Vagabond Tours

Online-foredrag med Anne-Vibeke Rejser

Kom gratis til online-foredrag med rejsejournalist Anne-Vibeke Isaksen

Dato: Tirsdag den 19. marts, kl. 20.00

Sted: Online fra din computer/tablet/mobil

I juli/august 2023 var rejsejournalist Anne-Vibeke Isaksen fra AnneVibekeRejser.dk på vandreferie Rundt om Mont Blanc – arrangeret af Vagabond Tours. Vi havde planlangt Anne-Vibekes tur, så det var en blanding af 7- og 9-dages turen – og hvor hun undervejs både overnattede i dobbeltværelser og på sovesale. Dermed fik Anne Vibeke en komplet oplevelse af Mont Blanc området – både vandreruten, overnatningsstederne og bjergkulturen.

Anne Vibeke vendte tilbage fra turen og fortalte, at det havde været en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse.

Normalprisen er 149,- kr., men det er gratis for dig.

Tilmeld dig her: https://event.webinarjam.com/register/82/rpmzqapr

Blandt får og sten-diger i det skotske højland

Susanne (55) og hendes søn Anders (17) havde udvalgt sig West Highland Way, da de drog ud på deres første vandretur sammen. Destinationen var egentlig underordnet, for det vigtigste var, at mor og søn kom afsted sammen på en decideret vandreferie et sted i udlandet. Men Susanne ville gerne til Skotland, og da hun fandt ud af, at West Highland Way på en del af ruten følger Storbritanniens største sø, Loch Lomond, var sagen afgjort. Hun havde utallige gange sunget med på omkvædet til den gamle folkemelodi om Loch Lomond (udødeliggjort af det skotske orkester Runrig) og følte allerede, at hun kendte stedet… For Anders var det vigtigste, at de kom til et engelsktalende land, så han også ville kunne kommunikere med lokalbefolkningen.

Hun var som den eneste af de to vant til at vandre, men udelukkende i Danmark. Anders var til gengæld i god form på grund af hyppige besøg på det lokale fitnesscenter.

Vi tog afsted lige da skolernes sommerferie begyndte, så på grund af Anders’ eksamener og travlhed på mit job fik vi ikke rigtig forberedt os, før vi tog afsted, bortset fra et par længere dagsture, men det gjorde ikke så meget. West Highland Way begynder blidt med nogenlunde fladt terræn, der langsomt går over i bakket landskab. Først efter et par dage kommer man op i højlandet med høje skråninger og bjerglandskaber, fortæller Susanne.

Vandreturens tredje dag var hård, for efter et par kilometer langs bredden af Loch Lomond kom det sted, de lokale havde fortalt om, hvor mor og søn skulle vælge mellem ”the low road” og ”the high road”. Præcis som de synger om i sangen om Loch Lomond.

Flere af de vandrere, vi var kommet til at følges med fra morgenstunden, var erfarne og meget veltrænede med alt det rigtige udstyr, og de valgte ”the high road”, fordi den gik op i højderne. Vi valgte ”the low road” langs bredden, og det kom vi ikke til at fortryde. Strækningen var godt nok utrolig krævende og meget hård for lægmuskler og knæ, fordi det hele tiden gik op og ned af store sten og klippefremspring, men udsigten var mageløs. Vi gik hele tiden langs Loch Lomond og kunne se det blanke mørkeblå vand på den ene side og skovklædte skråninger med fossende vandfald på vores side, fortæller Susanne.

Receptionisten på det lille hotel, de havde overnattet på dagen forinden, havde fortalt, at strækningen langs bredden af Loch Lomond var anstrengende – selv om hun aldrig selv havde gået turen! – og hun sagde, at man kunne vælge at forkorte vandringen. Men det viste sig at være lettere sagt end gjort, for strækningen er meget øde. Undervejs støder man hverken på landsbyer, huse eller for den sags skyld veje, der kunne føre en væk fra West Highland Way. Først efter 14 kilometers vandring på stenet klippegrund nåede Susanne og Anders frem til et lille hotel, hvorfra de valgte at tage en genvej frem til næste overnatningssted.

Efter kølige forfriskninger og et tiltrængt hvil opdagede vi, at en lille turbåd lagde til nedenfor hotellet, og den hoppede vi på og blev sejlet tværs over Loch Lomond. På den side af søen er der mindre byer og en trafikeret vej, hvor vi kunne tage en rutebil til vores næste overnatningssted, siger Susanne.

