Camino Portugués – fra Tui til Santiago, 8 dage

Turfakta
Tur ID: 37PIL-4b
Turtype: Individual
Pilgrimsture Pilgrimsture
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 jan-31 dec
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer.
5.500 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Camino Francés i Nordspanien er den mest kendte af Jakobsvejene, men Camino Portugués fra Porto til Santiago er også en herlig oplevelse! Især den sidste del af denne naturskønne og stemningsfulde rute (på i alt 235 km) er tæt knyttet til apostlens liv og død. Legenden siger, at det var her, Jakob begyndte at sprede det kristne budskab på den Iberiske Halvø, og det var her fra Pradón i Galicien, at hans jordiske rester blev bragt til Santiago.

Vandringen begynder grænsebyen Tui til Santiago i det nordvestlige Spanien. Undervejs kan du nyde både den flotte natur ude på ruten og folkelivet i de hyggelige overnatningsbyer. Glæd dig til et rigt udbud af god mad og vin. Du kan også vælge en strækningen fra Porto til Tui – eller hvis du har flere dage til din rådighed, kan du vandre fra Porto til Santiago.

Som vandrer mærker man venligheden, når lokale smiler, vinker og ønsker “bom caminho”. Man følger nogle steder gamle romerske veje, og mange steder går man gennem landskabet ad tydeligt udhulede stier. Man passerer historiske monumenter, som vidner om århundreders pilgrimstradition, såsom middelalderbroer, kapeller, vejaltre, fontæner og stencrucifixer. Vejkorsene kan være opført på ældgamle hedenske steder, hvor man tilbad naturen.

 • Oplev de smukke katedraler i de velbevarede byer Tui og Santiago.
 • Nyd denne stemningsfulde Caminho Portuguès med længere mellem vandrerne end den mere kendte Camino Francès i Nordspanien.
 • Se de mange pilgrimssymboler bl.a. i form af vejkors helliget Sankt Jakob.
 • I Caldas de Reis med de varme kilder er der gratis termisk fodbad for pilgrimme på hovedgaden.
 • Turen slutter ved apostelgraven i Santiago, hvor der er mulighed for at deltage i pilgrimsmesse og opleve denne smukke pilgrims- og universitetsby.
 • Turen er inklusive pilgrimspas og du kan i Santiago få et pilgrimsbevis til minde og vidne om din vandring.
DAG 1: ANKOMST TIL TUI

Ankomst til Tui. (-/-/-)

For at undgå industriområde og motorvej følger man i dag en “camino alternativo” gennem skovområder til O Porriño. Herfra køres du retur til Tui. (17 km), ca. 5 timer. (M/-/-).

Efter morgenmaden køres du nordpå til O Porriño, hvor gårsdagens vandring sluttede. Fra Porriño er der en opstigning til Monte Carnedo (235 m) og Alto da Lomba (153 m). Alto da Lomba er ikke højt men har en flot udsigt over Vigo fjord. Nedstigning til byen Arcade, som er berømt for østers. 23 km, ca. 6 timer. (M/-/-)

Dagens vandring er relative kort, hvilket kan være behageligt efter gårsdagens længere vandretur. Du forlader Vigo fjord, først gennem et skovområde og siden ad småveje. Rutens højeste punkt er Alto da Canicouva (145 m). Overnatning i Pontevedra, som har en imponerende gammel bydel med nogle charmende pladser bl.a. Praza da Ferrería og Praza da Leña. 12 km, ca. 4 timer. (M/-/-)
Du forlader Pontevedra langs floden Lérez. Dagens rute går både gennem skov og floddale og mellem vinmarker. Rutens højeste punkt er San Amaro på 135 m. Ved etapens slutning kommer du til den rolige kurby Caldas de Reis som ligger smukt ved floden Rio Umia. Caldas de Reis har termiske kilder med 40 grader varmt vand. I byen er der offentligt fodbad, hvor pilgrimme kan tage sig et hvil. Der er færre caféer og restauranter på denne etape end på de øvrige, og det anbefales at proviantere til frokost i Pontevedra. 21 km, ca. 5-6 timer. (M/-/-)
Dagens rute føre gennem det landlige galiciske landskab – både gennem landbrugsområder og skov. Ruten fører gennem to floddale: Først Bermana-dalen, så over rutens højeste punkt Corgullón (165 m), så ned i Valga-dalen og så ned til Rio Ulla. Du når dagens endemål, byen Padron ved Rio Ulla. Padron kendt for dyrkning af stærke peberfrugter (Pimientos de Padrón) – og som det sted, hvor båden med Sankt Jakobs jordiske rester strandede efter hans martyrium i Jerusalem. (17 km), Ca. 5 timer.
Dette er turens sidste vandreetape, hvor målet Santiago de Compostela endelig nås. Selvom ruten bliver mere trafikeret, jo tættere man kommer Santiago, er en del af ruten også landlig og går gennem skov med træer som eg, fyr og eukalyptus. På dagens etape passerer man den seværdige kirke A Escravitude, og det højeste punkt er Agro dos Monteiros (260 m). Når du kommer ind i Santiago by, kan du ad den livlige Rúa do Franco til katedralen. Ved katedralen ligger pilgrimskontoret (“Oficina del Peregrino”) i Rúa do Vilar, hvor du kan få kontrolleret dit pilgrimspas og modtage et pilgrimsbevis. 22 km, ca. 6 timer. (M/-/-).

