Kanotur på Klarelven, Värmland, 4 dage (50 km)

Turfakta
Tur ID: 20KLA-4
Turtype: Individual
Familieture Familieture
Kanoture Kanoture
Hvornår:
20 jun-18 aug
Varighed:
4 dage / 3 nætter
Sværhedsgrad:
Let
Må hunde medbringes:
Ja
Bemærk:
Turen kan starte søndage og torsdag. Rabat til børn. Prisen er pr. person
1.900 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Den svenske midsommer indbyder til kanosejlads på en roligt flydende elv. Du padler ad den smukke Klarelv med rigelig mulighed for badning. Du kan vælge mellem 7 dage/100 km eller 4 dage/50 km. Klarelven er et godt valg, hvis det er første gang, du skal padle i kano. Nyd roen, kast fiskesnøren og fordyb dig i en svensk krimi. Turen er god til børn, fordi kanoen ikke skal bæres over land undervejs. Du kan også lægge til, gå i land og udforske de små samfund langs med elven. Overnat på din egen øde lejrplads eller på campingplads med faciliteter. Køkkenudstyr og proviant kan bestilles.

 • Alt er gjort klar til jeres tur: Vejledning i padleteknik, tips til overnatning mm.
 • Nyd roen når du padler ned ad den smukke Klarelv.
 • Gør holdt og gå i land og oplev Värmlands små byer eller gå ad vandrestierne nær elven.
 • Vær opmærksom på Värmlands rige dyreliv – spot en badende elg eller se bævernes hytter og dæmninger.
 • Mulighed for at fiske fra kanoen.
 • Læg til ved en sandbanke og tag en frisk dukkert i elven.
 • Overnat på en campingplads eller find en øde lejrplads.
DAG 1: ANKOMST TIL GUNNERUD
I skal møde op på vildmarkscentralen i Gunnerud. I skal melde jeres ankomst mellem kl. 13.00 og 14.00. Her parkerer I jeres bil, og her vil turen slutte (enten på turens dag 4 eller dag 7). På vildmarkscentralen i Gunnerud vil der være andre deltagere (af blandet nationalitet), som har valgt at starte turen samme dag som jer. Efter at have fået udleveret evt. udstyr, som I har bestilt, får I information om kanoturen og den svenske allemandsret. I har mulighed for at købe fiskekort her, ligesom I kan studere rutekort mm. Så er man klar til at hjælpes ad med at pakke bussen og køre til startstedet for kanoturen. Alle deltagere vil blive kørt nordpå – enten til Branäs, hvor 7 dages turen begynder, eller til Stöllet, hvor 4 dages turen starter. I sætter kanoerne i vand og er klar til at padle. Når I har lyst, finder I en god lejr for natten.

På kano-turen vælger I selv længden på de daglige etaper. Blot må I ankomme til Gunnerud på turens sidste dag (dag 4 eller dag 7). På 4-dages turen tilbagelægges ca. 50 km. På 7-dages turen tilbagelægges ca. 100 km. Natten tilbringes i telt. Langs elven kan man benytte sig af allemandsretten og slå lejr, når man ser et hyggeligt sted. Enkelte steder langs Klarelven er der campingpladser.

I løbet af kano-sejladsen er der rig mulighed for at gå i land og besøge de små byer, kirker og kunstværksteder langs elven. Langs Klarelven går pilgrimsruten til Olav den Helliges grav i Nidaros (nu Trondheim). Denne pilgrimsrute var meget anvendt i 1000-tallet. Pilgrimsvandringen har sat sit præg på dalen, hvor kirkerne ligger med en dagsmarchs afstand (20-30 km).

Undervejs på kanoturen er der god mulighed for at se vilde dyr – her findes bl.a. odder, bævere, elg, rådyr og ræv. Der er gode fiskemuligheder i Klarelven.

