Vagabond Tours

Salzkammergut – Europæisk kulturhovedstad i 2024

Der har altid været mange grunde til at tage på vandretur i den fantastisk smukke region Salzkammergut i Østrig.

Nu er der kommet en grund mere. Den spændende region – som bl.a. rummer UNESCO-byen Hallstatt – er netop blevet udnævnt til at være Europæisk kulturhovedstad i 2024 – med Bad Ischl som bannerby.
Lige siden 1985 er en eller flere byer – hvert år – blevet udnævnt til Europæisk kulturhovedstad (tidligere kaldtes det Europæisk kulturby). De udpegede byer har en vis kulturarv, et rigt kulturliv og repræsenterer mangfoldighed.

Danmark har indtil videre været Europæisk kulturhovedstad to gange – både København (1996) og Århus (2017). Tanken med at udpege kulturhovedstæder er både at inspirere kulturbyernes egne borgere og tiltrække et internationalt publikum.

Det er første gang i historien, at der udpeges en indre, alpin region – nemlig Salzkammergut med byen Bad Ischl som bannerby. Området er rigt på historie – f.eks. saltminedriften i Hallstat – en by, der i dag er UNESCO verdensarv. Det en spændende region med postkort smukke landskaber – fuld af bjergtinder, spejlblanke søer og charmerende byer. Du kommer let til området med tog eller bil.

Se de spændende turmuligheder i Salzkammergut her.