Turen slutter efter morgenmad. (M/-/-)

NB: For alle, som har tid, anbefaler vi at tage en ekstra nat i Santiago de Compostela. Overnatning kan reserveres ved bestilling. Man kan også forlænge turen med ruten videre til Finisterre (“verdens ende”), eller man kan tage rutebilen frem og tilbage.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Ændringer mht. overnatningssteder kan forekomme, da der er tale om mindre familiedrevne hoteller med begrænset kapacitet. I tilfælde af pladsproblemer på overnatningsstederne er det muligt at indlægge en taxitransfer, så man overnætter to nætter på samme sted og bliver kørt frem og tilbage til vandrestien og kommer til at gå den planlagte rute.

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Der overnattes i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet på mindre hoteller og pensionater. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg. Ekstra overnatning i Porto, Santiago de Compostela eller undervejs kan bestilles.

FORPLEJNING
Turen er inklusiv morgenmad alle dage. Aftensmad inkl. vin (5 x aftensmad)kan tilkøbes hjemmefra, dog er det ikke muligt at forudbestille aftensmad i Tui. På de fleste etaper er der flere mulighed for at købe forfriskninger i små butikker, ligesom der på de fleste etaper er caféer og barer (se turens guidebog). Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Denne rute er i alt 112 km. Du vandrer 6 dage, dvs. at du i gennemsnit vandrer 18,6 km om dagen. Højdeforskellen på de enkelte etaper er ofte mellem ca. 100 og 250 m. Hvis du en af dagene ikke er i stand til at gå den planlagte distance, kan du bestille en taxi lokalt, som du selv betaler (taxier er forholdsvis billige i Portugal og Spanien).

De kilometer-angivelser, som er angivet under dag-til-dag beskrivelsen, er de officielle angivelser for Caminoen (fra bymidte til bymidte). Da man på denne tur vandrer fra overnatningssted til overnatningssted, kan der være etaper, hvor man vandrer lidt mindre eller lidt mere, end der er opgivet, hvis f.eks. et overnatningssted ligger i den ene eller anden ende af en by.

KØRSEL AF BAGAGE
På turen kan man vælge at bære sin fulde bagage, eller man kan få sin bagage kørt frem til næste overnatningssted. Ved tilkøb af kørsel af bagage, får du kørt 1 stk. bagage, som højest må veje op til 20 kg (vær opmærksom på, at du vil blive opkrævet dobbelt tillæg for kørsel af bagage, hvis du pakker i to tasker).  Vælger man at få bagagen kørt, bærer man kun en lille rygsæk med de ting, man skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. de dage du vandrer fra det et overnatningssted til det næste. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

REJSEN DERTIL
Turen starter i Tui og slutter i Santiago. Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen starter i Tui. Du kan flyve til Porto, Vigo eller Santiago.

Slut: Turen slutter i Santiago efter morgenmaden. Du kan flyve til Danmark fra Santiago (enten via Madrid eller Barcelona).

Spørg eventuelt kontoret om mulighederne for taxikørsel mellem lufthavn og turens start- og slutsted.

PILGRIMSPAS
Det er en ældgammel tradition at den vandrende i byerne undervejs får stemplet i et særligt pilgrimspas som dokumentation for at have gennemført ruten. Stemplet kan være fra byens bar, hotel, herberg eller købmandsforretning (hvor man skal huske at få noteret datoen tillige med stemplet). Når man når frem til Santiago de Compostela, kan man få udstedt et pilgrimsbevis efter fremvisning af passet med stempler.

Som rejsende med Vagabond Tours får du et pilgrimspas. Det fremsendes med post sammen med dit afrejsemateriale før turens start.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelser
 • Morgenmad
 • Transfer dag 2 og dag 3
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort, et kort pr. værelse (sendes pr. post med GLS)
 • Pilgrimspas
 • Vagttelefon
 • Gebyr til rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Kørsel af bagage, maks. 1 stk. 20 kg (kan bestilles, kr. 1650)
 • Frokost/madpakke
 • Aftensmad inkl. vin (5 x aftensmad, kan bestilles kr. 1650)
 • Enkeltværelse (kan bestilles, kr. 2950)
 • Ekstra overnatning i Tui inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 650 pr. person / enkeltværelse kr. 900 pr. person
 • Ekstra overnatning i Santiago inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 600 pr. person / enkeltværelse kr. 800 pr. person)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.