Vagabond Tours – vandreferie, rideferie, tømmerflåde- og kanoture.

Foredrag: Via Francígena i Italien

Foredrag tirsdag d. 14. marts kl. 19.00.
Gratis adgang, men tilmelding påkrævet,

Tag med til en hyggelig aften med os og andre vandrere – til et spændende foredrag om Via Francígena – pilgrimsruten i Italien.

Via Francígena er pilgrimsruten, der fører til Rom. Historien om pilgrimsruten Via Francígena går tilbage til middelalderen, hvor den for første gang blev dokumenteret – af ærkebiskoppen af ​​Canterbury i år 990.

. Det er en smuk og varieret rute, der fører gennem charmerende bjerglandsbyer, forbi klostre, gennem større byer og landlige egne.

Fra slutningen af det første årtusind, blev Rom betragtet som pilgrimsmål – lige som Santiago de Compostela og Jerusalem. Nogle pilgrimme fortsatte deres vandring fra Rom og videre til Jerusalem. Via Francígena var også en vigtig europæisk handelsrute og det førte til udvikling af mange byer undervejs.

I dag er der færre pilgrimsvandrere end i middelalderen – men ruten er ved at blive genopdaget. Nogle vandrer for den sportslige/fysiske udfordring – mens andre vandrer for at opnå ro og eftertænksomhed.

Til foredraget fortæller Vagabond Tours om strækningen fra Toscana til Lazio (Rom). Du hører om historien bag ruten, seværdigheder undervejs og naturen som ruten går igennem.

Tilmelding
Det er gratis at deltage i foredragene, men tilmelding er nødvendig. Der er begrænset antal pladser og maks. 4 billetter pr. person. Du tilmelder dig ved at sende en mail til booking@vagabondtours.dk (navn, antal billetter).

Foredrag: Caminoen i Nordspanien

Foredrag tirsdag d. 31. januar kl. 19.00.
Gratis adgang, men tilmelding påkrævet,

Tag med til en hyggelig aften med os og andre vandrere – til et spændende foredrag om Caminoen i Nordspanien.
I Vagabond Tours har vi specialiseret os i at arrangere vandreture til Santiago – både for grupper og for individuelle. Til foredraget kan du høre om naturen undervejs og om historien og kulturen og hvorfor Santiago blev et pilgrimsmål.
Caminoen i Nordspanien er en gammel pilgrimsrute. Både i Middelalderen og i årene 1400-1550 var pilgrimsvandringerne intense. Mange pilgrimsvandringerne foregik inden for landets grænser til hellige kilder. Fundet af ibskaller (muslingeskaller) i danske grave vidner om at man også vandrede til fjernere pilgrimsmål – helt til Santiago de Compostela i Nordspanien.

I dag vandrer mange ad den ’franske rute’ (Camino Francés) gennem Nordspanien til Santiago. Der kan være mange årsager til at man tager på pilgrimsvandring – det kan være den fysiske udfordring eller at give plads til ro og eftertænksomhed i en travl hverdag.

Tilmelding
Det er gratis at deltage i foredragene, men tilmelding er nødvendig. Der er begrænset antal pladser og maks. 4 billetter pr. person. Du tilmelder dig ved at sende en mail til booking@vagabondtours.dk (navn, antal billetter).

Se alle vores vandreture på Camino Francés her.