Vagabond Tours

Cykeltur på Hærvejen, Viborg-Padborg

Turfakta
Tur ID: 24HAER-CY-3
Turtype: Individual
Cykelture Cykelture
Hvornår:
01 apr-31 oct
Varighed:
6 dage / 5 nætter
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Bestilling kun mulig ved mindst 2 deltagere. Du medbringer din egen cykel på denne tur. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret
6.300 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Danmark er det perfekte land at cykle i. Her er en smuk og varieret natur, kort mellem oplevelserne, ingen uovervindelige bjerge, og et veludviklet net af små, asfalterede veje med begrænset trafik.

Tag med på cykeltur gennem Danmarkshistorien, og noget af landets smukkeste natur. Vi introducerer her en cykelferie på Hærvejen, som byder på fantastiske oplevelser fra cykelsadlen. På turen udforsker vi Hærvejen fra Viborg til Padborg. Du cykler gennem et smukt og kuperet istidsterræn, store skønne plantager og historiske knudepunkter.  Gennem Vejle Ådal, med spændende levn fra Harald Blåtands tid. Grænselandet ved Skibelund Krat og Kongeåen, som roligt bugter sig gennem landskabet. På turen mærker du historiens vingesus, når du krydser de gamle broer fra vikingetiden.

Undervejs overnatter du på hyggelige overnatningssteder – midt i det smukke landskab. 
Se også cyketuren fra Viborg til Jelling.

 • Oplev en af Danmarks ældste byer, Viborg, med bl.a. den imponerende Domkirke, latinerhaven og Skt. Mogensgade med de smukke gamle huse
 • Hærvejen løber tæt forbi de spændende slettelandskaber ved Vrads Sande, med klitter, søer, lynghede og enebær
 • Oplev naturen ad den ældgamle rute langs Jyllands højderyg og vandskel
 • Oplev den gamle kongeby Jelling, med den smukt restaurerede kirke, Jellingestenene og gravhøjene.
 • Oplev grænselandet ved Skibelund Krat og den skønne natur langs Kongeåen
DAG 1: ANKOMST TIL VIBORG

Ankomst til Viborg og indkvartering på overnatningsstedet. Du kan ankomme når det passer dig. Kommer du tidligt, anbefaler vi, at du på egen hånd besøger Viborg Domkirke og oplever stemningen i byens gamle gader og stræder. Se bl.a. Nytorv, Viborg Domkirke med de to tårne, Latinerhaven og de smukke huse i Sct. Mogensgade. (-/-/-)

Hærvejens cykelrute begynder midt i Viborg, og dagens etape leder dig gennem skove og åbent land, forbi søer og smukke lyngbakker. Syd for Viborg kommer du til området ved Hald Sø. Her skal trædes godt i pedalerne, for søen er omgivet af op til 80 meter stejle skrænter. Men udsigten fra toppen er fantastisk. Længere fremme rammer du Thorning. Her kan du besøge Blicheregnens Museum, som fortæller historien om digterpræsten Sten Stensen Blicher og livet på landet i 1800-tallet. Fra Thorning cykler du videre gennem et fantastisk skovområde og ned forbi Bølling Sø. Overnatning ved Bølling Sø. Dagens etape er ca. 45 kilometer. (M/-/A)

Først går det gennem den kuperede, men utrolig idylliske Funder Ådal, med skovklædte skråninger og herlige udsigter over åbne græsmarker. De granduftende plantageområder ved Skærbæk hjælper dig op til den hyggelige lille landsby Vrads, hvor du ikke må snyde dig selv for en tur ind i den stemningsfulde Købmandsbutik. Efter Nr. Snede cykler du ind på den fredede Hærvejsstrækning mellem Koutrup og Tinnet Krat. Her kan du parkere cyklen, og gå den korte tur ud til Gudenåens og Skjern Å’s kilder, som i gamle dage havde en særlig betydning for pilgrimme. I Jelling kan du opleve Jelling-monumenterne, der betegnes som Europas fornemste, og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Dagens etape er ca. 54 kilometer. (M/-/A)

Fra Jelling går det gennem et smukt herregårdslandskab med herlige udsigter over Fårup- og Engelsholm Sø. På bredden af Engelsholm Sø ligger Renæssanceslottet Engelsholm, som er opført i 1592 af Knud Brahe – Tycho Brahes bror. I den lille by Nørup kommer du forbi kirken, som rummer et af Danmarks bedst bevarede barokinventarer. Fortsæt gennem det kuperede landskab ved Randbøldal. Orker du det, kan du lave en afstikker ned til det levende købmandsmuseum ‘Bindeballe Købmandsgård’, som byder på et enestående stykke dansk kulturhistorie. Ved Bække kan du fordybe dig lidt i Hærvejsudstillingen, som fortæller den spændende historie om den ældste landevej i Nord- og Mellemeuropa. Overnatning ved Skibelund Krat. Dagens etape er ca. 52 kilometer. (M/-/A)

