TORTA DI SANTIAGO
Torta di Santiago (pilgrimskage) – kan anbefales!
Hvis du skal afsted på Caminoen, bør du belønne dig selv med et stykke “Torta di Santiago” og en god kop kaffe, når du når endemålet. Det er en lækker mandelkage med citron, drysset med flormelis og smykket med et Jakobskors. Den klassiske pilgrimskage har været kendt siden middelalderen, opskriften blev muligvis medbragt af pilgrimme. Kagen er EU-beskyttet som egnsspecialitet, så kun kager fremstillet i Galicien efter den traditionelle opskrift kan bruge navnet. Men du må godt selv bage kagen derhjemme!
Det skal du bruge:
- 5 æg
- 125 g sukker
- Revet skal af 1 citron
- Revet skal af 1/2 appelsin
- 275 g mandelmel
- Evt. nogle dråber mandelessens
- Flormelis til pynt
Sådan gør du:
Del 4 æg i blommer og hvider. Pisk hviderne stive.
Pisk blommer og sukker luftigt sammen med skal af citron og appelsin (og evt. mandelessens i en anden skål).
Tilsæt mandelmel og rør blandingen fast. Rør et helt æg i blandingen.
Vend de stiftpiskede æggehvider i mandel-æggeblandingen. Tag 1/3 af æggehviderne ad gangen og indarbejd dem forsigtigt indtil dejen er jævn.
Hæld dejen i en smurt springform (rund).
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Lad kage afkøle og læg en skabelon af et Jakobskors på kagen og drys flormelis over.
Fjern forsigtigt skabelonen.