Free

Træningstur: Furesøen d. 30. april

Træningstur: Furesøen d. 30. april

På denne tur skal vi vandre rundt om Furesøen – gennem varieret natur. Furesø er en del af Mølleå-systemer og søen tilføres vand fra Mølleåen. Det er den tredje største søg på Sjælland (efter Arresø og Esrum Sø). På turen kommer vi bl.a. forbi mose- og engområdet, der kaldes Vaserne. Det 86 hektar store sumpområde, der er fredet, ligger ved bugten Storekalv nær Holte. Her er et rigt fugleliv med nattergale og mange, mange andre fuglearter. Vi vandrer i Nørreskoven, som er et stort skovområde ved Furesøen. Vi passerer også det kendte Furesøbad, der har eksisteret siden starten af 1900-tallet. Turen er 20 km.

  • Få en skøn vandreoplevelse sammen med andre vandreentusiaster i det fantastiske område.
  • Vi holder pauser undervejs og spiser vores medbragte mad.
  • Medbring en dagtursrygsæk til din madpakke og vand, kaffe, te, påklædning efter vejret, godt fodtøj og evt. vandrestave.
  • Vi mødes kl. 09.45 og er tilbage ca. kl. 15.00.

TILMELDING
Det er gratis at deltage på turen. Du kan max til melde dig 2 forskellige træningsture i foråret 2023. Der er begrænset antal pladser på hver afgang.

Alle tilmeldte deltager modtager en påmindelse (pr. mail) før turstart. Du tilmelder dig nederst på denne side.  

FORPLEJNING
Dagsturen er eksklusive forplejning. Du skal selv medbringe madpakke og vand til turen (der er mulighed for opfyldning af vand et par steder undervejs).

VANDRINGEN
Vandreturen går ad stier rundt om Furesøen. Underlaget er overvejende grusstier og skovveje – og lidt asfalt. Indimellem går vi gennem skov og andre steder ved åben søbred. Niveauet er ret jævnt – men kun 235 højdemeter.

Bemærk: Maks. 50 personer.

FURESØEN
Furesøen ejes af Naturstyrelsen. Søen ligger 12 km fra København – i fugleflugtslinje. Oprindeligt var søen omgivet af fyrretræer – og deraf fik den sit navn. Søen er Danmarks dybeste sø (37,7 meter). Furesø er den største sø i Mølleåsystemet.

MEDBRING
Du skal selv medbringe madpakke, snacks, vand til turen, praktisk fodtøj, evt. siddeunderlag, påklædning efter vejret og godt vandrehumør. Du kan også overveje at medbringe vandrestave da turen er kuperet. Hunde må ikke medtages på denne tur

MØDESTED
Holte Station (S-tog, linje A mod Hillerød). Vi mødes kl. 10 foran stationsbygningen (S-tog ankommer kl. 09.41).

Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 15.00.

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler at forældre vurderer hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (20 km). Vær opmærksom på at turen er kuperet.

HUND
Det er ikke tilladt at medbringe hund på denne tur.

TILMELD DIG NEDENFOR

Antal deltagere

30 apr, 2023 - 09:45

Address:
Holte Station

OTHER LECTURES