Vagabond Tours

NYHED: Du kan nu vandre ad den fantastisk smukke Malerweg

Måske gik barndommens ferier til Tyskland – i bil eller med tog. Det kan ferien også gøre i 2024 😊. Du kan nu vandre ad den fantastisk smukke Malerweg. Ruten går gennem Nationalpark Nationelpark Sächsische Schweiz i området omkring floden Elben.
Ruten Malerweg er i Midttyskland – tæt på grænsen til Tjekkiet.

Malerweg er en 116 km lang vandrerute og her er endeløse vidder, fortryllende dale og charmerende landsbyer.

Naturen i området er fascinerende. Her er klippeformationer, grotter, huler, naturlige porte skabt af klipper. Historisk har området tiltrukket kunstnere – både malere og forfattere. Også H.C. Andersen var i området – og beskrev (i 1831) naturen og de enestående klippeformationer.

Er Malerweg Tysklands smukkeste vandrerute? Ruten er kendetegnet ved de helt særlige klippeformationer, romantiske dale og sublime bjergtoppe – gennem nationalparken Sächsische Schweiz.

Her er flere højdepunkter undervejs – blandt andet de stejlt stigende klipper Schrammsteine med en fantastisk udsigt over området og det imponerende Lichtenhain-vandfald.

Du kan vælge imellem flere vandreture ad forskellig antal dage. Turene kan gennemføres af alle i almindelig god form. Undervejs overnatter du på hoteller og din bagage bliver kørt mellem overnatningsstederne.

Se vandreturene ad Malerweg her.

Advendtskonkurrence 2023

Vær med i vores adventskonkurrence – vi trækker 1-3 vindere hver søndag i advent. Du kan vinde lækre udstyrspræmier.

Konkurrencen foregår både på Facebook og Instagram – og du er velkommen til at deltage begge steder. Der udtrækkes mellem 1 og 3 vindere pr. gang.

Du kan deltage fra torsdag til søndag – lige indtil jul. Vinderen udtrækkes hver mandag efter en adventssøndag.

Find adventskonkurrencen nedenfor:

Facebook (klik her)

Instagram (klik her)

Salzkammergut – Europæisk kulturhovedstad i 2024

Der har altid været mange grunde til at tage på vandretur i den fantastisk smukke region Salzkammergut i Østrig.

Nu er der kommet en grund mere. Den spændende region – som bl.a. rummer UNESCO-byen Hallstatt – er netop blevet udnævnt til at være Europæisk kulturhovedstad i 2024 – med Bad Ischl som bannerby.
Lige siden 1985 er en eller flere byer – hvert år – blevet udnævnt til Europæisk kulturhovedstad (tidligere kaldtes det Europæisk kulturby). De udpegede byer har en vis kulturarv, et rigt kulturliv og repræsenterer mangfoldighed.

Danmark har indtil videre været Europæisk kulturhovedstad to gange – både København (1996) og Århus (2017). Tanken med at udpege kulturhovedstæder er både at inspirere kulturbyernes egne borgere og tiltrække et internationalt publikum.

Det er første gang i historien, at der udpeges en indre, alpin region – nemlig Salzkammergut med byen Bad Ischl som bannerby. Området er rigt på historie – f.eks. saltminedriften i Hallstat – en by, der i dag er UNESCO verdensarv. Det en spændende region med postkort smukke landskaber – fuld af bjergtinder, spejlblanke søer og charmerende byer. Du kommer let til området med tog eller bil.

Se de spændende turmuligheder i Salzkammergut her.

Magisk oplevelse at bygge sin egen tømmerflåde

Ferie på en tømmerflåde lyder afslappende og fredfyldt, men inden man kan begynde at sejle ned af elven, er det slet og ret hårdt arbejde. Kæresteparret Josefine (24) og Niels (26) fra København var glade for, at de havde valgt at tage til den lille vildmarks campingplads ved Klarelven dagen før, de skulle starte deres tømmerflådefærd, så de var udhvilede, inden de skulle i gang med at bygge deres tømmerflåde.

Vi kørte selv fra København, og det tog syv timer. Så vi slog telt op, købte proviant og gik i seng, så vi kunne nå at få en god nats søvn, inden det gik løs, fortæller Josefine.

Arbejdet med at bygge tømmerflåden blev ekstra hårdt, fordi der den dag var en stor sandbanke helt inde ved bredden af Klarelven, og det betød, at træstammerne, flåden skulle bygges af, skulle rulles et langt stykke, før de kunne skubbes ud i vandet. Niels stod ude i vandet og tog imod træstammerne, men han måtte indimellem op på land og hjælpe Josefine med at få de tungeste rullet ned i elven.

Vi valgte at bygge en tømmerflåde, der var ekstra stor, seks gange tre meter mod de tre gange tre meter, de lokale normalt anbefaler, hvis man er to afsted, og vi nød på hele turen godt af, at vi havde ekstra plads, siger Niels.

Kæresteparret brugte ni timer på at bygge deres tømmerflåde og fik god hjælp af de to instruktører på stedet.

 Vi var de sidste, der blev færdige den dag, så til sidst brugte instruktørerne al deres tid på at hjælpe os, siger Josefine.

