The Wicklow Way, 8 dage

Turfakta
Tur ID: 16WIC-8
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 mar-31 oct
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
6.400 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Fjernvandreruten Wicklow Way går gennem de skønne Wicklow Mountains på Irlands østkyst. “Wicklow” kommer af det nordiske “Wykonlo” eller “Viking’s Loch”, for byen Wicklow var en af vikingernes favoritbaser på den irske kyst.

Ruten, der er 132 km ialt, var Irlands første fjernvandrerute (long-distance trail). Vi har tilrettelagt din vandring fra syd til nord, så du starter i det lavereliggende dyrkede landskab og arbejder dig opad til de højere bakker og storslåede naturomgivelser.

Turen starter i Bunclody i den sydlige del af Wicklow og slutter i Enniskerry i nord. Vi har udvalgt de dejligste dele af ruten såvel som nogle skønne steder til hver overnatning. Området er berømt for sine gamle godser, romantiske skove og dale og historier om irske oprørere mod den engelske overmagt.

Du vil hurtigt finde ud af, at Irland ikke bare byder på skønne kuperede landskaber, som er perfekte for vandring – irerne er også et herligt gæstfrit folkeslag, som du møder på de lokale overnatningssteder. The Wicklow Way kan kombineres med ekstra dage i Dublin.

DAG 1: ANKOMST BUNCLODY
Turen starter i Bunclody, som ligger syd for Dublin. Der afgår bus fra Dublin (fra Connolly station) til Bunclody. Indkvartering på B&B i Bunclody. (-/-/-)
Turens første vandredag bringer dig først ud på små landeveje gennem Newry skoven, over Moilishe og Stookeen Hill og ned til området ved Mungaculin. Dit overnatningssted ligger i landsbyen Shillelagh, som er berømt for at lægge navn til en klassisk irsk vandrestav lavet af tjørnetræ og kaldes “The Shillelagh”. Dagens opstigning er 122 meter og ca. 21 km. (A/-/-)

Dagens rute fra Shillelagh tager dig igen tilbage til de fredelige landeveje. På vejen passerer du bl. a St. Finian’s kirke – St. Finian kom fra regionen Westmeath og siges at have gjort dette område kristent. Turen til Moyne går på skovstier, bjergsider og på små landeveje. I dette område af Wicklow Way får du nogle fantastiske udsigter ud over det landskab, som du i dag har vandret i og de omkringliggende regioner Carlow og Wexford. Du passerer også en gammel ringborg. Dagens opstigning er ca. 100 meter og ca. 28 km.

Hvis du vælger at bestige Ballycumber Hill er dagens rute ca. 20 km og 400 højdemeter. (M/-/-).

Du vandrer i dag godt opad gennem nåleskoven i Ow-dalen. Drumgoff, der ligger forude i den smukke Glenmalure-dal, byder på en forfriskende slutning på vandredagen i den gamle kro Glenmalure Lodge. Området er berømt for dets oprørere og helte op gennem det 16. og 18. århundrede under den irske opstand. Alternativ: En anden vandrerute fører over Croaghanmoira. Ruten stiger 664 m og byder på himmelske udsigter over Ow og Avonbeg-floddale. Overnatning i Drumgoff. Dagens stigning er 500 meter eller 850 mete med  bestigning. Dagens rute er 26 km (M/-/-)
Skønne udsigter, superb vandring og resterne af et kloster fra det 6. århundrede ved Glendalough gør denne dag til et af turens højdepunkter. Du vandrer op gennem skoven fra Drumgoff. Ved Mullacor krydser du et hedelandskab inden du når Derrybawn-bjerget. Udsigten over Glendalough er utrolig (“An Glean Dha Locha” betyder bjergkøften med de to søer). Fra dalen stiger du kort op mod nordøst og derefter ned igennem Glenmacnass dalen til Laragh landsby. Overnatning i Laragh. Dagens opstigning er 530 meter. Dagens vandring er 18 km. (M/-/-)

En kort vandredag gør det muligt at besøge klosterruinerne og besøgscentret i Glendalough. Dalen var hjemsted for omfattende minedrift af bly, kobber og zink igennem det 19. århundrede. The Wicklow Way stiger blidt op på siden af Paddock Hill og går herefter ned til Oldbridge, Avonmore floden og den smukke Lough Dan. Overnatning i Roundwood, som er Irlands højest beliggende landsby (238 m).

