Free

Træningstur: Mølleåen, d. 23. april

Træningstur: Mølleåen, d. 23. april

TUREN ER LUKKET FOR TILMELDING

På denne tur skal vi opleve det dejlige område omkring Mølleåen. Mølleåen er 36 km lang og løber i området ved Bastrup Sø, Furesø og Lyngby Sø. Store dele af området er i dag fredet. I området er der moser, rørskove og ikke mindst sumpe, der er grobund for bl.a. gul iris og engkappeleje. Tidligere var der møller på åen som gav energi til industri – og det fredede område har derfor også en stor kulturhistorisk værdi. Undervejs nyder vi vores medbragte mad. Turen er 15 km.

  • Få en skøn vandreoplevelse sammen med andre vandreentusiaster i det fantastiske område
  • Vi holder pauser undervejs og spiser vores medbragte mad
  • Medbring en dagtursrygsæk til din madpakke og vand, kaffe, te, påklædning efter vejret, godt fodtøj og evt. vandrestave
  • Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 30

TILMELDING
Det er gratis at deltage på turen. Du kan max til melde dig 2 forskellige træningsture i foråret 2023. Der er begrænset antal pladser på hver afgang.

Alle tilmeldte deltager modtager en påmindelse (pr. mail) før turstart. Du tilmelder dig nederst på denne side.  

FORPLEJNING
Dagsturen er eksklusive forplejning. Du skal selv medbringe madpakke og vand til turen (der er mulighed for opfyldning af vand et par steder undervejs).

MØLLEÅEN
Mølleådalen er skabt af istiden, hvor smeltevandet strømmede væk under isen og skabte tunneldale. Det har gjort landskabet kuperet.  Her er en blanding af småskove, åbne arealer og krat. Den 36 km lange Mølleå har et fald og det er igennem tiden blevet udnyttet til vandkraft. Det er en spændende botanik langs vandløbet.

MEDBRING
Du skal selv medbringe madpakke, snacks, vand til turen, praktisk fodtøj, evt. siddeunderlag, påklædning efter vejret og godt vandrehumør. Du kan også overveje at medbringe vandrestave da turen er kuperet. Hunde må ikke medtages på denne tur

MØDESTED
Sorgenfri Station (S-tog, linje A mod Hillerød). Vi mødes kl. 10 foran stationsbygningen (S-tog ankommer kl. 09.56).

Vi mødes kl. 10 og er tilbage ca. kl. 14.30.

BØRN
Der er ingen bestemt aldersgrænse for at kunne deltage i turen. Vi anbefaler at forældre vurderer hvorvidt barnet kan gå distancen og har lyst til det (15 km). Vær opmærksom på at turen er kuperet.

HUND
Det er ikke tilladt at medbringe hund på denne tur.

23 apr, 2023 - 10:00

Address:
Sorgenfri Station

OTHER LECTURES