Dagens etape byder på en spændende rejse gennem historien, helt tilbage fra bondestenalderen og frem til 2. Verdenskrig. Du krydser flere interessante broer, bl.a. Frihedsbroen over Kongeåen og længere fremme Immervad Bro – Hærvejens ældste og nok bedst kendte bro fra 1786. Fra Vojens går det gennem åbne marklandskaber og Abkær Mose – et område med imponerende oldtidsminder. Ikke langt derfra kommer du til det højtliggende plateau ved Pothøj. Her ligger bunkeranlægget “Sikringsstilling Nord”, som blev anlagt af tyskerne i 1916-1918, da Sønderjylland var tysk. Inden Rødekro skal du igen af cyklen for at se en runesten fra omkring år 900, som er med i utallige rejseberetninger fra Hærvejen. Overnatning i Rødekro. Dagens etape er ca. 60 kilometer. (M/F/A)

I dag kommer du tæt på to af landets største naturskove – Bolderslev- og Uge Skov. Skovene blev fredet og udlagt som urørt skov tilbage i 1999, og rummer i dag et utrolig rigt dyre- og planteliv. Du cykler forbi “Urnehoved Ting”, som var Sønderjyllands landsting frem til år 1523, og ved Bjerndrup Mølleå krydser du endnu en smuk gammel stenbro. Denne gang er det Povls Bro, en såkaldt ‘buebro’ fra 1844. I Kliplev er kirken bestemt er et besøg værd. Med et klokkehus i egetræ fra omkring år 1300, gør det den til landets ældste træbygning. Inden Padborg krydser du den sidste af Hærvejens markante, gamle broer – Gejlåbroen, som er en af Danmarks mest romantiske stenbroer. Dagens etape er ca. 39 kilometer. (M/-/-).

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen cykler du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse på lokale B&B og hotel. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg.

Hærvejens cykelrute går gennem et tyndt befolket område af Jylland, og der passeres kun mindre byer undervejs. Det er derfor ikke alle steder, overnatningssteder ligger lige på ruten. Nogle overnatningssteder når man ved at cykle et stykke væk fra Hærvejen.

Overnatningsstederne varierer i standard. Nogle steder er værelset med eget bad og toilet, andre steder med delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab. Værterne vil gøre deres bedste for, at du får en god oplevelse.

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad alle dage, aftensmad (dag 2, 3, 4 og 5) samt frokost dag 5. Aftensmaden dag 2 er blot et let måltid, og vi anbefaler, at man selv handler lidt ind til supplement undervejs. Der er indkøb tæt på overnatningsstedet. På ankomstdagen i Viborg (dag 1) er der restauranter i byen. Frokost er for egen regning, og madpakke kan bestilles på overnatningsstedet (husk at give besked aftenen før).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet, eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

CYKELETAPERNE
Dagsetaperne er på mellem 40 km og 60 km. Underlaget, du cykler på, er primært mindre asfaltveje, men der er også både grusveje og skovstier på ruten. I dag-til-dag programmet er der angivet et antal kilometer pr. dag. Dette er en ca. angivelse, idet antallet af kilometer pr. dag selvfølgelig også afhænger af, hvor mange afstikkere du vælger at køre. Der er mange oplevelser på ruten.

CYKEL
På denne tur cykler man på sin egen medbragte cykel, og sørger selv for at medbringe sin bagage undervejs.

REJSEN DERTIL
Turen starter i Viborg. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted (med offentlig transport eller privat bil). Cykelturen begynder nær Viborg togstation.

Start: Turen starter i Viborg. Turens første dag er en ankomstdag. Du kan ankomme, når det passer dig.

Slut: Cykelturen slutter i Padborg (efter ca. 39 kilometers cykling). Fra Padborg er der inkluderet en transfer kl. 16:30 (person + cykel) retur til Viborg. Forventet ankomst til Viborg er kl. ca. 19:00. Fra Viborg er der tog til hele landet. Se www.rejseplanen.dk.

Du har mulighed for at bestille en ekstra nat i Viborg eller Padborg.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Aftensmad, “dag 2, 3, 4 og 5”
 • Frokost, “dag 5”
 • Transfer (inklusive cykel) “dag 6” fra Padborg til Viborg (kan fravælges)
 • Cykelkort (sendes pr. post)
 • Program og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Enkeltværelse, kr. 1450
 • Tillæg som solo-rejsende
 • Frokost/madpakke
 • Cykel
 • Drikkevarer
 • Ekstra nat i Padborg inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 550 pr. person / enkeltværelse kr. 900 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene i Danmark?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om vores ture i Danmark.