FÅ PLADSER

Oplev Amalfikysten – med turleder

Amalfikysten: Der er få pladser tilbage på fællesturen i september. Vil du med?

Årets sidste fællestur til Amalfikysten et tæt på at være udsolgt. Turen er en skøn rejse, hvor man oplever ALT det bedste af natur og kultur på det, der af nogle kaldes ’verdens smukkeste kystlinje’.

Turen starter og slutter i Napoli – hele gruppen har fælles fly med udrejse fra Danmark (inkluderet i turen).

Vi skal vandre ad de smukke stier i baglandet og ved kysten, opleve øen Capri – og ikke mindst, skal vi sammen besøge den udgravede by Pompeij. Undervejs bor gruppen på gode hoteller – vi skifter overnatningssted 3 gange. Turen slutter med en hyggelig pizza-aften i Napoli’s gamle kvarter.

Vil du være en del af gruppen? Så skynd dig og book en af turens allersidste pladser.

Dato: 21. sep – 28. sep 2024 [FÅ PLADSER]

SKØNNE SEPTEMBER-TURE

Vandresæsonen er på sit højeste – men du kan nå det endnu – september er en fuldstændig fantastisk sæson til vandreture – både i Danmark og i Europa.

Der er mange individuelle vandreture, der er flotte i september – og endda også i oktober.

På en individuel tur er det praktiske arrangeret for dig – du skal blot vandre.

Se de mange turmuligheder i Danmark og Europa:

Danmark: Se turmuligheder her

Europa: Se turmuligheder her

Gourmet og vandring – i en weekend i DK

Gourmet og vandring i Nationalpark Mols Bjerge

27.-29. september kan du komme på vandretur i Nationalpark Mols Bjerge.

Du kan komme med på en weekendvandring i et flot naturområde i Danmark – sammen med andre vandrere. Vi mødes om fredagen og er klar til en weekend, hvor vi både skal vandre og nyde en forkælelse i form af lækker mad – alt sammen i hyggeligt selskab med gruppen og turlederen.

Der er rift om pladserne. Der er endnu ledige pladser til den imponerende Nationalpark Mols Bjerge – en tur, hvor du oplever de 3 flotte ruter: Kalø-ruten, Bjergetapen og Gaasehage-etapen.

Læs mere om turene og book her:

Gourmet og vandring, Vesterhavet: 30. aug – 1. sep. (VENTELISTE)

Gourmet og vandring, Mols Bjerge: 27. – 29. september (LEDIGE PLADSER)

Venindetur på den italienske pilgrimsrute med endestation i Rom

Pernille (51) og Jette (59) havde aldrig været på decideret vandretur, før de tog afsted på Via Francigena.

Valget faldt på den italienske pilgrimsrute, fordi Pernille bor i Italien. Inspirationen til at tage ud at vandre fik hun fra gode venner, der gik samtlige 800 kilometer på Caminoen og undervejs lagde opslag op på de sociale medier. Pernille fik lyst til at prøve noget lignende, googlede og fandt ud af, at Italien har Via Francigena, en pendant til Caminoen. Hun fik sin veninde Jette, der bor i Københavns-området, med på ideen, men de skulle kun være af sted en uge, for ingen af dem havde mulighed for at være væk længere fra arbejde og familie.

Vi forberedte os egentlig ikke, for vi går i forvejen meget i dagligdagen, og så dyrker vi begge to zumba. Jeg gik en masse kilometer, men der er rimelig fladt her, hvor jeg bor. Pernille fik væsentlig flere højdemeter i benene, siger Jette.

Hun fløj til Italien dagen før, vandreturen begyndte, og så prøvepakkede de to veninder deres rygsække og valgte tøj og udstyr til og fra ud fra vejrudsigten – og vægten.

Veninderne havde i alt fem vandredage, og de første tre var fantastiske.

Vi kom igennem nogle fantastiske naturområder, som var utrolig smukke, og der var nogle virkelig hyggelige små landsbyer undervejs. Så selv om vi var enormt trætte, når vi nåede frem, skulle vi alligevel ud at udforske stedet, siger Pernille.

Fjerdedagen var til gengæld decideret kedelig, fordi ruten gik langs store veje og asfalt.

Pernille havde vabler på fødderne og vi gik hele dagen på asfalt, så det var træls. Men det er nok svært at lave en rute ind mod Rom, der ikke går langs store veje, siger Jette.

Til gengæld var den sidste dag inde i Rom super, selv om ruten også var på asfalt og fortove. Vi kom gennem et flot naturområde, som man ikke forestiller sig, der er i en storby, og vi kom op i højderne, så vi fik en fantastisk udsigt over Rom, siger Pernille.

Vandreturen sluttede ved Peterskirken, hvor de to veninder fik stemplet deres pilgrimspas.

