Free

Træningstur: Enebærodde d. 7. maj

Træningstur: Enebærodde d. 7. maj

På denne vandretur skal vi vandre rundt om Enebærodde, som er Fyns største hedeområde – og derfor er fredet. Odden består af sten, sand og grus – og har Odense Fjord på den ene side og Kattegat på den anden. Her vokser enebær, hedelyng, revling og klokkelyng. Her lever hugorme, der især kan ses om sommeren, når de ligger i det varme sand under hybenroserne. Ind mod fjorden er der store strandenge med et rigt fugleliv. På oddens bredeste sted, er der nåleskov samt lave moser. På spidsen af odden ligger fyret – og her er en smal passage mellem fjord og hav, hvor skibe passerer. Denne passage kaldes ’Gabet’.

  • Få en skøn vandreoplevelse sammen med andre vandreentusiaster i det fantastiske område
  • Vi holder pauser undervejs og spiser vores medbragte mad
  • Medbring en dagtursrygsæk til din madpakke og vand, kaffe, te, påklædning efter vejret, godt fodtøj og evt. vandrestave
  • Vi mødes kl. 10.00 og er tilbage ca. kl. 15.00

TILMELDING
Det er gratis at deltage på turen. Du kan max til melde dig 2 forskellige træningsture i foråret 2023. Der er begrænset antal pladser på hver afgang.

Alle tilmeldte deltager modtager en påmindelse (pr. mail) før turstart. Du tilmelder dig nederst på denne side.  

FORPLEJNING
Dagsturen er eksklusive forplejning. Du skal selv medbringe madpakke og vand til turen.

VANDRINGEN
Vandreturen går ad stier rundt på odden. Underlaget er overvejende sandstier og grusveje. Turen går gennem åbent landskab ved kysten – uden ly for evt. vind.

ENEBÆRODDE
Enebærodde er en 6 km lang tange, som er fra 20 m på det smalleste sted og op til 750 m bred. Odden ligger på den nordvestlige side af Odense Fjord.

MEDBRING
Du skal selv medbringe madpakke, snacks, vand til turen, praktisk fodtøj, evt. siddeunderlag, påklædning efter vejret og godt vandrehumør. Hunde må ikke medtages på denne tur

MØDESTED
Vi mødes kl. 10 ved parkeringspladsen ved P-pladsen ved Halshusene ved indgangen til Enebærodde.

Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 15.00

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler, at forældre vurderer, hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (14 km). Vær opmærksom på, at turen er kuperet.

HUND
Det er ikke tilladt at medbringe hund på denne tur.

TILMELD DIG NEDENFOR

Antal deltagere

07 may, 2023 - 10:00

Address:
P-plads, Halshusene

OTHER LECTURES