Vagabond Tours

Cotswold – Rundvandring ved Moreton-in-Marsh

Turfakta
Tur ID: 35COT-6
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
10 jul-24 oct
Varighed:
6 dage / 5 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
6.400 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Cotswold byder på noget af Englands smukkeste natur med bløde bakker, grønne dale, og maleriske landsbyer. På en vandrerejse gennem Cotswold møder man den fineste engelske kulturarv med historiske handels- og landsbyer, stengærder, græssende får, gamle kirker samt herregårde og landsteder, hvoraf mange kan dateres tilbage til middelalderen.
Cotswold er hjemsted for mange historiske vartegn og seværdigheder herunder gamle forter, ruiner af romerske villaer, middelalderlige borge og markante landemærker som Broadway Tower og Sudeley Castle.
I møder charmerende landsbyer med velholdte gamle huse og yndige små haver, lokale markeder og hyggelige pubs, hvor man nemt falder i snak med de venlige lokale indbyggere.
På denne rejse har I 4 fulde vandredage ad en cirkulær rute med start- og slutpunkt i Moreton-In-Marsh. Vi har arrangeret, at jeres bagage transporteres fra by til by, så I skal blot tænke på den daglige vandrerygsæk. Det bløde sydengelske landskab byder ikke på krævende vandring – her kan alle være med!
Vi sørger for, at I bliver udstyret med detaljeret vandrerkort (sendes med posten inden rejsen) og adgang til Vagabond Tours’ app, hvor I kan finde alle vigtige informationer om vandreruten.

• Det smukkeste sydengelske landskab med bløde, grønne bakker, stendiger og græssende får
• Hyggelige gamle landsbyer med velholdte stenhuse og yndige velplejede haver
• Kulturminder, middelalderkirker og herregårde
• Gode vandrestier gennem landsbyer, langs rolige floder og gamle stendiger
• Mød en charmerende lokalbefolkning – måske over en pint øl på den lokale pub?

DAG 1: ANKOMST TIL MORETON-IN-MARSH
Turen starter i byen Moreton-in-Marsh. En hyggelig lokal handelsby, der omgiver hovedvejen ind til det indre Cotswold. Et godt udgangspunkt for de kommende dages vandring. Indkvartering på B&B eller mindre hotel. (-/-/-)

Morgenmad på hotellet. Jeres bagage skal afleveres i receptionen, og den bliver kørt til næste indkvarteringssted. I snører vandreskoene og begynder dagens vandring. I krydser de høje bakker, og når til landsbyen Stow-on-the-Wold, og I er halvvejs på dagens rute. Her kan man med fordel gøre stop for at besøge i den gamle St. Edward’s Church, eller få en kop te og lækker kage på det lokale konditori. Hyggelig gammel by med smukke stenhuse. 
Videre gennem Cotswold bølgede landskab til næste stop, Lower Slaughter, hvor smukke gamle huse ligger ned til den rolige å, der snor sig igennem landsbyen.
I løbet af eftermiddagen ankommer I til Bourton-on-the-Water.
Bourton-on-the-Water er meget populært udflugtsmål, hvor hovedattraktionen er den smukke, rolige flod River Windrush med de 4 broer, der krydser floden – og her er mange hyggelige pubs, restauranter og butikker. (ca. 19 km. og ca. 4-5 timers vandring) (M/-/-).

Morgenmad, bagagen afleveres i receptionen og dagens vandring starter. Fra Bourton-on-the-Water følger I ruten langs floden Windrush til de billedskønne landsbyer Naunton og Guiting Power. Ruten går derefter gennem skove og marker før nedstigningen til den gamle saksiske hovedstad Winchcombe, tæt på Sudeley Castle, det sidste hvilested for Katherine Parr, Henry VIII’s sjette hustru.
Overnatning i landsbyen Winchcombe. (ca. 21 km. og ca. 5-6 timers vandring) (M/-/-)

Følg pilgrimsruten til Hailes Abbey, derefter over bakkerne til herregården Jacobean Stanway med dens storslåede port og gamle porthus. Videre til den idylliske landsby Stanton med velholdte stråtækte kalkstenshuse. Dagens vandretur slutter i Broadway, måske den smukkeste landsby i Cotswold med de honninggule stenhuse, lokale pubber og små forretninger. Indkvartering i Broadway. (ca. 16 km. og ca. 4 timers vandring) (M/-/-)

Start denne sidste vandredag med at gå op til Broadway Tower. Tårnet, der er bygget i det 18. århundrede, har en fantastisk udsigt over Cotswolds landskab. Herefter nedstiger I til Chipping Campden, endnu en af de smukkeste af alle Cotswold-landsbyer med dens overdækkede markedsplads og smukke middelalderkirke. Videre gennem de charmerende landsbyer Broad Campden og Blockley, og herefter nedstigning til Batsford, hvor I kan besøge den botaniske have og falkonercentret. I afslutter med en behagelig vandring gennem enge og marker til turen slutpunkt, byen hvor I også startede rejsen fra, Moreton-in-Marsh.  (ca. 22 km. og ca. 6 timers vandring) (M/-/-)

Turen slutter efter morgenmad (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Overnatning på B&B eller mindre hoteller i byer undervejs på ruten. Overnatningsstederne har en standard, der svarer til 3-stjernede hoteller – alle med privat bad/toilet. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.
I den mindre by Broadway kan det i perioder være svært at få bekræftet blot en enkelt nats indkvartering, og i de tilfælde flytter vi den ene nat i Winchombe til Broadway, og derved opnås to nætters overnatning i Broadway.
Hvis I ønsker en ekstra nat før eller efter turen, kan det bestilles i Moreton-in-Marsh (turens start- og slutby).

FORPLEJNING
Morgenmad er inkluderet i prisen. Madpakke kan bestilles aftenen før på overnatningsstedet og betales lokalt. Alternativt kan dagens vandring tilpasses således, at I køber frokosten undervejs, fx en sandwich på cafe eller frokost på den lokale pub. Der er restauranter i alle overnatningsbyer.
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/ Frokost/ Aftensmad).

VANDRINGERNE
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Turen byder på 4 fulde vandredage. De enkelte dagsvandringer er på mellem 4 og 6 timers varighed (eksklusive pauser). Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. 

BØRN
Turen er velegnet som familietur med lidt større børn. Der skal så forventes flere pauser.

HUNDE
Hunde kan ikke medbringes på denne tur.

REJSEN DERTIL
Turen både starter og slutter i Moreton-in-Marsch. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog, bus/taxa eller bil).

Start: Turen starter i Moreton-in-Marsh. Der er togforbindelse til Moreton-in-Marsh fra både London (fra Paddington station ca. 1,5 time,) og fra Gatwick lufthavn (under 3 timer).

Slut: Turen slutter om morgenen i Moreton-in-Marsh. Herfra afgår der tog til London. Du skal selv planlægge din rejse til og fra startstedet og købe billetter.

INKLUSIVE
• Overnatning i delt dobbeltværelse
• Morgenmad alle dage
• Kørsel af bagage (max. vægt 20 kg. pr. person).
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
• Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Frokost/madpakke alle dage
• Aftensmad alle dage
• Enkeltværelse (kan bestilles kr. 3.000)
• Rejseforsikring
• Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Cotswold?

Kontakt Michael som er den der ved mest om området og turene hertil.