Stemplet gjorde, at vi fik adgang til at gå direkte ind i Peterskirken uden om den kilometerlange kø, og det var en stor oplevelse. Om aftenen var vi selvfølgelig ude at fejre vores bedrift med gode drinks og en god middag, siger Pernille.

Undervejs på Via Francigena overnattede de to veninder på både hoteller, albergo, der er en form for pensionat, og bed & breakfast-steder.

Overnatningsstederne var i top, og vi mødte kun søde mennesker, som var meget imødekommende. Vi kunne ankomme og rejse på de tidspunkter, der passede os, og et sted var restauranten egentlig lukket, men de åbnede, fordi vi var flere vandrere, der havde brug for at få noget at spise, siger Jette.

Frokost og snacks købte Pernille og Jette som regel hos på små købmænd på ruten, og her kom det dem til gode, at Pernille taler italiensk.

I de små landsbyer er der ikke ret mange, der taler engelsk, så det var en stor hjælp for os, at Pernille kan sproget. Vi fik dem til at flække noget brød og fylde salami eller skinke i, og tit fik vi ekstra eller gratis chokolade, fordi de blev så duperet over, at Pernille talte deres sprog, siger Jette.

Veninderne gjorde det til en vane at holde en god lang pause midt på dagen, hvor de spiste frokost og tog skoene af, så både strømper og fødder kunne få luft og blive tørret.

Via Francigena var rigtig godt afmærket med skilte. Derudover fandt de to veninder vej ved at benytte Vagabond Tours’ app, men de brugte samtidig appen Strava, som gjorde, at familien derhjemme kunne følge med i vandreturen.

Vi ville gerne have vidst, at vi skulle ud i så kuperet terræn. Dagsturenes længde og højdemeter generede mig ikke, men jeg kunne godt have tænkt mig at være mere forberedt på det kuperede terræn, så man hver morgen havde en idé om, hvad man skulle ud i den dag, siger Jette.

Pernille havde trods indkøb af dyre vandrestøvler, som hun havde gået til hele sommeren, og uldsokker problemer med vabler. Hun satte vabelplaster på, men blev efter hjemkomsten belært om, at hun burde havde punkteret vablerne med en nål, inden hun satte vabelplaster på.

Så næste gang vi skal afsted, tager jeg en nål og sprit med i bagagen, siger Pernille.

Veninderne har for længst besluttet, at de skal afsted igen, og denne gang vil de vælge en vandretur, der tilbyder bagagekørsel.

Vi gik med ti kilo på ryggen, og det var hårdt, både for skuldre og fødder, samtidig med at vi skulle tænke nøje over, hvad vi pakkede i rygsækken. Vi vaskede sokker i håndvasken om aftenen, og vi gik i det samme tøj, når vi var ude at spise om aftenen, siger Jette.

Vi havde fravalgte at få vores bagage transporteret fra sted til sted, fordi vi synes, det var en doven løsning, men næste gang vi tager afsted, skal vi have bagagetransport, så vi kun skal bære vores dagtursrygsæk, siger Pernille.

Se alle ture til Via Francigena her

Flotte landskaber og venlig lokalbefolkning ved den irske atlanterhavskyst

Vibeke (59) og hendes australskfødte kæreste Bill (68) er erfarne rejsende. Kæresteparret har valgt at gå tidligt på pension og er de seneste seks år taget verden rundt på aktive rejser, især vandring, snorkling og havkajak. Parret planlægger som regel selv rejserne og indkvarterer sig privat gennem for eksempel Airbnb. Indimellem tager de på grupperejser eller individuelle vandreferier.

Vi ville begge gerne til Irland, og Dingle Way er berømt som vandrerute. Vi har tidligere rejst med Vagabond Tours og så, at de havde Dingle Way som individuel vandreferie, og så gav det ligesom sig selv. Vagabond Tours er et virkelig godt rejsebureau for individuelle vandreferier. Vi har tidligere vandret Bornholm rundt og Kullen rundt med Vagabond Tours, og det har hver gang været skønt og lige som vi gerne ville have det, og sådan blev det også i Irland. Vi bestilte vandreturen som en ti dages tur og fik lagt to fridage ind undervejs, en dag i Dingle og en i Cloghane, fortæller Vibeke.

Dingle Way var en perfekt vandrerute for os. Vandreturene gik igennem meget forskellige landskaber, smukke, øde sandstrande, bjerge med gamle stengærder og fantastiske udsigter, skove, marker og så videre. Ikke to dage var ens, og der var meget at se på undervejs. Ingen steder havde vi følelsen af, at ruten var for svær. Vi brugte Vagabond Tours’ app til at vandre efter, og det fungerede upåklageligt, siger hun.

Parret rejste fra slutningen af juni til midt i juli:

Vejret var fint, bortset fra en dag, hvor det regnede så meget, at vores vært kørte os halvdelen af vejen, så vi kunne nøjes med at gå den smukkeste del af ruten. Vi var glade for at have to fridage, selv om de daglige vandreture var af passende sværhedsgrad for os. Fridagene gav os mulighed for at se lidt mere af områderne. Især Dingle fortjener en ekstra dag, synes vi.

