Vagabond Tours

Dolomitterne – Val di Fassa, 8 dage, komfort

Turfakta
Tur ID: 12DOL-VAL-K
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
15 jun-29 sep
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Udfordrende-Svær
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere.
8.800 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Marmolada-bjerget, “Dolomitternes dronning”, troner stolt over massivets vældige rækker af tinder. De forrevne klippeformationer og kilometerhøje bjergvægge præger det spektakulære landskab. Om vinteren er Val di Fassa verdensberømt for slalom- og langrendsløjperne omkring Canazei, men om sommeren er det et sandt paradis for vandrere.

Hver dag vandrer du til en ny charmerende bjerghytte i flotte omgivelser, hvor din vært står klar med et godt aftensmåltid og en komfortabel seng. Du følger en imponerende og afvekslende rute, som går gennem smalle lange dale, over bølgende græsgange, gennem stemningsfulde skove, langs bjergsider og ad højderygge. Hver dag oplever du den ene betagende udsigt efter den anden i områderne omkring Passo Pordoi, Passo Fedaia og Passo Sella (der også er kendt fra cykelløbet Giro d’Italia).

Det kan ikke undre, at de dolomittiske alper kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2009 som kun det andet italienske naturområde. Glæd dig til en mindeværdig rundvandring!

  • Vandreture i spektakulære mangeartede omgivelser – imponerende bjerge, smukke bjergsøer, grønne dale og idylliske græsgange.
  • Du vandrer fra hytte til hytte og får din bagage kørt mellem overnatningsstederne.
  • Overnat i hyggelige og komfortable bjerghytter med naturskøn beliggenhed.
  • Oplev de formidable udsigter over Nicolo-passet, Marmolada og Vajolet-dalen, for blot at nævne nogle.
  • God chance for at se Dolomitternes særegne bjergflora og -fauna, bl.a. murmeldyr, gemser, bjerggeder, kongeørne og falke.
  • Oplev den berømte og hyggelige by Canazei og det legendariske klatreområde ved Torri del Vajolet.
DAG 1: ANKOMST TIL VIGO DI FASSA

Turens første dag er en ankomstdag. Du ankommer til Vigo di Fassa og indkvarteres på hotel i den smukt beliggende bjergby med udsigt over Dolomitterne. (-/-/A)

Fra hotellet vandrer du til den nærliggende lift, som du tager op til Col de Valvacin. Herfra er der en sand panoramaudsigt over bjergene.

Du vandrer på bjergryggen med mindre op- og nedstigninger til Sas de Roces. Her fortsætter du på bjergkammen ved Sas de Roces-dalen med smukke græsklædte bjergsider. Undervejs har du fuldt udsyn over Marmolada, det højeste bjerg i Dolomitterne.

Du vandrer det sidste stykke ned til Nicolo-passet og herefter Val Contrin i smukt og varieret landskab. Her overnatter du i bjerghytte (ingen bagagekørsel denne dag). Dagens vandring ca. 9 km, 570 m op og 860 m ned. (M/-/A)

NB: Det er ikke muligt at transportere bagage til Val Contrin. Bagagen køres fra dit overnatningssted (dag 1) videre til dit overnatningssted (dag 3). Derfor har du ikke adgang til din store bagage. Medbring en mindre rygsæk (lagenpose, toilettaske, tøj mm.). Når du kommer frem til morgendagens overnatningssted, venter din bagage der.

Fra hytten vandrer du ad stien mod Penia. Ruten fører dig rundt i dalen med udsigt over bjerge og skovområder.

Herefter vandrer du langs floden med bjergtoppe på din ene side og udsigt over byen på din anden. Stien krydser floden et par gange, og du får udsigt til Dolomitternes eneste gletsjer.

Det sidste stykke af ruten leder dig gennem frodige skovområder og en lille stigning, inden du ankommer til dit overnatningssted, hvor du skal overnatte i bjerghytte. Dagens vandring er ca. 11,5 km, 730 m op og 680 m ned. (M/-/A)

I dag får du mulighed for at nyde synet af Marmolada-gletsjeren, som du fik en lille forsmag på i går. Dagens etape fører dig med en stigning op på bjergsiden i forrygende naturomgivelser. Her vandrer du skiftevis på bjergkammen og på bjergsiden i en konstant højde (ca. 2400 meter), indtil du kommer til Pordoi-passet (2239 meter). Denne del af ruten kaldes “Il Viel del Pan”, da den i gamle dage var den foretrukne rute for bissekræmmere mellem Fassa- og Livinallongo-dalene.