Selv om det egentlig var en nødløsning at tage turen over søen i stedet for at gå den sidste del af vandreturen, var det også en god oplevelse at se landskabet fra søsiden.

Susanne og Anders var så heldige at have godt vejr – det der svarer til almindelig dansk sommervejr – det meste af turen. Kun den sidste vandredag øsede det ned, men selv om de blev våde fra inderst til yderst, fordi selv regntøj, vandtætte vandrestøvler og overtræk til rygsække måtte give op over for den kraftige regn, var det en god oplevelse.

Bjergene blev indhyllet i en tågeagtig dis, der gav landskabet et nærmest eventyrligt præg…

… og det var trods regnen utroligt smukt at se de grønne skråninger med stendiger og masser af får, fortæller Susanne.

Under hele vandreferien mødte mor og søn en del andre vandrere, for West Highland Way er tydeligvis populær, men de traf ikke en eneste dansker eller for den sags skyld skandinav undervejs. Derimod var der mange fra USA, Canada og resten af Europa.

Vi mødte mest andre vandrere på overnatningsstederne. På lange strækninger havde vi det hele for os selv, så det var ikke sådan, at stierne var overfyldte.

Stierne var godt afmærket, så det var ikke noget problem at finde vej. Vi havde også et godt fysisk kort og Vagabond Tours’ vandreapp, men vi brugte dem egentlig mest til at orientere os morgen og aften, ikke til at gå efter. Vi var godt rustet med de informationer, vi havde fået fra Vagabond Tours. Vi ville dog godt have vidst, at vi nogle dage kom til at gå uden at møde et spisested eller en butik. Vi bestilte madpakker på overnatningsstederne, men en anden gang vil vi sørge for at medbringe et større lager af snacks, for eksempel müslibarer, chokolade og nødder, siger Susanne.

Mor og søn gik den sydlige del af West Highland Way og drømmer om at tage den nordlige del også.

Vi fik en fantastisk oplevelse sammen, endnu bedre end jeg havde forestillet mig, og jeg havde ellers store forventninger, da vi tog hjemmefra. Vi fik snakket om mange ting, som vi ikke får talt om i en travl hverdag, men vi gik også på lange strækninger uden at tale sammen, fordi vi var fordybet i vores egne tanker eller gik og hørte musik eller podcast, siger Susanne.

Gratis foredrag om Caminoen i Spanien

Bliv inspireret til din næste vandretur i hyggeligt selskab med andre vandrere.

I Vagabond Tours har vi specialiseret os i at arrangere vandreture til Santiago – både for grupper og for individuelle. Til foredraget kan du høre om naturen undervejs og om historien og kulturen og hvorfor Santiago blev et pilgrimsmål.

Du kan deltage i foredraget i Odense d. 28. februar (læs mere og tilmeld dig her) eller i København d. 5. marts (læs mere og tilmeld dig her)

Men du skal skynde dig – der er kun begrænsede antal pladser.

Vi glæder os til at se dig!

NY TUR: Rundt om Zugspitze

Tysklands højeste bjerg (2.962 m) hedder Zugspitze – og du kan vandre rundt om bjerget – gennem Tyskland og Østrig.

Kør-selv-vandreferie: Rundt om Tysklands højeste bjerg
NYHED: Du kan nu komme på vandreferie – hvor du vandrer Rundt om ZugspitzeTysklands højeste bjerg (2.962 m). Udgangspunktet for vandreturen er bjerg-resortet Garmisch Partenkirchen, der oprindeligt var to byer – Garmisch og Partenkirchen – som var vært for vinter OL i 1936.
På vandreturen Rundt om Zugspitze vandrer du mellem overnatningssteder (hoteller og guesthouses), der ligger i charmerende bjergbyer i Tyskland og Østrig. Vandringen starter i Tyskland, fører ind i Østrig og slutter igen i Garmisch Partenkirchen i Tyskland.
Der venter en kæmpe bjergoplevelse – med fantastiske udsigter og ægte bjergstemning. Du ser Zugspitze fra alle sider og har endda mulighed for at tage kabelbanen til toppen.
Turen er for dig, der ønsker en let/moderat vandretur, hvor du ikke vandrer så mange timer pr. dag – og sætter pris på at overnatte i værelser med opredte senge på gode overnatningssteder.

Turen er en individuel tur – med valgfri startdato i perioden fra maj til oktober. Turen er åben for tilmelding.