Vibeke og Bill har kun godt at sige om de lokale, de mødte undervejs. Især de værter, parret boede hos, var flinke, og de gjorde deres bedste for at gøre opholdet så godt som muligt.

Generelt var vi meget begejstrede for Dingle Way turen. Naturen er smuk og varieret, ruten var nem at følge, overnatningsstederne var generelt rigtig gode, og alle stederne fik vi virkelig dejlig morgenmad. Om aftenen spiste vi middag på hyggelige pubber.

Har I gode råd, I gerne vil give videre – eller noget I gerne selv ville have vidst?

Inden turen startede, boede vi nogle dage i Dublin på det historiske Trinity College. I sommerperioden kan man relativt billigt bo på kollegieværelser med eget badeværelse, fælles køkken (der var dog ikke andre end os på gangen) og billig morgenmad i kantinen. Vi tog toget til vandreturens start fra Dublin til Tralee. På Dingle Way skiftede vejret en del. Nogle dage vandrede vi i shorts, næste dag med regnfrakke og paraply (den kan vi anbefale at medbringe). Efter vandreturen tog vi en bus til lufthavnen i Kerry, hvor vi havde lejet en bil. Vi rejste derefter rundt i County Kerry (Ring of Kerry), County Clare og County Cork.

Er I erfarne vandrere?

Ja, vi elsker at vandre. Og individuelle vandreferier er fantastiske, fordi al planlægning, bagagetransport og så videre varetages af rejsebureauet, mens vi bare kan nyde turen! Vagabond Tours, eller hvem man nu bestiller rejsen hos, finder også hyggelige små overnatningssteder, som man ville have svært ved selv at finde, hvor man får en personlig velkomst og snak med ejeren. For os giver det rejsen en ekstra dimension, siger Vibeke.

Se alle ture til Dingle Way her

VILD kærlighed – til naturen

Vil du opleve VILD kærlighed? Så se med i DR’s reality-program ’VILD kærlighed’, der foregår i Värmlands fantastiske natur.

Vil du opleve VILD kærlighed? Så se med i DR’s reality-program ’VILD kærlighed’, der foregår i Värmlands fantastiske natur.
For 3 gang (sæson 3) har DR produceret en række reality-programmer, der foregår i Värmland – ved de smukke Klarelv.
Her mødes nye par – og står overfor udfordringen, at bygge en tømmerflåde – og drive ned ad Klarelven.
Måske er ’reality-programmer’ ikke den genre du normalt ser. Men, vi anbefaler at du ’overgiver dig’ og ser et afsnit.
Programmerne er fulde af smukke natur-scenerier – når man følger de nye par, der begiver sig afsted på eventyr og overnatter i naturen langs Klareven.
DR’s serie (alle sæsoner) kan du se HER
Deltagerne i realityprogrammet er på tømmerflåde-færd i Värmland. Helt samme færd, som Vagabond Tours har udbudt i snart 20 år.
Tømmerflåde-ture er populære – både for par, venner og familier.
Turene er individuelle – med valgfri startdato (på udvalgte ugedage) i sommerperioden. Turene er åbne for tilmelding.
Se alle turmuligheder for tømmerflåde-færd HER.

Vandring i UNESCO Geopark

Det ER enestående – og det er berettiget. Det Sydfynske Øhav er udnævnt til UNESCO Geopark. Den 220 km lange kyststi – Øhavssti – går over øerne i området

Det ER enestående – og det er berettiget. Det Sydfynske Øhav er udnævnt til UNESCO Geopark. Den 220 km lange kyststi – Øhavssti – går over øerne i området.
Geopark Det Sydfynske Øhav er i 2024 blevet udnævnt til UNESCO Geopark. Du kan opleve det hele på en vandretur ad Øhavsstien.
Geoparkens udnævnelse skyldes det er et helt særligt naturområde – skabt af en havstigning i slutningen af sidste istid – og Geopark Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber.
Det har præget området, der består af 55 øer og holme. Her er mange landskabstyper som klinter, odder og strandenge – og kystnære skove, bakker og de helt særlige ’hatbakker’, der findes i området.
Du kan opleve det hele på en vandretur ad Øhavsstien, der snor sig gennem Sydfyn og øerne.
På en vandring ad Øhavsstien er der mange højdepunkter – du kan opleve Sydfyn, Ærø, Tåsinge og Langeland. Overnatte i de charmerende købstæder og fiskerbyer.
Øhavsstien er anlagt så den går igennem varierede naturtyper – og meget lidt på asfalt.
Turen er en individuel tur – med valgfri startdato i perioden fra april til oktober. Turen er åben for tilmelding.
Se alle turmuligheder på Øhavsstien HER.