Cinque Terre og Corniglia, 8 dage

Turfakta
Tur ID: 15CIN-8
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
06 jan-20 dec
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Bestilling kun mulig ved mindst 2 deltagere. Prisen er angivet for ophold i lejlighedstype A (læs under praktiske detaljer).
5.150 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

På denne vandretur oplever du det bedste af Cinque Terre! Du bor i den charmerende by, Corniglia, som er den midterste af de fem byer. Corniglia ligger på en klippe i 100 meters højde med udsigt over kystlinjen. Vandreprogrammet kan gøres lettere eller mere krævende – alt efter hvad der passer dig. På vandreturene oplever du bl.a. de fire andre byer, som udgør Cinque Terre: Monterosso, Vernazza, Manarola og Riomaggiore og vandrestierne i Cinque Terres bagland, hvor færre turister færdes.

Tidligere var “de fem byer” kun tilgængelige fra havet og via vandre- og muldyrsstier. Stierne udgør et fantastisk vandreområde. I 1997 kom Cinque Terre på UNESCOs verdensarvsliste og i 1999 blev Cinque Terre gjort til nationalpark (Italiens mindste nationalpark). I dag er det let, at komme rundt i hele området, da jernbanen, der forbinder Genova og La Sepzia, stopper i alle de fem byer.

Det liguiske køkken er i sig selv værd af rejse efter! Gå ikke glip af Pesto alla Genovese (pasta med pesto) lavet af områdets velduftende basilikum og gode olivenolie og prøv også nogle de mange fiske- og skaldyrsretter. Flere steder kan du købe nybagt focaccia og pizza. Vin fremstilles af druer, som har vokset på de stejle terrasser – smag et glas på en af byernes enoteca (vinbar). Vinen Sciacchetrà er områdets specialitet. Det er en halvsød hvidvin/dessertvin og et koldt glas efter vandreturen er forfriskende!

 • Bo i den maleriske by Corniglia og oplev aftenstemningen fra en af byens små pladser.
 • Turens forslag til vandreture kan gøres lettere eller mere krævende. Prøv også en bådtur mellem byerne og oplev Cinque Terre fra havet.
 • Besøg de fire andre pittoreske landsbyer: Riomaggiore, Manarola, Monterosso og Vernazza omkranset af mimoser, klematis, stendiger, vinterrasser og oliven- og citronlunde.
 • Spis på en af byens gode restauranter eller køb lokale specialiteter med hjem og nyd på terrassen.
 • Tag badetøjet med i dagtursrygsækken så du kan tage en svømmetur fra en områdets sand- eller klippestrande.
DAG 1: ANKOMST TIL CORNIGLIA
Ankomst til Corniglia. Vores kontaktperson byder dig velkommen og oplyser om praktiske ting (vi beder dig om at give os dit forventede ankomsttidspunkt til Corniglia når du kender det). Corniglia, der ligger i 100 meters højde, er den mindste og mest rolige af de fem byer. Selv om byen ligger højt, at den hele tre badestrande og en lille havn. Besøg byens hyggelige små pladser med udendørsservering og de små butikker med lokalproduceret kunsthåndværk og fødevarer. (-/-/-)

Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske (turforslag fremsendes i afrejsemateriale) – halve eller hele dagsvandringer. Beskrivelsen nedenfor er et forslag.

Levanto-Monterosso: Denne vandretur forgår på Punta Mesco halvøen, vest for de fem byer. Vandringen begynder i Levanto, som er kendt for sine smukke, brede sandstrande og Cittaslow-by. Fra stationen går du gennem byen i retning af havet. Her starter stien som du følger til Punta Mesco halvøens sydspids, hvor ruinen af et kapel/kirke ligger. Dette er vandreturens højeste punkt (319 m) og herfra går det nedad mod byen Monterosso. Undervejs kan du nyde udsigten over kysten. Vandringen slutter ved Monterosso station. Det kan anbefales at gå lidt længere og besøge Monterossos gamle bydel og bl.a. se den sort- og hvidstribede kirke opført i marmor i det 13- og 14 århundrede. Monterosso har en sandstrand og hvis du har badetøjet med, kan du tage en dukkert inden du tager toget tilbage til Corniglia. (Man kan også vælge at vandre videre til Vernazza). Dagens vandrerute er let/moderat på ca. 4 timers vandring. (-/-/-)

Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske (turforslag fremsendes i afrejsemateriale) – halve eller hele dagsvandringer. Beskrivelsen nedenfor er et forslag.

