Free

Træningstur: Vejle Ådal d. 18. maj

Træningstur: Vejle Ådal d. 18. maj

TUREN ER LUKKET FOR TILMELDING

På denne tur skal vi vandre i den flotte natur i Vejle Ådal. Her krydser flere store vandreruter – både Hærvejen, Kyst-til-Kyst og Bindeballestien. Ådalen blev skabt i istiden, hvor smeltevandet eroderede jorden. Det har både givet flade sletter og højdedrag. Vi skal op på højdedraget Runkenbjerg (58 m) – et lille ’bjerg’ i ådalen. Herfra er der en fantastik udsigt over området.
Der er fundet flere flinteredskaber i ådalen, som stammer fra stenalderjægeres bopladser. Der er ligeledes spor fra jernalderen – bl.a. vadesteder i form af dæmninger på tværs af ådalen.
Ådalen har et spændende dyreliv med insekter, fugle, padder, pattedyr, der lever i enge, moser, krat og på overdrev.

  • Få en skøn vandreoplevelse sammen med andre vandreentusiaster i det fantastiske område
  • Vi holder pauser undervejs og spiser vores medbragte mad
  • Medbring en dagtursrygsæk til din madpakke og vand, kaffe, te, påklædning efter vejret, godt fodtøj og evt. vandrestave
  • Vi mødes kl. 10.00 og er tilbage ca. kl. 15.00

TILMELDING
Det er gratis at deltage på turen. Du kan max til melde dig 2 forskellige træningsture i foråret 2023. Der er begrænset antal pladser på hver afgang.

Alle tilmeldte deltager modtager en påmindelse (pr. mail) før turstart. Du tilmelder dig nederst på denne side.

FORPLEJNING
Dagsturen er eksklusive forplejning. Du skal selv medbringe madpakke og vand til turen.

VANDRINGEN
Vandreturen går ad stier rundt i Vejle Ådal. Underlaget er overvejende trampestier og grusveje. Turen går gennem åbent landskab i ådalen. Vi vandrer dels i dalen og dels på højdedrag – og dermed går ruten både op og ned. Ruten kan være våd nogle steder. Vi anbefaler derfor fodtøj, der er gode i fugtigt/blødt underlag.

VEJLE ÅDAL
Vejle Å dal er en tunneldal, der blev dannet under den sidste istid. Smeltevandet har eroderet jord, grus og sten og skabt smeltevandssletter og tunneldale. I dag er Ådalen et dejligt, rekreativt naturområde med flere vandreruter.

MEDBRING
Du skal selv medbringe madpakke, snacks, vand til turen, praktisk fodtøj, evt. siddeunderlag, påklædning efter vejret og godt vandrehumør. Du kan også overveje at medbringe vandrestave, da turen er kuperet. Hunde må ikke medtages på denne tur

MØDESTED
Bindeballe Købmandsgård (postnummer Randbøl). Vi mødes på p-pladsen kl. 10.

Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 15.00

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler, at forældre vurderer, hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (15 km). Vær opmærksom på, at turen er kuperet.

HUND
Det er ikke tilladt at medbringe hund på denne tur.

18 may, 2023 - 10:00

Address:
Bindeballe Købmandsgaard

OTHER LECTURES