Ved Pordoi-passet kan du tage liften til Sass Pordoi – “Dolomitternes terrasse”, hvor der er den mest fantastiske udsigt til alle bjergkædens vigtigste tinder. Du tager tovbane-liften ned igen og vandrer mod Pecol. Her kan du vælge at vandre til Canazei eller tage liften.

Fra Canazei vandrer du langs floden Ischia. Du tager liften til Col Rodella, hvorefter du vandrer til bjerghytten (ingen bagagekørsel denne dag). Dagens vandring er ca. 12 km, 750 m op og 830 m ned. (M/-/A)

NB: Det er ikke muligt at transportere bagage til Sasso Piatto. Bagagen køres fra dit overnatningssted (dag 3) videre til dit overnatningssted (dag 6). Derfor har du ikke adgang til din store bagage. Medbring en mindre rygsæk til 2 dages brug (lagenpose, toilettaske, tøj mm.)

Fra Rol Codella skal du i dag vandre mod Antermoia-dalen. Du vandrer ad stien på græsklædte bjergsider med dalen på din ene side og bjergene på din anden, hvor ruten snor sig gennem landskabet. Du oplever de imponerende kontraster i Dolomitterne, når de grønne skove og frodige områder skifter til et landskab af sten og klipper i skiftende farver. Her kan du også være heldig at se murmeldyr på din vej.

Du vandrer mod Duron-passet, hvor du kan nyde de spektakulære udsigter over Siusi-alperne og Odle. Efter Ciaregole-passet (2282 m) har du en opstigning, mens sidste del af strækningen fører dig ned til Antermoia-dalen, hvor du skal overnatte i imponerende og idylliske omgivelser. Dette er hjertet af Val di Fassa-Dolomitterne, som domineres af den storslåede udsigt til den vestlige side af Catinaccio d’Antermoia. Dagens vandring er ca. 15 km, 1250 m op og 1050 m ned. (M/-/A)

NB: Det er ikke muligt at transportere bagage til Antermoia-dalen. Bagagen køres fra dit overnatningssted (dag 3) videre til dit overnatningssted (dag 6). Derfor har du ikke adgang til din store bagage. Medbring en mindre rygsæk til 2 dages brug (lagenpose, toilettaske, tøj mm.) Når du kommer frem til morgendagens overnatningssted, venter din bagage der.

Fra Antermoia-dalen vandrer du langs Catinaccio d’Antermoia, til du når Principe-passet. Herfra har du en moderat opstigning, som flader ud i Val del Vajolet og fører dig til Vajolet- og Preuss-hytterne (2246 m). Her har du udsigt over den legendariske Torri del Vajolet. Dette er centrum for et af verdens mest berømte klatreområder, som genlyder af pioner-bedrifter udført af bjergbestigere som Paul Preuss og Tita Piaz.

Herfra kan du vælge at vandre ca. en time og beundre sydsiden af Torri del Vajolet og gå tilbage ad samme rute.

Det sidste stykke til din bjerghytte vandrer du ad en grussti ned i dalen med betagende udsigter til skov og bjerge og Torri del Vajolet i baggrunden. Du overnatter i bjerghytte, hvor du genfinder din store bagage. Dagens vandring er ca. 6 km, 330 m op og 700 m ned. (M/-/A)

OBS: Næste morgen (Dag 7) skal din bagage, der skal køres til næste overnatningssted, stå klar allerede kl. 07.30. (Dette skyldes, at vejen er lukket for trafik i løbet af dagen).

Efter morgenmaden følger du stien til Ciampedie, hvorfra du har en fantastisk udsigt over hele Vajolet-dalen. Du følger “Troi de le feide” (fårestien) og kommer til Roda de Vael-hytten, omgivet af vandrestier, trætoppe, græsgange og imponerende bjergudsigter.