Alternativ: Du kan vælge at vandre via Scarr Mountain og nyde udsigten over søen Lough Dan. Dagen i dag slutter i Roundwood, Irlands højest beliggende landsby (238m), hvor du overnatter.

Dagens opstigning er 290 meter eller 520 over Scarr Mountain. Dagens rute er 11 km. (M/-/-)

En dejlig vandredag med udsigt over Lough Tay, Lough Dan og Guinness-familiens gods Luggala. En sti fører gennem det vidtstrakte hedelandskab til passagen mellem White Hill og Djouce Mountain. Herfra er det muligt at se kysten langt ude mod nord. Du har en nedstigning bag det 120 meter høje vandfald Powerscourt Waterfall og går herfra gennem den rolige Glencree-dal og går en smuk tur langs bredden af vandløbet. Du overnatter nær Enniskerry. Dages opstigning er 510 meter. Dagens rute er 21,5km (M/-/-)

Turen slutter efter morgenmad. Der kører offentlig transport fra Enniskerry til Dublin centrum, hvorfra der afgår lufthavnsbus til Dublin lufthavn. Evt. billet fra Enniskerry til lufthavnen købes og betales lokalt. (M/-/-)

NB: Det er muligt at forlænge denne vandring, så du går den sidste vandring (helt
til Marlay Park i den sydlige del af Dublin). Du har da vandret hele Wicklow
Way.

Evt. ekstra nat i Dublin kan bestilles.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Overnatning i dobbeltværelse på B&B. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg. Evt. ekstra nætter undervejs eller i forlængelse af turen kan bestilles. Overnatningsstederne ligger ofte lidt væk fra ruten, da der er meget lidt bebyggelse langs Wicklow Way

VANDRINGERNE
Turen byder på 6 dagsvandringer. Etaperne er på mellem 11 km og 26 km pr. dag. Opstigningerne pr. etape er mellem 100 og 500 meter (eller op til 850 meter hvis du tilvælger bestigninger). Du vandrer i en højde på 360 meter som det laveste punkt og 660 meter som rutens højeste punkt (over havets overflade). Ruten går ad skovstier, over græsarealer og ad mark- og småveje, gamle militærveje, som kan være mudrede og indimellem asfalterede (ca. 20% af ruten). Undervejs på din vandring (mellem overnatningsbyerne) går ruten gennem afsidesliggende områder og passerer her kun få landsbyer. Til denne tur anbefaler vi vandtætte støvler.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Overnatningsstederne har ikke elevator, så du skal selv være i stand til at bære din taske op ad trapperne. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

REJSEN DERTIL
Turen starter i Bunclody og slutter Enniskerry. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog, bus/taxa eller bil).

Start: Turen starter i Bunclody. Du kan flyve til Dublin og herfra tage lufthavsbussen ind til byen (tager en time) og bus til Bunclody. OBS! Du skal være opmærksom på de aktuelle togplaner, der betyder, at du senest kan lande i Dublin om eftermiddagen for at nå bus til Bunclody.

Slut: Turen slutter i Enniskerry efter morgenmaden. Herfra kører der offentlig transport til Dublin og lufthavnsbus til lufthavnen. Du kan flyve fra Dublin til Danmark.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Kørsel af bagage mellem overnatningssteder (1 stk. max 15 kg)
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på engelsk
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort, en kortbog pr. værelse (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Aftensmad
 • Enkeltværelse, kr. 1950
 • Tillæg som solo-rejsende
 • Ekstra nat i Dublin (forhør om pris)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Det er helt særligt at bo hos de lokale og lære dem at kende – det havde vi megen glæde af – utrolig søde mennesker, som også var utrolig hjælpsomme. Rigtig gode spisesteder med god lokal mad. Jeg kan godt lide, at I har med i jeres koncept, at maden også er en stor del af oplevelsen.”

L. Møller, København S

“Smukke ruter, afvekslende og med god skiltning så vi havde tid og overskud til bare at nyde ruterne. Alt klappede perfekt både med tilsendelse af materiale, kørsel af bagage og B&B, som alle steder var rigtig fine og rene og hvert enkelt sted havde noget specielt vi værdsatte.”

P. Larsen og N. Sørensen, Vanløse

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.