Vagabond Tours

Cykeltur ved Vejle Ådal

Turfakta
Tur ID: 24HAER-CY-2A
Turtype: Individual
Cykelture Cykelture
Hvornår:
01 apr-31 oct
Varighed:
3 dage / 2 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Bestilling kun mulig ved mindst 2 deltagere. Du medbringer din egen cykel på denne tur. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
2.950 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Danmark er et perfekt land at cykle i! Her er en smuk og varieret natur, kort mellem oplevelserne, ingen uovervindelige bjerge og et veludviklet net af små veje med begrænset trafik.

På denne tur udforsker vi Hærvejen og området omkring kongernes Jelling og Vejle ådal. Du cykler langs den jyske højderyg, og gennem nogle af de skønneste danske landskaber med bakker og dale, marker og enge, søer, åer, skov og hede. Du følger Vejle å, som roligt bugter sig gennem ådalen og løber gennem skov og eng, med fantastiske udsigter til de stejle skråninger i dalen.

Du overnatter på et hyggeligt overnatningssted i Jelling. 

 • Oplev den gamle kongeby Jelling med den smukt restaurerede kirke, Jellingestenene og gravhøjene.
 • Ruten går gennem den smukke og kuperede Vejle Ådal, med spændende levn fra vikingetiden
 • Oplev Vejle by; shopping, museer og fremragende gastronomi
 • Oplev naturen langs den ældgamle rute, langs jyllands højderyg og vandskel
 • Besøg det hyggelige levende museum på Bindeballe Købmandsgård
DAG 1: ANKOMST TIL JELLING

Turen starter i Jelling, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Overnatningsstedet er enten i selve byen eller på en dejlig kro lige syd for. Kommer du tidligt, anbefaler vi, at du ser nærmere på Jellling by hvor du kan opleve Jelling-monumenterne, som betegnes som Europas fornemste fra vikingetiden og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Oplev også den smukt restaurerede Jelling kirke og gravhøjene – det historisk allermest betydningsfulde sted på Hærvejen. (-/-/A)

Dagens cykeltur leder dig på en rundtur I området nord for Jelling, og på et smukt stræk ad Hærvejen. Du cykler ad mindre landeveje gennem små landsbyer og åbne marklandskaber, syd for den idyllisk beliggende Rørbæk sø, og ind på Hærvejen ved Tinnet krat. Her kan du opleve de gamle hærvejsspor, parkere cyklen og besøge den fine lille Øster Nykirke og Skt. Peders kilde. Området er præget af egekrat og hedelyng, og dets mange kilder har til alle tider tiltrukket mange mennesker og havde en særlig betydning for pilgrimme. Turen slutter tilbage I Jelling. (ca.59 km) (M/-/-)

Dagens cykeltur leder dig først gennem et smukt herregårdslandskab, med herlige udsigter over Fårup- og Engelsholm Sø. På bredden af Engelsholm Sø ligger Renæssanceslottet Engelsholm, som er opført i 1592 af Knud Brahe – Tycho Brahes bror. I den lille by Nørup kommer du forbi kirken, som rummer et af Danmarks bedst bevarede barokinventarer.  Snyd ikke digselv for et kig indenfor. Videre gennem det kuperede landskab ved Randbøldal, og ned til det levende købmandsmuseum ‘Bindeballe Købmandsgård’, som byder på et enestående stykke dansk kulturhistorie. Fra Købmandsgården mod Vejle cykler du gennem et ret fantastisk landskab I Vejle ådal. Her er forbudt for biler, så det er blot dig, din cykel og naturen. Fra Vejle mod Jelling har du mulighed for at teste formen på udfordrende bakker.  (ca.52 km – med mulighed for at afkorte 10 km) (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter du 2 nætter samme sted. Du overnatter i dobbeltværelse på en lokal kro, hvor du har eget bad og toilet på værelset. Enkeltværelser kan reserveres mod tillæg.

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad alle dage og aftensmad på ankomstdagen. Frokost er for egen regning, og madpakke kan bestilles på overnatningsstedet (husk at give besked aftenen før).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet, eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

CYKELETAPERNE OG MULIGHED FOR EKSTRA RUNDTURE
Dagsetaperne er på mellem 52 og 59 km, med mulighed for at afkorte turen med ca. 10 kilometer den sidste dag.  Underlaget du cykler på, er primært mindre asfaltveje, men der er også både grusveje og skovstier på ruten, så din cykel skal helst ikke have for smalle dæk.

I dag-til-dag programmet er der angivet et antal kilometer pr dag. Dette er en ca. angivelse, idet antallet af kilometer pr. dag afhænger af hvilket overnatningssted der er reserveret til dig, samt hvor mange afstikkere du vælger at køre. Der er mange oplevelser på ruten, og der er også mulighed for at forlænge turen med en ekstra overnatning i Jelling eller I Vejle. Spørg os for information.

CYKEL
På denne tur cykler man på sin egen medbragte cykel, og sørger selv for at medbringe sin bagage undervejs.

REJSEN DERTIL
Turen starter i Jelling. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted (med offentlig transport eller privat bil).

Turen slutter i Jelling (efter ca. 52 kilometers cykling). Det er muligt at afkorte turen med ca.10 km ved at tage et tog mellem Vejle og Jelling, og det er også muligt at slutte din tur I Vejle. Spørg os for information.

Der er tog til hele landet fra både Jelling og Vejle, se www.rejseplanen.dk.

Du har mulighed for at bestille en ekstra overnatning i Jelling.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Aftensmad, “dag 1”
 • Program og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Cykelkort (sendes pr. post)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Enkeltværelse, kr. 750
 • Tillæg ved solo-rejsende
 • Frokost/madpakke
 • Cykel
 • Drikkevarer
 • Ekstra overnatning i Jelling inkl. halvpension (dobbeltværelse kr. 775 pr. person / enkeltværelse kr. 1050 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene i Danmark?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om vores ture i Danmark.