Via di Francesco fra Assisi til Spoleto, 6 dage

Turfakta
Tur ID: 23FRA-1
Turtype: Individual
Pilgrimsture Pilgrimsture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jun-31 oct
Varighed:
6 dage / 5 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer.
3.900 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Gå i Frans af Assisis fodspor – ad Via di Francesco. Vandreruten går gennem de italienske regioner Toscana, Umbrien og Lazio på turen sydpå til Rom. På denne tur vandrer du fra Assisi til Rieti, som går forbi mange hellige steder. Folk fra hele verden kommer til Assisi – både for at få et bedre kendskab til Frans af Assisi og for at vandre i fred og ro i naturskønne omgivelser. Frans af Assisi var helgen, prædikant og stifter af ordenen – Franciskaner-ordenen og byerne Rieti, Assisi og Verna blev hans hjem og tilflugtssteder.
Vandreruten går gennem utrolig smuk og kuperet terræn i den bjergrige region Umbrien. Du oplever skovstrækninger, bjerge, vandfald, floder, olivenlunde, frugtplantager, landbrugsland og mange små byer med klostre og kirker.

• Oplev den fornemme ro og nærmest guddommelige atmosfære i byen Assisi.
• Nyd vandringerne i en bjergrig egn med fantastiske udsigter over olivenlunde og frugtplantager.
• Find freden og roen og kom væk fra trængsel og travlhed – som Frans af Assisi gjorde.
• Fyld vandflasken i en vandfontæne, få en snack og tag en pause undervejs.
• Lær de lokale og kulturen at kende, når du hilser på de ældre borgere, der sidder ved udendørs borde ved kaffebarerne.

DAG 1: ANKOMST TIL ASSISI
Ankomst til Assisi og indkvartering på hotel. Gå evt. en lille tur gennem byen og se nogle af byens berømte bygningsværker og pladser. Bl.a. Basilica di San Francesco, som er gravkirke for Frans af Assisi og opført til ære for ham. Kirken – og hele byen – udstråler en ro og guddommelig atmosfære. Nyd aftensolen og lad op til de næste dages vandring på en af byens restauranter med et lækkert italiensk aftensmåltid. (-/-/-)

På turens første vandredag har du mulighed for at vælge mellem en krævende eller en lettere rute.

Vælger du den krævende rute skal du på en smuk vandring. Den første del er den mest krævende, men også den smukkeste, hvor stierne snor sig gennem det uberørte hjerte af Subasio Regional Park. Du når toppen og belønnes med en fantastisk udsigt over dalen og bjergene. Du fortsætter gennem skove af egetræer og ned mod dalen igennem olivenlunde. Du når byen Spello i udkanten af Subasio og herefter Foligno. Dagens vandring er ca. 22,3 km (op 990 m, ned 1120 m).

Du kan også vælge en lettere vandretur, som er relativ flad. Du vandrer ad en god sti med udsigt over Assisi-dalen og ruten går skiftevis ad brolagte veje og grusveje, indtil du når helligdommen Maestà di Mascione. Du kommer til Spello ved Porta Montanara, som er hjemsted for en masse kunstværker. Herefter når du dagens endemål Foligno.

Dagens vandring er ca. 19,3 km (op 450 m, ned 580 m). (M/-/-)

Første del af dagens rute går gennem små byområder. Herefter vandrer du igennem olivenlunde og kommer til de små byer Matigge og Santa Maria i Valle med smukke udsigter over Umbrien-dalen. Efter en sidste stigning kommer du til Trevi, som er kendt for alle dens klostre og monumenter.

Dagens vandring er ca. 12,5 km (op 250 m, ned 430 m). (M/-/-)

Ruten fra Trevi til Poreta byder på flere op- og nedstigninger, så tag dig god tid og hold nogle velfortjente pauser undervejs. Fra Trevi går det nedad til klosteret i Madonna delle Lacrime. Herefter passerer du den lille by Alvanischio, og så går det op over olivenlunde beliggende på terrasser. Det sidste stykke går nedad til Poreta, som er dagens endemål. Hvis du har energi i overskud, kan du vandre til toppen af slottet i Poreta.