I løbet af dagen ankommer man til Gunnerud, som er endemålet for kanoturen. Her skal udstyret være afleveret senest kl. 13.30 (det er muligt at slutte tidligere, hvis man vil). Når alt lejet udstyr er afleveret i hel og ren stand, er turen slut, og du kan begynde din hjemrejse – en stor naturoplevelse rigere.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

STARTDATO
Turen kan begynde alle søndage og torsdage i sæsonen 20. juni-18. august. Du skal være fremme i Gunnerud til indtjekning mellem kl. 13:00 og 14:00 på “dag 1”. Hvis det er vanskeligt for dig at være fremme kl. 14:00, er du velkommen til at ankomme dagen før og slå lejr på området.

Uden for højsommer
Kanoturen kan bookes uden for den ordinære sæson ovenfor (fra 1. maj til 19. juni og igen fra 19. august til 30. september) forudsat at I betaler for mindst 4 voksne (startdag og -tidspunkt er valgfrit, dog ej start på en søndag). I perioden fra 3. juni til 18. juni kan turen starte mandag, tirsdag og torsdag med afgang kl. 08.00 om morgenen (“dag 1”) og tjek ind dagen før (senest kl. 21.00).

OVERNATNING
Overnatning foregår i telt – enten på campingplads for egen regning eller på ens egen helt øde lejrplads. Man kan selv medbringe telt eller man kan leje et telt under hele ture (se nedenfor).

FORPLEJNING
Man kan vælge selv at proviantere eller bestille proviant. Hvis man selv ønsker at proviantere, kan man enten medbringe provianten hjemmefra eller købe ind i en af byerne nær Gunnerud. Der er også mulighed for at proviantere langs elven. På uge-turen kommer man forbi fem steder, hvor man kan købe ind. På 4-dages turen flyder man forbi en by (Ekshärd), som bl.a. har et meget velassorteret supermarked. Ønsker du at bestille proviant, se afsnittet “proviant” nedenfor.

REJSEN DERTIL
Man skal selv sørge for transport til Gunnerud. Det letteste er at ankomme i bil, fra Jylland via Göteborg eller Varberg og fra Sjælland via Helsingør eller Øresundsbroen. Der er flg. afstande til Gunnerud:

Fra Helsingborg: 550 km
Fra Varberg: 415 km
Fra Göteborg: 340 km
Fra København: 615 km

Start: Du skal være fremme i Gunnerud senest kl. 14.00 på ankomstdagen. Hvis det passer bedre for dine rejseplaner, er du velkommen til at ankomme dagen før og overnatte (gratis) på vildmarkscampen – giv os gerne besked herom.
Slut: Turen slutter i Gunnerud senest kl. 13.30.

Du kan også ankomme med offentlig transport. Du skal da tage bus nr 600 fra Karlstad (i nordlig retning). Fra busholdepladsen skal du gå 15 min til fods for at ankomme til turens startsted.

GENERELT OM KANO-SEJLADS PÅ KLARELVEN
Klarelven flyder med en hastighed på to km i timen. Undervejs på denne kanotur er der ingen landtransporter, hvor du skal bære kanoen over land. Klarelven er særlig velegnet for dem, som ikke har prøvet at padle før, eller som blot ønsker en afslappet kanotur, samt for familier med små børn. Det er bedst at være et lige antal. Børn kan evt. få en plads som 3. person og være midt i kanoen.

KORT
Der udleveres lånekort, som returneres efter endt tur. Hvis man ønsker egne topografiske kort, kan disse købes i Gunnerud (ca. 200 kr).

GENERELT OM UDSTYR
Kanoturen er inklusive basisudstyr, som udleveres ved turens start. Derudover har man mulighed for at bestille køkkenudstyr, proviant, telt og sovepose. Bestilling af køkkenudstyr og proviant skal være ens for alle personer i den pågældende kano (og min. 2 personer). Udstyret består af følgende:

 • Basisudstyr (inkluderet i turens pris): Kano, pagaj, svømmevest*, spade, affaldssæk, ferskvandsdunk, pak-tønde (70 liter) og topografiske kort (kortet returneres efter kanoturen).
 • Køkkenudstyr (valgfrit leje): Stormkøkken med sprit, tallerken, krus, bestik, køkkenkniv, skærebræt, stegepande, ostehøvl, viskestykke, dåseåbner, oplukker, kartoffelskræller, opvaskebalje, opvaskesvamp, opvaskemiddel, køkkenrulle og tændstikker.
 • Proviant (valgfrit tilkøb): Indeholder råvarer, som indgår i svensk husmandskost (morgenmad, frokost og aftensmad). Proviantpakken indeholder omtrent følgende: kartoffelmos, ris, pasta, kød, grøntsager, juice, mælk, yoghurt, cornflakes eller müsli, kaffe, te, brød, pålæg, saft, bouillon, salt, kødboller, fiskeboller, kødkonserves, skinke, pølser, æbler, tomater, løg, kiks, supper, gulerødder, rodfrugter mm. Indholdet kan variere lidt afhængig af, hvilke friske varer og grøntsager, der findes i butikken. Maden, undtagen mælkeprodukterne, er beregnet til at række til hele turen. Undervejs på kanoturen tilbereder man selv sin mad på det medbragte stormkøkken. Ønsker man at supplere med ferskvarer (f.eks. mælk) kan man vælge at gøre det i de mindre byer, som ligger langs elven (ikke inkluderet i prisen). NB: Det er vigtigt at spise regelmæssigt, når man er ude i naturen. Det styrker energien og humøret.
 • Telt (valgfrit leje): Teltet er et 3-4-personers telt af mærket Hilleberg. Prisen er i alt pr. telt. Man vælger selv, hvor mange telte man ønsker. Sovepose og liggeunderlag kan bestilles mod tillæg. Se “Information om pris”. Det er ikke tilladt at hunde overnatter i de lejede telte.

*Der udlånes svømmeveste til alle deltagere. Børn under 40 kg får udleveret redningsveste (svømmeveste med krave). Man kan naturligvis også medbringe sin egen svømme- eller redningsvest.

MINDSTEALDER
Børn under 16 år skal være ifølge med en voksen.

MULIGHED FOR AT FISKE
Har du lyst til at fiske eller pilke, kan du købe fisketegn ved turens start i Gunnerud. Prisen for et fisketegn pr. kano (uanset antal personer) er 200 SEK (for 4 dage). Der er ikke mulighed for at leje fiskeudstyr, så det skal I selv medbringe. Fisketegnet skal ikke bestilles hjemmefra.

BEMÆRK
Hvis I af en eller anden årsag afbryder turen og ikke afleverer det udlånte udstyr som aftalt på turen sidste dag, opkræves betaling for de ekstra omkostninger, som er forbundet med dette.

INKLUSIVE

 • Information om allemandsret og instruktion i padelteknik
 • Lokal transport (dag 1 fra vildmarkscentralen til start på kano-sejlads)
 • Rutebeskrivelse (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Basisudstyr (se “Praktiske detaljer”)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til
  Rejsegarantifonden
 •  
 • EKSKLUSIVE
 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Køkkenudstyr (kan bestilles*, barn 0-2 år gratis, barn 3-15 år kr. 200, voksen kr. 350)
 • Proviant (kan bestilles*, barn 0-2 år gratis, barn 3-15 år kr. 900, voksen kr. 1300)
 • Telt til 3-4 personer (kan bestilles, kr. 600)
 • Sovepose og liggeunderlag (kan bestilles, kr. 200)
 • Fisketegn (købes ved ankomsten, uden forudbestilling)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

*Hvis køkkenudstyr eller proviant bestilles, skal alle i kanoen bestille dette 

PRIS FOR BØRN

 • Pris for barn (0-2 år) gratis
 • Pris for barn (3-15 år) kr. 950

PRIS FOR GRUPPER

 • Forhør om pris, hvis I er 14 personer eller flere

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi havde strålende sol og badeferie på Klarelven. Undervejs havde vi god tid og gik meget i land. Det var en smuk, smuk natur med fred og ro.”

Fam. Hindbo, Sønder Stendrup

“Vi havde super sol på turen og vi havde rigelig tid undervejs. Vi overnattede på sandbanker og på en lille ø. Det var som I skrev en børnevenligt og en begyndertur.”

R. Ryborg, Kastrup

“Vi var en voksen og et barn i kanoen. Tiden passede fint – vi gjorde små stop undervejs, hvor vi badede, spiste frokost mm. Vi slog tidlig lejr og hyggede om aftenen.”

A. Poulsen, Frederiksberg

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.