Vi blev ret gode til dobbelt halvstik og pælestik efterhånden, og ingen af os er gamle spejdere, så vi skulle lige lære det først. Vi nåede at have tanken ”hvad er det dog for en arbejdslejr, vi frivilligt har meldt os til”, og vi var ret udmattede, da vi endelig var færdige. Men det var en fuldstændig magisk oplevelse, da vi endelig kunne gå ombord på flåden og sejle ned af elven med lyserød aftenhimmel og spejlblankt vand, siger Niels.

Vi sejlede to-tre timer den første aften og gik i land lidt for sent, så det nåede at blive mørkt og koldt. Man skal huske at indstille sejladsen, inden det bliver for sent, så man ikke skal til at slå telt op og lave mad i mørke, siger Josefine.

Nogle vælger at sove på tømmerflåden, men Josefine og Niels valgte hver aften at slå telt op i land.

Man kommer helt tæt på naturen, og det er både lidt skræmmende og samtidig fascinerende, når man som vi bor i København og er omgivet af mennesker og trafikstøj til daglig. Vi så en elg på et tidspunkt, og vi hørte et par gange ulve om natten, siger Josefine.

Selv om der var flere, der byggede flåder samtidig med os, havde vi det hele for os selv, da vi endelig kom ud på elven og begyndte at sejle. Tømmerflådeturen var noget af en kontrast til vores hverdag, men den var samtidig også studierelevant, for vi studerer begge to geofysik på Københavns Universitet og har før været på feltture med studiet til for eksempel Grønland. Men alligevel var det en meget speciel oplevelse, siger Niels.

Vi er også vant til, at vore dage er skemalagte og meget koordineret, men det var en fantastisk oplevelse ikke at vide nøjagtig hvor man er, eller hvad klokken er, siger Josefine.

Undervejs var vejret indimellem en udfordring, men Josefine og Niels var de fleste dage heldige, at det først begyndte at regne om natten, når de var kommet i ly i teltet. Andre gange var myg et problem, men god myggebalsam og løstsiddende beklædning hjalp på det. Og så blev Josefine god til at holde øje med steder undervejs, for eksempel små campingpladser, hvor man kunne være heldig at finde et toilet, for det kunne godt være grænseoverskridende at skulle klare toiletbesøg i det fri.

Efter fire dage var kæresteparret nået til det sted, turen skulle slutte for dem, og så gik det hårde arbejde, denne gang med at skille tømmerflåden ad, i gang igen.

Josefine og Niels føler, de havde fået al den information, de skulle bruge, om turen på forhånd, og de fik god hjælp af instruktørerne på stedet.

 Vi havde selv sørget for proviant, telt og soveposer, men ellers fik vi udleveret det, vi skulle bruge på tømmerflådefærden, for eksempel kano til at komme i land med, redningsveste, dunke med vand, toiletpapir og reb, siger Niels.

Gode råd til andre der gerne vil på tømmerflådefærd?

Man skal tage af sted med åbent sind og pakke meget mindre, end man tror, man får brug for. Vi havde i hvert fald alt for meget bagage med. Jeg tror kun vi brugte to sæt tøj på fire dage, siger Josefine.

På sin vis var det en meget hård tur, indimellem også mentalt hård, men vi er ikke blevet afskrækket på nogen måde, hverken af arbejdet med at bygge flåden, vejret eller myggene. Vi vil meget gerne afsted igen, siger Niels.

Træningsture – nu åbne for tilmelding

Hvert forår inviterer vi jer til at ’gå med’ på (gratis) træningsture rundt om i landet.

Ses vi i naturen?

Traditionen startede vi tilbage i 2007. Hvert forår inviterer vi jer til at ’gå med’ på (gratis) træningsture rundt om i landet.

Hvorfor? Vi synes det er skønt at komme ud at vandre når det er forår – møde andre vandrere – nyde en dag i naturen.

Årets træningsture er åbne for tilmelding. Du kan tilmelde dig maks. 2 træningsture pr. person (først til mølle, begrænset antal pladser). Turene ledes af Vagabond Tours’ turledere. Turene er dagsvandringer, der enten foregår på en lørdag, søndag eller på en helligdag. Vi mødes om formiddagen og slutter samme sted om eftermiddagen. Det er gratis at deltage.

Se listen over aktuelle træningsture her

NYHED: Pilgrimsbyen Lourdes i Pyrenæerne

I 2023 starter og slutter vandreturen i Pyrenæerne med en overnatning i pilgrimsbyen Lourdes, der er kendt for dens hellige kilde. Der er togforbindelse til Lourdes fra bl.a. Toulouse og Paris.

På turen kommer du til at opleve de berømte ”cirkusdale” i Pyrenæerne. En af disse er Gavarnie, hvor du finder et af Europas længst faldende vandfald, Grande Cascade, som har en faldhøjde på 422m. Mens du nyder vandreturen, bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted.