Find din næste tur til  Tyskland her.

Aktiv familieferie i grønne dale og bjerglandskaber

Ægteparret Søren (58) og Tina (55) og deres to børn, tvillingerne Katrine og Mads (19), fik en fælles oplevelse for livet, da de valgte at vandre rundt om Mont Blanc. Turen går gennem syv dale og tre lande med hver deres særpræg, Frankrig, Schweiz og Italien. Belønningen var flot natur, der veksler mellem græsgange og grønne dale, bjerglandskaber og gletchere, frisk ren bjergluft – og ikke mindst muligheden for at kunne være sammen på en måde, hvor man kunne bruge kroppen fuldt ud.

Søren har selv været på Mont Blanc i sine yngre dage, og familien har to gange været på sommerferie i Chamonix på den franske side, men det var første gang, at de fire familiemedlemmer var afsted på en så aktiv ferie.

Vi havde egentlig ikke forberedt os på turen rent fysisk, men vi er alle sammen i god form. Jeg sejler for eksempel og løber, begge børn dyrker meget sport, og vi er alle sammen glade for at stå på ski, siger Søren.

Han havde hørt om turen rundt om Mont Blanc fra to kolleger, der begejstret fortalte om deres oplevelser.

Vi valgte komfortudgaven med dobbeltværelser og bagagetransport, og det var dejligt at kunne få lidt privatliv, når vi nåede frem til overnatningsstedet. Som regel var der bad på gangen, og der var fællesspisning om aftenen, og det var vældig hyggeligt. Vi bestilte frokost i hytterne, men der var også flere steder undervejs på ruten, hvor man kunne købe noget at spise.

Vi bestilte turen ret sent, og en anden gang vil vi nok booke i god tid, så man er sikker på at kunne få de bedste overnatningssteder.

Familien opdagede undervejs, at det ikke var nødvendigt med så meget bagage.

Vi fandt ud af, at vi kunne have klaret os med meget mindre tøj, men det er vigtigt med godt undertøj, trøjer, vindjakker og ikke mindst regntøj. Vi havde to dage med kraftig regn, og en af dagene blev vi kørt til næste overnatningssted, fordi der var tordenvejr, siger Søren.

Han anbefaler også, at man husker hue, handsker og halsedisse, for det kan godt være koldt i bjergene, også selv om man vandrer om sommeren. Vandrestave og god rygsæk er også godt udstyr, og så er det vigtigt, at vandrestøvler er gået til, når man begiver sig ud på turen. Tinas vandrestøvler var helt nye, så hun havde vabler de første dage.

Vi var godt forberedt på sværhedsgraden, både via mine samtaler med de kolleger, der havde prøvet turen, og det materiale, vi fik fra Vagabond Tours.

Turen var mellemhård, men den var teknisk ikke svær.

Vi skulle for eksempel ikke ud i egentlig klatring, men det er nogle lange dage med mange højdemeter, og nogle gange er det zig-zag op af bjerget, siger Søren.

Stierne er fint afmærket, og takket være Vagabond Tours’ app havde vi ingen problemer med at følge med i, hvor vi var. Hver dags vandring er fint beskrevet, så den er en kæmpe hjælp.

Vi gik med uret rundt om Mont Blanc efter anbefaling fra Vagabond Tours. Normalt går man mod uret, men det var en stor fordel at gå med uret, så vi ikke mødte de samme mennesker hele tiden.

Familien har fået en oplevelse for livet på vandreturen rundt om Mont Blanc.

Vi har fået talt om en masse ting, som man ikke snakker om til daglig. Vi har været sammen på en helt anden og aktiv måde, og det har været ekstremt på mange måder, men også fantastisk.

NY TUR: Luksus-tur Rundt om Mont Blanc

Du kan nu vandre den ikoniske vandretur Rundt om Mont Blanc med overnatning i private værelser med eget bad og toilet.

Vandreruten, der fører Rundt om Mont Blanc – og går gennem tre lande (Frankrig, Schweitz og Italien – kaldes også for TMB. Turen er blevet en klassisk vandretur – ganske enkelt fordi turen indeholder alle de elementer som en ’rigtig’ vandretur skal indeholde. Her er varieret natur, dyreliv, alpin vegetation, små overnatningssteder med passionerede værtsfolk – og på hele turen har man en fantastisk udsigt over Vesteuropas højeste bjerg Mont Blanc – eller Monte Bianco (4.809 m).

