Free

Træningstur: Skjoldungestien d. 22. april

Træningstur: Skjoldungestien d. 22. april

TUREN ER LUKKET FOR TILMELDING

På denne tur skal vi opleve Skjoldungestien mellem Lejre og Roskilde. Turen går i Nationalpark Skjoldungernes Land også kalden Skjoldungelandet. Nationalparken blev indviet i 2015. Denne tur begynder i Lejre, som er et område, der er rig på historie, bl.a. med skibssætninger i landskabet. Herfra vandrer vi i det smukke landskab langs Kornerup Å, forbi søer og gennem skov til den imponerende Roskilde Fjord. Turen slutter ved domkirken i Roskilde. Undervejs nyder vi vores medbragte mad. Turen er ca.17 km.

  • Få en skøn vandreoplevelse sammen med andre vandreentusiaster.
  • Nyd udsigten over den smukke Roskilde Fjord.
  • Medbring en dagtursrygsæk til din madpakke og vand, påklædning efter vejret, godt fodtøj og evt. vandrestave.
  • Vi mødes kl. 10.00 og turen slutter ca. kl. 15.00.

På denne tur skal vi vandre en flot strækning af Skjoldungestien syd for Roskilde. Vi vandrer i Nationalpark Skjoldungernes Land, som er opkaldt efter den mytiske sagnkongeslægt, hvis hovedsæde ifølge sagnfortællinger lå i Lejre-området. Turen går igennem langstrakte ådale, forbi søer, gennem skov og forbi kulturhistoriske monumenter. Den sidste del af turen går langs den imponerede Roskilde Fjord og slutter ved Roskilde Domkirke. Domkirken er opført i det 12.-13. århundrede i gotisk stil, bygget i teglsten og rummer 38-40 kongegrave. Undervejs nyder vi vores medbragte mad.

TILMELDING
Det er gratis at deltage på turen. Du kan max til melde dig 2 forskellige træningsture i foråret 2023. Der er begrænset antal pladser på hver afgang.

Alle tilmeldte deltager modtager en påmindelse (pr. mail) før turstart. Du tilmelder dig nederst på denne side.  

FORPLEJNING
Dagsturen er eksklusiv forplejning. Du skal selv medbringe madpakke og vand til turen.

VANDRINGEN
Vi vandrer ad Skjoldunge-stien i Nationalpark Skjoldungernes Land. Vi går gennem langstrakte ådale – helt tæt på naturen og kulturen i nationalparken. Skjoldungerne er efterkommeren af Kong Skjold, som ifølge sagnet blev sendt til danerne af guden Odin og blev landets første konge. Vi vandrer langs åer og søer, gennem skov og langs fjord. I alt en tur på ca. 17 kilometer.

NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND OG SKJOLDUNGESTIEN
Nationalparken Skjoldungernes Land blev indviet i 2015. Nationalparken er en kombination af natur, fortidsminder og kulturhistorie i imponerende fjordlandskab og godslandskab. Fjordlandskabet ved Roskilde Fjord er et vigtig yngle og rasteområde for svømme- og vadefugle i de omgivende strandenge, rørskove, søer og laguner. Nationalparken rummer også store skovområder, bl.a. de tidligere kongeskove ved Bidstrup.

MEDBRING
Du skal selv medbringe madpakke, snacks, vand til turen, praktisk fodtøj, evt. siddeunderlag, påklædning efter vejret og godt vandrehumør. Hunde må ikke medtages på denne tur.

MØDESTED
Start: Turen starter kl. 10.05 på stationen i Lejre (parker evt. din bil i Roskilde)
Slut: Turen slutter kl. ca. 15.00 ved Roskilde Domkirke (herfra er der ca. 1 km til Roskilde station).
Du kan komme til turens start- og slutsted med offentlig transport.

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler, at forældre vurderer, hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (17 km).

HUND
Det er ikke tilladt at medbringe hund på denne tur.

22 apr, 2023 - 10:05

Address:
Lejre Station

OTHER LECTURES