Dagens vandring er ca. 12 km (op 550 m, ned 620 m). (M/-/-)

Dagens vandring begynder med nogle opstigninger til det gamle slot på toppen af bakken over Poreta. Du vandrer både over fladt land og gennem frodig vegetation med op- og nedstigninger. Du kommer til slottet Eggi og til kirken San Giovanni Batista – og senere til Basilica di San Saltative, som er et unikt eksempel på kunstnerisk arv fra Lombard-perioden og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Efter ca. 12 km kommer du til Spoleto – en af Umbriens smukkeste byer med den storslåede Piazza del Duomo.

Dagens vandring er ca. 16 km (op 745 m, ned 700 m). (M/-/-)

Turen slutter efter morgenmad. Der er mulighed for at bestille en ekstra nat i Spoleto. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Der overnattes i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet på mindre hoteller og pensionater. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg. Ekstra overnatning i Assisi eller Spoleto kan bestilles.

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad alle dage. På de fleste etaper er der flere muligheder for at købe forfriskninger i små butikker, ligesom der på de fleste etaper er caféer og barer undervejs. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Du vandrer 4 dage, i alt ca. 63 km, dvs. i gennemsnit 16 km om dagen. Du kan se hvor mange højdemeter du vandrer på de enkelte dage under dag-til-dag beskrivelsen. Dagsvandringerne er af mellem 5 og 7 timers varighed (eksklusive pauser). For at få glæde af turen er det en fordel at være i god form og at være vant til at vandre.

Turen går i et bjergrigt og kuperet terræn med mange op- og nedstigninger. Det er derfor vigtigt, at man, foruden at være i stand til at gå den angivne distance, også kan gå distancen i kuperet terræn.

Ruten går overvejende af stier og grusveje. Indimellem går ruten ad småveje med asfalt. Hvis du en af dagene ikke er i stand til at gå den planlagte distance, kan du bestiller en taxa (mod et mindre beløb, som betales lokalt) og enten blive kørt en halv eller en hel etape. Ruten er godt afmærket.

KØRSEL AF BAGAGE
På turen kan du vælge at bære din bagage, eller du kan få din bagage kørt frem til næste overnatningssted. Ved tilkøb af kørsel af bagage får du kørt 1 stk. bagage, som højest må veje op til 20 kg. Der vil blive opkrævet dobbelt tillæg for kørsel af bagage, hvis du pakker i to tasker. Bemærk, at du kun kan vælge kørsel af bagage hvis alle, du rejser sammen med, gør det.

Vælger du at få bagagen kørt, bærer du kun en dagtursrygsæk med de ting, som du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. de dage du vandrer fra det et overnatningssted til det næste. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolley).

REJSEN DERTIL
Turen starter i Assisi og slutter i Spoleto. Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med fly, tog eller bil).

Du kan flyve til Rom eller Firenze. Togforbindelser til Assisi og fra Spoleto er nemmest og hurtigst fra/til Rom.

Du får mere detaljeret information om offentlige transportforbindelser mm., når du har meldt dig til turen. Du skal selv planlægge din rejse og købe billetter til og fra startstedet.

INKLUSIVE

 • Overnatning i dobbeltværelser på mindre hoteller og pensionater
 • Morgenmad alle dage
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort, en kortbog pr. værelse (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

 EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Kørsel af bagage, maks. 1 stk. taske à 20 kg (kan bestilles, kr. 700), du kan kun vælge kørsel af bagage hvis alle, du rejser sammen med, gør det
 • Frokost/madpakke
 • Tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 750)
 • Ekstra nat i Assisi inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 500 pr. person / enkeltværelse kr. 650 pr. person
 • Ekstra nat i Spoleto inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 450 pr. person / enkeltværelse kr. 600 pr. person)
 • Turistskat (ca. 2 euro pr. person per overnatning, kan variere og betales på stedet)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Via Di Francesco?

Kontakt Alfredo som er den der ved mest om området og turene hertil.