Vi kan nu tilbyde vandreture, hvor du overnatter på hoteller og gode gîte/refuge med privat bad og toilet på værelserne.

Du kan vælge mellem disse luksus-ture Rundt om Mont Blanc:

Tour du Mont Blanc (indv), luksus, 7 dage/6 nætter
Sæson: 15. jun.-15.sep.

Tour du Mont Blanc (indv.), luksus, 9 dage/8 nætter
Sæson: 15. jun.-15.sep.

Turene er individuelle (på egen hånd). Vi arrangerer det hele for dig – så du kan nyde din vandring. Vi kører din bagage, turen inkl. halvpension – og du får dansk afrejsemateriale og fysiske vandrekort fra os. Du får også adgang til Vagabond Tours’ egen app med navigation.

Begge ture er åbne for tilmelding.

NYHED: Vandring i Skotland

Kom på en imponerende vandretur i det skotske højland – i Trossachs Nationalpark.

I 2024 har du mulighed for at komme på en ny vandretur i Skotland. Vandreturen foregår i Trossachs Nationalpark. Vandreturen foregår i den sydlige del af højlandet – og er lidt lettere end West Highland Way – men naturen er mindst lige så fascinerende.
Du vandrer gennem skove, forbi søer, over heder og gennem autentiske landsbyer. Turen er på 4 dage/3 nætter – og mulig på en forlænget weekend. Der er også mulighed for at kombinere vandreturen med et ophold i Edinburgh eller Glasgow før eller efter vandreturen.

Du vandrer fra sted til sted og overnatter på hoteller og gode B&B. Din bagage bliver kørt mens du vandrer.

Turen kan bookes fra april til oktober.

Læs alle detaljerne om turen her.

Åbningstider mellem jul og nytår

Vi håber du har haft nogle rigtig skønne juledage. Måske har du endda ferie helt indtil det nye år.

Vi er på kontoret hver dag – klar til at modtage din forespørgsel.
Send din forespørgsel til booking@vagabondtours.dk

Telefonerne er desuden åbne i disse tidsrum:

Onsdag d. 27. dec.                    Kl. 09.00-12.00
Torsdag d. 28. dec                     Kl. 09.00-12.00
Fredag d. 29. dec                       Kl. 09.00-12.00

NYHED: Du kan nu vandre ad den fantastisk smukke Malerweg

Måske gik barndommens ferier til Tyskland – i bil eller med tog. Det kan ferien også gøre i 2024 😊. Du kan nu vandre ad den fantastisk smukke Malerweg. Ruten går gennem Nationalpark Nationelpark Sächsische Schweiz i området omkring floden Elben.
Ruten Malerweg er i Midttyskland – tæt på grænsen til Tjekkiet.

Malerweg er en 116 km lang vandrerute og her er endeløse vidder, fortryllende dale og charmerende landsbyer.

Naturen i området er fascinerende. Her er klippeformationer, grotter, huler, naturlige porte skabt af klipper. Historisk har området tiltrukket kunstnere – både malere og forfattere. Også H.C. Andersen var i området – og beskrev (i 1831) naturen og de enestående klippeformationer.

Er Malerweg Tysklands smukkeste vandrerute? Ruten er kendetegnet ved de helt særlige klippeformationer, romantiske dale og sublime bjergtoppe – gennem nationalparken Sächsische Schweiz.

Her er flere højdepunkter undervejs – blandt andet de stejlt stigende klipper Schrammsteine med en fantastisk udsigt over området og det imponerende Lichtenhain-vandfald.

Du kan vælge imellem flere vandreture ad forskellig antal dage. Turene kan gennemføres af alle i almindelig god form. Undervejs overnatter du på hoteller og din bagage bliver kørt mellem overnatningsstederne.

Se vandreturene ad Malerweg her.

Advendtskonkurrence 2023

Vær med i vores adventskonkurrence – vi trækker 1-3 vindere hver søndag i advent. Du kan vinde lækre udstyrspræmier.

Konkurrencen foregår både på Facebook og Instagram – og du er velkommen til at deltage begge steder. Der udtrækkes mellem 1 og 3 vindere pr. gang.

Du kan deltage fra torsdag til søndag – lige indtil jul. Vinderen udtrækkes hver mandag efter en adventssøndag.

Find adventskonkurrencen nedenfor:

Facebook (klik her)

Instagram (klik her)