I de franske Pyrenæer finder du nogle af Europas flotteste bjerglandskaber. Vandreturen bringer dig gennem storslåede dale, langs bjergrygge med smukke panoramaudsiger og over alpine pas. Landskabet varierer fra det idylliske til det barske. Overnatning foregår i hyggelige bjergbyer og charmerende bjerghytter.

Vandreturene i Pyrenæerne er 7 dage/6 nætter. Vælg mellem overnatning i sovesal eller dobbeltværelse (komfort).

Læs om turene her.

Nyhed: Fællestur med sikker afgang

Vores fællestur Rundt om Mont Blanc d. 7.-15. juli 2023 er en ’sikker afgang’. Vi vandrer gennem 3 lande: Frankrig, Schweiz og Italien.

Også i 2023 arrangerer Vagabond Tours en fællestur Rundt om Mont Blanc. Der er 15 pladser på turen, der ledes af en turleder. Turen starter med en overnatning på et dejligt hotel i Chamonix-dalen. Herefter vandrer vi fra hytte-til-hytte ad den klassiske og populære vandrerute – Tour du Mont Blanc – også kaldet TMB. Din store bagage bliver kørt mellem overnatningsstederne.

Det er en fantastisk vandretur, der går gennem 3 lande – i dale og over bjergpas. Vi belønnes af fantastiske udsigter undervejs.

Turen er nu en ’sikker afgang’. Der er stadig ledige pladser på turen.

Ofte tilmelder størstedelen af turdeltagerne sig alene.

Om aftenen spiser vi sammen i bjerghytterne. Du skal selv arrangere din rejse til turens startsted.

Læs om turen her.

Nyhed: Kalk Kaminoen

Flagermus, kalkgruber, hede og lyngområder. Du kan nu komme på de nye vandrerute Kalk Kaminoen. Turen er på 3 dage.

Ny vandrerute: Kalk Kaminoen
Du kan nu komme på vandretur ad Kalk Kaminoen, som er en ny vandrerute, der går igennem hedeområder ved Danmarks store kalkgruber. Vandreruten er afvekslende og går foruden hedeområder også gennem kuperet landskab med skov, samt gennem eng og mose.

Turen starter vest for Viborg og går i sydlig retning. Kalk Kaminoen er i alt 30 km og er certificeret som ’kvalitetssti’.

Undervejs besøger du en af områdes store kalkgruber – med flere kilometer lange minegange under jorden, som er et af Nordeuropas vigtigste overvintringssted for flagermus. Områdets kalkholdige jord er grobund for botaniske sjældenheder og orkideer. Minerne ligger i et kuperet landskab med smukke skove.

Vagabond Tours udbyder en 3 dags vandretur ad Kalk Kaminoen. Første dag er en ankomstdag og herefter følger 2 vandredage. Vi kører din bagage mens du vandrer.

Turen er åben for tilmelding. Den kan starte alle dage i perioden fra 1. april til 31. oktober.

Læs mere om turen: Kalk Kaminoen, 3 dage.

Højrute-vandreruter i Europa

Der er stadig ledige pladser på nogle højruter i Europa.

Det er populært at tage på vandreferie på de europæiske højruter. Sæsonen er kort – fra juni til september – og passer godt til sommerferien. PÅ nogle ruter er der mulighed for overnatning i dobbeltværelse. På alle ruter kan du overnatte på den mest almindelige indkvartering i bjergene – nemlig i sovesal i bjerghytter, der som regel har en fantastisk beliggenhed.

Der er stadig nogle ledige pladser på disse høj-ruter (turene er på forespørgsel).

Italien, Dolomitterne, 8 dage (dobbeltværelse)
Italien, Dolomitterne, 8 dage (sovesal)
Frankrig, Pyrenæerne, 7 dage (dobbeltværelse)
Frankrig, Pyrenæerne, 7 dage (sovesal)
Østrig, Kitzbüheler Alpen, 7 dage (dobbeltværelse)
Østrig, Dachstein, 5 dage (dobbeltværelse + sovesal)
Østrig, Dachstein, 9 dage (dobbeltværelse + sovesal)

Når du bestiller turen, tjekker vi straks ledigheden på din ønskede dato og vender tilbage til dig med svar på, om der er plads. Du er velkommen til at ringe til kontoret (33 33 00 40) for at høre om ledighed på en bestemt rute (spørg efter Louise Due).

Nye vandreture på Bornholm 2022

Du kan nu vælge mellem 7 forskellige vandreture på Bornholm. Turene er fra 3-9 dage.

Bornholm er en spændende ø. Den byder på helt fantastiske vandreoplevelser, når man vandrer ad Kyststien rundt om Bornholm. Turene begynder i Rønne. Herfra vandrer man med uret rundt om Bornholm langs kysten. Undervejs passerer man Hasle, Hammershus, Allinge-Sandvig, Gudhjem, Nexø og Dueodde – hvis du altså vandrer hele turen rundt. Der er mulighed for en ekstra nat i Gudhjem undervejs.

Vælg mellem disse ture:

Se oversigt med alle vandreture på Bornholm her.

Turene har sæson fra d. 15. april til d. 30. september.

Alle ture en åbne for tilmelding. Vi anbefaler, at du booker din tur til Bornholm så tidligt som muligt.