Vagabond Tours

TIPS & TRICKS

Hvad skal du have med i din dagtursrygsæk?

Hvad skal du have med i din dagtursrygsæk?

Når du tager på vandretur, er din dagtursrygsæk en vigtig del af oplevelsen. Den skal rumme alt det, du får brug for i løbet af dagen, uden at blive unødigt tung. Mange af Vagabond Tours’ turer inkluderer bagagetransport, så du behøver ikke slæbe på tung oppakning – men det betyder, at det, du har i din dagsrygsæk, skal være velvalgt. 

En god dagtursrygsæk bør være på omkring 25-30 liter, så der er plads nok uden at blive for stor. Den skal sidde godt på ryggen, og justerbare stropper gør det lettere at fordele vægten jævnt.

Det vigtigste at pakke i din dagtursrygsæk:

1. Vandflaske

Vand er det absolut vigtigste at have med. Når du går en hel dag, har kroppen brug for væske, og det er ikke altid muligt at finde steder at fylde op undervejs. Som tommelfingerregel bør du medbringe mindst 1-1,5 liter vand, afhængigt af temperatur og rute.

2. Madpakke og snacks på vandreturen

Selvom du måske har mulighed for at købe frokost undervejs, er det altid en god idé at medbringe en madpakke. En sandwich, rugbrød med pålæg eller en let pastasalat er gode valg. Derudover kan du medbringe små energigivende snacks som nødder, chokolade, frugt eller energibarer. Det giver et boost undervejs, især på længere etaper.

3. Ekstra tøj – lag-på-lag

Vejret kan skifte hurtigt, især hvis du vandrer i kuperet terræn eller nær kysten. Det er en god idé at pakke en let fleece eller en varm trøje, så du kan tage noget på, hvis det bliver køligt. Derudover bør du have en let vind- eller regnjakke, selv på dage, hvor vejrudsigten lover sol.

4. Solbeskyttelse

Selv på overskyede dage kan solen være stærk, især når du er ude i mange timer. Husk en solhat eller kasket, solcreme (gerne faktor 30 eller højere) og solbriller for at beskytte dig mod UV-stråler.

5. Et lille førstehjælpskit

Det behøver ikke være stort, men et lille førstehjælpskit kan være en stor hjælp. Pak vabelplastre, almindelige plastre, lidt smertestillende, en elastikforbinding og evt. en lille saks. Vabler er noget af det mest almindelige på vandreture, og et vabelplaster kan redde dagen.

6. Papirlommetørklæder og en lille pose til affald

Hvis du får brug for et toiletbesøg i naturen, eller hvis du skal pudse næsen, er det rart at have lommetørklæder med. Husk også en lille affaldspose, så du kan tage dit affald med dig – naturen skal efterlades, som du fandt den.

7. Mobiltelefon og evt. powerbank

En mobiltelefon er vigtig for både navigation og sikkerhed. Sørg for, at den er fuldt opladet, og overvej at tage en lille powerbank med, hvis du bruger din telefon til kort (app) eller til at tage billeder med i løbet af dagen.

8. Kort eller GPS-app når du vandrer

Selvom mange ruter er godt skiltet, kan det være en fordel at have et vandrekort eller en app (med navigation) som backup. Offline-kort i en app er nyttige, hvis der ikke er mobildækning.

9. Siddeunderlag til vandreturen

Hvis du gerne vil sidde behageligt under pauserne – og undgå at bliver kold – kan et letvægts-siddeunderlag være en god investering. Det fylder næsten ingenting, men gør en stor forskel, når du sidder på en kold eller fugtig overflade.

Få flere gode råd herunder:

Vandreteknik
Vandreteknik – Tips til en god vandretur

Vandring handler i sin enkleste form om at sætte den ene fod foran den anden. Men hvis du vil gøre din vandretur mere behagelig, mindske risikoen for skader og holde energien oppe hele dagen, så kan det betale sig at tænke over din vandreteknik. Uanset om du er på vandreferie

Læs mere »
Vandreferie for begyndere
Vandreferie for begyndere

Vandreferie for begyndere – hvis du ikke har erfaring med at vandre, får du her gode råd til at komme i gang. Vandreferie er en fantastisk måde at opleve naturen og finde ro i en travl hverdag. Hvad enten det er en kort dagstur i lokalområdet eller en længere vandreferie

Læs mere »
Hvor skal du holde din pause?
Hvor skal du holde din pause?

Når du vandrer, er det ikke kun vigtigt at huske at holde pauser – det betyder også noget, hvor du vælger at stoppe. En god pauseplads kan gøre en stor forskel for din komfort, din sikkerhed og din samlede oplevelse af vandreturen. Men hvad skal du kigge efter, når du

Læs mere »
Tips til opstigning
Vandreture: Tips til opstigninger

At vandre opad i bjerge kan udfordre både ben og lunger, men med de rette teknikker kan du gøre din opstigning lettere og mere behagelig. Uanset om du vandrer ad Caminoen eller udforsker bjergstier andre steder i udlandet, er der måder at spare kræfterne på, så du kan nyde turen

Læs mere »
Sådan undgår du myg på din tur
Sådan undgår du myg på din tur

Myg kan være en plage, når du nyder friluftslivet visse steder. Her får du en række nemme og effektive tips til at holde myggene på afstand, så du kan nyde din vandretur, kanotur eller tømmerflådefærd uden konstant at blive stukket. Hvornår er myg aktive? Myg er mest aktive i de

Læs mere »
Caminoen for begyndere - Muslingeskaller
Caminoen for begyndere

Caminoen er en af verdens mest berømte vandreruter og en uforglemmelig oplevelse for både krop og sjæl. Den mest populære rute, Camino Francés, strækker sig over ca. 800 km fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien. For begyndere kan turen virke udfordrende, men med den rette forberedelse

Læs mere »