Corniglia-San Bernadino-Corniglia: Denne vandring foregår i Corniglias smukke bagland, hvor du skal vandre langs vinmarker med fantastiske udsigtspunkter undervejs. Efter et par kilometers vandring fra Corniglia kommer du til den lille flække Prevo. Lidt længere fremme kommer du til landsbyen San Bernadino, som ligger på en bjergkam bag Corniglia. Fra San Bernardino er der en af Cinque Terres smukkeste udsigter, hvor man kan se udover Corniglia, Manarola og den tyrkisblå bugt, Guvano. San Bernadino er derfor et oplagt sted til en pause – gå f.eks. hen til kirken, hvor der er en bænk under et figentræ eller besøg den lille bar, hvor de lokale mænd spiller kort, læser avis og nyder deres pensionisttilværelse. Fra San Bernardino går du op mod Gigoletta, som er rutens højeste punkt (607 m). Herfra går det nedad mod Corniglia gennem skov. Dagens vandring er let/moderat, tager ca. 5½ timer. (-/-/-)

Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske – halve eller hele dagsvandringer (turforslag fremsendes i afrejsemateriale). Beskrivelsen nedenfor er et forslag.

Riomaggiore-Portovenere: Denne spektakulære vandring går fra Riomaggiore til den maleriske by Portovenere, som ligger ved indgangen til La Spezia-bugten. Efter endt vandring kan du om eftermiddagen tage en båd retur til Riomaggiore, Manarola, Vernazza eller Monterosso (og herfra tog til Corniglia). Vi anbefaler, at du starter dagens vandring tidligt, da den sidste båd sejler retur kl. 17.00 (gentjek lokalt).

Fra Riomaggiore fører stien op til klosteret Madonna di Montenero, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Stien går videre langs vinmarker op til Colle del Telegrafo (516 m) og dernæst etapens højeste punkt (570 m). Herfra går det nedad. Du kommer til landsbyen Campiglia hvorfra man i godt vejr kan se marmor-bjergene i Toscana, hvor det hvide marmor brydes. Der kører busser mellem Campiglia, La Spezia og Portovenere og vandringen kan derfor enten starte eller slutte her. Fra Campiglia er der 2½ timers vandring til Portovenere (stejlt nedad). Undervejs belønnes du med smukke udsigter over Portovenere og La Spezia. Turen slutter på havnepromenaden i Portovenere, hvor der er cafeer, restauranter og små butikker. Dagens vandring er moderat/krævende. I godt tempo (uden pauser) tager det ca. 6 timer at vandre. Fra Portovenere kan du tage en båd retur til Cinque Terre eller bus til La Spezia og derfra tog til Corniglia. (-/-/-)

Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske – halve eller hele dagsvandringer (turforslag fremsendes i afrejsemateriale). Beskrivelsen nedenfor er et forslag.

Monterosso-Corniglia: Vandringen starter i Monterosso al Mare og går gennem baglandet til Corniglia. Du vandre gennem Monterossos gamle bydel ad gaden Via Roma. Hvis du ikke tidligere har været i Monterosso anbefaler vi at du ser dig lidt omkring i den gamle bydel før du fortsætter din vandring. Vandreruten fører op ad en gammel pilgrimsrute til klosteret Madonna di Soviore gennem citron- og olivenlunde. Ved klosteret er der en lille bar, picnic-område, toilet og drikkevand – et godt sted til en formiddagspause.
Ruten går videre østpå gennem skov. Du når rutens højeste punkt (780 m) og herfra starter nedstigningen mod Corniglia. Stien krydser over på den anden side af bjergkammen (kystsiden) og går bag om byen Vernazza. Efter endnu et skovområde har du udsigt over Corniglia og havet og nærmer dig endemålet. Dagens vandring er moderat/krævende og tager ca. 6 timer. Turen kan gøres lettere ved at tage bus fra Monterosso til klosteret Madonna di Soviore og starte vandringen der. (-/-/-)

Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske – halve eller hele dagsvandringer (turforslag fremsendes i afrejsemateriale). Beskrivelsen nedenfor er et forslag.