Er kræfterne sluppet op, kan du vælge enten at vandre ca. en time til Ciampedie og tage liften tilbage til Vigo di Fassa, eller at vandre til Roda de Vael-hytten og tage en direkte rute til Vigo di Fassa. Skal du derimod have brugt ugens sidste kræfter op, vandrer du helt til Costalunga-passet, hvorfra du tager bussen tilbage til Vigo di Fassa, hvor du slutter ugens rundvandring. Du overnatter på hotel i Vigo di Fassa. Dagens vandring er ca. 12 km, 760 m op og 800 m ned. (M/-/A)

Du har nu afsluttet din rundvandring i Dolomitternes Val di Fassa. Turen slutter efter morgenmad på hotellet. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter du:

  • 2 nætter på hotel
  • 4 nætter i delt dobbeltværelse i bjerghytter (kan være i køjeseng)
  • 1 nat på sovesal i bjerghytte

På første- og sidste-dagen overnatter du på hotel i Vigo di Fassa/Pozza di Fassa. Bjerghytterne er gode komfortable bjerghytter med en spektakulær beliggenhed. På dobbeltværelserne (6 nætter) er sengene (kan være køjesenge) redt op til jer, og der er håndklæder. Du får udleveret en lagenpose til overnatning på sovesal (én nat), og der er tæpper i hytten.

FORPLEJNING
Turen er med halvpension, dvs. morgen- og aftensmad. Om aftenen serveres maden i spisesalen, hvor man spiser sammen med de andre vandrere, som overnatter i hytten. Frokostpakke kan bestilles i bjerghytten (bestilles hos hytteværten aftenen før), men denne er ikke inkluderet i turen pris og betales lokalt. Det fremgår af dagsprogrammet hvilke hovedmåltider, der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på seks vandredage, hvor du hver dag vandrer til et nyt overnatningssted. Op- og nedstigninger er på mellem 400 og 1200 højdemeter om dagen. De enkelte dagsvandringer er mellem 5 og 7 timers varighed (dertil kommer pauser). For at deltage på turen bør du være i god form og gerne være vant til at vandre.

På dag 2 og 4 skal du med lift undervejs på din vandring, mens der på dag 7 er mulighed for at afkorte vandreetapen med et stykke i lift. Liftkort til disse tre dage er inkluderet i prisen.

KØRSEL AF BAGAGE
Denne tur er med delvis kørsel af bagage. Tre dage får du kørt din store bagage mellem bjerghytterne (“dag 3”, “dag 5” og “dag 6”). De øvrige dage har du ikke adgang til din store bagage. Du skal derfor selv bære toilettaske, ekstra tøj mm. til 4 af nætterne i bjergene.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Vigo di Fassa/Pozza di Fassa. Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen begynder i byen Vigo di Fassa/Pozza di Fassa. Den nærmeste lufthavn er Innsbruck. Andre lufthavne lidt længere væk er Milano, Bergamo (Orio Al Serio), Bologna og Venedig. Der er togforbindelse fra Innsbruck til Trento, hvorfra der er bus til Vigo di Fassa/Pozza di Fassa.

Slut: Turen slutter i Vigo di Fassa/Pozza di Fassa, hvorfra der kører bus til Trento. Herfra kan du tage tog til lufthavnen i Innsbruck (eller anden lufthavn).

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen som er angivet i din afrejseinformation. Der er ca. 1300 km fra Danmark til Vigo di Fassa/Pozza di Fassa.

INKLUSIVE
• Overnatning i delt dobbeltværelse på hotel (2 nætter)
• Overnatning i delt dobbeltværelse (kan være i køjeseng) i bjerghytter (4 nætter)
• Overnatning i sovesal i bjerghytte (1 nat)
• Halvpension
• Delvis kørsel af bagage, se afsnit (1 stk. maks. 15 kg)
• Lagenpose (til brug én nat på sovesal)
• Lift- og buskort til lifte og lokale busser (“dag 2, 4 og 7”)
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
• Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Evt. turistskat, ca. 2 € pr. person pr. nat (beløbet kan variere og betales på stedet)
• Ekstra overnatning før/efter turen i Vigo di Fassa/Pozza di Fassa inkl. halvpension (dobbeltværelse kr. 750 pr. person)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi havde en dejlig tur i Dolomitterne. Det var en meget smuk tur, og vi nød den hver dag. Vi synes, at I har nogle gode ruter, og vi er glade for, at det er muligt at vandre uden turguide. Tak for en veltilrettelagt og flot tur.”

R. & J. Andersen og A. & S. Bjergegaard, Odense

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Dolomitterne?

Kontakt Alfredo som er den der ved mest om området og turene hertil.