Free

Træningstur: Mols Bjerge d. 23. april

Træningstur: Mols Bjerge d. 23. april

TUREN ER LUKKET FOR TILMELDING

På denne tur skal vi opleve det fantastiske istidslandskab i Nationalpark Mols bjerge på Djursland. Området blev skabt i slutningen af sidste istid, hvor to store isbræer maste sig vej op gennem Ebeltoft- og Kalø Vig og modellerede bakkerne op mellem sig. Vi vandrer gennem et smukt og særpræget landskab med kratskove, overdrev, hede-bakker, høje toppe med vidt udsyn over Molslandets kyster og dybe lavninger. Undervejs nyder vi vores medbragte mad.

  • Få en skøn vandreoplevelse sammen med andre vandreentusiaster i det fantastiske område.
  • Vi holder pauser undervejs og spiser vores medbragte mad.
  • Medbring en dagtursrygsæk til din madpakke og vand, kaffe, Te, påklædning efter vejret, godt fodtøj og evt. vandrestave.
  • Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 15.

TILMELDING
Det er gratis at deltage på turen. Du kan max til melde dig 2 forskellige træningsture i foråret 2023. Der er begrænset antal pladser på hver afgang.

Alle tilmeldte deltager modtager en påmindelse (pr. mail) før turstart. Du tilmelder dig nederst på denne side.  

FORPLEJNING
Dagsturen er eksklusive forplejning. Du skal selv medbringe madpakke og vand til turen (der er mulighed for opfyldning af vand et par steder undervejs).

VANDRINGEN
Vandreturen går ad smukke skovstier gennem skovene, ad markstier og grusveje gennem lysåbne arealer, over enge og op på gamle gravhøje fra Bronzealderen, med udsigt til havet på begge sider af ’bjergene’. Vi kommer både højt op, og dybt ned. Er vejret godt, har vi udsigt til både Århus og Ebeltoft.

Det er nødvendigt, at du er “godt gående” da turen er lidt krævende.

NATIONALPARK MOLS BJERGE
Nationalpark Mols Bjerges 180 km2 store istidslandskab har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft på mange mennesker, og er i dag Østjyllands mest besøgte kyst- og naturområde. Det ligger på det sydligste af Djursland, Danmarks ’hånd’, og blev i 2009 indviet af Dronning Margrethe som Danmarks anden Nationalpark.

MEDBRING
Du skal selv medbringe madpakke, snacks, vand til turen, praktisk fodtøj, evt. siddeunderlag, påklædning efter vejret og godt vandrehumør. Du kan også overveje at medbringe vandrestave da turen er kuperet. Hunde må ikke medtages på denne tur

MØDESTED
Mols Bjerge. Vi mødes kl. 10 ved P-pladsen ved Porskær stenhus.

Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 15.

Der går ikke offentlig transport til mødestedet, men busser til byen Knebel som ligger ca. 1,5 kilometer derfra.

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler at forældre vurderer hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (15 km). Vær opmærksom på at turen er kuperet.

HUND
Det er ikke tilladt at medbringe hund på denne tur.

23 apr, 2023 - 10:00

Address:
Porskær Stenhus

OTHER LECTURES