Corniglia-Riomaggiore: Dages rute starter i Corniglia og går gennem baglandet til nabo-byen Manarola. Ruten går opad til du når den lille husklynge, Porciana. Herefter kommer man til et af de største vinområder i Cinque Terre, Posa. Det er en smuk rute gennem vinmarker. Vin dyrkes især her, da der ikke er langt til en asfaltvej, hvor de høstede druer kan blive bragt op til – flere steder ved hjælp af den en-skinnede transporbane. Stien videre fører til kirkepladsen i den lille by, Volastra. Volastra er et godt sted til en pause – her er picnic-bænke og en lille bar.
Ruten går videre ad grusvejen Strada dei Santuari i omtrent samme højdekurve. Efter et par timer kommer du til klosteret Madonna di Montenero – som du har kunnet se på lang afstand. Området omkring klosteret er et fredfyldt sted, med en smuk udsigt. Herfra er der kort vej ned til Riomaggiore. Hvis du har lyst kan du bruge lidt tid i byen Riomaggiore og nyde en forfriskning før du taget toget til Corniglia – evt. med et stop i byen Manarola på hjemvejen.  Dagens vandring er moderat og tager ca. 6 timer. (-/-/-)

Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske – halve eller hele dagsvandringer (turforslag fremsendes i afrejsemateriale). Beskrivelsen nedenfor er et forslag.

Manarola-Volastra-Strada Sanctuary-Manarola: Dages rute både starter og slutter i den hyggelig by Manarola. Turen starter i kystbyen, går med uret ind i baglandet indtil man igen er tilbage i Manarola.
Fra Manarola togstation går du igennem tunellen ind i landsbyen. Ruten følger en sti langs kirkegården. Snart er man blandt vinmarker og har en fantastisk udsigt over Manarola. Lidt længere oppe belønnes man med en fantastisk udsigt over Corniglia og hele kystlinjen. Du kommer til den lille by Volastra – et oplagt sted at holde en pause på en skyggefuld bænk foran kirken.
Herfra følger ruten “Strada die Santuari” – en flot rute med mange sving. Efter noget tid skifter stien retning og går i retning af havet. Man passerer stien, der fører til byen Groppo. Snart ser man igen Manarola. Man passerer kirken og kommer ind i den nordlige del af byem. Har du tid – så tag en pause i Manarola – nyd f.eks. et glas af Cinque Terres berømte hvidvin. Dagens vandring er let/moderat og tager 3-4 timer. (-/-/-)

Det er tid til at tage afsked med Corniglia og Cinque Terre. Turen slutter om morgenen/formiddagen. (-/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Du har fast base i en lejlighed i den hyggelige bjerglandsby Corniglia, en af de fem Cinque Terre-byer. Vi har valgt Corniglia som base på grund af dens majestætiske beliggenhed højt på et klippefremspring og dens charmerende pladser og torve. Sidst på eftermiddagen forlader de fleste turister byen, og en særlig aftenstemning opstår når det mere lokale liv præger bybilledet. Byens huse, som er bygget sammen i klynger, er fredede.

Lejlighederne er fuldt udstyret og har opredte senge, håndklæder, viskestykker, køleskab, hårtørrer mm. Turen er inkl. slutrengøring. Der er gratis wi-fi i alle lejligheder. Lejlighederne ligger centralt placeret i byen og har enten adgang til en fælles tagterrasse (med havemøbler), egen terrasse eller balkon. Nogle lejligheder deler opgang, og hvis I rejser flere sammen, kan vi arrangere, at I bor i samme opgang. Du kan vælge imellem flg. lejlighedstyper:

LEJLIGHEDERNE: FOTOS OG PRISER (klik på overskriften for at se billeder og information)

Lejlighed A, maks. 2 personer
Pris per person ved 2 personer kr. 5150

Lejlighed B, maks. 3 voksne eller 2 voksne + 2 børn
Pris per person ved 2 personer kr. 5925, ekstra person kr. 1175

Værelsestype C, maks. 2 personer
Pris per person ved 2 personer kr. 4175

Lejlighed D, maks. 3 voksne eller 2 voksne + 2 børn
Pris per person ved 2 personer kr. 5125, ekstra person kr. 1175

Kontakt kontoret for at høre om mulighederne for at bo i samme lejlighed eller i lejligheder ved siden af hinanden, hvis I f.eks. rejser med børn eller er flere voksne, som rejser sammen.

FORPLEJNING
Måltider er ikke inkluderet. Lejlighederne (med undtagelse af suppleringslejligheden og den ene af dobbeltlejlighederne) har et lille køkken. I Corniglia findes fødevarebutikker og sandwichbarer, så man enten kan spise ude, købe mad/lokalespecialiteter/take-away med hjem eller selv tilberede måltider.

Morgenmad: Du kan købe friskbagt brød hos bageren og nyde i lejligheden eller spise morgenmad på en café på en af byens charmerende pladser.

Frokost: På næsten alle vandreture kommer du forbi barer og restauranter, hvor du kan spise (se dit afrejsemateriale). Du kan også købe en frisksmurt sandwich (panini) om morgenen og tage med på din vandretur.

Aftensmad: Om aftenen kan du spise på en af Corniglias restauranter eller købe lokale specialiteter og vin med hjem (take-way) og nyde i de lune aftentimer.

VANDRINGERNE
Alle dages vandreprogrammer er valgfrie – du kan sammensætte dagsvandringer efter eget ønske (turforslag fremsendes i afrejsemateriale) – halve eller hele dagsvandringer.

Det afrejsemateriale du modtager fra Vagabond Tours indeholder flere vandreruter, end du kan nå at gå. Du kan vælge mellem lette, moderate og mere krævende ruter ligesom du kan vælge at tage halv- eller en heldagsvandringer. Der er således stor fleksibilitet i vandreprogrammet og det kan tilpasses alle niveauer. Du har base i Corniglia alle dagene, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, kamera mm. Nogle vandreture starter og slutter i Corniglia og andre ture starter eller slutter i en naboby og du tager således toget dertil/derfra (togbillet købes lokalt). Kyst-vandrestierne (og kun kyststierne) i Cinque Terre er betalings-stier og for at benytte disse, skal du købe en billet. Billetten købes lokalt og pengene går til nationalparken til vedligeholdelse af stierne.

Cinque Terre blev i efteråret 2011 ramt af et usædvanligt, voldsomt regnskyl. De fleste skader er siden udbedret, men i skrivende stund endnu ikke strækningen ad Via dell’Amore fra Riomaggiore til Corniglia.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Corniglia (fast base). Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen.

Start: Turen starter i Corniglia. Du kan ankomme i løbet af dagen, som det passer dig. Du bliver modtaget (af vores kontaktperson) ved din ankomst til landsbyen Corniglia. Du kan flyve til Pisa (nærmeste lufthavn), Genova, Milano og Firenze. Fra lufthavnene er der togforbindelse til Corniglia. Vi anbefaler, at du tager et morgen- eller formiddagsfly fra Danmark.

Slut: Turen slutter om formiddagen i Corniglia. Du kan flyve til Danmark fra Pisa, Genova, Milano eller Firenze. Der kører tog fra Corniglia til lufthavnene.

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen som angivet i din afrejseinformation. Der er 1490 km fra Danmark til Cinque Terre. Bilen kan parkeres hele ugen i udkanten af Corniglia (mod parkeringsafgift).

INKLUSIVE

 • Overnatning i fuldt udstyret lejlighed med opredte senge (pris afhænger af valg af lejlighed- se “Praktiske oplysninger”)
 • Slutrengøring af lejlighed
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort, en kortbog pr. værelse (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Adgangskort til vandrestierne langs kysten (købes lokalt)
 • Togbilletter i forbindelse med vandreture (købes lokalt)
 • Evt. bådtur
 • Forplejning
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi boede fast i lejlighed i et skønt område i Corniglia, som passede fint til vores lille gruppe. Vi fik god information om lejligheden og kort over de mange vandreruter. Kan varmt anbefales.”

T. Wohlert, B. Krogh og A. Hansen, Svendborg.

“Corniglia er en utrolig hyggelig og autentisk by, der ikke drukner i turisme. Vi boede i en rigtig fin lejlighed og vi nød det gode vejr på tagterrassen. Vi havde en alle tiders tur, som vi absolut vil gentage. Tak for det.”

P. Hjerrild-Nielsen og M. Vinderskov, Lyngby.

“Jeg var meget begejstret for vores kontaktperson i Corniglia. Hun var yderst opmærksom og bare rigtig knus-elskelig”.

J. Andersen, Skanderborg

“Corniglia by er meget charmerende og lejligheden havde en fremragende beliggenhed. Vandreturene var gode – især vandringen “Rundt om Corniglia”. Nogle vandreetaper afkortede vi, da vi havde børn med.”

T. Ellegaard, Søborg

Vil du vide mere om turene til Cinque Terre og Corniglia?

Kontakt Alfredo som er den der ved mest om området og turene hertil.